Reklama

Reklama

Umění zapadnout

  • USA The Art of Getting By (více)
Trailer 1

VOD (1)

Freddie Highmore si zahrál George, osamělého puberťáka odevzdaného osudu, který se dostal až do posledního ročníku střední školy bez toho, aniž by hnul prstem. George se spřátelí se Sally (Emma Roberts) - krásná a komplikovaná dívka v něm vidí svou spřízněnou duši... (HBO Europe)

Recenze (196)

Riley 

všechny recenze uživatele

70% - Freddie byl vždycky ten nejroztomilejší chlapeček a teď je z něj naprosto roztomilej chlapec. Co teprve až z něj bude chlap. :) S Emmou jim to slušelo, takže herci výborní, příjemná atmosféra i tempo, super soundtrack, prostě fajn film o první lásce a životních otázkách. Nicméně ten podělanej happyend a klišovité scény by si amíci mohli projednou odpustit a nekazit tím téměř každej film. "Something like a hundred and ten billion human beings have been born into this world - not a single one of them made it. We live alone. We die alone. Everything else is just an illusion." ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se podíval jen kvůli příběhu který jsem čekal vážně skvělý a dostal jsem ho dokonce v lepším provedení než jsem čekal bylo to krásné a proč připoměl jsem si že nejsem jediný kterému občas nkdo nerozumí a že nejsem jediný který toto období občas prožívá noo a jako celek film působil já nevím tak něják řekl bych možná chaoticky , ale i tak něják uceleně . BTW Emmě Roberts víc sluší brunet než blond ( 3.3.13 ) ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Film, který jsem si oblíbila z jednoho důvodu. Už jsem se setkala s lidmi, kteří mají problém zapadnout, já jsem nikdy až takový problém neměla, spíš jsem výřečný typ, takže mně tohle netrápí. Ale právě plno lidí má problém se seznamováním a nemá UMĚNÍ ZAPADNOUT. Vím jaké to je, vcítila jsem se do situace toho kluka, že to, co tě nebaví se těžko dělá. Což také znám ze své zkušenosti. Takže bravo, co dodat. Jenom bych chtěla podotknout, že pokud jste film ještě neviděli a budete se na něj chtít podívat, tak si ho shlédněte v originálním znění. Já jsem udělala tu chybu a stáhla si ho s dabingem. Otřesný dabing, nedá se poslouchat. Možná to nějak nesedlo jen mně, ale třeba se nás shodne více. Mimochodem dávám 4*. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Zlý, slabý a chabý odvar Toho, kto stojí v kúte, s nesympatickým poloemodebilom, ktorý mal tak zlú charakterovku, že až to bolelo. Žiadna emócia, žiadny hlbší zmysel. Nič. Mal ešte požívať nejaké rastlinky, to by sa k nemu hodilo. Absolútne neúčinné vykresľovanie atmosféry, riaditeľ ako inak neger, vedľajšia línia s jeho kamošom maliarom žalostne nevyužitá. Aspoň že na tú Emmu sa dá pozerať. 2 z 5 ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Tak příjemný romantický film jsem už dlouho neviděla a že se těhle romanťáků děsím. Zdejší popisek filmu je jaksi mimo, takže to uvedu na pravou míru. George je zamlklý a nepochopený. Nesnáší školu, protože ho nudí a přijde mu, že se neučí nic užitečného do života (což trigonometrické rovnice opravdu nejsou). Zkamarádí se se Sally, o které jako diváci nevíme, jestli si zakládá na známkách, spíš je průměrná studentka. Nebyl do ní dlouhá léta zamilovaný, prostě se potkali a přeskočila jiskra přátelství. Přátelství, které se postupně změní v určitou náklonnost a touhu být i něco víc. Jenže George je nesmělý, neví, jak dát najevo city a Sally je hlupačka, co jen vyčkává, kdy se k něčemu chudák chlapec rozhoupe a totálně jejich přátelství zničí ve chvíli, kdy mu nabídne sex a následně řekne, že to byl jen vtip. Film nezachází do žádných klišé romantických filmů, je uvěřitelný, netlačí na pilu a prostě zobrazuje život jednoho středoškoláka tak, jak to doopravdy je. Velké překvapení a Freddie Highmore FTW. PS: Mnohem víc se mi ale líbil v pozici gaye ve filmu Toast. ()

kurcatovium 

všechny recenze uživatele

Umělé, toporné, předvídatelné, klišovité, přihoďte ingredience z pár dalších podobných kotlíků a vyvaříte tenhle film. Prakticky všechno v něm je nuda a šeď a místo gradace se konec utopí v přeslazené kýčovité kaši. Tohle fakt ne... ()

venison 

všechny recenze uživatele

Příběh o klukovi, který bojkotoval celý svět, dokud nepotkal dívku, ze které sálal život.. Film o těžkostech mládí, kam se prolínají starosti a pravidla dospěláků.. Nádherná známé tetičky Julie - Emma Roberts - nikdy nebyla krásnější, žhavější, prozářenější.. A pubertální Freddie Highmore odrostl dětským rolím podivného kloučka do poťapaného joudy :-D Alicia Silverstone nám pěkně ošklivý.. Celkově dobrým dojmem to působí, ale chybí tomu přidaná hodnota.. Na režijní prvotinu to jde :-) ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

V tom filmu je neskutečné množství skvělých informací, o kterých jsme jako puberťáci buď sami přemýšleli a nebo slyšeli. A teď je vidíte úplně z jiné strany a hlavně je konečně chápete či jim alespoň rozumíte...Moc se mi to líbilo, protože to bylo brané sice z pohledu puberťáka, který odmítá jakékoliv společenské konvence a myslí již na důležitější věci, na které dokonce někdo za celý život myslet nebude, ale není to jen tak ledajaká "pubertální" komedie z prostředí střední školy. Je to podané takovým zvláštním způsobem, že jsem mu to prostě vážně věřila. Že jsem věděla o čem mluví. Navíc je tam skupinka herců, kteří to umějí zahrát a pro mě tam byl hlavně Michael Angarano, kterého mám jako oblíbence z Knick :) :) Rozhodně to není komedie. Není to extra depresivní, ale má to hodně prostoru k zamyšlení :) A to je moc dobře :) ()

Jolinar 

všechny recenze uživatele

Filmy bez pořádné zápletky potřebují aspoň zajímavé hrdiny. A to pro mě Freddie - dítko v příliš velkém kabátě deprimované konečností života - rozhodně nebyl. ()

MarekLucin 

všechny recenze uživatele

Bylo to, jako bych znovu cítil, jaký jsem měl tenkrát pocity, jak jsem přemýšlel a jak jsem se choval.Očistné, trošku děsuplné a taky úsměvné.Někdy zkrátka zbytečně moc přemýšlíme. ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Film, který je na tumblr velmi oblíbený a bodejť by ne. Sám jsem typ člověka, který má k postavám jako je zde George hodně blízko a dokáži mu porozumět, na druhou stranu nemůžu tvrdit, že by mi film nějak cvičil s city .... vlastně je to zrcadlovka Palo Alto trošku. Každopádně pokud je ta pravá nálada tak je určitě dobrý si film schovat ve svém repertoáru a nemazat. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Takové trochu lepší a zajímavější teenage komediální drama. Z Freddie Highmorea roste šikovný herec, Emma Roberts si tady zahraje skvělou "sadistic little hussy" a že tam hrála Alicia Silverstone... to jsem se dozvěděl až po shlédnutí filmu. Každopádně se jedná o velice příjemný snímek, dovolil bych si říct, že v mnoha ohledech inteligentní, ač trochu předvídatelný. Na druhou stranu - kdyby se teenageři nedali předvídat, měli by to dospělí o dost těžší, že ;) 80% ()

Mr.Dogman 

všechny recenze uživatele

Původní název filmu Homework? NE! Ten originální, nápaditý název vystihuje přesně film. Dialogy, myšlenky, hudba, Freddie i Emma. Na tohle se určitě podívám znovu (a znovu...). ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

The Art of Getting By se asi nejen u mě nevyhne srovnání s It's Kind of a Funny Story - díky Emmě Roberts a v podstatě stejnému žánru. Pak ale tenhle snímek působí dost šedě a skoro bez nápadu, což je určitě škoda, protože jinak se jedná o solidní (trochu romantické) drama s docela příjemnými herci a melodickou hudbou. 65 % ()

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Překvapivě slušný film. Pojetí příběhu o dospívání trochu z jiného úhlu. Líbilo se mi, že hlavní protagonista má těžce definovaný pohled na svět...chvílema introvert s neukojitelnou touhou dokázat pomocí svých kreseb něco úžasného, co ho charakterizuje, vystihuje jeho náladu. Jak dokázat prostřednictvím svých kreseb emoce...Když se mu do cesty připlete pohledná dívka Sally, která má také komplikovaný život. Jeho pohled se rázem postupně začíná proměňovat nejenom díky jeho přátelství se Sally, ale také díky spolužákům Zoey a Willem. Vyvrbí se z přátelství mezi Georgem a Sally něco víc ??? ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Norman bude už navždy v každé roli Norman. Ale příjemný filmeček pro mladé, kteří se hledají. S další psychicky nevyrovnanou AHS Emmou tvoří zajímavý pár a jsou důkazem, že dnešní mládež není zas až tak k ničemu co se talentu týče. ()

skinny 

všechny recenze uživatele

jak už tu bylo psané, Freddie byl roztomilej chlapeček a nyní je roztomilej chlap a já mu tu roztomilost fakt žeru! Film byl úžasný hlavně díky němu,čekala jsem větší středoškolské klišé ale byla jsem mile překvapena, dala bych ´5*, kdyby ten konec nebyl tak kýčovitý ()

Reklama

Reklama