Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dívčí škola slečny Goddardové, rok 1963. Zde se odehrává příběh skupiny mladých žen, které se potýkají s každodenními problémy s dospíváním. Když se jejich škola dostane do finančních problémů, je sloučení s čistě chlapeckým zařízením na spadnutí. Děvčata z tohoto řešení nejsou nadšená a rozhodnou se ke vzpouře. Vytvoří tajné společenství a se vší energií brání výhradně dívčí charakter své školy. Uspějí tyto nezávislé dámy? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zhruba první polovinu filmu jsem si myslela, že už mě ničím více nezaujme, a že se mu nepodaří vyklouznout z průměru. Jenže pak se na scéně objevili chlapci od Sv. Ambrože, a do konce Stávky bylo o nášupovou zábavu vystaráno. Spousta úsměvných momentů, které vyvrcholí plesem. Celý děj se nese v bezstarostné, uvolněné a mladistvé atmosféře. Svérázné studentky v podání mladičké a roztomilé Kirsten Dunst, Monica Keena či Rachael Leigh Cook, byly okouzlující a přirozené. Pro snímek byly hlavními třpytivými klenoty a dodaly mu tu správnou dívčí rozjívenost. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu je možné Stávku vnímat jako prostřední část neoficiální trilogie o jednotlivých dekádách dospívání v USA, které tak trefně zosobnila Kirsten Dunst. V tomto filmu se ocitáme na počátku 60. let, v Úsměvu Mony Lisy jsme se vrátili do 50. a Čmuchalky obratem pokračovaly v 70. let. Kirsten byla vždycky u toho. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Živý herecký výkon a dobromyseľný feminizmus pozdvihujú túto ľahkú komédiu o úroveň nad normu. 6/10 ()

Tred2 

všechny recenze uživatele

Dívčí záležitost, ale popravdě mi to ani nevadilo. Svižně a vtipně podané s jasným závěrem (ale tomu se vyhnout nedalo). 4 je možná moc, 3 možná akorát. Ale co už, já jsem dostal tolik kolik jsem chtěl a bylo to víc, než bych zasloužil. 70% ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Chcete-li se podívat jak vypadala Kirsten Dunst, Rechael Leigh Cook, Gaby Hoffmann ve svých teenegerovských letech, mrkněte na tenhle snímek. Nečekejte nic světoborného, ale v pár pasážích filmu se snad i někteří z vás zasmějí. Já se taky párkrát zasmál. Jelikož jsem neměl přehnaná očekávání a musel jsem trochu vyselektovat neustálé rušení reklamou na Hallmarku (jejíž častost mě nemile překvapila), dávám 3*. ()

Vicco 

všechny recenze uživatele

Milé, vtipné, chvílemi dojemné, po celou dobu zábavné. K tomu všemu sympatické herecké obsazení a skvělý dobový soundtrack. Tomuto filmu lze opravdu máloco vytknout, snad jedině závěrečná stávka mohla být delší (nikoliv nutně stopáží) a trochu méně naivní, stejně jako reakce na ni. Ale celkově tyhle vzpoury proti vrchnosti já mám rád, a této vzpouře jsem fandil obzvlášť rád. ()

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Slušný film ze studentského prostředí. Zajímávé je i zobrazení oddělených škol pro dívky a chlapce. Ve filmu můžeme vidět i pár známých herců v mladých letech. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Synonymum pre príjemný, oddychový, zábavný a nenáročný. A k tomu jediný film, kde Kirsten Dunst zobem z ruky. ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Chytrá a zábavná komédia s vážnzm podtónom. Dobrá šanca pre talentovaných mladých hercov, ajkeď na prekvapenie film nikdy nebol premietaný v kinách. Originálny názov filmu: "Strike!" ()

Reklama

Reklama