Reklama

Reklama

Pojď, dáme cígo!

(amatérský film)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie
Česko, 2008, 3 min

Obsahy(1)

Hasičská groteska z projektu Hasiči Jaroměřice nad Rokytnou. (oficiální text distributora)

Recenze (19)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Ne, ne, tohle odpad v rámci jejich schopností a možností, ale i v rámci nějakého toho pokusu a minimálního herectví určitě není. Protože ačkoliv dějový oblouk neexistuje, chybí nějaký opravdu výraznější vtip, hlášky by nebyly příliš vtipné ani na pařbě v chatě na horách a slovo "cígo" se mi hnusí, stále je tu vidět aspoň trochu snahy, hudba je správně grotesková a atmosféra díky stříkačce a kostýmům by se i dala nazvat dobovou. S přivřeným okem (a jedním zavřeným). Za snahu tedy krásná Jednička! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Neslukuj to když to neumis! vono to upadlo... co je to za smrad? ale no tak dobre ne ze by to nebyla picovina ale urcite je to o tridu lepsi nez vsechny ty animovany velesracky delany timto snazivym duem bohuzel i tentokrat absence jakykoliv pointy vsechno uspesne zabiji skoda mistama mi to prislo i zabavny... ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Vy jste všichni sežrali všechnu moudrost světa, co? To, že to sem nepatří, je věc jiná, když to sem už někdo dal. No jo, nápad slabý, příběh v podstatě žádný, ale provedení i hudba celkem slušné. Rozhodně nevidím důvod tohle odpadovat... 50% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vtip ani pointu jsem nečekal a kluci mě zase nezklamali, ale ta forma podání trapnosti byla kupodivu celkem fajn. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Jak tak začínám nakoukávat "kinematografii" Cejpka a Veselého, docela mě překvapilo, že si tvůrci nedali tu práci a nepřeložili titulky v bublinách taky do ruštiny a angličtiny. Aspoň ukázali, že umí na počítači přidat sépiový tón a znají Ježka. Pointa ale nejspíš utekla spolu s druhým kuřákem. (933.) ()

honajz2 odpad!

všechny recenze uživatele

Fuckt vtipná groteska z firmy "Cejpek a Veselý: mentální postižení zdarma". Mně osobně se moc nelíbila, protože byla nudná a bylo tam moc hasičů, kteří celý tento film kazili. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být horší (viz "Musíš to uhasit" také z hasičského prostředí). Kvalit "Dělej, máme výjezd!" ale také nedosahuje. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od ostatních amatérských filmů je to dobře zahrané a navíc mě pobavilo, že snímek natočili hasiči Jaroměřice nad Rokytnou s hasiči Příložany. ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Chaplinovy děti.¬         Rozvoj filmu jako média nezačal sice genrem komedie (první "záběry" byly vlastně dokumenty), nicméně zakrátko po tomto začátku se kinematografie začala rozvíjeti přede vším na komedii. V "Chaplinově" době (někdy od r. 1913) už se komedie vyráběly jako na běžícím páse. Kvalita tomu ovšem odpovídala; tak na příklad zmíněný pan Chaplin, než se "objevil", natočil od r. 1913 do r. 1920 desítky krátkých komediálních scaenek, co do kvality ale vesměs dosti podprůměrných. Lidé se smáli zakopnutí, později se objevily dortové války atp.¬                 Snímek party hasičů, nazvaný jimi vtipně "Pojď,dáme cígo" podobá se v leččems oněm začátkům komedie z počátků filmu. Ba, jako by z oka vypadl mnohým snímečkům pozdějších veleslavných filmových hvězd.¬                 Hodnotiti budu zcela stejně, jako jsem to udělal u Chaplina, Hardyho nebo Friga: Chaboduchosti, nicméně vtipné, dávám známku odpovídající... ()

JamesSi odpad!

všechny recenze uživatele

Druhý příspěvek do Veselého Hasičské trilogie. Tato série PSA se dá měřit i s jimými trilogiemi - např.: Coppolovy Kmotři, Parkova Trilogie Pomsty apod. Lehce nadhodnocuji. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Asi to je ucpaný." Snímek se snaží vypadat jako staré grotesky, což se mu do jisté míry daří. Autoři zvolili příjemnou hudbu, kostýmy. Zrychlené tempo a naháněčky se povedly, stejně jako pár dalších vtipných momentů. Na druhou stranu text v bublinách evokoval spíše komiksy než grotesky. Hlavní duo mohlo hrát trochu lépe, obzvlášť v úvodu. Některé záběry kamery působí rušivě a nejsou příjemné na sledování. Celkově vzato je však vidět snaha, což se cení. ()

Reklama

Reklama