Reklama

Reklama

Válečník

  • Česko Musa Válečník (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roku 1375 na území veľkej Čínskej ríše panuje totálny vojnový chaos medzi jednotkami znesvárenej mongolskej dynastie Jüan a čínskej dynastie Ming. Keď zajmú diplomatov zo susedného kórejského kráľovstva Coryo, obvinia ich zo špionáže a vedú do vyhnanstva. Ak chcú deviati kórejskí bojovníci ešte niekedy uvidieť svoj domov, musia vykonať záslužný čin - oslobodiť unesenú čínsku princeznú z dynastie Ming, aby jej cisársky otec im umožnil návrat do vlasti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Čínský film má očividně velkou zálibu v dlouhých historických válečných filmech. Válečník je toho typickým příkladem, možná s trochu menším rozpočtem, ale jinak je velice dobrý a brutální. Násilím se nešetří a v mnohých potyčkách zemře vždy část dosavadních hrdinů. Každopádně režisér nesměřoval k patosu a chtěl vše ukázat celkem realisticky. Jedinou, ale zato velkou, nevýhodou filmu je jednoduchý příběh, který je natáhnutý na dvě a půl hodiny...Jinak ale velmi pohledný historický válečný snímek. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Neobvykly film. Nieje to ani tak o deji, dokonca sa neda ani urcit hlavna posava. Dalo by sa povedat ze hlavnou postavou je duch bojovnika, ktory je spolocny pre celu druzinu vojakov, ktora nas filmom sprevadza. Hrdinstvo, oddanost, udatnost a odvaha - to je bojovnik. A o tom aj tento skvely film je. (treba spomenut velmi realisticke prevedenie, skvele kostymy, vizualnu stranku a herecke vykony) 9/10 ()

Reklama

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Hodně slušná řežba s kvalitním, leč velmi promrhaným vyšším potenciálem. Akční scény jsou doslova hustomasakrózní, speciálně jsem získala nové a netušené poznatky ohledně využití kopí v boji muže proti spoustě jiných mužů i koní a naučila se pár věcí o lukostřelbě. Film samotný plyne přes nemalou stopáž docela svižně, vůně bezvýchodnosti, zmaru a krve se plíživě rozlézá, nervy tečou, kladní hrdinové ukazují, že nejsou zase tak kladní, zbabělci zůstávají zbabělí, krásná princezna propadá tichému zoufalství, vše spěje k totální beznaději…a zde nastupuje (nejspíš na to mají v Koreji na tamní FAMU speciální předmět) častý problém korejských filmů – dokonale zkažený konec. K tomu, co se dělo v předcházejících sto třiceti minutách ta závěrečná půlhodina naprosto nesedí a tu dlouho a rozhodně ne špatně budovanou atmosféru odesílá do horoucích pekel. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Kórejská produkcia sa po dlhom čase uviedla s historicko-vojnovým veľkofilmom vo veľmi pozitívnom svetle a najmä úrovňou spracovania zaskočila aj mňa. Z histórie ázijských dynastií toho veľa neviem, takže sa mi často plietli, našťastie historické fakty neboli hlavným zdrojom príbehu. Príbeh je už klasikou v tomto žánri, navyše príbeh o odvahe a iných ľudských cnostiach si aj popri neskutočnom náreze akčných scén zachováva svoju hĺbku a myšlienku. Občas trošku povrchné a monotónne, sentimentálne scény (nebolo ich veľa) nie vždy prispeli k atraktivite. Každopádne ale vojenské sekvencie mazali všetky negatívne dojmy a záver bol skvelý. 80%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Je to fakt dobrej film, ale presto jsem byl mirne zklamanej. Ty tolik probirane uzasne bojove sceny a litry krve, zas tak uchvatny nebyli. Jo jsou pekne natoceny se spoustou silnejch momentu, ale zas az tak krvavy mi to neprislo a misty je strih zbytecne zbesily. Z postav jednotlivejch bojovniku me zaujali jen ctyri, general Choi, kterej byl proste cool, otrok Yeosol, kterej bych rek ze umel nejlip ze vsech bojovat a navic se celou dobu tvaril dost tajemne, lukostrelec Jinlip, kterej toho moc nenakecal, nikam se nehnal, ale jakmile se dostal k luku zacal slusnej masakr, a nakonec poskok generala, kterej mel cool mec. Co se tyce Ziyi Zhang, tak ta zrovna nak skvele nehrala, prislo mi, ze se furt tvarila pekne otravene a nasrane. Hlavni problem filmu je podle me zbytecna delka, pribeh valecniku na uteku je sice pusobivej, ale aby moh trvat dve a pul hodiny a misty nenudil by musel bejt scenar vic promakanej a hudba, ktera je misty prumerna a misty naprosto debilni a srazi tak zazitek z bitev by musela bejt o mnoho lepsi. Ale i pres vsechny vytky je to skvelej valecnej film se spoustou nezapomenutelnejch okamziku. Horsich 5*. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Scény, kdy šíp probodne vojáka, se točily pomocí speciálního triku, tzv. infografie. Nejprve byla natočena scéna, ve které vybuchují nálože s umělou krví, a následně se v počítači doanimovaly šípy. (dinamit_1)
  • Scéna, ve které je otrok probodnut oštěpem, byla natočena s umělým silikonových tělem. Při jeho výobě musel herec vydržet 8 hodin v silikonu, než dosáhl správné konzistence. (dinamit_1)
  • Herci i kaskadéři prošli čtyři měsíce před natáčením tvrdým bojovým výcvikem, aby výsledné scény vypadaly co nejautentičtěji. A tak aby byla scéna dobývání pevnosti, v níž během natáčení klesly teploty až zamrzlo i moře, pomocí žebříku co nejvěrohodnější, rozhodli se dokonce herci bojovat doopravdy. Akce a pády jsou proto filmovány bez triků. Přinejmenším jednou se to ale nevyplatilo jihokorejskému herci Woo-seong Jeong (Cold Eyes (2013), Scarlet Innocence (2014)), který při natáčení specifické scény upadl a poranil si koleno. (dinamit_1)

Reklama

Reklama