Reklama

Reklama

Výkop

(festivalový název)
  • Irák Kick Off
Trailer

Obsahy(1)

Na zpustošeném stadionu v Kirkúku přebývají rodiny uprchlíků. Činorodý a zamilovaný Asu se rozhodne povzbudit své blízké a uspořádat mezinárodní fotbalový turnaj. Na hřišti sviští vítr, pobíhá kůň, na nebi krouží vrtulník, občas se ozve exploze... Může sportovní duch překonat smutek a následky války? (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

venca163 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, po kterých člověk po pár týdnech už ani neštěkne. Celý film se tak trochu plácá, aby něco předcházelo tomu konci, kvůli kterému to bylo celé natočeno. Politicky indiferentního diváka (třeba mě) nemá v podstatě čím oslovit, neboť každý příběh vyšumí jako 2 dny načaté pivo v lednici a bohužel nemá tolik síly, aby diváka pro svůj námět strhnul (leda byl-li by divák už pro toto téma stržen). Tento nedostatek kompenzuje snad jedině postavou srandovního tlouštíka, který čas od času upadne, nebo se legračně zapotí. (60%) ()

campix 

všechny recenze uživatele

[MFFKV - 2013] Pro mě letos ve Varech asi nejhorší film, který jsem měl tu čest vidět. Zároveň mi ale umožnil zjistit jak vlastně byli pro mě letošní Vary po stránce filmů úspěšné. Jednou z bariér je pro mě kulturní bariéra. Nedokážu se vžít do situace kurdů žijících na polorozpadlém fotbalovém stadionu a snažících se uspořádat mezinárodní fotbalové utkání. Začátek slibný, ale celkově pouze ukazuje neřešitelnou situaci kurdů, kteří obávají mnoho států, ale nedá se říci, že by se v některém z nich mohli cítit jako doma. Přišlo mi také, že závěr filmu je až příliš dokrášlěný, tak aby na divácích zanechal daleko větší dojem a aby si člověk tento snímek více zapamatoval. ()

Reklama

buchli 

všechny recenze uživatele

Ano, situace Kurdů je těžká. A všech ostatních uprchlíků všude nejspíš taky. Uspořádat fotbalový turnaj je asi dobrý nápad. Co ale dělat, když si ve filmu rozehrajete 4 paralelní dějové linie, do minimálně tří z nichž se diváci tak nějak citově zainteresují (nijak zvlášť, jen tak trochu), a vy nevíte, jak to uspokojivě rozmotat? Řešení je jednoduché - nerozmotávejte. V životě taky nic nerozmotáte. Tak to teda pěkně děkuju... ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Zajímavý postavy v podmínkách, který si těžko dokážeme představit. Jen škoda, že několik slušně rozehranejch zápletek zůstalo bez zřetelnějšího rozuzlení. Pro fotbal mám slabost a filmů o něm zase tolik neni, takže mi vychází nakonec slabší **** ( 48. KVIFF ) ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama