Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Percy Jackson, Annabeth, Luke, Grove a Thalia jsou pronásledování kyklopy a běží lesem do tábora polokrevných, aby si zachránili život. Thalia se rozhodne s netvory bojovat, aby svým přátelům umožnila útěk. Bohužel je v souboji zabita. Její otec, bůh Zeus, ale najde způsob, jak by mohla žít dál. způsob, jak by mohli žít všichni polobozi. Dá jim dar, který zajistí, že nikdo z nich už nezemře. Promění Thalii v borovici, která zajistí neviditelnou ochrannou bariéru kolem tábora. Po nějaké době se do tábora dostane i kyklop Tyson, který je nevlastním bratrem Percyho, mají společného otce Poseidona. Percy ani jeho přátelé nejsou z Tysonovy přítomnosti zrovna nadšení. Když však kolchidský býk prorazí ochrannou bariéru a ohrozí všechny v táboře, Tyson se zachová velmi statečně. Zjistí se, že někdo otrávil strom, a tím pustil býka do tábora. Byl to Luke Castellan, syn boha Herma. Má vztek na celý svět a chce tábor vyhladit... Percy se od delfské věštkyně dozví o příběhu z minulosti. Tři synové zlého Krona otce zabili a jeho ostatky svrhli do hlubin Tartaru. Ale Kronovi je souzeno, aby povstal a pomstil se Olympu i celému světu. Dále hovoří o proroctví, ve kterém má polobožský potomek jednoho z nich Krona přemoci, nebo také přinést zkázu, a to za pomoci zlatého rouna. Toto proroctví se jistě týká Percyho... Zlaté rouno je v Moři nestvůr, kterému lidé říkají Bermudský trojúhelník. Annabeth zjistí, že zlaté rouno by mohlo zachránit i strom, a tím znovu obnovit ochrannou bariéru kolem tábora. Nebyl to však Percy, kdo byl vybrán, aby se vydal hledat zlaté rouno, nýbrž jeho věčná rivalka Clarissa. Percy, Annabeth a Grover se rozhodnou také opustit tábor a vydat se hledat zlaté rouno na vlastní pěst a k jejich nelibosti se k nim přidá i Tyson. Navíc se dozvědí, že Luke už je také na cestě do Moře nestvůr. Našel ostatky Krona a chce ho s pomocí zlatého rouna zase oživit. To se nesmí stát, protože Kronos by zničil celý svět... (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (16)

  • Když Hermés (Nathan Fillion) dává Annabeth (Alexandra Daddario) termosku s větry čtyř světových stran, říká, že se jedná o sběratelský kousek ze seriálu Herkules (od r. 1995). Hermés tvrdí, že se jedná o nejlepší seriál všech dob, který ovšem zrušili. To odkazuje na seriál Firefly (od r. 2002), kde Fillion ztvárnil jednu z hlavních rolí. (koviak)
  • Ve filmu je Percyho (Logan Lerman) bratrem kyklop Tyson (Douglas Smith), podle řecké mytologie by však Percyho nevlastními sourozenci byli i kyklop Polyfémos a mořská nestvůra Charybda. (Kletus)
  • Termoska s větry z fiktivního seriálu o Herculovi je odkaz na vak s větry, který dal Odyseovi bůh větru Aiolos v "Eposu o Odyseovi". (Kletus)
  • Než se Logan Lerman ujal role, Percyho Jacksona předtím neznal. S knižní sérií ho seznámili až jeho mladší bratranci. (Zdroj: Abicko.cz) (Dracconnis)
  • Mezi filmem a knihou je několik rozdílů. Kniha například začíná Percyho (Logan Lerman) snem o tom, že je Grover (Brandon T. Jackson) v nebezpečí, ne příběhem Thalie (Paloma Kwiatkowski) o její smrti. Ve filmu je dále vynechána např. vybíjená s kanibaly  ze začátku knihy. Ve filmu se soutěžilo ve šplhu na věž, zatímco v knize se konaly vozatajské závody. Vynechanou postavou ve filmu je Tantalos, který měl nahradit Cheirona, který byl vypovězen do vyhnanství. V knize se oproti filmu Percy s Tysonem (Douglas Smith) potká ve škole, kam Percy chodil. Clarisse (Leven Rambin) v knize plula na lodi konfederace, ne na moderním bitevníku, jak je vidět ve filmu. Lukova (Jake Abel) loď Andromeda byla v knize výletní lodí, ne jachtou jako ve filmu a v knižní předloze se Luke nepokusil Kronose oživit. (Dracconnis)
  • Zombie námořník na palubě Clarissiny (Leven Rambin) lodě se jmenuje Riordan po autorovi knih Riordanu Rickovy. (Dracconnis)
  • Předlohou filmu je druhá kniha ze série o Percy Jacksonovy amerického autora Ricka Riordana, která u nás v roce 2010 vyšla pod názvem „Percy Jackson: Moře nestvůr“. (dandislav1991)
  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporila viac ako 15 000 pracovných miest. (Laslo)
  • Palica s dvoma hadmi, ktorú drží Hermes (Nathan Fillion), sa podľa gréckej mytológie nazýva caduceus. Vznikla z lieskovej palice, ktorú mu na znak uzmierenia venoval Apolón. Mala zázračnú schopnosť uzmierovať a utišovať škriepky. Keď ju raz Hermes hodil medzi dva zápasiace hady, hneď sa prestali hrýzť a ovinuli sa okolo nej. (Greenpeacak)
  • Nakrúcanie prebiehalo vo Vancouveri a New Orleans. (ludovit14)
  • V tomto filme má Annabeth Chase (Alexandra Daddario) na rozdiel od prvej časti zafarbené vlasy na blond. Tam ich mala prirodzene hnedé. (Kacenka616)

Související novinky

Percy Jackson míří na Disney+

Percy Jackson míří na Disney+

16.05.2020

Knižní fantasy sága Percy Jackson se dočká nové adaptace na streamovací službě Disney+. Zprávu potvrdil autor předlohy Rick Riordan. Příběh vypráví mix řecké mytologie, historie a kouzel, v jehož… (více)

A kdy vlastně uvidíme...

A kdy vlastně uvidíme...

04.06.2012

...pokračování X-Men, Spielbergovu novou scifárnu nebo druhého Thora? Hollywoodská studia čachrují s daty premiér a obsazují volné termíny pro předpokládané hity. Tak především: příští rok Amerika… (více)

Reklama

Reklama