Reklama

Reklama

Fu chou zhe zhi si

  • Hongkong 復仇者之死 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kit, 23-ročný mladík, sa zamiluje do peknej, ale mentálne zaostalej Wing. Keď Wing znásilnia policajti, Kita ovládne hnev a začína dychtiť po pomste... (sochoking)

Recenze (39)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Reziserom proklamovany anti-revenge odkaz na mna vobec nefungoval. Naopak, prezentovanym nasilim sa nalada filmu ubera opacnym smerom. Skoda, lebo bez tych snah byt cosi viac ako obycajne zanrovo B-ckovy CAT III film, by to fungovalo lepsie. Dokonca aj ta druha polovica, ktora voci skvelo gradovanemu prve aktu je uz iba jazdou smerom dole. Menej byva niekedy viac. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud si hoch s těžkou mozkovou dysfunkcí nabrnkne dívku s dawnem, je z toho neuróza jako trám. Než se však ty dvě hrdličky stihnou vzájemně pořádně oslintat, zaujmou její katalogové kozy sympatického, neohroženého strážce pořádku, který považuje sex s postiženými za roztomilé povyražení, jemně se to zvrhne a než se nadějeme, doplní naší slaboduché hrdince per vaginálně bílkoviny polovina Hong Kong PD. To by asi docela těžce rozchodil i mentálně stabilní jedinec, a tak mladík povolí uzdu své psychóze a začne kapku vyšilovat, ačkoliv se zdá, že si to jeho milá docela užila, protože se ani na okamžik nepřestala přiblble usmívat. Nebo je jen nějaká divná. Nicméně je z toho opravdu vytříbený, originální ťamanský kousek nešetřící kečupem, který rozhodně mentála mého formátu neurazil! Dokonce jsem se i náramně posmál nad jeho zpěvným titulem, když jsem si zauzloval jazyk poté, co jsem se snažil natrénovat nákupní repliku, kterou bych vybalil na pokladní v Cinestaru: "Jednou na osm na Fungsaučečisej!". ** "Prosím???". ** "OK. Tak nic. Půjdu tedy potřetí na HerypotratSishendeShengwu II." ()

Fr 

všechny recenze uživatele

NEEXISTUJE POMSTA TAK ÚPLNÁ JAKO ODPUŠTĚNÍ..... /// Nápady vraždících ďábelských šílenců a rafinovanost asijských scénáristů jsou snad nevyčerpatelný! Láska nejen hory přenáší, ale v Hong-Kongu taky zabíjí policajty. Nic není jak se zdálo a hra na kočku s myší je zase jiná, než známe. Kdy někdo pochopí, že by stálo za to dát do kina pořádnej film, místo těch sraček vyhoněnejch reklamou? Nic novýho. Další výbornej film, postavenej na dobře poskládaným příběhu. Jen se mi zdálo, že mu na konci trochu docházel dech. Nebo nejsem poetik...? 3a½! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, proč bych se jako policajt měl chovat slušně. 2.) Přemejšlím, jak se vymazat z databáze otisků prstů. 3.) Ještě nevím, že když se napiju benzínu, neměl bych na sebe nechat vystřelit (...šíp by vadit nemusel...). /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu pozoruhodný projekt, neboť oživuje tradici Cat III filmů, které exploatují předsudky vůči Číně, coby zemi policejní brutality a zvůle, kde obyčejný jedinec nemá sebemenší práva a možnost dovolání se spravedlnosti. Film se pokouší maskovat svou exploatační podstatu nelineárním vyprávěním, formalistickými finesami a midcultovou symbolikou (zasazení řady scén do přírody a lánů vysoké trávy, které jsou netečné vůči afektovaným lidským konfliktům). Jenže nic z toho nedokáže zakrýt, že hlavní atrakcí jsou vytěžované předsudky a explicitní a mrazivě přímočará brutalita (znásilnění, sekvence policejních mučení při výslechu a nelítostné sadistické vraždy). Hlavní úskalí snímku ale spočívá v jeho podřízení se normám čínského trhu, což s sebou nese podmínku moralistního konce, kde všechny postavy, které se dopustily jakékoli nepravosti či někoho zabily, musejí být potrestány. Film o oprávněné mstě nevinného mladíka na prohnilých a zlovolných policistech tak paradoxně končí doslovnou moralitou, konstatovanou přes midcultový citát západního humoristy hlásající, že jediná pomsta, která opravdu funguje je odpuštění. Při uvážení děje snímku, ale především reálného kontextu, který exploatuje, je takové zakončení ryze obludné. V zásadě se tak film stává zavilou agitkou hlásající smír s terorem bohorovných představitelů státní moci. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nová HK CAT III záležitost. Brutální, krvavá a krutá cesta za pomstou mladíka, který byl kdysi se svoji přítelkyní zneužit na policejní stanici partou zvrhlých policajtů. Vše začíná jako drsná kriminálka, než se změní v 30 minutový flashback, co se tehdy na policejní stanici dělo a posledních 30 minut přejde v brutální akční jízdu, kdy si jdou obě strany po krku a nikdo si nebere s nikým servítky. Servítky si neberou ani tvůrci s divákem a některými exploitaičními scénami mu přivádějí trauma a krátké zástavy srdce. Hong Kong po letech jasně definuje CAT III označení svých krutých filmů a tento snímek v novém hávu po letech dokazuje, že si nezadá nic se svými krutými bratříčky z let 90.tých ... Špičkově provedené, extrémně násilné, šílený tlak na diváka, smutné, depresivní ... Excelentní kamera a herecké výkony. Pouze pro otrlé diváky!!! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ještě půl hodinu po zhlédnutí tohoto hongkongského majstštyku stěží popadám dech. Není totiž nad nekompromisní thriller, sledující krvavou cestu za pomstou mladíka, který se společně se svou milovanou dívkou stali oběťmi selhajícího policejního systému. Nečekejte ale něco ve stylu Parkovy trilogie, tenhle snímek si jde vlastní pěšinou. Nutno říct, že pěšinou opravdu krvavou, diváka nešetřící, navíc lemovanou vyvrhnutými lidskými plody. Revenge: A Love Story ve vás vyvolá spoustu různých pocitů a dojmů: hnus, nenávist, lítost, zadostiučinění a navrch možná pěknou depresi. Dlouho jsem neviděl něco, aby to se mnou takhle silně zamávalo, snad jen korejský I Saw the Devil. Už od prvních minut má kulervoucí start a až do závěrečných titulků vás nenapadne si provětrat vaši zpocenou zadnici. Celé to podtrhává úžasná hudba a neskutečně vymazlená kamera, která v několika momentech doslova kouzlí (tekoucí krev ve spárech bílých dlaždic). Ale dost vysilujícího popisování, přestaňte číst tyhle kraviny a pusťte si tuhle excelentní záležitost, která termínu odplata dává zcela nový rozměr. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý kriminálne ladený thriller. Má dosť dobrý príbeh o duševne jednoduchom mladíkovi, ktorý sa živí predajom buchiet v malom pouličnom obchode a zapáči sa mu miestne dievča, ktoré je na tom mentálne podobne a jeho city mu opätuje. Po smrti jej starej mamy jej chce pomáhať, ale po jednej nepríjemnej udalosti skončia na policajnej stanici a tu ju znásilní pätica policajtov. Ale mladík to len tak nenechá. Spracovanie je celkom slušné, spočiatku to vyzerá na zaujímavú drsnú kriminálku o vyšetrovaní brutálnych vrážd, ale po chvíli sa to vyberie inou cestou, ktorá mi ale tiež celkom vyhovuje. Určite sa z toho dalo získať ešte o niečo viac, celkovo to pôsobí pomerne nedôveryhodne a niektoré časti mi prišli zbytočne skratkovité, hlavne vzťah medzi hlavnou dvojicou, čo by filmu pridalo na emóciách a k hlavnému hrdinovi som si ani nestihol nájsť cestu, ale zase pozerá sa na to dobre, aj kvôli krátkej dĺžke si to udržuje dobrú dynamiku, nájde sa tu viacero výborných scén a rozhodne musím pochváliť záver, ten sa vydaril. Celkom spokojný som aj po tej drsnej stránke, síce ma mrzí, že obetí tu moc nie je a navyše sa zabíja po jednom, takže by som ocenil nejakú väčšiu sekvenciu, ale zase úvodné likvidácie pôsobia surovo a navodia tú správnu atmosféru a tým neskorším zase nechýba nápad a hlavne ten spomínaný nekompromisný záver za sebou zanechá dobrý dojem. A k tomu samozrejme aj nejaká tá policajná brutalita. Herecké obsadenie je iba priemerné, nikto mi neprekážal, ale hlavné duo si ma dostatočne nezískalo a ani záporáci nepôsobia až tak moc nepríjemne, ako by mohli, takže zostáva hlavne to základné rozdelenie na stranu dobra a zla. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, zaujímavá vizuálna stránka, síce spomalené scény sa mi do tohto žánru moc nehodia, ale tieto sa celkom vydarili, ani atmosféra nie je zlá, tu nemám väčší problém. Takže určite sa to dalo podať aj lepšie, ocenil by som kvalitnejšie vykreslenie postáv a aj tej akcie mohlo byť trochu viac, ale bavilo ma to a to aj po opakovanom pozretí, takže dobré hodnotenie si to u mňa zaslúži. 70% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Detektív Tien Fu zadrží podozrivého muža z brutálnych vrážd, mladých tehotných žien a niekoľkých policajtov. Kým boli muži zákona zabitý, relatívne "bežným" spôsobom, ženám v druhom stave, vyrezával plody z brucha. Čo je príčinou šialených činov Chan Kita? Aj keď štruktúra ostala zachovaná, toto nie je typické "rape and revange" v ktoré fanúšik hororu tak veľmi dúfa. Kvalita snímku spočíva v prvom rade v príbehu a spôsobu jeho "rozprávania". Pár záberov síce pekne krvavých, no o mimoriadnom gore nemôže byť ani reč. Záverečné rozuzlenie "trošku" pritiahnuté za vlasy, ale tak čo už. Za seba môžem povedať, že som bol spokojný. Ja mám proste Ázijskú tvorbu rád - 70%. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film ve kterým nechybí akce, krev, násilí, mučení, emoce, zvraty, ..... K tomu navíc skvělá hudba, perfektní kamera a propracovanej děj. Prostě skvěle fungující mix, kterej nemůže nikoho nechat chladným. Pro milovníky CAT III povinnost. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Když už zabrouzdám do asijských vod, očekávám většinou pořádnou porci násilí a brutality, když už je to Horor o pomstě. Navíc po přečtení jako "nová HK CAT III záležitost" jsem si byl téměř jist, že to u Revenge: A Love Story dostanu (dostal tak nějak na půl). Úvodní dvacetiminutovka byla v tomto ohledu asi nejlepší (rozpárané těhotné ženy), ale pak se to vše nějak zmírnilo a pomsta též nepřinesla nic, z čeho bych si vyloženě sednul na prdel. Každopádně je to dobře natočené, na herce se dívalo taky v pohodě, nenudil jsem se, ale čekal jsem větší nálož. Korejský I Saw the Devil z téhož roku, je o dost větší pecka. Lepší trojka. ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Asijské revenge flicky mám hodně rád, tak proč nezkusit ten, který má revenge přímo v názvu. Očekával jsem brutální a nekompromisní příběh plný zloby a lačnění po pomstě a přesně to jsem také dostal. Zejména se mi líbilo, že nás film hned od úvodu klame tělem a pomocí nelineárního vyprávění příběhu si hraje s našimi pocity vůči ústředním postavám. Akorát ten přespříliš moralizující závěr mi moc nesedl, ale jinak dobrý. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Brutální krvavá jízda tzv. CAT III ? Ale jděte se vycpat... Těch pár záběrů na ženu v louži krve a s temněji rudou skvrnou na břiše má být tím hrůzyplným a nechutným divadlem ? No viděl jsem toho v podobných filmech přece jen už trochu víc, abych se z toho posral. Ale budiž, co příběh ? Hmm, tady taky nic moc, příběh lásky podaný zcela bez emocí působí unyle a tak mi byla odplata hlavního hrdiny docela u prdele, protože jsem k němu nepocítil žádnou patii - sym ani anti. Naštěstí byla hodina a půl tak akorát a tak děj poměrně slušně odsýpá a nemůžu říct, že bych se vyloženě nudil. Zkrátka a dobře mi tady nejvíc chyběly ty emoce a možnost se ztotožnit s bolestí, u filmů o pomstě to očekávám a tady prostě nic.. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Asi hodinu sledujeme výborně vystavěný detektivní příběh, který už se (stejně jako já) nemůže dočkat toho grandiózního exploatační finále, ale bohužel zde nemáme tu čest ani s I saw the devil, ani s Posledním domem nalevo. Tady lze vidět jen naprosto promarněnou šanci na pořádnej film. Chybí tomu emoce, chybí tomu syrovost a chybí tomu spád. Škoda... ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Podivný film. Násilí je tady docela dost, ale oproti takovému I Saw The Devil je to pořád slabý čajíček. Tam navíc brutalita sloužila k vyždímání emocí až nadoraz, ale tady se nic takového neděje. Film je naprosto bez tempa, scénáristicky je mnoho věcí až příliš na efekt , které působí jako vycucané z prstu a emoce to ve mě nevyvolalo téměř žádné, protože zkrátka není komu fandit. Kamera byla výborná, ale jinak nic zvláštního. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ani teď nevím, jestli jsem kdy viděl drsnější, krvavější a brutálnější romantický příběh. Je to mazec a ten závěr sám o sobě dost šílený. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Od začátku jsem se s případem nenudil sice bylo to jemně zamotané ale samotné kapitoly slušně rozebraly příběh, atmosféra je skvělá krve dostatek a herci kupodivu dost potěšily, dost slušně jsem tedy překvapen a potěšen. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento film ma natolko znechutil svojou prekombinovanou trapnou zhovadilostou, ze mi nestoji za to vymenovat vsetky jeho nedostatky. Pokial chcete videt nieco podobne, ale asi tisíckrát lepsie, tak si pozrite I Saw the Devil. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je to docela hezké-Jen jsem asi trochu nepochopil co tím chtěl básník říci..Snad, že čajna je prostě drsnej kraj, kde servírují-za studena-pomstu i pomalejší(a nesmrtelní) mentálové..a že horší než mstící se mentál je dítě s tužkou v ruce...............Přece to nemohlo být jen o tom, že pomsta nikam nevede....nebo jo? ()

maddy 

všechny recenze uživatele

„Ultimate revenge is in forgiveness“ Pár užívateľov prirovnáva film ku kórejskému I Saw The Devil (3,5*), oveľa bližšie však má k snímku taktiež z Hong Kongskej produkcie s názvom Dream Home (4,5*), ktorý bol viac ako vynikajúci. Revenge: A Love Story, aj keď rovnako pojednáva o pomste a sa snaží o kritiku súčasnej HK spoločnosti, zadrháva vo viacerých smeroch a kvalít Dream Home nedosahuje ani zďaleka. Ale pekne po poriadku: Prvá polhodina je dobrá. Dokonca viac ako dobrá. Nechýba poriadna dávka brutality, očakávanie čo príde ďalej, vtiahnutie diváka do rozbehnutého príbehu, ktorý zo začiatku neponúka žiadne vysvetľovanie konania postáv. Postupom času sa však presúva do príliš detailnej a zdĺhavej „vysvetľujúcej“ roviny, ktorá pôsobí miestami „artovým“ dojmom. Zobrazuje vzťah dvoch retardovaných jedincov a udalosti, ktoré viedli k predtým videnému. Bohužiaľ tempo klesá s každou minútou. Vzťah k postavám, vzhľadom na absolútne minimum rozhovorov, sa režisér snaží vykresliť pocitmi, ktoré ale absolútne nefungujú a nedokážu poskytnúť vcítenie sa s aktérmi. Navyše mi ich vzťah prišiel značne nelogicky podložený. Explicitné zobrazenie udalostí ako je napríklad aj znásilnenie nemá tým pádom očakávaný emocionálny efekt a pôsobí kvázi samoúčelne, kde napríklad v Dream Home sa prezentovaným násilím dala odsledovať beznádej a zúfalosť hlavnej hrdinky. Záver je tak zbytočne naťahovaný a finálne stretnutie dvoch protivníkov bez väčšieho napätia. Na druhej strane musím pochváliť perfektný vizuál, ktorý sa Hong Kongským režisérom naozaj darí – tmavšie kamerové filtry a zaujímavé spomalené zábery nie len pri „akčnejších“(v tomto filme skôr „naháňačkových“) sekvenciách. Taktiež celkové nechronologické podanie príbehu cez „kapitoly“, ktoré núti diváka chvíľami premýšľať, je určite inovatívnejším prístupom ako podať príbeh suchou otrepanou formou napríklad použitím flashbackov. Film sa zároveň s ničím nemazná a tak nechýba pár nečakaných a brutálnych zvratov hlavne ku konci filmu. Oceňujem aj občas depresívnu a beznádejnú atmosféru. Výkony hercov sú takisto presvedčivé, hlavne HK spevák Juno Mak stvárnil mierne narušeného mladíka viac než slušne a spolu s Aoi Sola na nich stojí celý príbeh. CELKOVO: 3* - drsný Hong Kongský snímok o pomste tváriaci sa miestami, že chce toho povedať viac, avšak bez akejkoľvek dávky emócii alebo súcitu/sympatií s postavami. PS: najprv Dream Home, teraz Revenge: A Love Sotry, čo majú tí Hong Kongčania s vraždením tehotných žien? ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Prvé 2/3 filmu sú relatívne fajn. Divák sa síce nedočká nejakých "drsnejších" vrážd či zvráteností, no režisér aj herci sú schopní aspoň sčasti vzbudiť divákov záujem. Hoc príbeh nie je zrovna najinteligentnejší, minimálne do rape časti som sa ešte celkom bavil. V poslednej tretine však na obrazovke zbehne niekoľko nezmyselných a primitívnych udalostí, ústredného supermana nezastaví 200 guliek, auto ani niekoľko tvrdých nárazov do chrbtice či do hlavy a na záver nám tvorcovia predložia rádoby šokujúci záber na (zdržím sa spojlerov) sakramentsky nahnevané deti. Malá kvapka krvi to nezachráni a z totálne primitívneho filmu (a otrasne napísaného scenáru, podotknem) už niečo chválitebné nevytiahne. Vo výsledku tak na tri hviezdy, viac si to nezaslúži. ()

Reklama

Reklama