Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Percy Jackson, Annabeth, Luke, Grove a Thalia jsou pronásledování kyklopy a běží lesem do tábora polokrevných, aby si zachránili život. Thalia se rozhodne s netvory bojovat, aby svým přátelům umožnila útěk. Bohužel je v souboji zabita. Její otec, bůh Zeus, ale najde způsob, jak by mohla žít dál. způsob, jak by mohli žít všichni polobozi. Dá jim dar, který zajistí, že nikdo z nich už nezemře. Promění Thalii v borovici, která zajistí neviditelnou ochrannou bariéru kolem tábora. Po nějaké době se do tábora dostane i kyklop Tyson, který je nevlastním bratrem Percyho, mají společného otce Poseidona. Percy ani jeho přátelé nejsou z Tysonovy přítomnosti zrovna nadšení. Když však kolchidský býk prorazí ochrannou bariéru a ohrozí všechny v táboře, Tyson se zachová velmi statečně. Zjistí se, že někdo otrávil strom, a tím pustil býka do tábora. Byl to Luke Castellan, syn boha Herma. Má vztek na celý svět a chce tábor vyhladit... Percy se od delfské věštkyně dozví o příběhu z minulosti. Tři synové zlého Krona otce zabili a jeho ostatky svrhli do hlubin Tartaru. Ale Kronovi je souzeno, aby povstal a pomstil se Olympu i celému světu. Dále hovoří o proroctví, ve kterém má polobožský potomek jednoho z nich Krona přemoci, nebo také přinést zkázu, a to za pomoci zlatého rouna. Toto proroctví se jistě týká Percyho... Zlaté rouno je v Moři nestvůr, kterému lidé říkají Bermudský trojúhelník. Annabeth zjistí, že zlaté rouno by mohlo zachránit i strom, a tím znovu obnovit ochrannou bariéru kolem tábora. Nebyl to však Percy, kdo byl vybrán, aby se vydal hledat zlaté rouno, nýbrž jeho věčná rivalka Clarissa. Percy, Annabeth a Grover se rozhodnou také opustit tábor a vydat se hledat zlaté rouno na vlastní pěst a k jejich nelibosti se k nim přidá i Tyson. Navíc se dozvědí, že Luke už je také na cestě do Moře nestvůr. Našel ostatky Krona a chce ho s pomocí zlatého rouna zase oživit. To se nesmí stát, protože Kronos by zničil celý svět... (TV Prima)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (416)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pokračování fantasmagorického Percyho Jacksona se nese ve stejném duchu jako Zloděj blesku. Opět dostaneme hromadu, většinou povedeného, CGI materiálu a tak obyčejný příběh, že to až bolí. Mě to ale i přesto bavilo. Líbily se mi dobře využité mýtické stvůry a vlastně i ten film docela odsejpal až do té míry, že bych klidně uvítal dotočení celé knížní série...70% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mám rád, když filmy pro teenagery mají alespoň trochu inteligentní scénář a nedělají ze mě jakožto diváka pitomce. Tady jsou jasně rozdané karty, nesklouzává to do kýče, dodržuje pravidla žánru, dobře se na to dívá, je to chvílemi dokonce zábavné, a od dobrodružné podívané nečekám Kierkegaarda. Příběh odsýpá, triky jsou na úrovni, quest tak trochu na úrovni původního Souboje titánů, tedy přiměřený, snad jen ta zmrtvýchvstání a větší nevyužití zombie z občanské války mě štvalo. Na rozdíl od jiných stupidních teenagerských sérií včetně restartovaného Star Treku, si tohle na nic nehraje, nesklouzává to do patetičnosti, motivace jsou uvěřitelné, konání postav taky včetně jejich neúspěchů i úspěchů. Ani jedno není buď zveličováno, aby divák musel ronit slzy, nebo heroizováno, aby si divák řekl, jaký je hrdina chlapák. Právě ta střídmost z toho dělá lepší film, než jsou veškeré jiné podobné. A samozřejmě mne potěšil Fillion, tentokrát ne jako Castle. ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele

Moje TISÏCOVKA v hodnocení je bohužel Percy Jackson. Chjoo. Pecka. Ještě větší sračka, než jednička, akorát mám pocit, že tak nějak vyprchala ta svěžest. A hlavně vyprchal Sean Bean (byl tam vůbec???) a Kevin McKidd a úplně nejhůř to odsral Pierce Brosnan, jehož postava nevyprchala, jen herec se změnil. Tak nějak jsem naivně doufal, že to bude mít stejný sračkoidní grády jako Lightning Thief, ale se zmizelým osazenstvem jako by zmizela i zábavná sračkoidnost. Jo, zkouknul jsem Moře nestvůr na jeden zátah, aniž by mě to nějak bolelo, ale tady opravdu nehrozí, že budu mít doma blu-ray s tímhle filmem, takže chudák Lightning Thief zůstane na poličce asi sám. Může za to Chris Columbus, že jeho "jednička" byla pro mě zábavnější? Nebo opravdu to osazenstvo? Nebo je ve filmu ještě kousek něčeho jinýho, co Sea of Monsters postrádá? Takovej ten pověstnej kousek duše? Nevím. Sea of Monsters je nakonec přeci jen solidní rutina, dobře otrikovaná a !!! ozvučená !!!, ale nejsem si jistej, jestli ty tři hvězdičky dávám zaslouženě. [zhlédnuto někdy 17.9. v ústeckým CinemaCity], komentář napsán s hodně velkou sekyrou nad předprodukčním kusem DVD, nad jehož obalem jako bych se vrátil do osmdesátejch let. To opravdu nemohli přijít s lepším?? P.S. P.S. Nathan Fillion si to neskutečně dává! Škoda, že dostal odhadem půl minuty. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Podle mě na stejné úrovni jak první díl. Je to sice hrozná blbůstka, ale baví a to celou dobu. Na herce, triky a krajinu se taky dobře kouká. Vtipy tam jsou někdy výborné, někdy kapku ubohé, ale i tak jsem se jim zasmála. To že prostě amíci si sebrali antické téma uzpůsobili si to celé na Ameriku, je věc druhá, ale o tom už jsem tuším psala něco u prvního dílu. Ti hadi na Hermesově holi mně za prvé nezpůsobili infarkt - vypadali totiž moc mile a za druhé byli zábavní. U mě Percy Jackson prostě funguje jako oddychovka, která nezklame. Snake alert (ve snímku se vyskytují scény s hady). ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Áno, súhlasím že film neskutočne przní grécku mytológiu, tu nezostal kameň na kameni, snáď jediné čo bolo zachované tak len to, že Kronos pojedal svoje deti. Trúfam si však tvrdiť, že tu nešlo o exaktné popisovanie gréckej mytológie, ale že film mal iný cieľ - zabaviť diváka. Mňa celkom pobavil, vizualizácia a efekty celkom ušli, takže pre mňa to bola taká priemerne zábavná rodinná jednohubka. 55/100 ()

Galerie (109)

Zajímavosti (16)

  • Zombie námořník na palubě Clarissiny (Leven Rambin) lodě se jmenuje Riordan po autorovi knih Riordanu Rickovy. (Dracconnis)
  • Než se Logan Lerman ujal role, Percyho Jacksona předtím neznal. S knižní sérií ho seznámili až jeho mladší bratranci. (Zdroj: Abicko.cz) (Dracconnis)
  • Mezi filmem a knihou je několik rozdílů. Kniha například začíná Percyho (Logan Lerman) snem o tom, že je Grover (Brandon T. Jackson) v nebezpečí, ne příběhem Thalie (Paloma Kwiatkowski) o její smrti. Ve filmu je dále vynechána např. vybíjená s kanibaly  ze začátku knihy. Ve filmu se soutěžilo ve šplhu na věž, zatímco v knize se konaly vozatajské závody. Vynechanou postavou ve filmu je Tantalos, který měl nahradit Cheirona, který byl vypovězen do vyhnanství. V knize se oproti filmu Percy s Tysonem (Douglas Smith) potká ve škole, kam Percy chodil. Clarisse (Leven Rambin) v knize plula na lodi konfederace, ne na moderním bitevníku, jak je vidět ve filmu. Lukova (Jake Abel) loď Andromeda byla v knize výletní lodí, ne jachtou jako ve filmu a v knižní předloze se Luke nepokusil Kronose oživit. (Dracconnis)

Související novinky

Percy Jackson míří na Disney+

Percy Jackson míří na Disney+

16.05.2020

Knižní fantasy sága Percy Jackson se dočká nové adaptace na streamovací službě Disney+. Zprávu potvrdil autor předlohy Rick Riordan. Příběh vypráví mix řecké mytologie, historie a kouzel, v jehož… (více)

A kdy vlastně uvidíme...

A kdy vlastně uvidíme...

04.06.2012

...pokračování X-Men, Spielbergovu novou scifárnu nebo druhého Thora? Hollywoodská studia čachrují s daty premiér a obsazují volné termíny pro předpokládané hity. Tak především: příští rok Amerika… (více)

Reklama

Reklama