Reklama

Reklama

Šílená / Krásný

Trailer

Obsahy(1)

Nicole je problémové děvče z bohaté rodiny. Carlos je kluk z latinsko-amerického předměstí. Chodí na stejnou střední školu, ale zatímco Nicole jen tak životem pro proplouvá a své deprese utápí v alkoholu a bezcílném poflakování s kamarádkou, Carlos má před sebou jasný cíl. Chce jít na námořní akademii a chce se stát pilotem vzdušných sil námořnictva. Nicole se nápadně hezký Carlos zalíbí a rozhodne se, že ho získá. Neustále mu nadbíhá, až se jí to nakonec podaří. Rozmar rozmazlené holky má ovšem překvapivý výsledek. Nicole zjišťuje ke svému překvapení, že se poprvé v životě skutečně zamilovala. Mezi oběma vznikne romantický milostný vztah, ale Carlosova rodina ohrnuje nad bílou bohatou holkou s nevalnou pověstí noc. Carlosova přísná matka dá Nicole jasně najevo, že do jejich komunity nepatří. Carlos zjistí, že Nicolin otec Tom Oakley je významný politik. Ten nabídne talentovanému chlapci pomoc a podporu při studiu na akademii. Zároveň ho však varuje, jeho dcera je destruktivní osobnost se sebevražednými sklony, závislá na alkoholu. Žádá ho, aby se s Nicole rozešel, jinak ho zničí. Carlos nakonec nátlaku z obou stran podlehne. Je však možné vzdát se opravdové lásky? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Lopic 

všechny recenze uživatele

Ano, variací na toto téma už tu bylo hodně, ale Šílená/Krásný patří určitě k tomu lepšímu. Nemalou měrou se na tom podíli uvěřitelně zahrané postavy od Jay Hernandeze, který mi oproti mnoha uživatelům nepřišel špatný, a hlavně od Kirsten Dunst, která předvedla, že má talent. No a navíc jí to moc sluší a doteď sem si myslel, že je plochá jak prkno, ale evidentně tam něco bude :) ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Šílená / Krásný ... Bohatá / Chudý ... Problémová / Nadějný ... Na dně se potácející / Zasněně k nebi vzhlížející ... Zamilovaná / Zamilovaný ... prostě další film o dvou zdánlivě nesourodých lidech, kteří se do sebe zamilují, společně zdolají všechny možné překážky (nepřející rodiče, ...) a těsně před titulky utvrdí svou lásku...nic originálního. Ještě že se tomuto projektu upsali Kirsten Dunst a Jay Hernandez, jejichž vzájemná chemie a herecký um drží film celkem vysoko nad průměrem a i ty nejpatetičtější repliky se dají skousnout, když se linou právě z jejich úst. Jen škoda toho citového vydírání působeného na divákovi prostřednictvím vypjatých scén, ze kterých se vytratily opravdové emoce a nahradila je křeč. Mimochodem práce kamery je velmi nadprůměrná. ()

Reklama

JohnnyBoy 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl sedmnáctiletá holka, byl by to pro mě kulťák. Jednoduchá omletá historka však oproti těm hollywoodským patlaninám funguje však především proto, že to hrají opravdu dobří herci, míra sentimentu a romantiky je vkusná a atmosféra celého filmu je příjemně realistická. Škoda že filmu chybí větší nahled (přítomen ve filmech typu Juno). Kdyby mi bylo sedmnáct, byl by to pak pro mě kulťák. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Stockwellův počin se sice pokouší tvářit jako vážný teenagerovský film, ale s tou seriózností to tak žhavé není. Dočkáme se tak klasických rebelek, namakaných fotbalistů a konfliktů s rodiči. Což pro mě s mou oblibou ve sledování problémů komplikovaně založených dospívajících vůbec není mínusem. Jenže tahle stránka je tu použita jenom jako neškodný obal pro hlavní zápletku, která by mnohem lépe vyzněla v jakkoli naléhavějších podmínkách než v okolí školy pro bohaté. I tak ale funguje dokonale díky sympaťákovi Hernandezovi, krásce Kirsten, které věřím všechno od nevinného úsměvu až po záchvat hysterie a dokonalému soundtracku, This Year's Love od Davida Graye bude fungovat všude a vždycky. Díky relativně krátké stopáži všechno vyzní hodně naléhavě a naštěstí ne zkratkovitě, ale přesto, když vidím, že režisérský sestřih má téměř o polovinu víc, je mi jasné, že rasistické dilema či sbližování hlavní dvojice by vyznělo možná dokonale a já bych se tetelil blahem. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si ten den, kdy jsme se poprvé potkali. Jeho úsměv. Jeho dotyk..... Ona je šílená, bohatá, zevlující puberťačka a on chudej, chytrej Mexikánec. A krásnej – ale to každej ví. Zamilují se do sebe a to tak, že hodně. A láska, ta s člověkem zamává! Oceňuji, že se nejedná o tuctovou ( a už vůbec ne) komedii. Tady jde o víc. Dramatický náboj má sice každý vztah, ale zde nejde jen o hloupoučká vyznání lásky. Romantika pro náctileté? Nevím, ale příběh by mohly ocenit slečny v pubertě. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět K.Dunst v těsným tričku. 2.) Jsem romantik a mám rád různorodé zajímavé soundtracky. 3.) Chci zažít bláznivý věci! (a stačí mi to jen ve filmu) 4.) Zamiloval jsem se do Mexičana. PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (13)

Zajímavosti (11)

  • Příběh byl inspirován knihou fotografií Laurena Greenfelda s názvem "Fast Forward". (don corleone)
  • Jay Hernandez se musel naučit většinu svého textu ve španělštině foneticky, protože tímto jazykem nemluví. (don corleone)
  • Většina záběrů ze školy se natáčela ve skutečné škole a studenti posloužili jako komparz. (don corleone)

Reklama

Reklama