Reklama

Reklama

Dělej, máme výjezd!

(amatérský film)
všechny plakáty
Krátkometrážní
Česko, 2008, 3 min

Režie:

Jan Veselý

Obsahy(1)

Hasičská groteska z projektu Hasiči Jaroměřice nad Rokytnou. (oficiální text distributora)

Recenze (8)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Hasičský výjezd do tří minut!! Na amatérské filmy mám trochu jiné parametry, protože vím, kolik za tou tříminutovkou vězí práce. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

zázrak! Lurdský mirikl! Levý koutek mého tlamočumáku se jak na milisekundu pozvenout!! Tak obroské skóre pro film páně Veselého v podobě celé jedné hvězdičky ode mne, to jsem se asi musel zkouřit čajem, či mne někdo provedl lobotomii klacíkem od nanuku, ale... je to tak, celá *!! ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Doslova vybroušený klenot ve filmografii páně Veselého a Cejpka. Po letech dozrávání myšlenek a pilování již tak vycizelovaných filmařských technik spojili tito pánové opět síly dohromady a natočili svůj dosavadní vrchol kariéry. Rozhodli se vytvořit zbrusu nový filmový směr, tzv. novovenkovskou vlnu, kde autoři zachycují na krátkometrážních groteskách lesk a bídu venkovského lidu. Vidíme zde zbídačené a nelidsky vysokými daněmi zatěžované inteligentní venkovany, kteří ze zoufalství válejí sudy po silnicích, vyznamenávají produkty svého trávení zásadně traviny, zmírňují svůj žal kouřením v seníku a žijí v těsném společenství s koňmi. Nutno poznamenat, že jejich snímky též nabízí nesmlouvavý pohled na nenasytnou buržoazii v podobě autobusové společnosti, která koná zásadně v neprospěch lidu a nedovoluje vesničanům stíhat autobusy. Hlavními zástupci z lidu bývá však především dobrovolné vesnické hasičstvo, jež dokáže vždy pohotově a obětavě zachránit situaci, a je jasně ukázáno jako nedostižný vzor lidské píle; vizte tento snímek. Jedna hvězda navíc za skladbu od Queen. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Zase žádná pointa, ale jakýsi neznatelný náznak vtïpu tam tentokrát byl, rozhodně ovšem ne to: "Pánové tlačte, ale auto." Když ale tak přemýšlím, proč nakonec vytahuju z rukávu hvězdu, tak to zřejmě bude kvůli té dětské sedačce na kolo, asi mě přepadla vlna dojetí nad otcem hasičem. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Na filmečcích podobného typu není co zkazit, ale bohužel ani často co zlepšit. Jestli se dá natočit hasičský výjezd vtipněji a nápaditěji, zůstává i po tomhle Veselého díle záhadou. (1 040.) ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Poslední díl hasičské trilogie. Vrcholné a zatím nepřekonané (a také nejúspěšnější - 100 000 shlédnutí na you tube?!) dílo dvojice Veselý a Cejpek!!! Chytlavá hudba a... A? Prostě to není nejhorší, vlastně i docela koukatelné... Ale hoši by nemuseli karikovat záslužnou a náročnou práci hasičů. "Ještě lahváče" haha. ()

DeathclawCZ odpad!

všechny recenze uživatele

Znásilnění jednotky SDH Honzíkem Veselým, musel vykoupat svého džentelmena v kožené vaně a jít šoustat staré ženy do špinavých peřin. Tolik drog na světě není! ()

Reklama

Reklama