Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sourozenci Bonnie a Sam letí za matkou Wandou a otčímem Dickem do kanadské divočiny. Malé letadlo havaruje, pilot i průvodce zahynou a Bonnie a Sama odvádí od trosek letadla Indián Khonanesta. Vede je do dřevorubeckého tábora, kde je vysílačka, aby se mohli spojit s rodiči. Děti cestou pochopí, že Indián miluje přírodu a zvířata, rozumí si s nimi a že se snaží krásnou kanadskou přírodu uchránit před zkázou. Khonanesta jim několikrát zachrání život, ale jednou se přitom i on dostane do nebezpečné situace a řada je na Bonnie a Samovi, aby ho vytáhli z divoké řeky. Khonanesta jim vypráví o dědečkovi a chvíli trvá, než pochopí, že mluví o starém, mohutném medvědovi Codiakovi. Na Codiaka číhá skupina lovců, obchodníků s medvědími tlapami a medvědí žlučí, která je nebezpečná i pro Khonanestu a sourozence. Khonanesta rozhodne, že Bonnie a Sam budou pokračovat v cestě na Černou skálu a on se vrátí k havarovanému letadlu, protože se dá předpokládat, že rodiče je tam budou hledat. Sourozenci cestou do tábora spadnou do pasti, kterou lovci, přesněji řečeno pytláci nalíčili na medvědy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Krásné exteriéry, malá Kirsten Dunst, ekologicky laděný dobrodružný film se zvířaty - to jsou pozitivně působící aspekty filmu. Bohužel mi však chyběl silnější náboj, kvalitnější scénář a profesionální vedení režisérem, protože bez tohoto Odvážné srdce působí laciným, občas hloupým a polotelevizním dojmem. Naštěstí však film nebyl přímo utrpením. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Jinak konvenční film žánru, kdysi u nás nazývaného tvorba pro děti a mládež, poněkud přesahuje tyto meze dvěma věcmi. Tou první jsou nádherné záběry Karibských hor (Cariboo Mountains) Britské Kolumbie , tou druhou v zásadě úspěšná snaha o evokování úcty k vyhasínající indiánské kultuře někdejšího severozápadního rudého muže. Ekologický podtext prolínání kanadského a vůbec severoamerického kulturního a přírodního dědictví ušlechtilé osvětě, která je jakýmsi poselstvím tohoto dílka, rozhodně neublíží ani dospělému publiku. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Lehké rodinné béčko. Samozřejmě, pokud máte jen dabing a přes půl obrazu logo Novy Cinemy, tak to není nic bezva. Ale pokud si jedete ty filmy, které Kirsten dělala po úspěchu s Jumanji, můžete se potěšit dalším dílkem puzzle. Jsou žánrově pestré, ona si v nich v klidu herecky zraje, ale ještě to není to sexy kotě. Taková byla i v Obliehanie Ruby Ridge nebo Věži hrůzy. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Film je zřejmě určen mladšímu publiku, které dokáže přehlédnout lacinost příběhu, díry ve scénáři a otřesné dialogy, které mi lezly na nervy. Několikrát jsem chtěl přepnout na jiný kanál, ale vydržel jsem až do šťastného konce. Musím si ale slíbit, že víckrát se na to rozhodně nepodívám, ačkoliv se jedná o jednu z debutových rolí Kirsten Dunst, kterou jsem tam nakonec poznal. Jinak vcelku nudné a nezáživné béčko. 20% ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

To bylo jasný od začátku, jak to dopadne a to magično a ti vlci ten film nijak neozvláštnili. Film o ničem. ()

veronikav 

všechny recenze uživatele

Většinou mám rodinné a dětské filmy ráda:-) Tenhle ušel -ale nějak mi něco chybělo :-( Je moc předvídatelný ... a chybí tomu nějaké to kouzlo :-) ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"WANDO, NECHCI TI LÉZT DO ZELÍ." "TEĎ JE TO I TVÉ ZELÍ" Špatně napsaná eko-agitka (vyloženě blbé dialogy), jejíž šlechetné úmysly naráží do betonové zdi, postavené na základech špatně profilovaných postav (jednání postrádá logiku, přirozenost a jakoukoliv zajímavost), potácejících se ve zdlouhavé křeči od úplného úvodu. Herecká bezradnost potom z takové půdy samozřejmě jen klíčí. Chabému výplodku bez nápadu nepomáhá ani zmatená režie, neschopna pouhopouhé zrníčko napětí vytěžit ze souboje lovce s medvědem, natož pak z přestřelky (o pěkném záběru nebo souvislé scéně nemluvě). I jindy tak vděčné záběry divoké přírody nestojí za zlámanou grešli, což je samo o sobě spolehlivým indikátorem jediného přípustného závěru, a to že tato chudá filmová hloupost nikdy neměla spatřit světlo světa. Neposílám na dno jen díky Dunstové (nad výběrem rolí měla v té době asi jen malý vliv) a obstojně tématické hudbě. 25% ()

BlaXxer 

všechny recenze uživatele

Hrozne som sa pobavil na tejto groteske :D:D Inokedy by som to vypol hneď ale v nálade to bola s kamošmi naozaj šou. Khonanesta GO! ()

ac1976 

všechny recenze uživatele

Zrejme natočené za 50 dolárov. Ináč si nudnosť a nezáživnosť tohoto diela sprevádzaného hroznou hudbou (či ako tie pazvuky nazvať) nedokážem vysvetliť. Jediné plus - krásna príroda. 1 *. Za tú prírodu. ()

liborzel 

všechny recenze uživatele

Nádherná příroda,velice dobře zvolená hudba tématicky výborný příběh a hlavně již tehdy krásná a okouzlující Kirsten Dunst.No a dialogy?Nic moc-a to je škoda i když u podobných filmů asi nejsou tím nejdůležitějším.Tam jde o ideu-o přírodu.A taky o indiánské tradice. ()

yarca 

všechny recenze uživatele

Kdyby mě nachlazení nepřipoutalo do pelíšku a tím pádem i k televizi,asi bych tenhle film minula..šla jsem do toho s tím,že to bude blbý - a ono kupodivu ne..jeden z těch lepších filmů pro děti,který je sice předvídatelný,ale která pohádka (a pohádky i pro dospělé nevyjímaje) není..dětští hrdinové jsou sympatičtí,zadní příšernií spratci,kterým divák přeje,aby je konečně pohltila příroda,sežral medvěd a pytláci stáhli z kůže..indiánský průvodce další sympaťák..snad jen ti pytláci mi přišli trochu moc přes čáru..jedna z hvězdiček je za kirsten,už jako dětská hvězda uměla ta holka hrát..a jedna za hudbu,fakt povedená! ()

Reklama

Reklama