Reklama

Reklama

Šílená / Krásný

Trailer

Obsahy(1)

Nicole je problémové děvče z bohaté rodiny. Carlos je kluk z latinsko-amerického předměstí. Chodí na stejnou střední školu, ale zatímco Nicole jen tak životem pro proplouvá a své deprese utápí v alkoholu a bezcílném poflakování s kamarádkou, Carlos má před sebou jasný cíl. Chce jít na námořní akademii a chce se stát pilotem vzdušných sil námořnictva. Nicole se nápadně hezký Carlos zalíbí a rozhodne se, že ho získá. Neustále mu nadbíhá, až se jí to nakonec podaří. Rozmar rozmazlené holky má ovšem překvapivý výsledek. Nicole zjišťuje ke svému překvapení, že se poprvé v životě skutečně zamilovala. Mezi oběma vznikne romantický milostný vztah, ale Carlosova rodina ohrnuje nad bílou bohatou holkou s nevalnou pověstí noc. Carlosova přísná matka dá Nicole jasně najevo, že do jejich komunity nepatří. Carlos zjistí, že Nicolin otec Tom Oakley je významný politik. Ten nabídne talentovanému chlapci pomoc a podporu při studiu na akademii. Zároveň ho však varuje, jeho dcera je destruktivní osobnost se sebevražednými sklony, závislá na alkoholu. Žádá ho, aby se s Nicole rozešel, jinak ho zničí. Carlos nakonec nátlaku z obou stran podlehne. Je však možné vzdát se opravdové lásky? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (136)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Krásně klidný a živý film o dvou lidech, kteří jsou rozdílní, ale i přesto se milují. Nikdo jim nepřeje, ale o ni chtějí jeden druhého... Velmi podceňovaný film, který určitě na zdejší databázi patří výš než na (stále) modrých 70%. PS:kde se dá sehnat DC? :)) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si ten den, kdy jsme se poprvé potkali. Jeho úsměv. Jeho dotyk..... Ona je šílená, bohatá, zevlující puberťačka a on chudej, chytrej Mexikánec. A krásnej – ale to každej ví. Zamilují se do sebe a to tak, že hodně. A láska, ta s člověkem zamává! Oceňuji, že se nejedná o tuctovou ( a už vůbec ne) komedii. Tady jde o víc. Dramatický náboj má sice každý vztah, ale zde nejde jen o hloupoučká vyznání lásky. Romantika pro náctileté? Nevím, ale příběh by mohly ocenit slečny v pubertě. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět K.Dunst v těsným tričku. 2.) Jsem romantik a mám rád různorodé zajímavé soundtracky. 3.) Chci zažít bláznivý věci! (a stačí mi to jen ve filmu) 4.) Zamiloval jsem se do Mexičana. PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Stockwellův počin se sice pokouší tvářit jako vážný teenagerovský film, ale s tou seriózností to tak žhavé není. Dočkáme se tak klasických rebelek, namakaných fotbalistů a konfliktů s rodiči. Což pro mě s mou oblibou ve sledování problémů komplikovaně založených dospívajících vůbec není mínusem. Jenže tahle stránka je tu použita jenom jako neškodný obal pro hlavní zápletku, která by mnohem lépe vyzněla v jakkoli naléhavějších podmínkách než v okolí školy pro bohaté. I tak ale funguje dokonale díky sympaťákovi Hernandezovi, krásce Kirsten, které věřím všechno od nevinného úsměvu až po záchvat hysterie a dokonalému soundtracku, This Year's Love od Davida Graye bude fungovat všude a vždycky. Díky relativně krátké stopáži všechno vyzní hodně naléhavě a naštěstí ne zkratkovitě, ale přesto, když vidím, že režisérský sestřih má téměř o polovinu víc, je mi jasné, že rasistické dilema či sbližování hlavní dvojice by vyznělo možná dokonale a já bych se tetelil blahem. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Asi som sa do teba zamilovala. Prepáč.“ Hoci sa to tvári ako tuctová americká romantická komédia, režisér John Stockwell si na spracovanie vybral originálny scenár, v ktorom na prvý pohľad nechýbajú žánrové klišé (láska naprieč sociálnymi podmienkami, dôverovanie ľuďom, ktorí si to na prvý pohľad nezaslúžia). Ale niektorým divákom, očakávajúcim vec A, bude s ubiehajúcim dejom čoraz menej do smiechu. Možno ich sem-tam dokonca zamrazí (ľudské torzo len v spodnom prádle, dostávajúce hysterický záchvat počas bežnej policajnej kontroly). Nie snáď, že by tvorcovia boli žánrovo revoluční (hoci nábeh by bol). No tentokrát je to predsa len „niekde inde“ (najmä je to „vážnejšie“, ani omylom to nie je "klasická" romantická komédia): ON (Jay Hernandez) je sympatický, talentovaný a dobrák od kosti. ONA (znova takmer výborná Kirsten Dunstová, ktorá vždy vedela na plátne podať naturalisticky všetky ťažké úskalia, ktorými prechádza dospievajúci mladý človek, čo vačšina hercov nevie) je chudera z bohatej rodiny. Skazená, divoká, nezodpovedná, svinská a potápajúca ľudí okolo seba, ktorí byju chceli mať radi. Keď k tomu prihodíme prekvapivo dobre napísanú i zahranú postavu jej otca (Bruce Davison), budeme mať dočinenia so zaujímavo rozvinutým psychologickým trojuholníkom, kde ide o to, kto čo komu a prečo urobí a kto komu čo v akej situácii povie. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Ve skutečnosti nedávám 5* hvězd, ale 4 a 1/2*-aby bylo jasno...Tenhel film musím rozhodně doporučit komukoliv, kdo nevěří, že se ještě dá natočit slušný teenagerský film...Za ten režisérskej sestřih budu platit zlatem! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem, ale je to opravdu jeden z nejkvalitnějších filmů svýho druhu s fakt vynikající Kirsten Dunst a zajímavým Jay Hernandezem, kterej se ale dál ve svý kariéře už moc neprosadil.. 4,5 ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem čekal něco v duchu Get Over It, natočeného ve stejném roce, ale film předčil moje očekávání. Rozhodně to nebylo žádné typické a hloupé dílko pro teenagery, kterých jsem už viděl spoustu. Snímek měl nápad, slušné tempo, super soundtrack a obstojnou režii, která sice občas pokulhávala, ale v tu chvíli jí na pomoc přispěchali sympaťák Hernandez a hlavně skvělá Kirsten (1 z jejích nejlepších rolí) a dali vše do pořádku. Hodnotím 4* a doporučuju všem (a zvláště fanouškům nejmenované herečky). ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se těšil pouze kvůli Kirsten Dunst, která je tu šílená a zároveň překrásná. Oddychová a příjemná podívaná o dospívání s dobrým hereckým párem. Mé hodnocení 4 hvězdičky... ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Spíš než šílená/krásný to na mě působilo jako "pozérka s mastnýma vlasama/krásný". Jako výlet zpátky do minulosti to fungovalo pěkně - vzpomněla jsem si, jak v té době (tak dávno a přitom nedávno!) frčelo malování nehtů fixama, trička bez podprsenky, vykukující pupík, zvonáče (co se módý týče, tak katastrofální období). Nad tím jsem se zasmála. Ale konec sentimentality. Kirsten Dunst a její kamarádka tu na mě působily dojmem znuděných pipin, které si hrají na drsné holky a nevěřila jsem jim to ani minutu. To je pro mě asi hlavní kámen úrazu. Těšila jsem se na romantické drama, při kterém vyniknou především rozdílné sociální podmínky hlavních hrdinů, nedočkala jsem se. Takový příběh už tu předtím byl stokrát a v lepším (méně otravném a uječeném) kabátě. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Příjemně dramaticko-sociálně-romantická jednohubka, kterou divák s chutí zblajzne i třeba napočtvrté. Ona je destruktivní i sebedestruktivní holka se sebevražednými sklony z prachaté a vlivné rodiny, on je přistěhovalec z chudých poměrů, má ušlechtilé cíle, je svědomitý, čestný a pracovitý. Její záškoláctví a záliba v alkoholu brzy začnou nabourávat jeho přesvědčení, ale jinak je to láska jako trám, která musí překonat nejednu překážku. Kvete navzdory konvencím, náhle a silně. Oba hlavní hrdinové jsou zajímaví, na podprsenku kašlající Kirsten Dunst samozřejmě víc, ač nás scénáristé mnohokrát nepřekvapí. Moc nám to nekomplikují (navíc vzdání se jednoho životního snu je s ohledem na jeho přesvědčení nereálné), nejzajímavější postavou je nakonec prachatý senátor a otec Bruce Davison, který dceru nadevše miluje a snaží se kočírovat škody, které napáchá. John Stockwell nicméně umí pracovat s tím vším okolo, aby jeho kus byl atraktivní pro mladé diváctvo, drží se pravidel žánru a pohybuje se přesně na té hraně, kdy mu (i dospělejší) divák ještě leccos spolkne. Fajn soundtrack. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo nečekané a vítané osvěžení v žánru romantických komedií. Tohle rozhodně není typická romantická komedie, ale o to více je to kvalitní snímek, který překvapil, a to v pozitivním slova smyslu. Kirsten Dunst zde rozehrála svůj herecký koncert a nutno říci, že po celou dobu filmu jasně dominovala a nebýt této herečky, tak zde tento film asi takto nechválím. Byla to vcelku perfektní podívaná. Ale přece jen na maximální hodnocení to nevidím, čtyři hvězdičky však budou tomuto filmu neméně slušet. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Moc krásný romantický film o těžkém hledání cesty dvou mladých lidí k vzájemnému porozumnění sráží dolů přeslazený konec. I tak jde ale o jeden z těch lepších snímků v daném žánru, a zamilované páry jeho sledování rozhodně nezklame. Když jsem si po skončení příběhu říkal, že mi tam něco chybělo, chtěl jsem hodnocení ještě umírnit. Pak jsem se ale pro sebe zasmál, protože to, co mi chybělo byly prsa Kirten Dunst! Ta holka nosí celej film tak děsný minitrička, a bradavky ukáže jako ve Spider-manovi maximálně přes látku. Pro pány vážně k zbláznění, ale hvězdu dolů kvůli tomu? Ne, heh. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Typický film, který není špatný, ale je jen na jedno zhlédnutí. Romantický thriller mě nikterak nezaujal. Kirsten Dunst mám rád a tady se mi líbila. Hraje to dobře. Děj není nic moc. Průměrná podívaná, která nenudí ani nijak víc nezaujme. 55% ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

I když Šílená/Krásný v zásadě není nikterak originálním snímkem, je alespoň o něco realističtější než všechny ty vymydlené načančané romantické příběhy ze středních škol pro vyšší třídu. Co u mě mírně sráží celkové hodnocení je můj čistě subjektivní, osobní problém s postavou Kirsten Dunst - minimálně do poloviny snímku mě neskutečně iritovala (ale uznávám, že herecky byla podána skvěle). ()

Reklama

Reklama