Reklama

Reklama

Tom Yum Goong 2

  • Thajsko ต้มยำกุ้ง 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když Kham (Tony Jaa) zachrání svého slona Khona v Sydney, vrací se s ním do Thajska na venkov. Po pěti letech za ním přichází obchodník se slony a chce od něj Khona koupit za libovolnou cenu. Kham slona odmítne prodat a obchodník tedy Khona ukradne. Kham se ihned vydává do jeho sídla, kde po krátké potyčce s ostrahou nalézá obchodníka zavražděného. Vše je navíc připraveno tak, aby si policisté i dvě obchodníkovi dcery mysleli, že jej zavraždil Kham. Začíná tak zběsilá hra, při které Kham musí nejen znovu zachránit svého slona, ale navíc se vypořádat i s policií. (Tamten)

(více)

Recenze (82)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Videna hruba marketova verzia (vo finalnej verzii mohla byt pouzita este ina hudba, prip. jemne prestrihavanie niektorych scen). V ramci motta mnohych sequelov "bigger, larger, uncut" dostavame tentokrat nielen dalsiu megaporciu sialenosti thajskych kaskaderov, ale aby sme to poriadne precitili, tak rovno 3D - to aby nam napr. rovno do tvare skakal priamo Tony, alebo prilietavala motorka vzduchom... Osobne znova trocha zamrzi nedostatocna vyuzitelnost Jeeji a celkovo to posunutie od choreografie tvrdych subojov skor ku kaskaderskej akrobacii. Resp. tych subojov je tam fakt vela, ale aspon pre mna osobne som z nich vacsinou nepocitoval tu "tvrdost, dynamiku, efektivnost a hlavne prieraznost subojov" ako napr. v prvom Raid, ale spatne spominajuc aj na viacere suboje v prvych dvoch Ong-bakoch. Nastastie vzdy ked je na scene Maresse, uroven fightov ide o level vyssie. Podobne ako u drivej vacsiny thajskych "mlaticiek" nema zmysel komentovat dej, osobne som sa v nom stratil, resp. na neho rezignoval niekde v polovici filmu. Tony je OK, ale to OK je skor miene ako povzdych, nez nadsenie, preto aj tie hodnotiace tri frcky su vysledkom zaokruhlenia nahor, nez nadol. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NIC NA NÁS NEZKOUŠEJ, NEBO TVŮJ SLON ZEMŘE!“… /// Tony Jaa zase ztratil slona. U hledání nechybí motogang (v Thajsku se s motorkama nehoněj, ale rvou), a extremně dlouhý bojový sekvence, ve kterejch leckdy nemusí konání zúčastněných dávat smysl, ale účel pobavit plněj. Frajerů, co se uměj rukama a nohama ohánět je tu víc a Tony má kliku, že se na tý cestě za záchranou slona likvidujou mezi sebou. Myslím, že tohle všechno by mohla osoba lačnící po ,,Muay Thai“ vocenit. Navíc tady není moc debilního chování a příběh se v pohodě přes patu, dostane k nějaký hlavě. (I když to vobčas zabolí…) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že Tony od minula dost zapracoval na tvrdosti kostí lebečních. 2.) Adoptoval jsem slona. 3.) Thx za titule ,,richja“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ***** NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nedopečený film! Problem jsem našel převážně v post-produkci, trhaná a mizerná hudba, špatný střih, hodně špatné CGI a špatné zobrazení kompozice,při které opravdová akrobacie vypadá spíše jako Fake akrobacie. Tony jáá je pořád frajer a Marrese Crump byl slušný soupeř,ale chyběla tomu šťáva! 3D efekty a přehnaná digitalizace filmu hodně uškodila a jelikož hodnotím ve filmech převážně technickou a vizuální stránku,tak z mého osobního pohledu se tohle bohužel moc nepovedlo.Průměr 50% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Mnohem temnější a vážnější verze původního dílu. Od začátku něco nepříjemného visí ve vzduchu, úchvatná hudba napíná diváka k tomu co příjde potom ... Tony rozpoutá s ostatními mistry martial arts INFERNO neskutečného rozsahu ... Hodně jsem přemýšlel, jaký komentář k tomuto filmu napsat. Nakonec zkusím asi toto ... Celý film je 99%ní akce!! A to si nevymýšlím, snad nikdy jsem neviděl film, kde by pro chvíle oddechu a nějakého klidu bylo ze stopáže vyhrazeno maximálně 10 minut. Celý film by se dal nazvat a pojmout jako "Tony Jaa versus Marrese Crump versus JeeJa Yanin" a to celé ve 3D s rychlostí a úderností "Rambova kulometu", kdy na vás tvůrci sypou jednu akci za druhou tak šíleným intenzivním stylem, že absolutně nechápete, co se to děje !!! Rozhodně je třeba si zvyknout, že je to JINÉ než předchozí Tonnyho filmy. Jsou zde digitální efekty, dvakrát nějaký ten drát, hodně střihu, věci lítají proti vám, údery a kopačky jdou proti vám. Tony je zde už taková mašina, že vlastně ani s nepřáteli nebojuje, on je knouckoutuje jedním úderem, kopem nebo zlomením. Háže s nepřáteli o zdi, láme je jak klacky, drtí neskutečným způsobem. Žádný styl, na co? Zde mi to přišlo jako návrat k 70.kovým brutálkám "karate-řezníka" SonnyhoChiby ... Celý děj uhání ZBĚSILÝM, neskutečně zběsilým, a šíleným tempem !!! Tony se neustále a pořád řeže s šíleným Marresem Crumpem v excelentních a zde již technických soubojích. Marresův zajímavý a koukatelný styl čítající capoeru, karate, eskrimu, wing chun a já nevím co ještě naráží na Tonyho prosté Muai Thai... Ano, Tony se vrátil (naštěstí) k základu, kde začínal, a uplatňuje zejména lokty a kolena. A i když je Marres šílená mašina a jde z něj respekt jak z terminátora, Tonyho lokty a kolena jsou prostě drtivá zbraň ... Tím ale nechci spoilerovat, ti dva borci svedou řadu soubojů, stejně jako JeeJa s oběma dvouma (Tonyho podezřívá z vraždy otce a Marres se jí stále plete do rány ...). Kdo s kým a koho na konci, to si nechávám samozřejmě pro sebe. Nehledě na to, že zde je ještě řada jiných borců, kteří útočí na Tonyho s Yanin. Celý film umocňuje DOKONALÁ HUDBA, což je kapitola sama pro sebe !!! Film nepůsobí naivně, ale sakra moderně a do uší vám při akci (takže nonstop!!) řve nakopávací hudba od šíleného rocku, po temné rychlé techno ... vše je špičkově zmixováno a reaguje na akci, aby "DJ" v šíleném finále "ohulil volume o 50%" a rozjel se neskutečný hudební rachot a totální řežba,kdy už nestačíte ani dýchat a film vás vyloženě fyzicky vycucává !!! "Tony is back !!! " ...a já to říkal od začátku ... :-)) Nechává za sebou všechny "martial arts" filmy roku 2013, protože přidává obrovskou porci kaskadérských akcí ve stylu Jackieho Chana ... jediný film, který mu konkuruje a snad možná stále překonává, je The Wrath of Vajra (2013), který je prostě ... opravdu TOP svými fighty ... Každopádně Tony to zatím vyhrál a můžu se těšit na GRAND-FINALE s konkurentem Uko Uwaisem ... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný akčný bojový film s Tonym Jaa v hlavnej úlohe, ktorý je pokračovaním skvelej jednotky. Má pomerne dobrý príbeh o prvotriednom bojovníkovi, ktorý si len chce žiť pokojným životom, ale keď mu opäť ukradnú jeho slona, vydá sa po jeho stopách. Čoskoro sa stane aj podozrivým z vraždy, kvôli čomu má nielen problémy s dcérou obete, no hlavne po ňom začne ísť aj polícia, kvôli čomu sa znovu stretáva so svojim starým známym. A tak na ceste za záchranou slona ho čaká množstvo prekážok. Spracovanie je iba priemerné, dej je síce trochu prepracovanejší, než som pôvodne očakával, ale zase kvôli tomu je to ešte viac naivnejšie. Takže by som skôr uprednostil úplne priamočiary štýl, ako je to v podobných filmoch zvykom, lebo aj tak po tejto stránke tu nemá moc čo zaujať. Ale určite si ani nemôžem sťažovať, pozerať sa na to dá a navyše v druhej polovici mi to príde ešte trochu zaujímavejšie. Akcie je tu dosť, ale moc ma nezaujala. Akcia má síce stále celkom slušnú choreografiu, pár dobrých nápadov a ani výber prostredí nie je zlý, ale problémom je hlavne celé jej prevedenie. To, čo sa mi tak veľmi páčilo na jeho predchádzajúcich filmoch, teda ten realistický, drsný a úplne kontaktný štýl, kde cítiť bolesť z každého úderu je prakticky úplne preč. Toto je už len také vlažné, bez náboja, ako by sa im ani nechcelo. A veľkým sklamaním je aj vizuálna stránka, miesto realistickej, dokonalo natočenej akcie je toto úplne umelé, s množstvom zlých efektov, strihov je tiež podstatne viac a ani uhly kamery mi moc nesedeli. Takže ma až šokovalo, že ešte aj v akcii som sa väčšinou nudil a hlavne pri dlhej časti s motorkármi som sa nevedel dočkať jej konca. Za zmienku stojí aspoň zneškodnenie strelcov v byte, tých pár stretov s Marresom Crumpom a aj JeeJa Yanin občas niečo zaujímavé predvedie, ale aj tak platí, že aj tá najslabšia akčná scéna z jednotky je lepšia, než najlepšia z tohto pokračovania. Čo sa týka hereckého obsadenia, Tony Jaa je už tentoraz skôr sklamaním a to nielen po akčnej stránke, lepšia je JeeJa Yanin, ktorá ale nemá moc priestoru, Petchtai Wongkamlao si splní svoj očakávaný štandard a zo zvyšných postáv ešte za zmienku stoja spomínaný Marrese Crump a sympatická Yayaying Rhatha Phongam. Zvyšok už nestojí za nič a to ani hlavný záporák RZA. Réžia a technická stránka sú veľkým sklamaním, jedine vizuálna stránka mimo akcie je celkom slušná, ale tým to aj končí, efekty sú slabé a akcia je zvládnutá mizerne. Takže som neskutočne sklamaný, dlho očakávaný Tom yum goong 2 mal byť Tonyho comeback a dúfal som, že by sa mohol priblížiť úrovni jeho prvých dvoch zásadných filmov, ale to ani omylom. Tým otravným vizuálom zničili všetko, čo mohli a ešte aj ten Ong Bak 3 sa mi páčil o niečo viac. Keďže som fanúšik tohto typu, na ten slabý priemer mi to stačí, ale už to nechcem vidieť. A pri pohľade na Tonyho budúcu filmografiu je mi skutočne smutno, ako dopadla táto legenda, zo špičky bojových filmov až k tým najlacnejším videofilmom. 51% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No je to o dost vážněji pojatý než předchozí eposy co jsem z Tonym Jaa viděl. takže to není až taková bláznivina a místy to dokonce dává i smysl. Souboje jsou pořád promakaný, nicméně musím se tu připojit ke kritice těch vymaštěných zpomalených 3D efektů. Děsně to ruší a je to tu v podstatě jenom na efekt aby si film hrál na něco čím není, ale tak musí přece i v Thajsku ukázat, že na to mají je to totiž fuckt brutální děsně supr čupr a maximálně cool co na tom, že se na to nedá dívat. To už je věc druhá...50% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus již až příliš přepálený a dementní. Jistě, ani předcházející Tonyho filmy nedávají zrovna velký smysl, obsahují ale takové množství tvrdé a skvěle natočené akce, že to divák tvůrcům rád odpustí. Zde však nekompromisnost byla již definitivně nahrazena přehnanými a absurdními kaskadérskými kousky, bolestně viditelnými dráty a megahnusnými triky. Pár slušných scén se zde sice najde, ale i tak tahle non-stop akční jízda nebaví tolik, jako její předchůdci a množství wtf momentů se vám po 15 minutách už ani nebude chtít počítat. Marrese Crump je ale solidní mlátička, i když je nesmrtelný jak Chuck Norris. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|70%| Tak a je to tady. Těšil jsem se na dalšího Tonyho. Hlavně na jeho parádní bojové kousky. Mám za sebou tímto filmem třetí jeho film. Toto je pokračování filmu Tom Yum Goong z roku 2005. Nějak je v tom tady s českými názvy zmatek, ale tak co se dá dělat. Tom Yum Goong (2005) jsem hodnotil na 5* (94%) páč to byla velká bojová pecka. Mám rád tento typ filmů, kde hlavní hrdina zvládne neuvěřitelné množství bojovníků. Třeba Ninja se Scottem Adkinsem, a tím myslím ted zejména druhý díl Ninja: Shadow of a Tear, který mě nadchnul doslova - 5* (100%). Příběh a ostatní aspekty v těchto typech bojových filmech je samozřejmě třeba řešit (záleží i jak se k tomu divák postaví, co čeká jako hlavní prioritu, děj, akce atd..), ale přesto se tyto části filmu musí brát tak trošku s nadhledem a tolerancí, páč v těchto typech jde především o bojové kousky, na který si dává režisér a ostatní tvůrci filmu záležet. Třeba v druhém, zminovaném Ninjovi s Adkinsem jsem nenašel jednou chybu. Nějaký nedostatek ostatní diváci samozřejmě zaznamenat mohli, ale kritizovat příběh a všechno okolo, no nevím, více viz můj komentář k tomu Ninjovi. Avšak samozřejmě, zde v tomto filmu byly nedostatky, ale bojové kousky je nějak zastínily, takže jsem nakonec ty velmi slabé 4* dal. Bojové scény byly přehledné, Tony Jaa mě opět zabavil, skvěle se pere, ovládá to, je furt ve formě, jen když už se film blížil ke konci, respektive 3/3 filmu, tak už mě to moc nebavilo, nemělo to takový náboj jako v jeho předchozím filmu nebo v podobných filmech. Navíc už jsem si ke konci myslel, že je to teda dost přehnaný, tolik ran dostane hlavní hrdina nebo naopak co vydrží jeho protivníci. Celkově co se týče bitek, tak průběh filmu byl v pohodě v tomto ohledu, ale ke konci a hlavně při finále, kde byl Tony u toho slona - to bylo dost přestřelené a to snad po všech stránkách. Tam bylo dost nelogičnosti, třeba postavení dvou padouchů, který se výborně prali, ale Tony se s nimi nemohl nejdřív vypořádat a nakonec to dopadlo jinak jak jsem si původně představoval. Ale nevadí. Úvod je krátký a hned se jde na věc. Žádná nuda zde nehrozí. Příběh sice primitivní, ale dává smysl, ikdyž ke konci už žádnou váhu nemá skoro vůbec. No, třeba velká, ale opravdu velká a dost dlouhá scéna s pronásledování Tonyho, kdy ho útočníci pronásledují na motorkách - tak to mělo dost přímo zběsilých nápadů a já byl z toho nadšen. Třeba kdyby tahle dlouhá scéna ve filmu chyběla, tak bych dal 3*, ale takhle jsem po skonečení filmu (které mi trochu pokazilo dojem, nebot finále bylo odfláklé a celkem slabé) k tomu přihlédl. Ta dlouhá scéna s motorkami mi docela připomněla film Rachot v Bronxu s Jackiem Chanem - kaskadérské kousky atd. Ikdyž samozřejmě v tomto případě to bylo raženo v mnohem menším odvaru, ale přesto jsem byl nadšen jak se z každé situace Tony vykroutil. Ostatní bojové scény stojí za pozornost také. Třeba elektrizující souboj, který už je sice dost přehnaný, ale stojí za to. Herecké obsazení bylo dobré - něměl jsem s nikým žádný problém. Nějaké nápady film také nabídl, bohužel vše bylo celkem předvídatelné, takže žádný zvrat se ani nekonal. Já jsem s filmem spokojený. Sice ten konec a přehnanost to trochu pokazily + nějaké ty nelogičnosti, ale je to ten typ bojových filmů, které mám rád, Tonyho skvělé souboje, tak ty 4* nakonec dávám no. Je to slabší než Tonyho filmy z r 2003 a 2005, ale žádný velký průšvih to pro mě není. Holt už je to více béčkověji provedeno, ale co. Myslím si, že už nemám co dodávat. Nadprůměrná zábava, kterou si ještě někdy jednou pustím. () (méně) (více)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si připomněl první Tom Yum Goong a s chutí a očekáváním jsem se pustil do pokračování, které je vlastně o tom samým - honba za navrácením slona. A opět je to řežba. Film tentokrát doplácí na to, že je točen na 3D efekt. Což by možná nebyl až takový problém kdyby nebyly použity tak otřesné CGI efekty. Místy mi už i akce připadala až moc přitažená za vlasy. Fighty jsou nejmíň o level horší než v prvním díle. Bavil jsem se ale tak odvařenej jako kdysi z prvního dílu určitě nejsem. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Oh, shit! Tak předchozí díly byly několikanásobně lepší! Jeden dokonce jeden z nejlepších martialarts! Tady už se Tony Jaa přecenil a chrlí jednu nehezkou bojovou scénu za druhou. Létačky, zpomalovačky a záběry z tisíce kamer na jednu a tutéž scénu nemusím. 15% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dvojka "Sloního muže" je vcelku překvapivě temně laděným akčním béčkem, a tím temným nemyslím jen účast charismatického černého bijce Marrese Crumpa.  Velký skok tu pak máme i v rámci použití obrazových kouzel prostřednictvím různých 3D efektů, ale neřekl bych, že by to výrazně celkovému pojetí škodilo, byť  souboj v ohni, který měl být zřejmě vrcholem těchto hrátek, se zrovna moc nepovedl. Když si vzpomenu na podobnou scénu s mistrem capoiery v jedničce, tak se to vůbec nedá srovnávat.  Koření tu přidává i mrštná JeeJa Yanin a "sci-fi kung-fu" vrcholící přesně v duchu kultovních Ultra, Red či jiných sil a vzhledem k účasti slona možná ještě víc,  nelze ohodnotit méně než čtyřmi hvězdami, to je přece jasné. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokračování snímku "Tom Yum Goong" (v české distribuci nesmyslně pojmenovaném Ong-Bak 2) se nese v úplně stejném duchu jako první díl (opět krádež slona) se stejným hrdinou (ačkoliv sem měl za to, že v předchozím filmu zemřel). Vzhledem k tomu, že Tony Jaa není herec, ale bojovník a kaskadér, nicotný příběh by nevadil, kdyby měl film co nabídnout v akční rovině. Bohužel však bitky vypadají daleko hůře než v kterémkoliv jiném Jaaově snímku a podle mizerných triků a jasně viditelného pozadí, vypadají všechny akční scény příšerně a Tony, jakoby už byl ze všeho unavený a nechtěl předvést nic nového. Silně nepovedené. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Tak docela zklamání. Čekal jsem něco aspoň ve stylu jedničky, kde mě souboje vážně zaráželi a bavili. Tady to byli jen dvě bitky, které mě opravdu pobavili a posadili mě na zadek. Tony Jaa umí, to je fakt, ale přechod k modernějším technologiím jako 3D nebo jiné věcičky tomu hodně uškodily. Bylo to hodně okaté a okolí i look filmu se mi prostě nelíbil. Jediné plus je soundtrack a skvělá bitka na konci i v průběhu filmu s černochem, který je opravdový soupeř. Bohužél, obyčejný průměr. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Celkově mi to přišlo o dost slabší než jednička a hlavně mi dost vadilo, jak Tony Jaa ze začátku záměrně nic moc nepředváděl, aby to mělo v závěru alespoň trochu nějakou gradaci. A celou dobu jsem čekal, že Dvacítka předvede něco pořádného a ono nic. ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Po Ong Bak 3 som si myslel, ze Tony Jaa uz nemôze klesnut do väcsich sraciek. Ale chlapec jeden sikmooky to dokazal a zabil dokonca aj ten jediny trademark svojich filmov, ktory za nieco stal. Akciu bez trikov. Tentokrat je to v akcnych scenach samy lacny CGI trik. Choreografia uplne jednoduchucka. Proste hnus. Tony Jaa R.I.P. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Ty vole, takhle nasraný jsem dlouho nebyl. Ještě zpočátku, kdy jsem koukal na akci s těma motorkama, jsem se ptal sám sebe, kdy Tony předvede něco fakt parádního, jako v minulých dílech. Kupodivu se tak občas stalo, jinak je tohle zbytečná hovadina. Příběh má smysl, ale je to blbost a úplně to ruší dění ve filmu. Když do toho příběhu zapadají aj ty 2 krávy v bílém, je to ještě horší. Souboje působí skutečně trapně a stereotypně, sem tam něco Tony předvede, ale to co člověk viděl předtím, je prostě pryč. Sračka a fakt zklamání. 3/10 PS: Akce nejen že je trapná jak něco, ale to s tou stovkou motorkářů je vrchol debility. ()

Reklama

Reklama