Reklama

Reklama

House Hunting

  • USA The Wrong House (neoficiální název) (více)

Dve rodiny prichádzajú na obhliadku domu s výhodnou kúpou. Práve cena je pre obe zainteresované strany najväčším lákadlom. Staré príslovie  "Nie je všetko zlato, čo sa blyští"  v tomto prípade platí na sto percent. Po niekoľkých hodinách sa však ukáže, že voľba tohoto domu nebola najšťastnejším riešením. Je totiž úzko prepojený s temnými tajomstvami oboch rodín. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (42)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

"Vítejte na pozemku číslo 6485. Klidně se tu porozhlédněte..." Skoro nulové očekávání, ale o to větší nadšení. Takto si představuji mysteriózní horor. Pěkně pomalu ubíhající, nechající diváka koupat se v nevědomosti situace, stejně jako postavy. Podobné scénáře tu již sice byli, ale zpracování v House Hunting mě strhlo. Atmosféra snímku mě pohltila a jak film plynul, více a více se stupňovala a až do konce je snímek zahalen tajemnem o situaci. Prostor postavám byl dán dostatečný a nemyslím si, že byly zahrány špatně. Marc Singer byl ke konci vynikající. Komu se snímek zdá dlouhý, tak ho nechápu. Tento, a jemu podobné, snímky podle mě potřebují čas a prostor na budování atmosféry. Pěkně pomaloučku, polehoučku. A to se tomuto snímku pro mě povedlo na jedničku s parádním závěrem. A že někdo i po skončení snímek nechápe? Ale notak. I když osobně také nemám všechny puzzle filmu v hlavě poskládaná, tak výsledný obrázek mám. Kdybych chtěl, tak samozřejmě nedostatky naleznu, větší či menší. Asi snímek prožívám, a chytil mě, více než ostatní, ale mohu ho jen doporučit, jelikož pro mě Eric Hurt odvedl dobrou práci. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Mystery horor o dvou rodinách, co spolu uvíznou v domě uprostřed lesů. Z místa, bůhví proč, nejde zdrhnout, každý den nacházejí ve spižírně stejný počet konzerv, vozíčkář začne chodit a navíc se tu prohánějí duchové. Všem členům začne samozřejmě hrabat (ještě aby ne, každej den žrát ty sračky z plechovek), tudíž přijde na řadu vybíjená, kde hlavní slovo drží nadpřirozené síly. Jenže se tak děje absolutně bez zájmu, napětí nebo překvapení. Drtivá většina téhle šílené stopáže je pak vyplněna konverzačkami, a ten hnusný kamerový filtr celku taky zrovna nepřidá. Leda tak pořádný joint. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pro mě příjemný překvapení. Mám rád mysteriózní filmy ... a tohle je naprosto přesně to, co si představím, když se řekne "mysteriózní". Proto jsem možná ochotný filmu odpustit víc, než mu odpustí většina diváků. Jedno je jisté - Eric Hurt, který snímek režíroval a sám si ho i napsal, by jako sůl potřeboval k ruce nějakýho slušnýho dramaturga, který by mu trochu přetransformoval scénář. Hurt sice přišel s nějakými zajímavými a originálními nápady, ale spíš než abych si je užíval, přistihl jsem se u toho, že je mi líto, že nejsou využity a rozvedeny tak, jak by bývaly být mohly. Tohle mělo v zárodku fakt velkej potenciál. Ale co, i příjemnou mysteriózní hororovo-thrillerovou jednohubku si nechám rád líbit. Atmosféra fajn, námět velmi fajn (něco jako Dead End, akorát ještě víc rozvinutej), řemeslně bez problémů. 6+/10 ()

AlistairMir odpad!

všechny recenze uživatele

Pro někoho pecka pro mě totální krávovina. Nesympatičtí herci, nesnesitelně vleklý děj a film tak předvídatelný, že jsem asi po cca 20 minutách věděl jak to dopadne a ono to tak bohužel nakonec fakt dopadlo. To měl být jako dech beroucí závěr po kterém zůstanu sedět jako přikovanej a po zádech mi bude jezdi mráz? Blbější konec snad být nemohl. Nyní pár slov k filmu. Pokud Vás baví koukat na film kde celou dobu žerou konzervy, chodí kolem baráku a občas mají vidiny tak jste našli film pro Vás. Nejlepší herečka je ta bez jazyka ta alespoň celou dobu mlčí. A koho překvapilo rádoby budované šílenství jedné z postav tak to máte fajn, bohužel mě fakt ne. Kdo to zkoukne celé jako já, zjistí jak se dá využít konzerva a to se vyplatí no ne??? Za mě totální ztráta času., ale zkuste to třeba budete nadšení už jsem si zvykl že čemu dám ODPAD (a to ho skoro nepoužívám) to ostatní chválí do nebes (viz Dead end) takže bude asi chyba ve mně :) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Chvíli mi trvalo, než jsem se do filmu dostal, asi kvůli jeho nepřitažlivé "televizní" formě a levnému vizuálu. Kdyby ale tenhle slušný "kingovský" námět vzal do rukou zkušenější rejža, bude z toho thriller nejmíň na čtyři hvězdy. A sadistický závěr mě vyloženě potěšil, sice není vůbec originální, ale nečekal jsem ho. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Když Emmy (Janey Gioiosa) vidí hocha v okně, je v záběru jednodílné okno. V domě ale ukazuje na okno čtyřdílné. (Litsarch)

Reklama

Reklama