Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná policistka ovládající bojová umění Michelle (Yeoh), tvrdý mlčenlivý ex-policajt Peter (Sanada) a lehkomyslný letecký detektiv Michael (Wong) se neznali, dokud náhodou společnými silami nepřekazili pokus o osvobození mafiána, letícího k soudu stejným letadlem jako oni. Zabitý mafián a jeho kumpán ale mají na zemi další dva nebezpečné komplice, kteří jsou rozhodnutí kamarády za každou cenu pomstít... První díl po ULTRA FORCE druhé vlajkové série Intersonicu. (choze)

(více)

Recenze (68)

Lateef 

všechny recenze uživatele

I v dnešní době to lze přežít, ačkoliv scény, ve kterých se nerozdávají ultra rychlé rány a kopy, působí většinou dost zvláštně. Možná za to může i dabing, který jsem měl k dispozici a který je teda hodně velké wtf. Yeoh se rozhodně hýbat umí a Sanada disponuje kromě skvělého karate také velkým charisma. Všude se válí spousta klišé, závěr působí spíše úsměvně, ale ústřední trojice se prát umí a vo vo vo tom to je... ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem to asi možná viděl, protože jsem měl při nynějším sledování filmu neustále "deja vu" ... A je fakt že vymyšlenej název Intersonicu "Red Force" valil svýho času ve VHS půjčovnách ... Každopádně po letech shlídnutí jsem se královsky bavil. Nenáročná typycky hongkongská akcí nabitá záležitost ... sice se zde zas střídají rádoby vtipný scény se srdceryvnejma a extrémně nabušenejma klasicky dost sekaně bez nějakýho plynulejšího přechodu z jedné do druhé, ale kdo je na tohle zvyklý, rozhodně mu to vadit nebude. Můj oblíbenec, Henry Sanada mstí smrt své manželky a dcerky, Michelle Yeoh zase smrt kolegy, kamaráda a nápadníka. Akce naprosto úžasná, sice stříhaná, ale perfektním způsobem, špičkový souboje, kopačky ve velkým stylu, snad milion rozbitých skleněných tabulí všeho druhu, výbuchy, střílení ... Do toho výborná 80.ková hudba ... ne taková ta dnes už trapná, ale taková ta co můžete rádi slyšet i dnes, má náboj atd. Fakt paráda tohle, krásná vzpomínka na moje dospívání ... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Akce, svižný karate, nepřesná střelba, tuny zdemolovaných aut, zástupy zabitých nezúčastněných osob a hlavně zjištění, že kovový tyče, nářadí, sklo, podlaha ani dveře hlavě trénovanýho asiata příliš neublíží. To vše nabízí tento docela zábavnej snímek, ve kterým se o napětí taky dá zakopnout a každej, kdo je odkojenej videokazetami Intersonicu ví, co od něj může čekat. Ti ostatní by setkání s často nesmyslně pobíhajícími asiaty asi neměli riskovat. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Royal Warriors (nebo In the Line of Duty, resp. u nás Red Force) je výborný akčňák (naštěstí skoro bez "humoru"), který mě strhnul jako poslední dobou v tomto žánru máloco. Michelle Yeoh doslova září, akce samotná je lahůdková a je jí spousta (mými favority je brutální přestřelka v restauraci a souboj s motorovou pilou), dokonce funguje i ta melodramatická linie. Závěr s vykopáváním rakve a opancéřovaným autem vypadá sice jako z trochu jiného filmu, ale to je mi fuk. **** 1/2 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprostá akční nálož, od začátku do konce to je samá honička, bitky v pěkný a tvrdý choreografii a doslova destruktinví přestřelky, navíc příběh sice neni zrovna složitej a ani chytrej, ale místa mezi akcí rozhodně vyplňuje nenudícím způsobem, což je u takovýhle akční řežby naprosto dostačující a zbytek zábavy pak už obstará Michelle Yeoh v super formě a její dva kamarádi vs. válečný veteráni a že je to zábava víc než parádní, to je snad jasný ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Ač se jedná na dnešní poměry pro některé o nepochopitelný oldschool s naprosto strašným dabingem a zjevnými filmovými chybami, nese tento film svědectví doby, ve které byl natočen. Akcí nabytý film o pomstě i přátelství, který spojí 3 neznámé osoby v boji proti zločincům, se super znělkou. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"PODÍVEJTE SE NA NÁS. DNESKA JSME SE SETKALI POPRVÉ A BOJOVALI JSME JAKO SEHRANÝ TÝM." Nejlepší díl RED FORCE a to hlavně díky kvalitnímu scénáři, který dobře pracuje s postavami a kde ani záporák není vzdor šílenému smíchu ryze zápornou figurou, ale má své polidšťující pozadí. Zajímavé také je, že trojice hrdinů nestojí proti jednomu gaunerovi a jeho armádě, ale naopak nikdy proti sobě nemá víc než dva padouchy zároveň, takže je celý film v přesile (padouši jsou ale tak silní, že jim i tak dají pěkně zabrat). Zároveň tu není žádný hlavní záporák - dva záporáci hrdiny potrápí na začátku (hrdinové se při té příležitosti seznámí), další je prudí většinu filmu a poslední ve finále. Akční scény jsou dlouhé, kvalitně ochoreografované, nasnímané a těžící z prostředí maximum a následují v pravidelných intervalech ne delších než osm minut. Jak je v HK produkci zvykem, snímek kombinuje nenáročný humor, příjemnou brutalitu (masakr lidí v klubu) a patos. Sice je to "jen" kvalitní HK řemeslo, ale filmu, kde padouch vyhrabe na hřbitově rakev s hrdinčiným mrtvým přítelem (kterého předtím zabil), umístí ji na podminovaný jeřáb v opuštěném lomu a hrdinka si pro ni přijede v obrněném voze a odjíždí s ní z vybuchujícího lomu na důlním vozíku, nemůžu a ani nechci dát míň než za 4. A to nemluvím o parádním malovaném cover artu a fajn synťákové hudbě. Chvíli jsem zde nechápavě hleděl na jméno Michelle Yeoh než jsem zjistil, že Michelle Khan (uvedená na VHS) je pseudonym Yeoh. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Hong Kong vyprodukoval v osemdesiatch rokoch nespočet parádnych akčných filmov a Red Force z nich síce nie je najlepší, určite by sa našlo aj pár lepších, ale patrí určite medzi tie najvýnimočnejšie a najnezabudnuteľnejšie. Už len ten scenár, akčné filmy hlavne tej doby nikdy nevynikali kvalitnými scenármi a väčšinou boli len výplňou medzi akčnými scénami, ale toto určite nie je ten prípad. Neobsahuje síce žiadny originálny prvok, ale spôsob, akým je to všetko skombinované mi už teda originálny príde. Tu nečelia hlavní hrdinovia nejakej silnej zločineckej organizácii, ako je bežné, tu vlastne dokonca nečelia ani presile, vlastne sú tu len dve skupiny priateľov na opačných stranách zákona, pri ktorých sa po ich prvej vzájomnej konfrontácii rozbehne kolotoč pomsty a už sa chce každý pomstiť každému. A tak aj humor, bežný znak podobných filmov je tu takmer zanedbateľný, vlastne len úvod sa ešte nesie v trochu odľahčenom duchu, ale potom to už zvážnie, dej úplne vtiahne, postavy si ma naplno získali a celé to pôsobí až prekvapivo kruto a smutne. A hlavne tá originálna motivácia vo finále, niečo takéto som ešte nevidel, ale zapôsobilo to teda na mňa mimoriadne. Film sa môže našťastie oprieť aj o postavy, ktoré tu majú predsa len väčší význam, než bežne, skvelá Michelle Yeoh v jednej zo svojich najlepších úloh, Hirojuki Sanada a Michael Wong, vytvorili tu veľmi sympatické kladné trio, záporáci nie sú až tak slávne obsadení, ale tie ich postavy ma aj tak zaujímali a nájde sa ešte pár známych vedľajších postáv ako policajný veliteľ Kenneth Tsang. A teraz už k samotnej akcii, ktorá je vynikajúca. Súboje síce nie sú až tak prehľadne natočené, ako som pri hong kongskej produkcii tej doby zvyknutý, tých strihov je tu predsa len trochu viac, ale v tomto prípade je to čisto kvôli väčšej dynamike a tvrdosti, čo funguje, takže s tým nemám problém. Inak majú parádnu choreografiu, obsahujú viacero skvelých a náročných chvatov a hlavne pôsobia poriadne živelne, tu idú bojovníci tvrdo proti sebe, akoby zničenie protivníka bola tá najdôležitejšia vec v ich živote, hlavne vo finále a takto sa mi to páči. Ale potešia aj slušné prestrelky s dostatkom civilných obetí a nejaká tá naháňačka. Najviac sa mi páči celé finále, ktoré je aj emocionálne veľmi silné, ale parádna je aj akcia v lietadle, prípadne v bare. No všetky akcia sa vydarila. Režijne je to v rámci žánru výrazne nadpriemerná práca, nielen kvalitne zvládnutá akcia, ale aj práca s postavami a fungujúce emócie, tu nemám čo vytknúť. A k tomu tá nádherná hudba, vďaka ktorej je snaha zachrániť visiaceho priateľa mimoriadne emotívna. Takže Red force rozhodne nie je len nejaké polozabudnuté béčko v štýle desiatok podobných, ale pre mňa žánrová klasika so skvelým príbehom, postavami a akciou. Rád sa k nemu občas vraciam. 82% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Úvodní akce v letadle, masakr v baru California, závěrečnej souboj na jehož konci už nikdo z aktérů vyčerpáním ani nemá sílu aby dorazil protivníka. No a spousta dalších aspektů dělá z tohohle fláku jednu z nejpovedenějších akčních HK klasik. Kdo neviděl měl by napravit. I toho typicky infantilního tumoru made in Asia je naštěstí minimum. No hlavně akce si vůbec nebere servítky. Takřka při každý přestřelce zahynou kromě jejich aktérů i desítky náhodných kolemjdoucích co byli zrovna ve špatnou dobu na špatným místě. tak to mám rád.80% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

První díl této známé série. Velký zázrak se rozhodně nekoná, ale i tak je to nadprůměrný akčnák, který mě kdysi zaujmul, kdy jsem tuto sérii sledoval na originálních VHS. Film má příběh, akci, hudbu a tak dále. Něco mi tu k dokonalosti chybělo, ale solidní podívanou to je. Hodnotím na 68% = *** ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Exploze násilí v akční nádheře, kde lidský život nemá žádnou hodnotu. Humanisté a útlocitní ruce pryč, tohle je čistý Hong Kong, přelidněný městys a bývalá britská kolonie, kde vznikaly a stále budou vznikat jednoduché decimační snímečky plné tvrdých kopů a vystřelených nábojnic. Royal Warriors není žádnou výjimkou, patří však ke špičce toho, co se dá v tomhle žánru vidět. Příběh, ač plný přehnaného patosu, dává smysl, herci nejsou jen pitvořící se karikaturou svého řemesla a typicky přebujelá akční stránka vyráží dech. Zejména souboje oplývají nadměrnou brutalitou, která předznamenává v té době ještě neznámý pojem genderové spravedlnosti, jinými slovy ženy dostávají po tlamě stejným způsobem jako muži. Mezi šrámy na dokonalé karosérii tohoto filmového sporťáku patří snad jen zbytečná scénka s papundeklovým transportérem v samotném závěru a lehce iritující paherecký komparz ve vedlejších rolích. Jasné čtyři hvězdy, k nimž přibíjím pátou z nostalgie. Upgrade: Pátou z nostalgie zase stahuju, viděl jsem Red Force 4... ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Krásna spomienka na časy, keď bolo slušné na hlášku hlavného hrdinu odpovedať (Záporáci naháňajú nejakého chlapíka. Medzi záporákov a prenasledovaného sa postaví Michelle Yeoh. Záporák: "Čo tu chceš?" Michelle: "Chcem si vás vyfotiť". Záporák: "Klameš." A začne bitka). Úžasne jednoduchý (až prostoduchý) scenár o pomste plný bitiek, prestreliek a naháňačiek. Finálny útok obrneným vozítkom bol trochu komický, ale zaručene bol vo svojej dobe vo všetkých traileroch i plagátoch. Solídna akčná zábava made in Hong Kong... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně na stejné úrovni jako žánrově podobné filmy "Ultra Force" a "Železní andělé". Spousta bitek, výbuchů, honiček a v hlavní roli ženská. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dal bych i pět, ale nesmělo by dojít na klasický hongkongský patos a kytičky a slzičky a tak. Jinak je to akční j=izda od začátku do konce jen s minimem hluchých míst a záporáci jsou fakt záporáci, takže jim nevadí sejmout i nějaké to děcko nebo nevinné milence v baru, kteří se už nikdy neusmíří. Malá odbočka - on je tam hodně přítomen černý humor a kupodivu docela funguje. Taky je v tom hodně product placementu na japonské výrobky, třeba Polaroidy, takové foťáky na selfíčka před digitální érou, ale opět se to spíše shazuje, než adoruje, ty značky. Ale zpět k určité reálnosti - líbilo se mi také, že když je hrdina zraněn, tak je zraněn a fakt nemůže bojovat, to v těchto filmech rovněž moc nebývá. Líbila se i i ta jemná parodie na bondovky ("hlavně to nerozbij, je to prototyp"). Jen jsem nepochopil, jak může mít čínský polda pohřební obřad s katolickým! knězem. Jinak je fajn, že děj vlastně není až na tu revenge historku tak předvídatelný, že se občas objeví nečekaná informace a že ti záporáci mají chvílemi navrch a nejsou jen banda kreténů, jak to v moderních akčňácích bývá. Btw, Sanada vypadá jak Ivan Vyskočil. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních filmů, které si kdysi otec obstaral po koupení videa. Jo to byla nádhera. Český dabing se jeho jedinou slabinou. Konečně jsem se dokopal k tomu, abych si sehnal všechny díly a po x letech si je zase pustil (poslední dva dny jsem nedělal nic jiného…). Jednička je suprová akční řežba, slušná bojová choreografie, dobré herecké výkony ústřední trojice policistů, drsní zabijáci a pěkná Michelle Yeoh. Úvodní bitka v letadle, přestřelka v baru, výbuch auta s rodinou i pád z baráku – nejsilnější momenty jinak celkově nadprůměrné podívané. Přátelství až do smrti! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prvy diel serie v ktorej jednotlive diely na seba vôbec nenadväzuju a tento diel napriklad vznikol neskôr ako dvojka. Ale D&B Films pripadalo asi vyhodne rozpredat niekolko stylovo podobnych filmov v jednom baliku a tak môzete najst tieto filmy v kolekcii pod rôznymi nazvami. Od Ultra Force, In The Line Of Duty po nazov Red Force, ktory pouzil u nas Intersonic. Cesky dabing je otrasny a odporucam sa mu vyhnut. Ja som zvyknuty na SK dabing, ktory aj ked obsahuje len par daberov, tak sa vydaril. Ale ten aj tak lahko nezozeniete, takze odporucam film v originale. Vzdycky som mal radsej parne diely tejto serie, ktore boli ladene komedialnejsie. Z neparnych temnejsie ladenych som mal najradsej prave tento. A po rokoch som si ho uzil snad este viac ako volakedy. Ziadne otravne triky, ktore znizuju pôsobivost akcnych scen ale pekne natvrdo poctiva kaskaderska robota. A neraz sa paradne predvedu aj samotne hlavne hviezdy. Ci uz v bitkach alebo pri vybuchoch v ich tesnej blizkosti. Asi jedinou slabsou strankou môze byt jednoduchy pribeh s obohratymi klise. Ale je to vyse 30 rokov stary film, tak by sa na to mal brat ohlad. Mne sa napriek tomu tento pribeh o pomste na druhu paci. A sedi mi aj klasicky HK styl vypjatymi dramatickymi scenymi, ktore sa obcas striedaju s komedialnymi. Ale humoru je v tomto diely pomenej, tak by to mohli rozdychat aj ludia bez zmyslu pre HK humor. Film ma skvele herecke obsadenie. Na strane kladnych postav nastupuju nove hviezdy: sexy Michelle Yeoh, zabavne otravny Michael Wong a mladucky postupne neskutocne nasraty Hiroyuki Sanada. Na strane zaporakov su zase zase veterani z kung-fu filmov zo sedemdesiatych rokov na cele s neskutocne slizkym Bai Yingom ako finalnym clenom gangu. Z odstupom casu ma potesilo v rôznych malych ulohach mnozstvo buducich hviezd a povedomych xichtov, ktore som si predtym nevsimol. Ja sa nenudim ani pri neakcnych scenach, ale tie akcne su prva liga. Nečudo kedze ich mali na starosti clenovia kaskaderskeho timu Sammo Hunga. Uzijeme si riadne pestru akciu. Pôsobivu nahanacku v ktorej auta robia kotrmelce jak v najlepsich flakoch od PM Entertainment. Obrovsku prestrelku v bare s mnozstvom nevinnych mrtvych za ktoru by sa nehanbil ani John Woo. Niekolko neskutocne nebezpenych vybuchov. Hlavnym lakadlom tejto serie su ale bitky. Choreografia je spickova, dynamicka, chvaty pôsobia kontaktne a drsne. Castokrat su bitky zakoncene poradne bolestivym padom o cokolvek co je po ruke. Snad ani nemusim spominat, ze dokonala prehladnost bola v tej dobe samozrejmostou. Z akcie ma najviac bavi uvod v lietadle, obrovska prestrelka v bare a skvele finale v ktorom Michelle Yeoh a Bai Ying blbnu s motorovou pilou. Vyraznym aspektom tejto serie je aj hudba. Kto raz pocul hlavny motiv, tak ho urcite nezabudne okrem ineho aj preto, ze bol pouzity vo viacerych filmoch z produkcie D&B Films. Ale je fakt vydareny a skvele podtrhuju emocie. Vlastne ma nenapada nic co by som na filme zlepsil. Ja by som snad predsalen rad prijal väcsiu porciu humoru, takze preto nedam plny pocet, ale len silnych 9/10. () (méně) (více)

brutale 

všechny recenze uživatele

Choreografia bojových scén výborná(nemám na mysli zrýchlené zábery áut a niektoré nezmyselné výbuchy). Oceňujem kvalitu kaskadérskych kúskov, (resp. žiadne modré plátno ako dnes...)! Bohužiaľ to je celé pozitívum filmu. Herecké výkony a dialógy postáv, sú nad mieru komické. Dúfam, že mi fandovia, čo film videli v detstve odpusita... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Akciou mimoriadne nabitá hongkongská oldschoolovka, ktorá rozhodne nezastavuje a rúti sa obrovským tempom. Špičková, stará dobrá nedigitálna akcia, aká sa v dnešnej dobe len tak nevidí. ()

Reklama

Reklama