Reklama

Reklama

Umění zapadnout

  • USA The Art of Getting By (více)
Trailer 1

VOD (1)

Freddie Highmore si zahrál George, osamělého puberťáka odevzdaného osudu, který se dostal až do posledního ročníku střední školy bez toho, aniž by hnul prstem. George se spřátelí se Sally (Emma Roberts) - krásná a komplikovaná dívka v něm vidí svou spřízněnou duši... (HBO Europe)

Recenze (196)

Grizzly 

všechny recenze uživatele

Myslim, že kdyby mi bylo 16 tak by se mi to asi fakt líbilo. Připomínalo by mi to samo sebe a litoval bych hlavního hrdinu pro "náročné" problémy se životem. Taky bych asi chápal dementní chování hlavních postav a nevadila by mi ta pubertální rozervanost. No jo no. Je strašný, že to musím říct, ale na takovýhle problémy jsem už asi starej. Samotný film navíc naprosto zabíjí zbytečnej, srdceryvnej konec. Čekal jsem mnohem víc. Pro dospělého člověka ztráta času. 30% ()

tomo41 

všechny recenze uživatele

Noo.. mínus * za happy ending, ktorý nenávidím. Mínus ďalšia * za tony gýču a hlúpostí. Mínus 5* za herca v hlavnej postave, ktorý vyzerá ako Justin Bieber. A plus 5* za nádhernú Emmu Roberts. Resumé 3* ()

Shamusss 

všechny recenze uživatele

Milá a nekomplikovaná romantická indie komedie s průzračně jednoduchým příběhem a snad ještě jednodušší psychologií postav. Vlastně výraz ''psychologie postav'' tady zní hodně nadneseně. Většina žádnou nemá. Nicméně, já se příjemně bavil. Upadal jsem do kómatu pokaždé, kdy se objevila Emma Roberts a to ani nepočítám, kolikrát jsem musel film pauznout pro uspokojení těch nejnižších lidských pudů. ()

Tred2 

všechny recenze uživatele

Všechno to začíná moc hezky. Otevírá se před vámi podivný svět hlavního hrdiny s jeho vlastními ne/pravidly a představami. Má to přesně ten "cool" nádech, který podobné filmy tolik potřebují. Seznámí se s divnou holkou (která je oproti němu zcela normální) a pořád to funguje. Ale pak všechna coolovost zmizí, podobně jako hrdinův kabát. Nakonec je to normální romantický příběh opletený mnoha nesnázemi. Partie na emoce je strašně slabá, partie na rozum zase upadá v průběhu, herci jsou docela slušní; Freddie dobrá volba, Emma je sympaťačka a na podobné role se hodí, její postava ale dostala poměrně málo prostoru, z vedlejších postav stojí za zmínku Sasha Spielberg, ta ale s naprostým minimem času. Art of Getting By mělo větší potenciál. Z nějakého důvodu je stopáž oslabená o dobrých 10-20 minut, které chybí jako sůl, aby se člověk mohl pořádně vžít aspoň do hlavních postav. Klasický happy end je pak už jen vyvrcholení scenaristického pokulhvání, které začíná s Georgovým poznáváním sebe a lidských hodnot. Chápu, že na jednu stranu to musí vypadat jak to vypadá. Na druhou stranu nevěřím, že tahle varianta je to jediné co mohlo koho napadnout. Přece jen podobných filmů jsem viděl už dost, abych věděl, že se s podobnými situacemi dá vypořádát zajímavějším způsobem. Film ze začátku nabízí hodně a až v průběhu zjišťuje, že to vlastně ani nechce dodržet. Aby to nevyznělo nějak špatně, ono to je totiž docela slušně koukatelné, akorát prostě na konci filmu vás bude mrzet, že toho nebylo víc. 60% ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina nepředvedl žádný extra výkon, v Arturovi nebo Karlíkovi byl určitě lepší a u toho by měl asi zůstat. Jinak celkem nuda o názoru jednoho studenta na svět. Nic zásadního se tam neděje. Ten konec celkem ušel, ale nic závratnýho. 38% ()

tuwanakha 

všechny recenze uživatele

Rodinný romantický film s hvězdami amerických dětských filmů (Highmore, Roberts, Angarano). Vcelku průměrný příběh o školním lúzrovi, který se kvůli své lásce (hezké šprtně) polepší s klasickým americkým happyendem. ()

studo 

všechny recenze uživatele

A ja som po filme zostal spokojný. Hlášky super, hudba super herci super, kamera super škoda občasnej gýčovitosti, keď sa snažili možno až všetko tlačiť do extrémov. Ale inak "dobrá podívaná". Emma bude onedlho top :) ()

Rokle 

všechny recenze uživatele

Freddieho jsem naposledy viděl před čtyřmi lety v Melodii mého srdce. Jako mladého klučinu jsem ho měl moc rád a musím uznat, že jeho proměna do pozice mladého flákače, který prdí na domácí úkoly a vlastně tak nějak i na celou školu, dopadlo nadmíru dobře. S Emmou Roberts jim to parádně sekne a každý jejich pohled na sebe dokonale vystihuje rozdíl mezi přáteli a kamarády. Ukázka toho, že není nutné natahovat film na dvě hodiny obsahující vatovou výplň a vše podstatné je možné shrnout do hodiny a dvaceti minut. ()

Zajdo 

všechny recenze uživatele

Príbeh je jednoduchý, celé sa to točí o chlapcovi ktorý upadá často do depresií, a všetko čo sa v živote stane je zbytočné, lebo skôr či neskôr človek zomrie a bude nato sám, no neskôr stretne osudovú lásku ktorá môže všetko zmeniť. Film pôsobí svižne, žiadne zbytočné naťahovanie nudnými konverzáciami alebo zbytočnosťami, všetko podstatné čo tam malo byť tam bolo a nič naviac. Herci boli veľmi fajn do filmu sa hodili, najviac ma zaujala Emma Roberts. Rozmýšlal som nad 4 hviezdičkami ale už po chvílke si človek ťažko spomenie na niečo výraznejšie čo by mu ostalo v pamäti. ()

atmen 

všechny recenze uživatele

Někdy přemýšlím, proč se mi líbí stále stejně vystavěný příběh. Outsider, který je umělecky nadaný, neví, co si počít se životem, nemá pořádné přátele, usiluje o holku, která je mimo jeho ligu. Proč mě tenhle námět zaujme i po stodesátýprvní? Snad je to tím, že pokud je nějaké filmové klišé, které bych chtěl prožít, tak je to právě tohle... It's Kind of a Funny Story + The Art of Getting By = Emma Roberts = wow ... ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie! Film o „problémovom“ chalanovi (v podstate tak trošinku rebel – kašle na domáce úlohy), ktorý kvôli rodinným problémom sa vyhýba všetkým povinnostiam. Všetko sa ale zmení, „wait for it“, keď sa zoznámi s veľmi krásnou a „jednoduchou“ slečnou. Už samotná koncepcia filmu (scenár) je dobrá (možno pre niektorých príliš obecná), ale vďaka hereckým predstaveniam od F. Highmore a E. Roberts to dostáva ešte výraznejší charakter. Obidvaja ma veľmi príjemne prekvapili. PS: Vybrané motto z filmu: „Ja som počas celého svojho života hral s chlapmi (s ich citmi). Ale niektorí si to fakt nezaslúžia!“ Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Hodně pěkný film, který na první pohled nevypadá nijak oslnivě, ale přece jen na člověka zapůsobí. Skvělý výkon Freddieho Highmora, díky kterému je postava nejen uvěřitelná, ale lze se s ní i ztotožnit. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Velmi prijemny film a aj pribeh z bezneho zivota,ktory nie je vzdy lahky a nevychadza nam tak,ako si prajeme,uplne som si to uzil,skvelo sa na to pozeralo,Emma Roberts sa mi neskutocne paci,ma nieco v sebe,co chlapov ku nej taha a Freddie Highmore ma talent,je to fakt velmi dobry herec,pre mna jasna volba...:-) ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

"We live alone, we die alone. Everything else is just an illusion." Docela příjemná podivaná ze života, kde teenageři řešej naprosto normální problémy. Občas jsem se v situaci George trochu viděl i přesto, že už nejsem nějakej ten rok teenager. Emma Roberts je navíc pořádnej kus, takže za její herecký angažmá menší plus. Co mě už ale na podobných snímcích dost unavuje jsou předvídatelný a patetický konce. Ne jinak tomu bohužel bylo i v tomhle případě. Celkově teda pohodová, ale zároveň průměrná žánrovka, která vás na hodinu a půl spolehlivě zabaví, jenom nečekejte, že si na tenhle snímek za pár dní vzpomenete. ()

Eilean Donan 

všechny recenze uživatele

Čudné pocity som mala a ešte trošku aj pretrvávajú. Na jednej strane sa mi to javilo jalové až povrchné. Potom prišli celkom nečakane silné momenty. A potom zase rýchlo odišli. Herecky je film na šikmej ploche, tak trochu. Také nedokonalé 3*. PS: Trošku mi George pripomenul Holdena Caulfielda, na škodu veci. ()

dainio 

všechny recenze uživatele

Přesně takový film jsem dlouhou dobu hledal. Našel jsem ho úplnou náhodou, jak se stává. Šel jsem do něj, bez nějakých očekávání. Dostal jsem naprosto na můj vkus, trefený snímek. V hlavním hrdinovi jsem se hodně viděl, jelikož podobné stavy mívám a někdy se jako on i chovám, takže jsem se s ním, naprosto ztotožnil. To jak mluvil, jaký měl styl, jak se jen tak procházel v kabátu a jak pořád přemýšlel, bylo tak jiné a originální, od jiných filmů. Ostatní mu nerozumí. Pokládají jej za podivína. Přitom v té, nekonečné spirále myšlenek je i kus toho živočišna. Část citová a společenská. No, jak říkám. Film jsem dal jedním dechem a stal se mým TOP. ()

solcik9 

všechny recenze uživatele

Je to takový typický americký romantický film. Ovšem příběh mě opravdu upoutal. Postava George Zinawoye (Feddie Highmore) se mi moc líbila hlavně kvůli tomu, že jsem v ní částečně našel sám sebe. Sally Howeová (Emma Roberts) je zas naopak taková perlička tohoto filmu, nejen že je překrásná jako její teta Julia Roberts, ale umí působit půvabně a svůdně. Celkově se mi tento film moc líbil a dal mi spoustu důvodů zamyslet se nad životem. ()

Reklama

Reklama