Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Percy Jackson, Annabeth, Luke, Grove a Thalia jsou pronásledování kyklopy a běží lesem do tábora polokrevných, aby si zachránili život. Thalia se rozhodne s netvory bojovat, aby svým přátelům umožnila útěk. Bohužel je v souboji zabita. Její otec, bůh Zeus, ale najde způsob, jak by mohla žít dál. způsob, jak by mohli žít všichni polobozi. Dá jim dar, který zajistí, že nikdo z nich už nezemře. Promění Thalii v borovici, která zajistí neviditelnou ochrannou bariéru kolem tábora. Po nějaké době se do tábora dostane i kyklop Tyson, který je nevlastním bratrem Percyho, mají společného otce Poseidona. Percy ani jeho přátelé nejsou z Tysonovy přítomnosti zrovna nadšení. Když však kolchidský býk prorazí ochrannou bariéru a ohrozí všechny v táboře, Tyson se zachová velmi statečně. Zjistí se, že někdo otrávil strom, a tím pustil býka do tábora. Byl to Luke Castellan, syn boha Herma. Má vztek na celý svět a chce tábor vyhladit... Percy se od delfské věštkyně dozví o příběhu z minulosti. Tři synové zlého Krona otce zabili a jeho ostatky svrhli do hlubin Tartaru. Ale Kronovi je souzeno, aby povstal a pomstil se Olympu i celému světu. Dále hovoří o proroctví, ve kterém má polobožský potomek jednoho z nich Krona přemoci, nebo také přinést zkázu, a to za pomoci zlatého rouna. Toto proroctví se jistě týká Percyho... Zlaté rouno je v Moři nestvůr, kterému lidé říkají Bermudský trojúhelník. Annabeth zjistí, že zlaté rouno by mohlo zachránit i strom, a tím znovu obnovit ochrannou bariéru kolem tábora. Nebyl to však Percy, kdo byl vybrán, aby se vydal hledat zlaté rouno, nýbrž jeho věčná rivalka Clarissa. Percy, Annabeth a Grover se rozhodnou také opustit tábor a vydat se hledat zlaté rouno na vlastní pěst a k jejich nelibosti se k nim přidá i Tyson. Navíc se dozvědí, že Luke už je také na cestě do Moře nestvůr. Našel ostatky Krona a chce ho s pomocí zlatého rouna zase oživit. To se nesmí stát, protože Kronos by zničil celý svět... (TV Prima)

(více)

Recenze (416)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Ano, ano. Kurvení řecké mytologie á la Hery Potrat pokračuje ještě bestiálnějším způsobem, až jsem měl zhnuseně chuť pochcat oheň, chytit pod krkem nějakého vypelichaného orla a okousanými nehty mu vytrhat játra. A tak tu opět máme ultranesympatického jelimana, negrosatyra a homokyklopa, jak už tak vymaštěné MTV degeneraci vyplachuji mozky báchorkou natolik dementní a Nasírací Titány, že kdybych byl Cojs, okamžitě bych ztrestal toho grafomanského patlala, co tyhle sračky plodí jako Rosamunde Harlekýny, tím, že by musel navěky válet do příkrého kopce bradavičnatou Roulingovou po přechodu, přičemž by vždy těsně pod vrcholem dostala nával, převalila se přes něj a skutálela se s hysterickým kurvováním dolů. A každé druhé válení by navíc musel absolvovat se srolovanou Iliadou v rektu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

O trochu méně blbé, než první díl. Pořád ale dostatečně blbé na to, aby to bylo na hraně s fantasy sračkomety dneška. Nechápu, kde tvůrci pořád berou to sebevědomí na to, aby točili pokračování a topili v tom prachy. Přijde mi, že tyhle fantasy příběhy pro mladý, pakliže nejsou drsný jako třeba Hunger Games, nemají šanci. Stanovit nějaký fantasy svět tak, aby nevyzněl blbě, je totiž docela dost umění. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $90miliónovTržby USA $62,035,000Tržby Celosvetovo $164,635,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ trápnosť šedivá, všetko obohrané klišé, vtípky, scénky, príbehová rutina ako hrom, to tu všetko je v tom najsuchšom háve, celé zle a na vrch oči trhajúce 3D, po prvom diely som ani moc načakal žiadny veľký zázrak ale toto fakt des, zlatý Harry Potter /videl v kine 3D verziu: 20%/ __moja recenzia ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Lerman je pořád fajn a úvod s hláškujícím Tuccim docela šlape, ale jinak je to málem podprůměrná bída s občas zbytečně dětinským humorem (hadi), která se dopustila hlavně dvou zásadních chyb - nepochopitelně udělala z Alexandry Daddario blondýnu a z Leven Rambin brunetu! Chtěl jsem jít na tři, ale už za půl dne to vybledlo natolik, že mi v hlavě zbyla jen geniální pětiminutovka s Fillionem. Proč sakra nemohl jít s nima?!? :) (5/10) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Efekty jsou slušné,nuda nehrozí avšak je třeba se smířit s tím,že cílená skupina jsou děti do 15 let,což je škoda mohla to být slušná mytologická řezba, takhle to je jen hezká pohádka na zabavení nudného večera. 60% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, zatimco jednicka byla takovy fantasy pro mladez, dvojka uz je regulerni komedie. S reckou mytologii se tu delaj psi kusy, coz by mi nijak zvlast nevadilo, jenze ani jedna scena se neda brat vazne, misty to urcite bylo tak zamysleny, misty urcite ne, ale ja se celou dobu bavil, misty nad forkama, misty nad trapnosti. Herci samozrejme hrajou velky hovno, navic tu chybi Brosnan. Aspon, ze ta hudba a triky jsou docela obstojny, i kdyz zadnej zazrak. Ale vzhledem k tomu, ze jsem se fakt bavil a film solidne odsejpa, slabsi 4* to da. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Neskutečná debilita scénáře narůstá do až dadaistických rozměrů. Postavy nevědí, co by podle logiky děje vědět měly a naopak vědí, co by vědět neměly. Vztahy mezi nimi jsou stanovené"protože se tak k sobě chovají", aniž by zrovna k sympatii nebo antipatii byl nějaký důvod a vůbec plochost postav je do nebe volající. Doslova kdykoliv se může stát doslova cokoliv, co jakkoliv a kamkoliv posune děj bez náznaku soudržnosti, což ruší jakékoliv napětí (navíc se nelze bát o postavy, když očividně ani zemřít nelze a jakékoliv zranění je vyléčeno vodou, na což hrdinové neustále zapomínají, a i roky mrtvá postava nakonec v klidu ožívá v outfitu podle módy přešitém na její aktuální velikost). Že mytologie je zde naprosto nefunkční i při co nejmenším kladení nároků rozhodně nepovažuju za pomíjitelné. Vůči jedničce jsem se pokusil být vstřícný, až po nedobrovolném druhém zhlédnutí jsem musel jít dolů. Nyní už nemám důvod se o něco takového pokoušet. jen škoda (nevhodně obsazeného) Lermana, kterého mám pořád za sympaťáka, i když má na role vážně smůlu. 1 a 1/2 ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k rozpočtu nadprůměrně otrikovaná a především velice zábavná blbina pro teenagery 15-, která se překvapivě soustředí na postavy a ve chvílích akce dovede uspokojit víc, než kupříkladu Wolverine. Jen kdyby Cinemart zase nevsadil na dabing, z něhož si sice lze původní anglické hlášky a nadhled vydestilovat, ale který přesto bolí hlavně v momentech, kdy vládne filmu takový Fillion a snaha o heroický patos. Filmu, který nechá puberťáky na kameru chlastat a v první scéně zabije dítě ale míň než tři dát odmítám, i kdyby byl sebehloupější. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pokračování fantasmagorického Percyho Jacksona se nese ve stejném duchu jako Zloděj blesku. Opět dostaneme hromadu, většinou povedeného, CGI materiálu a tak obyčejný příběh, že to až bolí. Mě to ale i přesto bavilo. Líbily se mi dobře využité mýtické stvůry a vlastně i ten film docela odsejpal až do té míry, že bych klidně uvítal dotočení celé knížní série...70% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prvý film o teenagerskom hrdinovi Percy Jacksonovi natočil v roku 2010 veľmajster mainstreamových kino trhákov Chris Columbus. Napriek šialenej žánrovej kombinácii to bola celkom zábavná popkornová jazda. Po troch rokoch bolo vyprodukované voľné pokračovanie. No na režisérskej stoličke už nesedel ostrieľaný profesionál Chris Columbus. Jeho miesto prebral akýsi berlínsky niktoš Thor Freudenthal. Pod taktovkou tohto neskúseného nemeckého režiséra vzniklo úplne zbytočné pokračovanie. ** ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Percy Jackson podruhé a z mé strany zavládá opět neutuchající nadšení nad tím, co jsem viděl. Tohle byla velkolepá jízda, na kterou myslel ještě dlouho dobu poté, co film skončil. Percy Jackson je sympaťák, jeho kamarádi rovněž, a celý ten příběh z mého pohledu perfektně fungoval. Neznám knižní předlohu, takže hodnotím čistě jen podle svých pocitů, a ty mi říkají, že jsem viděl jeden z nejúžasnějších fantasy teenage filmů ve svém životě, který si v lecčems nezadá s filmy ze série o Harrym Potterovi. Pravda, podobné věty jsem psal i v komentáři u prvního filmu, ale ono to prostě tak je, evidentně mi styl této série perfektně sedí a vyhovuje a já jsem schopen po dobu sledování filmu na vše okolo zapomenout a jen se naplno oddávat sledování filmu a užívat si, co se před mýma očima odehrává. Pravda, měl jsem trochu obavy o kvalitu filmu, když jsem se dozvěděl, že dvojku už nerežíruje Chris Columbus, ale naštěstí mě to dokázalo zaujmout stejně jako jednička, a i proto znovu uděluji výtečných pět hvězd. A abych nezapomněl, paní Kyklopová byla prostě úžasná :-)) ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Stejně jako první díl, tak i tento mě dost zaujal. Méně humoru vystřídalo více akce a napětí. Což je dobře. Jen bych podotknul, že je to až moc čitelné a když si člověk dá 1 a 1 dohromady, je mu naprosto jasné, jak to dopadne a konec odhadne jakoby nic. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Být mi 10, tak je to můj nejoblíbenější film vůbec. Jasný, řecká mytologie je zde opět znásilňována takovým způsobem, že některým lidem z toho bude dost blbě. Je to ale celé zabaleno do celkem neurážející teen hávu, který rychle uteče a na rozdíl od ještě sterilnější jedničky vlastně ani na chvilku nenudí a nabízí pár prima nápadů. Logan Lerman už je navíc docela sympaťák a na Alexandru Daddario se koukat jen tak neomrzí. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pro CGIfily dobrý, pro milovníky béčkový akce ještě lepší, a pro děcka prvního stupně základní školy úplný terno. Žádná pecka to sice zas není, ale na jedno víkendový unavený odpoledne u televize to je jako dělaný. P.S. Ta jízda na mořským koníkovi byla faaakt divná, aneb Daddario do hamburgeru mezi dvěma teenagerema, to chceš vidět. To tvůrcům fakt nedošlo, jak debilně to celý vypadá, když čekovali testovací projekce? Shit. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

To že Američani kurví řeckou mytologii bych nechal tentokráte bez odezvy. Ale to že se to vůbec jmenuje Moře nestvůr, přičemž se na moři odehrává asi 1/10 filmu je teda fakt gól. Kdo viděl trailer nabitý mořskou akcí, musel si pak připadat že kouká na zcela jiný film. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro děti je slepencem rozličných akcí využívajících řecké mytologie podle svého tak, jak to jen Američané umí. Jelikož jsem, stejně jako od prvního dílu, očekával jen barvotiskovou naivní zábavu, zas tak moc jsem zklamán nebyl. Triková stránka je velmi kolísavá. Slušivá Charybda (zatraceně, proč neukázali dračí Skyllu?!), byť podle mytologie se v jejích útrobách voda vaří..., průměrný mořský koník a hodně nepovedené digitální vlny (živly jdou prý v PC nejhůře). Nevím, zda neznalí odhalí stařeny Graye či se zorientují v otázce titáni (Cronos - zde zavřený nepochopitelně v arše úmluvy) vs. bozi...., což nakonec není úplně důležité. Více mi vadilo, že jsem měl celou dobu pocit, jako bych sledoval další díl Harryho Pottera....a pak ženské představitelky - neuvěřitelně protivné čúzy vzhledem i chováním. Sympatickou ženu zde prostě nenajdete.... Když nebude odpoledne nic jiného v bedně a za okny se budou čerti ženit, tak na jedno podívání klidně. ()

Související novinky

Percy Jackson míří na Disney+

Percy Jackson míří na Disney+

16.05.2020

Knižní fantasy sága Percy Jackson se dočká nové adaptace na streamovací službě Disney+. Zprávu potvrdil autor předlohy Rick Riordan. Příběh vypráví mix řecké mytologie, historie a kouzel, v jehož… (více)

A kdy vlastně uvidíme...

A kdy vlastně uvidíme...

04.06.2012

...pokračování X-Men, Spielbergovu novou scifárnu nebo druhého Thora? Hollywoodská studia čachrují s daty premiér a obsazují volné termíny pro předpokládané hity. Tak především: příští rok Amerika… (více)

Reklama

Reklama