Reklama

Reklama

Zhong hua zhan shi

  • Hongkong 中華戰士 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Čína je v zúrivej vojne s Japonskom, ktorému sa už podarilo dobiť východnú časť krajiny. Dobrodruh Ming (Michelle Yeoh), je najatá Čínskou vládou, aby sa vydala na tajnú misiu do mesta Kaal, kde sa Japonci chystajú postaviť fabriku na výrobu jedovatého plynu. Ming musí kontaktovat Agenta 001 (Derek Yee) ktorý sa už nachádza v Kaale, a spolu sa musia pokúsiť zabrániť stavbe fabriky. (kitano)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (12)

Shit 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná zábavná akce, která sice nic moc jinýho nenabídne,ale to nevadí, jelikož v podstatě od první minuty se to začne mlatit, střílet a všechno vybuchovat a to za podpory slušný choreografie a účasti Michelle Yeoh, která se tam s nikym moc nepárá a na nudu tak pak už moc místa nezbyde, navíc vtipný situace se tu zvládly ukočírovat na výbornou, takže to je i hodně zábavný a vtipný, což v Hong Kognu neni zrovna častý. Snad jedině konec už nemusel být tak přeplácanej, ale bavil jsem ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Oddechová lehce národovecká a protijaponská akční řezanice na hraně komedie. Osmdesátkové akrobatické kung-fu pak samozřejmě hraje prim a mladinká Michelle Yeoh předvádí, co se v kurzu bojového umění naučila.   Osobně mi chyběl ale osudový souboj na hraně nebo za hranou fyzických možností, většinou se dočkáme jen choreograficky pohledných mlátiček a je jich docela dost, ale hlavní (super)hrdinové se při nich ani nezpotí.  Příběh, ale i akce mimo ukázky bojového umění, pak docela nudí.  Při leteckém duelu jsem málem usnul a dobývání města Japonci silně připomínalo taškařici připravenou šmoulou Šprýmařem.  Ale, ach yeoh, slabší tři. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je spíš taková fakt dobrodružná - "adventure" záležitost ... Opravdová oddechovka ve stylu Indiana Jonese, Mumie nebo tak něčeho ... Všechno je zde pořád optimisticky naladěno, hraje zde pořád veselý a nakopávací dobrodružně laděný soundtrack, Michelle Yeoh se pořád usmívá a má dobrou náladu, ať se kolem ní děje cokoliv ... Prostředí, kde se film natáčel je fakt dost nezajímavé - nějaké stepi, chrám někde v Mongolsku nebo v Tibetu ... no nic moc. Ale akce je fakt špičková, souboje hlavně (martial arts ...), to je pecka a co Michelle třeba na začátku předvede s lanem a "kotvou", to je fakt nářez ... Akce je taky dost, ale celkově je to prostě chvílema nuda a až moc naivní trapárna ... Spíš pro mladší publikum, nenáročnej, optimisticky laděnej akčně-dobrodružný film ... ()

HKstars 

všechny recenze uživatele

V Hong Kongu se nebojí ničeho a protože osmdesátá léta se nesla mj. i ve znamení Indiana Jonese, neváhali místní filmaři přiložit ruku k dílu a příjít se svojí troškou do mlýna. Zapomeňte na vybušenou Laru Croft, přichází Ming-Ming v podání neustále se usmívající Michelle Yeoh. Je to hrdinka pro krušné časy, umí se ohánět šavlí i těžký kulometem a její bojové schopnosti neznají výkonnostní stropy. Není divu, že jí čínská vláda přesvědčí, aby odcestovala do Mongolska (nebo kam vlastně, tuším, že země účinkující ve filmu byla pro jistotu smyšlená), kde musí zachránit místního vládce Youdu (pěkné jméno), který je kontrolován japonskými vojáky (Fung Hak-On a Hwang Jang Lee jsou typičtí Japonci). Aby to nebyla taková nuda, do všeho se vloží Richard Ng, jehož postava je zatraceně ujetá (nad Richardovy poměry) a dcera japonského pohlavára, kterou tajně Youda miluje. Inu, v Mongolsku (ok, není to Mongolsko ;) bude o zábavu postaráno. Vykrádat Indiana Jonese je hodně odvážný kousek, ale s velkým rozpočtem a vynikající kamerou (režisér David Chung mimochodem nasnímal i první Once upon a time in China), to jde jako po másle. Michelle je ve vynikající formě a i když se její herecký výraz omezuje jen na drobný úsměv (každý nějak začíná), její končetiny už znají mnohem více poloh a pod vedením choreografa Fung Hak-Ona dopadají na ta správná místa. Děj se neustále točí kolem politikaření a snaží se útočit na "zlé japonce", ale scenárista měl naštěstí dost sebeúcty a vážnější podtext se snaží odlehčovat jak to jen jde (a s Richardem Ng to jde). Navíc se dočkáte i scén, které už možná v jiném hongkongském filmu neuvidíte - filmařům se někde podařilo splašit japonské Zero a tak ho Michelle v divokém (no... řekněme spíš dlouhém) leteckém souboji sestřelí. Pistolí ze vzdálenosti asi dvaceti metrů, holt šikovná holka. Vrcholem je pak závěr filmu, kdy Japonci povolají na městečko hotovou armádu (v ději není vysloveně udána časová osa, ale moderní japonské zbraňové systémy (s ruskými popisky) moc nekorespondují s venkovskými praktikami ze začátku století ;). Závěrečná válečná pětadvacetiminutovka je pak sice trochu natážená, ale neustálé výbuchy, přepadovky, přestřelky a likvidace všeho od lidí před dobytek až po budovy, je dechberoucí ukázkou toho, co by ti asijští ďáblové dokázali s velkým rozpočtem. Pokud máte rádi rozmáchlejší příběhy a s chutí si dopřejete velkou porci akčního běsnění, tohle je naš tip na kvalitně strávenou půldruhou hodinku. 80% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý akčný film s Michelle Yeoh. Má dosť dobrý príbeh o skvelej bojovníčke, ktorá je vyslaná na dôležitú misiu, kde sa má spojiť s iným agentom a spolu majú pomôcť uniknúť vládcovi jedného mestečka, ktoré je pod Japonskou okupáciou. So spracovaním som veľmi spokojný, film je mimoriadne dynamický, tu sa skutočne stále niečo deje, pričom to aj zaujme a dobre zabaví. Možno trochu prekvapí, že film s vážnou tématikou Japonskej okupácie je braný skôr v uvoľnenej forme, ale v tomto žánri to aj tak nie je moc dôležité. Akcie je tu plno a je výborná. Tvorí snáď polovicu času filmu, keďže vždy, keď sa jedna akcia skončí, padne medzi postavami niekoľko viet a prakticky už začne druhá. Tvoria ju hlavne súboje, ktoré sú dlhé, rozmanité, majú veľmi dobrú choreografiu, pôsobia dobre dynamicky a občas poteší aj nejaký zaujímavý kaskadérky kúsok alebo spomaľovačka. Okrem bežných súbojov sa často používajú rôzne zbrane, dopravné prostriedky a nechýba ani množstvo výbuchov. Najviac sa mi páči oslobodzovanie starého otca, kde je skvelá choreografia s lanom, súboj s dvojicou agentov, nočná akcia vo vojenskom tábore alebo celé vojnové finále, no všetka akcia je vydarená. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, perfektná Michelle Yeoh v najlepšej forme, ktorá pôsobí celý čas príjemne optimisticky a usmieva sa aj keď strieľa z guľometu, Richard Ng, ktorý sa stará hlavne o humor a ešte mnoho zaujímavých postáv. Réžia a technická stránka sú v rámci tohto typu výrazným nadpriemerom, takže som rozhodne spokojný. Síce to nie je film, ktorému by som mohol dať plné hodnotenie, ale prakticky mu ani nemám čo vytknúť, pre fanúšika žánru a kvalitnej akcie je to povinnosť. Objektívna kvalita filmu- 80%, film sa páči mne na 80%. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama