Reklama

Reklama

House Hunting

  • USA The Wrong House (neoficiální název) (více)

Dve rodiny prichádzajú na obhliadku domu s výhodnou kúpou. Práve cena je pre obe zainteresované strany najväčším lákadlom. Staré príslovie  "Nie je všetko zlato, čo sa blyští"  v tomto prípade platí na sto percent. Po niekoľkých hodinách sa však ukáže, že voľba tohoto domu nebola najšťastnejším riešením. Je totiž úzko prepojený s temnými tajomstvami oboch rodín. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (42)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Mystery horor o dvou rodinách, co spolu uvíznou v domě uprostřed lesů. Z místa, bůhví proč, nejde zdrhnout, každý den nacházejí ve spižírně stejný počet konzerv, vozíčkář začne chodit a navíc se tu prohánějí duchové. Všem členům začne samozřejmě hrabat (ještě aby ne, každej den žrát ty sračky z plechovek), tudíž přijde na řadu vybíjená, kde hlavní slovo drží nadpřirozené síly. Jenže se tak děje absolutně bez zájmu, napětí nebo překvapení. Drtivá většina téhle šílené stopáže je pak vyplněna konverzačkami, a ten hnusný kamerový filtr celku taky zrovna nepřidá. Leda tak pořádný joint. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pro mě příjemný překvapení. Mám rád mysteriózní filmy ... a tohle je naprosto přesně to, co si představím, když se řekne "mysteriózní". Proto jsem možná ochotný filmu odpustit víc, než mu odpustí většina diváků. Jedno je jisté - Eric Hurt, který snímek režíroval a sám si ho i napsal, by jako sůl potřeboval k ruce nějakýho slušnýho dramaturga, který by mu trochu přetransformoval scénář. Hurt sice přišel s nějakými zajímavými a originálními nápady, ale spíš než abych si je užíval, přistihl jsem se u toho, že je mi líto, že nejsou využity a rozvedeny tak, jak by bývaly být mohly. Tohle mělo v zárodku fakt velkej potenciál. Ale co, i příjemnou mysteriózní hororovo-thrillerovou jednohubku si nechám rád líbit. Atmosféra fajn, námět velmi fajn (něco jako Dead End, akorát ještě víc rozvinutej), řemeslně bez problémů. 6+/10 ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nič som nečakal, nič som vlastne nedostal, režisér má síce nejaký drobný talent, ale doteraz nakrútil len niekoľko krátkometrážnych snímkov, takže sa tu nič prevratné ani čakať nedalo. Dve rodiny v prekliatom domčeku, v ktorom sa im zjavujú duchovia (dokonca aj z minulosti hlavných postáv) a nútia ich k vraždám / samovraždám, postavy zomierajú, blbnú, obracajú sa proti sebe, ale či už beriem do úvahy duchársky alebo psychologický námet, nič z toho nie je dotiahnuté do konca, film nudí, stojí na mieste, nekonečné konverzačky a hádky začnú po určitom čase otravovať, stopáž prehnaná (viac som sa tešil na záverečné titulky ako na nejaké rozuzlenie), atmosferických momentov je minimum, navyše pre mňa nevhodný výber postáv, ktoré mi boli proti srsti takmer od úplného začiatku. Nakrútené vzhľadom na nízky rozpočet celkom OK, ale dokopy tam nebolo nič, prečo by sa to dalo odporúčať. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jééjo .. Nízký rozpočet z filmu číhá na každém kroku a to je filmův největší kámen úrazu. Příběh je sice fajn, ale na tohle téma jsem viděl daleko lépe propracovanější, kvalitnější o dvě třídy výše Enter Nowhere,který doporučuji spíše! 45%. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Neskutočne zdĺhavá a nudná psychologická mysterióznosť, ktorá sa chce chvíľami ešte aj drzo vydávať za horor. Čo by nevadilo, keby si aspoň dokázala udržať zaujímavosť dlhšie než v začiatku, kedy sa dve rodinky dostavia na prehliadku odľahlého domu, ktorý plánujú kúpiť. Z neznámeho dôvodu sa im však nedarí odísť a tak tu spolu musia skysnúť na dlhý čas, resp. až kým nevyriešia o čo tu ide. A odvtedy začína nezáživná dramatická inscenácia s nesympatickým osadenstvom a nezaujímavou výplňou. Navyše je nudne natočená, so šedivým, uspávajúco nevýrazným audiovizuálom, nekonečne pôsobiacou minutážou a nezvládnutým záverom, ktorý pre mňa už hraničil s paródiou. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dve rodiny prichádzajú na obhliadku domu s výhodnou kúpou. Práve cena je pre obe zainteresované strany najväčším lákadlom. Po pár minútach sa však ukáže, že voľba tohoto domu nebola najšťastnejším riešením. Tak, ale dosť. 100 minút tak neskutočnej nudy, chabých efektov, žiadna atmosféra, žiadne lakačky, snaha o nejaké psychické pohnútky všetkých zúčastnených na úrovni hlbokého podpriemeru. Toto všetko sú dôvody prečo nie viac ako 30%. Totálna strata času. Plusom je akurát úplný záver (aj keď predpokladaný), prostredie (milión krát obohrané), a nápad s blúdením (milión krát obohraný). "Wrong film" by bol lepší názov. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní béčko se vším všudy. Tak jsem i k tomuto filmu přistoupil, takže mně vůbec nevadili herečtí odpadlíci, dokonce bych i v rámci možností označil Hurtovu filmařinu jako dostatečnou, ne-li zdařilou. No ale co u mě těžce narazilo, je scénáristické rozpracování regulérně mysteriózní zápletky, která sice sama o sobě není nijak originální, ale potenciál s sebou pořád nese. Po velmi slušné cca. první polovině filmu by mě ani ve snu nenapadlo, ani ve snu, že děj spadne do nejtrapnějších kolejí s vyústěním, *SPOILER* které jsem si po 10 minutách filmu říkal, že se díky největší trapnosti a čitelnosti určitě stát nemůže. Omyl no... . *SPOILER* Takže celkově jo, dá se na to podívat, ale existují lepší kousky, které nebudu jmenovat, abych nedostal zmrdaný. 49% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Kôli tomu, že namiesto hercov tam obsadili idiotov, jednu hviezdičku uberám! Moje tvrdenie si môžte overiť špeciálne v osemnástej minúte pred koncom filmu, ked' Charlie dáva svojej dcére pištoľ a sľubuje, že sa vráti. Také úškrny na ksichte majú snád' len obyvatelia mentálnych inštitúcií a neherci- idioti! ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ale hej, dalo sa nato pozerať. Nápad je samozrejme dobrý, záver je super. Lenže herci to kazia a réžia je miestami až amatérsky nepodarená; nedrží si tempo, vystavuje nezmyselné kompozície a pár krát to na mňa dokonca pôsobilo smiešne. Plus tie nepekné kamerové filtre. Aspoň že iracionálne konanie hlavných hrdinov, sa dá ospravedlniť základnou premisou scenára. Priemer ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý příběh s dobrým obsazením. Na to jak je film nízkorozpočtový, to není až tak zlé. Film cílí na jednotlivé charaktery poté co nemají možnost dostat se ven z domu. A také na bod v němž se obě rodiny, které se nesnáší uchýlí k násilí. Co se stalo s předešlými majiteli domu nevíme. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

No tenhle horor se nebojí říct už v úvodu že to bude slabé levné a hlavně nudné, tohle je největší škoda hororu takhle zahodit příběh do koše. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Chvíli mi trvalo, než jsem se do filmu dostal, asi kvůli jeho nepřitažlivé "televizní" formě a levnému vizuálu. Kdyby ale tenhle slušný "kingovský" námět vzal do rukou zkušenější rejža, bude z toho thriller nejmíň na čtyři hvězdy. A sadistický závěr mě vyloženě potěšil, sice není vůbec originální, ale nečekal jsem ho. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mírné hororové překvapení postavené na smyčce a vině jednotlivých aktérů příběhu. Celkově to působí celkem neotřele, ačkoliv zápletka nijak převratná není. Vyššímu hodnocení brání herecké výkony, kdy přísnějšímu měřítku vyhoví snad jen představitelka Susan. Jinak se zde sešla obdivuhodná banda hereckých neumětelů. Každopádně režisér to má v ruce, takže doufám, že u příštího projektu bude mít k dispozici o něco více zelených papírků. 60% ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

"Vítejte na pozemku číslo 6485. Klidně se tu porozhlédněte..." Skoro nulové očekávání, ale o to větší nadšení. Takto si představuji mysteriózní horor. Pěkně pomalu ubíhající, nechající diváka koupat se v nevědomosti situace, stejně jako postavy. Podobné scénáře tu již sice byli, ale zpracování v House Hunting mě strhlo. Atmosféra snímku mě pohltila a jak film plynul, více a více se stupňovala a až do konce je snímek zahalen tajemnem o situaci. Prostor postavám byl dán dostatečný a nemyslím si, že byly zahrány špatně. Marc Singer byl ke konci vynikající. Komu se snímek zdá dlouhý, tak ho nechápu. Tento, a jemu podobné, snímky podle mě potřebují čas a prostor na budování atmosféry. Pěkně pomaloučku, polehoučku. A to se tomuto snímku pro mě povedlo na jedničku s parádním závěrem. A že někdo i po skončení snímek nechápe? Ale notak. I když osobně také nemám všechny puzzle filmu v hlavě poskládaná, tak výsledný obrázek mám. Kdybych chtěl, tak samozřejmě nedostatky naleznu, větší či menší. Asi snímek prožívám, a chytil mě, více než ostatní, ale mohu ho jen doporučit, jelikož pro mě Eric Hurt odvedl dobrou práci. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak to som nečakal,velmi ma tento film prekvapil v dobrom zmysle.Je to o dvoch rodinách,ktore uviaznu v jednom dome v lesa,z ktorého niet uniku.Každí z nich ma temnu minulost,ktorá ich tam dobehne.Neunikol mi zaujimavy dej filmu a ich beznádejný osud,kde bol záver úplne super..Hlavne slovo v tomto filme maju nadprirodzene sily a duchovia.Atmosfericky to malo grády,ale za nie moc príjemne herecke obsadenie nemožem dat plný počet. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„House Hunting“ patří k celkem zajímavým pokusům na poli nezávislého hororového filmu, který ale rozhodně není dotažen k dokonalosti. Nemůže se mu vzít, že šlo primárně o atmosféru, což je dobře, protože se to mnohdy u mainstreamu nevidí, tam je na první pohled jasné, že jde hlavně o to, aby dostali lidi do kina. Přesto mě „House Hunting“ nedovedl naplno uhranout, abych mu dal více jak 40 %. ()

AlistairMir odpad!

všechny recenze uživatele

Pro někoho pecka pro mě totální krávovina. Nesympatičtí herci, nesnesitelně vleklý děj a film tak předvídatelný, že jsem asi po cca 20 minutách věděl jak to dopadne a ono to tak bohužel nakonec fakt dopadlo. To měl být jako dech beroucí závěr po kterém zůstanu sedět jako přikovanej a po zádech mi bude jezdi mráz? Blbější konec snad být nemohl. Nyní pár slov k filmu. Pokud Vás baví koukat na film kde celou dobu žerou konzervy, chodí kolem baráku a občas mají vidiny tak jste našli film pro Vás. Nejlepší herečka je ta bez jazyka ta alespoň celou dobu mlčí. A koho překvapilo rádoby budované šílenství jedné z postav tak to máte fajn, bohužel mě fakt ne. Kdo to zkoukne celé jako já, zjistí jak se dá využít konzerva a to se vyplatí no ne??? Za mě totální ztráta času., ale zkuste to třeba budete nadšení už jsem si zvykl že čemu dám ODPAD (a to ho skoro nepoužívám) to ostatní chválí do nebes (viz Dead end) takže bude asi chyba ve mně :) ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten typ mysteriozního hororu, ale byl až natolik, že i samotnej režisér se v tom zamotal. Napětí to mělo naprosto skvělý, ale zhruba do poloviny, kdy stále čekáme, kdy už konečně příde to ono zlo. Ale je to pojatý trošku jinak a tím pádem to ono kouzlo filmu upadá. A prostě mě to namlsalo a nic. Což pro mě bylo zklamání, protože nápad to byl vesměs unikátní. Ale žádný rozuzlení nepřišlo a mohli bychom se točit ve smyčce bez odpovědí až do nevim kdy. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý potenciál filmu, který mě nadchl a potěšil. Jediné zklamání byla délka, která by určitě neškodila zkrátit a dát tomu tak svižnější tempo. 60% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad, ale zbytečně utahaný, bez atmosféry a ne zrovna promyšlený. Tenhle typ hororů mám rád, moc jich neznám a ne každý se povede, byť potenciál je u každého. House Hunting ho měl dost, ale selhalo to na těch bodech, které jsem již vypsal. Fakt, kdyby to Eric Hurt aspoň pořádně vymyslel a nějak to zakončil, ne tak, jak se dá odhadovat od začátku, mohla z toho vzniknout dost zajímavá věc. Ale líbilo se mi, že i když je znát jak to bylo levné, tak i přes to to má celkem zajímavý vizuál. Každopádně jako povedený bych ten film neoznačil a v rámci tohoto subžánru taky ne. To bylo Enter Nowhere jediným z těchto filmů, kde to měl režisér skutečně promyšlené? 2* ()

Reklama

Reklama