Reklama

Reklama

Kon-Tiki

  • Velká Británie Kon-Tiki (více)
Trailer

Nor Thor Heyerdahl a jeho Kon-Tiki, světoznámý příběh nebezpečné plavby v roce 1947 do Polynésie. Film vypráví o přípravě cesty, ale hlavně se koncentruje na plavbu samou, na neuvěřitelné dobrodružství, které ovlivnilo historii a změnilo názor na skutečné osídlování Polynesie. Film zatupoval Norsko na řadě festivalů.
(Film+)

Diskuze

waxtrax

waxtrax (hodnocení, recenze)

Dobrá kamera i výprava i herecké výkony. Katastrofální scénář plný patosu rádoby amerického, strhává celý potenciál do nedívatelnosti. Prvních 60 min úplně zbytečných , které by se dali sestříhat do 15 minut.

Uživatel Redi smazal svůj příspěvek.

Frank Zappa

Frank Zappa (hodnocení, recenze)

Pokud vidim dobře, je to film inspirovaný skutečnými událostmi. Není to dokument, takže bych za ty detaily, které se liší od skutečné Heyerdahlovy výpravy, ruce netrhal. Jen ten konec filmu mi přišel nějak moc náhlý, musím zkouknout znova :-)

Dancihal

Dancihal (hodnocení, recenze)

Ci rikate na ty žraloky??? Dle mého nejlepší animace zraloku kterou jsem kdy videl......

ElrondBig

ElrondBig (hodnocení, recenze)

Film bude jistě velmi hezký, doufám že v něm také zmínili, že překvapivé teorie Thora Heyerdala o osidlování Tichomoří na balzových vorech z jižní Ameriky jsou dnes prakticky spolehlivě vyvrácené.  

na příspěvěk reagoval Ainy

Blow-Up

Blow-Up (hodnocení, recenze)

Nevíte, zda je možný tenhle film vidět někde v kině, když jsem ho prošvihla na Febiu? Myslím tím, zda - li půjde vůbec do distribuce...Dík.

Mikimausov

Mikimausov (hodnocení, recenze)

...za uplynulých 40 let jsem knihu četl cca 5-6 x takže tento film vycucaný z prstu kde téměř nic neodpovídá reálné expedici a v němž je posádka popsána jako banda demoralizovaných neschopných povalečů (alespoň na mě to dělá takový dojem) musím hodnotit jako odpad. A scéna s papouškem a vykucháním provinilého žraloka? odhaduji scénáristu tak na deset piv... P.S: papoušek zmizel za bouře. 

(mOnkey)

(mOnkey) (hodnocení, recenze)

DaViD´82: To o tom severním/jižním pólu zní zajímavě, bohužel se mi nepodařilo vypátrat název, pokud by sis vzpomněl, tak dej, prosím, vědět.

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

(mOnkey): Já vím, to bylo spíše, že se to na nich odehrává. Ještě mě napadá jeden (TV?) film o dobývání severního (či jižního) pólu, ten se na člunech a jejich cestu skrze ledové pláně odehrával. Ovšem ne a ne si vzpomenout jak se to jmenovalo. A pak také jeden díl Beara Gryllse (tuším o Aljašce?). A pak většina říčních filmů. Pokud byl zfilmován Merleho Ostrov, tak tam hraje "přemek podlaha style" plavidlo též podstatnou roli...

(mOnkey)

(mOnkey) (hodnocení, recenze)

DaViD´82: Vidíš, na toho Pího jsem chtěl zajít do kina, zbytek Heyerdahla bych mohl zkusit - Kon-Tiki jsem, jak už jsem zmiňoval, viděl a moc mě to nebavilo, ale Ra i Aku-Aku bych mohl dát šanci. S Losty jsem skončil někde u třetí série, takže to spíš (zatím) ne, Čelisti, Záchranný člun, Mastera, Peklo v Pacifiku i Divoká stvoření jsem viděl, ale především poslední dva filmy jsou mé představě už hodně vzdálené. Toho Hornblowera vyzkouším, Toma Sawyera jsem četl, to mi zatím stačí. Každopádně děkuju. : )

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

(mOnkey): Pí a jeho život, ale spíše v papírové podobě. A nebo samozřejmě to, co se samo přímo nabízí: Heyerdahla a jeho dokumenty Ra a Ve znamení Kon-Tiki... Finále první série Lost, Čelisti, Záchranný člun od Hitchcocka, jeden díl Hornblowera (nemůžu si však vzpomenout který) a z větších "necek" třeba Master and Commander. Svým hóódně volným způsobem i Divoká stvoření jižních krajin, Peklo v Pacifiku či Tom Sawyer ,-)

(mOnkey)

(mOnkey) (hodnocení, recenze)

Nemáte tip na nějaký podobný film, tedy nejlépe dlouhá dobrodružná plavba na vlastní pěst(i) na loďce, kterou si posádka sama postavila, případně na nějaké malé plachetnici, která musí čelit přírodním živlům? Může být i dokument. Dodávám, že původní Kon-Tiki, Dokonalou bouři a Trosečníka jsem viděl (Něco takového ano. Filmy jako Bílá velryba či Vzpoura na lodi Bounty ne.).

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Tak aspoň do té finální pětice by se mohl dostat (teď je výběru 9 filmů). Jinak v Norsku to je obrovský hit letošní nejvýdělečnější film a prodá se určitě i do hodně dalších zemí (Weinsteini mají práva pro USA), takže se peníze dříve či později vrátí

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Rob Roy: Hmm, to by jim sakra že sedlo... Hlavně pokud je podrží scénář a ne jako u Manuse. Každopádně doufám, že jim to vyjde a klidně i bez ocenění; v některých pasážích je to (nechtěně) podobné (jinak zcele nepodobnému) Leeovu Pímu a těžko čekat, že se ocenění dostane dvěma "strastem na malém plavidlu". To spíše ostrouhají oba.

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

JJ, hudba byla moc fajn, žádný otravný hřímání (třeba hudba v českém Ve stínu, to byla prasárna), ale decentní jemnější podkres. A nadšenej sem byl ze žraloků, udělaní přesvědčivě. A když budeme hodní, tak prý příště přijdou Vikingové, takže už vím komu přeju Oscara za zahraniční film, to by režisérům určitě pomohlo s financováním -- " Sandberg and Rønning are currently developing the script for a "spectacular Viking epic which we have always dreamed of making", said Rønning. "It will be a strong and visual story," said Sandberg about the film, which will be adapted from a novel set in 1010 by Tore Kvæven.

Demoiselle

Demoiselle (hodnocení, recenze)

Ja se nemuzu dockat... Me "nejmilejsi" dobroduzstvi a motto do zivota. Vypada to mooc hezky!

Související novinky

Orlando Bloom se vrací k pirátům

Orlando Bloom se vrací k pirátům

19.08.2015

Ano, k těm z Karibiku. Představitel Willa Turnera se totiž objeví v pátém díle úspěšné blockbusterové série, který ponese název Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales. Jack Sparrow s tváří… (více)

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

22.06.2014

Legendární producent Jerry Bruckheimer (Mizerové, Skála) už nedělá primárně pro studio Disney. Po několika finančních zklamáních (Princ z Persie, Čarodějův učeň, Osamělý jezdec) mu nebyla obnovena… (více)

Bruckheimerovi se Piráti 5 vymykají z rukou

Bruckheimerovi se Piráti 5 vymykají z rukou

12.08.2013

Jak jinak, může za to Osamělý jezdec. Největší komerční průšvih letošního léta čelí ztrátě v odhadované výši 160 – 190 milionů dolarů. Kvůli tomu teď šéfové studia Disney dávají pořádný záhul Jerrymu… (více)

Reklama

Reklama