Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Percy Jackson, Annabeth, Luke, Grove a Thalia jsou pronásledování kyklopy a běží lesem do tábora polokrevných, aby si zachránili život. Thalia se rozhodne s netvory bojovat, aby svým přátelům umožnila útěk. Bohužel je v souboji zabita. Její otec, bůh Zeus, ale najde způsob, jak by mohla žít dál. způsob, jak by mohli žít všichni polobozi. Dá jim dar, který zajistí, že nikdo z nich už nezemře. Promění Thalii v borovici, která zajistí neviditelnou ochrannou bariéru kolem tábora. Po nějaké době se do tábora dostane i kyklop Tyson, který je nevlastním bratrem Percyho, mají společného otce Poseidona. Percy ani jeho přátelé nejsou z Tysonovy přítomnosti zrovna nadšení. Když však kolchidský býk prorazí ochrannou bariéru a ohrozí všechny v táboře, Tyson se zachová velmi statečně. Zjistí se, že někdo otrávil strom, a tím pustil býka do tábora. Byl to Luke Castellan, syn boha Herma. Má vztek na celý svět a chce tábor vyhladit... Percy se od delfské věštkyně dozví o příběhu z minulosti. Tři synové zlého Krona otce zabili a jeho ostatky svrhli do hlubin Tartaru. Ale Kronovi je souzeno, aby povstal a pomstil se Olympu i celému světu. Dále hovoří o proroctví, ve kterém má polobožský potomek jednoho z nich Krona přemoci, nebo také přinést zkázu, a to za pomoci zlatého rouna. Toto proroctví se jistě týká Percyho... Zlaté rouno je v Moři nestvůr, kterému lidé říkají Bermudský trojúhelník. Annabeth zjistí, že zlaté rouno by mohlo zachránit i strom, a tím znovu obnovit ochrannou bariéru kolem tábora. Nebyl to však Percy, kdo byl vybrán, aby se vydal hledat zlaté rouno, nýbrž jeho věčná rivalka Clarissa. Percy, Annabeth a Grover se rozhodnou také opustit tábor a vydat se hledat zlaté rouno na vlastní pěst a k jejich nelibosti se k nim přidá i Tyson. Navíc se dozvědí, že Luke už je také na cestě do Moře nestvůr. Našel ostatky Krona a chce ho s pomocí zlatého rouna zase oživit. To se nesmí stát, protože Kronos by zničil celý svět... (TV Prima)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (416)

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Hollywoodská božstva se zalekla, a tak jednička, která byla nacpána velkými jmény, ustupuje z cesty dvojce bez hvězd (Stanley Tucci nebyl informován o evakuaci téhle potápějící se kocábky, a tak hraje nesnesitelnou postavu, kterou ale nikdo za celý film nepošle do míst, kam slunce nechodí). Stejně jako v prvním filmu (matematika a perly) jsou postavy šíleně blbé (ožívá vám titán, co takhle sebrat rouno a zastavit tak proces; co třeba hned říct hlavnímu blbečkovi, aby vyhodil z batohu chrastící věci; co takhle že by hlavní padouch neupozorňoval na svůj ďábelský plán celou vesnici polobohů). Percy a Annabeth se neustále objímají, takže mezi nimi nějaký vztah musí být, ale v zájmu zachování mravní výchovy dětí žijící v době internetu přeplněného pornem si nedají ani pusu (omluvou budiž, že v HP se čekalo do pátého, respektive osmého dílu). Ani jednou se neobjeví nikdo z velkých bohů, přestože vědí, že někdo oživuje jejich mocného (byť tragicky neschopného) tatíčka titána, jehož návrat je situován do zábavního parku, tudíž se z mytických bytostí dělá jen pouťová atrakce. Film se jmenuje "Moře nestvůr", ale v celém moři uvidíme jenom jednu nestvůru. ()

CBD 

všechny recenze uživatele

Percy Jackson: Moře nestvůr je solidní dětskou fantasy, která je zvládnutá jak po režijní, herecké či trikové stránce. Pokud chcete hledat problém, hledejte ve scénáři, který je právě díky ohledům na cílovou skupinu místy hodně zkratkovitý, nebo naopak doslovný. Celkově sice nejde o nadprůměrný film, který by měl šanci zabavit jak děti i dospělé, ale ti dospělí u jeho sledování nebudou trpět tolik, jak mohli původně předpokládat. ()

Reklama

salalala 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak, protože Moře nestvůr je nudný film, kde je divákovi absolutně jedno, co se bude s kým dít a co bude vůbec následovat dál. Mytologie tu nefunguje, kdyby se nemluvilo o nějakých bozích, ani bych nevěděl, že tu mají být. Všechno je navíc tak strašně sterilní, až je to směšné. Postavy, které se milují, si to kvůli korektnosti nemůžou říci, natož se políbit. Herci jsou všichni nevýrazní, zaměnitelní a v podstatě nezajímaví. Stanley Tucci tu je bohužel jen chvilku, takže toho moc nezachrání. Freudenthalova režie toho zas moc nemůže dělat, i když se sympaticky snaží o sem tam zajímavý kamerový úhel nebo alespoň jakž takž zvládnutou akci. Jinak tu ale není vůbec nic - monstra vypadají dost digitálně a vlastně všechno působí dojmem lepší televizní záležitosti, která by se vyjímala o víkendu dopoledne na komerčních programech. Bavit se o 3D nemá smysl, protože to tu prakticky není a navíc je samozřejmě zkonvertované, takže některé scény opravdu dobře nevypadají. Celkem zbytečná záležitost, na které toho není moc k chválení. 30% ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

To, co fungovalo v jedničce, jakoby ztratilo svoje kouzlo. Řeckou mytologii zbožňuji, ve Zloději blesku bylo hezky popsáno a vyobrazeno celé gró této zajímavé mytologie. Pokračování jsem čekal i u dvojky, bohužel ani v nejmenším se mi tohoto nedostalo. Tolik otřepaných klišé pro diváky na pomezí prvního a druhého stupně základních škol jsem dlouho neviděl. Bylo vidět, že to byl účel, můžu jen litovat. Příběh vcelku nezajímavý s ne moc dobře napsanými dialogy mi ze sledování místy dělal utrpení. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Druhý Percy nezklamal. opět jde o zábavnou jízdu, která se mi trefila do infantilní nálady. Už jsem se smířil s tím, že do své dcery Petišku asi nenacpu. Nebo alespoň ne takovým způsobem, jakým bych chtěl. A tak když se nejdřív koukne na Percyho a nasaje pár poznatků z antické mytologie, třeba se pak bude ke klasickým legendám stavět jinak. A když ne, tak je to pořád lepší, než kdyby koukala na Pottera, Tvajlajt nebo Narnii...............no i když na to vlastně čumí taky. 65% ()

Galerie (109)

Zajímavosti (16)

  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporila viac ako 15 000 pracovných miest. (Laslo)
  • Když Hermés (Nathan Fillion) dává Annabeth (Alexandra Daddario) termosku s větry čtyř světových stran, říká, že se jedná o sběratelský kousek ze seriálu Herkules (od r. 1995). Hermés tvrdí, že se jedná o nejlepší seriál všech dob, který ovšem zrušili. To odkazuje na seriál Firefly (od r. 2002), kde Fillion ztvárnil jednu z hlavních rolí. (koviak)
  • Termoska s větry z fiktivního seriálu o Herculovi je odkaz na vak s větry, který dal Odyseovi bůh větru Aiolos v "Eposu o Odyseovi". (Kletus)

Související novinky

Percy Jackson míří na Disney+

Percy Jackson míří na Disney+

16.05.2020

Knižní fantasy sága Percy Jackson se dočká nové adaptace na streamovací službě Disney+. Zprávu potvrdil autor předlohy Rick Riordan. Příběh vypráví mix řecké mytologie, historie a kouzel, v jehož… (více)

A kdy vlastně uvidíme...

A kdy vlastně uvidíme...

04.06.2012

...pokračování X-Men, Spielbergovu novou scifárnu nebo druhého Thora? Hollywoodská studia čachrují s daty premiér a obsazují volné termíny pro předpokládané hity. Tak především: příští rok Amerika… (více)

Reklama

Reklama