Reklama

Reklama

Song jia huang chao

všechny plakáty

Obsahy(1)

Rodina Soongů byla v Číně politickou dynastií, která dosáhla nejvyšší moci. Tento film sleduje osudy tří Soongových dcer, které získaly vzdělání v Americe a vrátily se do Číny. Nejstarší Ai-Ling (Michelle Yeoh) se provdala za bohatého a mocného obchodníka. Ching-Ling (Maggie Cheung) se provdala za Sun Yat-sena (Winston Chao), revolučního zakladatele moderní Číny. Nejmladší Mej-Ling (Vivian Wu) se provdala za Čankajška (Hsing-Kuo Wu), vůdce Číny za druhé světové války. Sestry zaujaly svět svými oslnivými sňatky a jejich silným vlivem na svůj národ. (mac000)

(více)

Recenze (3)

ladynka 

všechny recenze uživatele

"Sestry Sungovy. Jedna milovala peníze, jedna moc a jedna svou vlast." Snímek nabízí tyto tři klíče k období před a po vzniku Čínské republiky (1912), které významným způsobem zasáhly do dějin státu. Ideály ztělesňuje osoba Suna Yat-Sena, moc peněz Kung a vojensko-politickou sílu Chiang Kai-Shek (Čankajšek). Pozitivem je, že političtí oponenti zde nejsou polarizování na velké Dobro (Národní strana) a Zlo (komunisti), i když je patrný trochu korektní přístup (což zřejmě souvisí s dobou vzniku filmu). A díky propojení jednotlivých postav (právě sestry Sungovy a jejich manželé) nepůsobí film roztříštěně, ale události se jeví jako jednolitý dynamický proces. Velkou zásluhu na tom má i slušná výprava a cit režisérky působivě zkomponovat obrazy malých dějin, které ovlivňují ty velké a naopak. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Působivé a poutavě zpracované podání událostí kolem vzniku "nové Číny", kvalitní herecké obsazení i výkony, pěkná výprava a tak trošku i náhled do historie aneb jak to asi tak kdysi bylo. Takže zhlédnutí nelituji, ač české titulky nejsou, nutno si vystačit s anglickými. Mám-li zmínit důvod jež mne k filmu vlastně přivedl, tak tím je soundtrack. Kitaro zde odvádí skvělou práci a tohle CD mám už ve své sbírce dlouhé roky, tudíž jsem dostal nutkavou potřebu vidět i film samotný, a stál za to. ()

Reklama

Reklama