Reklama

Reklama

Umění zapadnout

  • USA The Art of Getting By (více)
Trailer 1

VOD (1)

Freddie Highmore si zahrál George, osamělého puberťáka odevzdaného osudu, který se dostal až do posledního ročníku střední školy bez toho, aniž by hnul prstem. George se spřátelí se Sally (Emma Roberts) - krásná a komplikovaná dívka v něm vidí svou spřízněnou duši... (HBO Europe)

Recenze (196)

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Achjo, tolik jsem s na ten film těšila, ale jak už to bývá - když se na něco člověk hodně těší, bývá zklamán. A já jsem byla velmi. Moc hudby, málo děje, moc předvídatelnosti, málo napětí.. A takto bych mohla pokračovat. Trochu mi to připomnělo můj hrozně neoblíbený film Dlouhá cesta, ale tak hrozné to zas není. Mimochodem herecké výkony hlavních rolí mě nadchly, stejně jako hudba, kterou bych však trochu ubrala.. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Opravdu malinko nadprůměrem stojící komedie s naprosto očekávaným a odhadnutelným dějem a hlavně koncem. Smutně průhledné a čitelné, ohrané stereotypy amerických příběhů. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Mám rada divné typy, ale nemám rada pozérov. A George trochu divný bol, tým dobrým spôsobom. Na chvíľu síce stratený, ale rozumný .. našiel sa. Celkom príjemná romantika a výber songov excelentný. 3,5* ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Emma Roberts je naprostá bohyně. Jak vzhledově tak herecky. Filmů s podobnou tématikou je spousta, ale je neuvěřitelné, co dokáže špetka talentu za kametou a hlavně fantastický casting. Díky tomuhle se vyplatí americký film ještě sledovat. Díky za to ! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Standardní malý, nenápadný, romantický nezávislák, ničím překvapující ani originální, přesto příjemný na pohled. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Chlapec potká dívku, zamiluje se do ní a ze světa je rázem lepší místo. Tak tenhle námět by nedostal cenu za originalitu ani od neandrtálců. Přesto, že je to provařené téma, film ho zpracovává zajímavým způsobem. Bolestivé tápání citlivého teenagera se prolíná s jeho první milostnou zkušeností a proto zákonitě dojde k několika karambolům, které můžou poznamenat na celý život. ______ Ne všechny scény a zejména dialogy jsou uvěřitelné. Zněly by líp od starších hrdinů. Občas probleskne i známé klišé. Co ale jednoznačně převážilo mé hodnocení k vyššímu počtu hvězdiček, byl dechberoucí výkon F. Highmora. Ten kluk z Továrny na čokoládu vyrostl a přesto neztratil svoji bezprostřednost. Umí pohledem vyjádřit víc, než by jiný dokázal dlouhým monologem. Já mu tu trýznivou, marnou lásku prostě věřila! /4. 3. 13./ ()

SLOTH 

všechny recenze uživatele

Jeden znejhorsich filmů, co sem mohl o letošních Vánocích vidět. Nesympatičtí herci. Nechápu proč Amerika vnímá umělce tímto způsobem. Je to smutné a hloupé.. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Je škoda když je ve filmu někdo oblíbený a film nudí a nebaví, příběh může bát sice zajímavý ale to je vše. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Romantický film je žánr značně zkažený dobou. Právě tenhle druh filmu (+ komedie) je nejvíc prolezlý hromadou nevkusných a podlézajících patoků, drnkajících na strunky náctiletým puberťačkám nebo ženám se "špatnou" zkušeností, kterou jsou schopny si v podobných kouscích pokaždé nalézt. Kvalitní romantický film se mi tak dnes hledá jen velmi těžko. Snad jako muž nedokážu ocenit ony krásy žánru, což s jistotou nemůžu popřít a hlavně tomu sám nevěřím. Pokud byl pro mne v minulosti nějaký “romanťák“ dobrý, tak musel být minimálně odehrán na kvalitním a zajímavém pozadí (např. MĚSTO ANDĚLŮ, LEGENDA O VÁŠNI, POSLEDNÍ MOHYKÁN, ZÁPISNÍK JEDNÉ LÁSKY atd.). THE ART OF GETTING BY je díky tomu pro mě hodně rozporuplný. Klidná a uvolněná atmosféra s dojemně hrajícím Freddiem Highmorem je nezvykle poutavá. Člověka to baví sledovat, i když se na obrazovce celkem nic zvláštního neděje. Velký cit hlavních dvou postav pro milostné drama je obdivuhodný, Emma Roberts se svým vyspělejším, protřelejším a přesto nevtíravým vzhledem lehce nesedí k dětskému, ale sebejistému vzezření Freddieho Highmora, což není, jak by se mohlo zdát nedostatkem, naopak tím podoba jejich vztahu a tím i podoba filmu a celého příběhu získává zvláštní kouzlo, má svou osobnost. Film nám ukazuje i malichernost lidských cílů a snah, které dávají smysl, až když máte opravdový důvod a ne jen chabou potřebu. Prostředí jakékoliv školy a studentského života v podobných filmech je právě pro mne oním osobním nedostatkem. Je to paradox, jelikož nelze herce a příběh v této podobě od prostředí oddělit. Je to hra na flašinet, kterou může zachránit jen vaše momentální rozpoložení a um flašinetáře, což se tady daří perfektně. Věřím, že to není poslední film Gavina Wiesena a těším se na jeho další, stejně jako na další role Freddieho Highmora. ()

Chickenka 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychovka. Tak trochu jiné pojetí romantického filmu, avšak chybí tam více originality. Rozhodovala jsem se mezi 3 a 4 hvězdičkami* a nakonec dávám 4, za hudbu, která hezky popisuje danou atmosféru. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení jsem si myslela, že to bude stát fakt za to, ale tohle je jeden z filmů, který by měl být spíš v modré barvě než v červené. Byla jsem hodně zvědavá na Freddieho. Neříkám, že to zahrál špatně, jen z toho nejsem nějak odvázaná. A chvílema to celý bylo dost nudný. Hodně jsem taky postrádala filmovou hudbu, který tam bylo pomálu. Jsem fakt hodně zklamaná a dávám jen 45%. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Tenhle film prostě jede podle jasné šablony, což by nevadilo, kdyby po celou stopáž nepůsobil tak fádně. Neurazí, nenadchne. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Aj keď má film niekoľko pekných momentov, je to len ukážka typických žánrových konvencií, ktoré smerujú k predvídateľnému koncu. Takýchto filmov je milión. Preto art of getting by dopadá trocha horšie a vlastne s tohto kvanta príbehov o looserovi, ktorý si hľadá cestu životom, ani nevytŕča. Základným problémom, je prednes veľkých životných múdrostí, ktoré hlavný hrdina prezentuje. Nech je Freddie Highmore akokoľvek sympatický a nech svoju postavu zvládol akokoľvek dobre, táto jeho filozofická póza bola dosť neuveriteľná. Ale obhliadnúc od toho je film po hereckej stránke veľmi dobre zvládnutý. Rovnako aj atmosféra New Yorku, ktorá dopomohla k melancholickej a zároveň aj sympatickej amtosfére tak potrebnej pre fanúšikov Indie filmov. Lenže ako som povedal, neschopnosť narušiť zaužívané konvencie je úrazom filmu. Nie ani tak v samotnom procese dospievania hlavného hrdinu ako v závere, ktorý je jednoducho americký a predvídateľný a hlavne podaní veľmi neoriginálne. Keby sa hlavný predstavitelia skutočne rozišli film by mal o hviezdičku viacej. Takto je to príjemný film, s peknou hudbou a atmosférou, ktorý ale dopozeráte, bez toho aby ste mali pocit, že ste zažili niečo nové, nezvyčajné. Ďalší podobný film vám ho vymaže z hlavy. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Film The Art of Getting By je mi překvapivě vcelku sympatický, nicméně i tato přízeň má své meze. Příjemně se to sleduje, o tom žádná, pár scénám bych udělil hvězdiček šest, neboť jsou emocemi přeplněny... A vůbec - řemeslná stránka snímku jako taková je zpracována na jedničku. Bohužel, je to také film s nesmírně okoukaným příběhem, neřku-li přímo fádním, který se ani na moment od předem jasné linky neodkloní. Rovněž jsem z toho cítil jakýsi kalkul, sice hodně dobře skrytý, ale přece. A to pak v mysli hryže teorie, že tah na branku v takovéto podobě přece nemůže být obalen upřímnými city, které takovéto téma potřebuje jako sůl a pro něž se mi vlastně i celkem zamlouvá. Nebo se pletu? ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Další z hrstky kvalitních nezávislých filmů. Zpočátku mě to totálně flegmatické chování George dost iritovalo, později mi zase přišla přitažená za vlasy ta jeho rychlá proměna. Jinak Freddie jakožto herec není vůbec špatnej. Proč 5*? Jednak protože Emma Roberts. No, taky to bylo solidně zahrané, chemie fungovala perfektně a místy to bylo dost vtipné a upřímné. Dramatická linka se rovněž povedla, ale ten happy závěr se tam moc nehodil. A když už, aspoň tam mohla bejt pořádná líbačka. Takhle to bylo to takové dalo by se říct bez gradace... 4* za film, 0,5* za Emmu - zaokrouhlím nahoru, protože mě to fakt bavilo... ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že si ten film hraje na něco, co není. Po úvodní úvaze hlavního představitele jsem nabyla dojmu, že půjde o hluboké procítění o smyslu a pomíjivosti života, ale po chvíli to na mě jen zanechalo dojem rozmazleného děcka, kterej jen neví, co se životem. Tento film je jen nafouklá lesklá bublina, která po chvíli praskne a nic po sobě nezanechá. Ztráta času, nedoporučuji. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Hlavní myšlenka filmu? To řekněte vy mě.. Naprosto povrchově zpracované. Nakonec to je film absolutně o ničem, kde máme jednoho flákače, který celý film pindá o tom, jak je všechno zbytečné atd, atd.. A co z toho? Nakonec všeeechno najednou jde. Rozhodně se z toho dalo udělat něco lepšího než tahle teen kravina. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná (ale fakt jen lehounce) romantická komedie ze středoškolského prostředí, kde nikdo netancuje, nezpívá, nehopsá a není vytrslej z maturitního večírku. Tenhle obyčejnej život umělecky založeného středoškoláka mi docela sedl a Alicia Silverstone - no nepoznala bych ji. Coz je dobře, když se herečka (i herec) dokáží občas netvářit tak, jak od nich divák čeká. ()

Reklama

Reklama