Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Percy Jackson, Annabeth, Luke, Grove a Thalia jsou pronásledování kyklopy a běží lesem do tábora polokrevných, aby si zachránili život. Thalia se rozhodne s netvory bojovat, aby svým přátelům umožnila útěk. Bohužel je v souboji zabita. Její otec, bůh Zeus, ale najde způsob, jak by mohla žít dál. způsob, jak by mohli žít všichni polobozi. Dá jim dar, který zajistí, že nikdo z nich už nezemře. Promění Thalii v borovici, která zajistí neviditelnou ochrannou bariéru kolem tábora. Po nějaké době se do tábora dostane i kyklop Tyson, který je nevlastním bratrem Percyho, mají společného otce Poseidona. Percy ani jeho přátelé nejsou z Tysonovy přítomnosti zrovna nadšení. Když však kolchidský býk prorazí ochrannou bariéru a ohrozí všechny v táboře, Tyson se zachová velmi statečně. Zjistí se, že někdo otrávil strom, a tím pustil býka do tábora. Byl to Luke Castellan, syn boha Herma. Má vztek na celý svět a chce tábor vyhladit... Percy se od delfské věštkyně dozví o příběhu z minulosti. Tři synové zlého Krona otce zabili a jeho ostatky svrhli do hlubin Tartaru. Ale Kronovi je souzeno, aby povstal a pomstil se Olympu i celému světu. Dále hovoří o proroctví, ve kterém má polobožský potomek jednoho z nich Krona přemoci, nebo také přinést zkázu, a to za pomoci zlatého rouna. Toto proroctví se jistě týká Percyho... Zlaté rouno je v Moři nestvůr, kterému lidé říkají Bermudský trojúhelník. Annabeth zjistí, že zlaté rouno by mohlo zachránit i strom, a tím znovu obnovit ochrannou bariéru kolem tábora. Nebyl to však Percy, kdo byl vybrán, aby se vydal hledat zlaté rouno, nýbrž jeho věčná rivalka Clarissa. Percy, Annabeth a Grover se rozhodnou také opustit tábor a vydat se hledat zlaté rouno na vlastní pěst a k jejich nelibosti se k nim přidá i Tyson. Navíc se dozvědí, že Luke už je také na cestě do Moře nestvůr. Našel ostatky Krona a chce ho s pomocí zlatého rouna zase oživit. To se nesmí stát, protože Kronos by zničil celý svět... (TV Prima)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (416)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Být mi 10, tak je to můj nejoblíbenější film vůbec. Jasný, řecká mytologie je zde opět znásilňována takovým způsobem, že některým lidem z toho bude dost blbě. Je to ale celé zabaleno do celkem neurážející teen hávu, který rychle uteče a na rozdíl od ještě sterilnější jedničky vlastně ani na chvilku nenudí a nabízí pár prima nápadů. Logan Lerman už je navíc docela sympaťák a na Alexandru Daddario se koukat jen tak neomrzí. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pro CGIfily dobrý, pro milovníky béčkový akce ještě lepší, a pro děcka prvního stupně základní školy úplný terno. Žádná pecka to sice zas není, ale na jedno víkendový unavený odpoledne u televize to je jako dělaný. P.S. Ta jízda na mořským koníkovi byla faaakt divná, aneb Daddario do hamburgeru mezi dvěma teenagerema, to chceš vidět. To tvůrcům fakt nedošlo, jak debilně to celý vypadá, když čekovali testovací projekce? Shit. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

"Moři nestvůr" nechybí neotřelé nápady, vcelku akceptovatelný humor ani přiměřený nadhled, ale schází mu to nejdůležitější: ODVAHA. Bojí se dát své fantazii křídla s vzlétnout ke slunci, a proto stejně jako jeho starší bráška ("Zloděj blesku" z roku 2010) zůstává jen přízemní, neumělou a trochu hračkovitou pohádkou na dobrou noc - neškodnou, leč taktéž nepřínosnou vyprávěnkou o dětech ... a pro děti. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mořská nemoc divákovi z pokračování filmu až tak nehrozí, ačkoliv se přece jen nejednou ocitne na rozbouřených vlnách. A kdo povolanější by měl natočit film o bájných postavách bohů, než právě režisér se jménem Thor ve svých iniciálech. Tentokrát se bude jednat o dobrodružnou výpravu se starými známými postavami z jedničky za Zlatým rounem, které představuje poslední naději pro umírající životadárný strom rostoucí v táboře sdružujícím polobohy a spol. Percy a jeho přátelé žijí v poklidném táboře obehnaném nepropustnou ochrannou bariérou, k jejímuž narušení dojde vlivem útoku mechanického býka. Nad světem visí hrozba v podobě jeho ovládnutí mocným a zlým Titánem Kronem, který má znovu povstat za pomocí mladého uctívače, ale polobůh Percy kromě toho, že se stále přátelí se sličnou Annabeth a satyrem Groverem, také zjistí, že tatíček Poseidon mu povyl bratra Tysona, který je kyklop, a že ve dvou se to lépe táhne. Film nemá nejšpičkovější digitální triky, ale při relativně skromnějším rozpočtu (90 mil.$), je jich přemíra, i když proměnlivé kvality. V některých trikově složitých scénách je cítit absence většího rozpočtu, která má za následek nekvalitní CGI scény, které mají většinou nápadité provedení, ale digitální efekt je až příliš okatý. Přibylo sice pár nových postav, ale obsazení z jedničky nedostálo změn. Logan Lerman, Alexandra Daddario (v nedávném "Texaském masakru 3D byla přece jen více "hot") nebo Brandon T.Jackson. Poslední jmenovaný se ponejvíce postaral o humornou složku, a to jako například služka v doupěti zlého kyklopa, ale jinak se humorný rank oproti jedničce citelně zredukoval na úkor fantasy akce, což je jen a jen dobře. Nejhumornější sekvencí tak zůstává jízda lesním taxi, ve kterém se třem svérazným řidičkám výhradně platí řeckou drachmou a zaujme i nápis "taxi" v řečtině. Škoda, že scénář při své svěžesti, pěkné vizualizaci spojené také mimo jiné s rozvíjením divácké fantazie a vytěsněním nadbytečného humoru, neodboural neustálou potřebu nechat umřít určitou postavu a vzápětí ji hned zase oživit. Stát se to jednou, neměl bych námitek, ale ve filmu k tomu dojde hned dvakrát, až z toho byla cítit veletrapnost. Kromě toho diváku nedá velkou potíž odhadnout, jak celé tohle dobrodružství skončí, a navíc se v závěru rýsuje možnost dalšího pokračování, i přes nevelké výdělky. Existuje z mé strany podezření, že původní předloha Ricka Riordana byla stejně jako v prvním případě značně osekána a pro účely celovečerního filmu i zestručněna. Film se například v proklamovaném "Moři nestvůr", kterým se ohání i ve svém podtitulu, moc nevymáchá. Své nedostatky v CGI dohání nepolevujícím tempem, nápady přehazuje poseidonovským trojzubcem a za svoji přijatenou minutáž toho stihne poměrně dost díky brysknímu dějovému posunu vpřed. Ano, je nejspíše zaděláno na třetí díl, a jestli se do něj pustíte, tak je vážně ohroženo vaše doposud seriozní nahlížení na bájnou řeckou mytologii. A to zase není taková katastrofa. Mé hodnocení: 80% ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Logan Lerman se znovu převtělil do role poloboha Percyho Jacksona, který je synem Poseidona a lidské matky. Což o to, sympatií tento chlapec s pohledem raněné laně nachází v publiku puberťáckých dívek mraky, ale tak nějak mi do role již staršího, chytřejšího a odvážnějšího hrdiny moc nesedí. On je podle mě totiž tak trochu statický, až bych možná řekla prkenný. Tak nevím, čí je to vina, protože z jeho jiných rolí mi vychází, že je to mladík nadaný a do budoucna mu hádám hvězdnou kariéru. Je to celé zkrátka nějaké ošizené, jako by se mu do hraní prostě nechtělo. No, když tak nad tím přemýšlím, tak on ani zbytek není žádné velké terno. Nejvýrazněji vystupuje Jake Abel v roli záporňáka a je jen škoda, že se v celém filmu nedostává víc ke slovu. Zlobivost mu kouká z očí. No a příběh? Ten je oproti literární předloze dost očesán, uhlazen a v podstatě se v něm, až na pár zajímavých akčních scén, nic moc neděje, což je další velká škoda. Potenciál 3D je tak zbytečně promrhán a v konečném důsledku úplně k ničemu. Z pohledu dospělého diváka mě snímek, na rozdíl od knihy, neoslovil tak, abych si ho přála kdykoliv v budoucnu znovu zkouknout. Mladým divákům, a to i díky atraktivitě 3D projekce, naopak má určitě co nabídnout, oceňuji důraz na přátelství, výpomoc v nesnázích a hlavně bezdůvodné nebití (se) hlava nehlava. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (16)

  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporila viac ako 15 000 pracovných miest. (Laslo)
  • V tomto filme má Annabeth Chase (Alexandra Daddario) na rozdiel od prvej časti zafarbené vlasy na blond. Tam ich mala prirodzene hnedé. (Kacenka616)
  • Ve filmu je Percyho (Logan Lerman) bratrem kyklop Tyson (Douglas Smith), podle řecké mytologie by však Percyho nevlastními sourozenci byli i kyklop Polyfémos a mořská nestvůra Charybda. (Kletus)

Související novinky

Percy Jackson míří na Disney+

Percy Jackson míří na Disney+

16.05.2020

Knižní fantasy sága Percy Jackson se dočká nové adaptace na streamovací službě Disney+. Zprávu potvrdil autor předlohy Rick Riordan. Příběh vypráví mix řecké mytologie, historie a kouzel, v jehož… (více)

A kdy vlastně uvidíme...

A kdy vlastně uvidíme...

04.06.2012

...pokračování X-Men, Spielbergovu novou scifárnu nebo druhého Thora? Hollywoodská studia čachrují s daty premiér a obsazují volné termíny pro předpokládané hity. Tak především: příští rok Amerika… (více)

Reklama

Reklama