Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladým manželům, Timovi a Allie (Tim Rock a Kelen Coleman), kteří cestují přes Kalifornii se pokazí auto a tak se vydají hledat pomoc pěšky. Narazí na kazatele (Billy Drago) a jeho ukrajinskou nevěstu (Barbara Nedeljakova), žijících ve starém domě. Protože uvázli uprostřed pustiny, daleko od jakékoliv civilizace, bude muset maldý pár zůstat ve starém domě přes noc. Ale to netuší, že kazatel vězní v boudě blízko domu démonické dítě, které zatouží po ještě nenarozeném Alliině dítěti. (hladass)

(více)

Recenze (42)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Vzkaz všem fanouškům knižní předlohy a původního filmu: Najděte si pořádně macatý kukuřičný klas, narvěte si jej do rekta a posléze s ním hodinu a půl za postupného zrychlování otáčejte střídavě ve směru a proti směru hodinových ručiček! Bude to pro Vás daleko příjemnější zážitek, než sledovat tuto nudnou zhovadilost o čtyřech hercích, která má s Kukuřičnými dětmi společného asi tolik, co Štefan Král s paní Majerovou. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Dobré herecké výkony, takže žádný amatérismus. Bohužel málo napětí, málo krve, takový horror pro děti do 12 let. 40% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Úplne zbytočné pokračovanie už aj tak dosť spackanej série. Mladému páriku (ona je tehotná) sa pokazí auto, nájdu dom, v ktorom žije starý farár so ženou (ktorý mi ináč pripadal akoby bol na práškoch), no a pod zámkom držia svojho syna, do ktorého je prevtelený démon, takže má schopnosti telekinézy a chce získať jej nenarodené dieťa. ČO TO MALO SPOLOČNÉ S KUKURIČNÝMI DEŤMI??? Možno akurát to, že sa približne v polovici filmu spomenul Gatlin. Je to neskutočne uťahaný, nudný a nezaujímavý horor, v ktorom sa dokopy neudeje nič. Žiadne gore, žiadna atmosféra, žiadne naháňačky v kukuričnom poli, a ešte k tomu nulový príbeh. Neodporúčam (1 len za to, že mi to úplne nepokazilo večer). A keďže som už aj pri Hellraiserovi napísal poradie obľúbenosti, tak pre zaujímavosť, tuto by to bolo 1, 3, 8 (remake), 4, 2, 7, 5, 9, 6. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Kvalitka. Samozrejme, v rámci tejto nešťastnej série. Mimo nej je to tvrdé hororové béčko. Nejde o blbý slasher, režisér sa relatívne úspešne sústredí na budovanie atmosféry a fajn sú i herci v čele s Billym Dragom a Barbarou Nedeljákovou (!). Ku koncu už to začne byť nuda, vrátane akčného vyvrcholenia. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Za Billyho Draga tu 1* dám jinak už nemám chuť se k tomu vyjadřovat. Dokoukáno z útrpné povinnosti. Myslím si, že i sám King musel čumět kolik odpadových filmů se dá vylouhovat z jedné krátké knižní povídky.10% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nerozumiem tomu pohoršeniu obecenstva. To ste nevideli žiaden diel série? Toto tu je oproti väčšine častí (menovite najmä 2, 3, 6, 7) profesionálne nakrútený napínavý horor. Navyše myšlienka nadviazať na jediného preživšieho z Gatlinu je zaujímavá, i keď, pravda, nie naplno využitá. Genesis nie je žiadne veľdielo a podobá sa na taký typický na rýchlo zbúchaný prefiltrovaný priemerný Dimension produkt, no v rámci série nielenže svieti, doslova žiari. ()

Pilda17 odpad!

všechny recenze uživatele

Kukuřičné děti mi nikdy neříkaly pane. Bohužel jsem byl tak hloupý, že jsem musel zkusit nejnovější díl. Občas změny totiž nastanou, v tomto případě se nejedná o změnu, ale zhoršení o 100%. Jedná se o jeden z nejstupidnějších a nejhorších hororů, které jsem viděl... 0/10 = 0% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

V áčku a s dobrým scenárom by ten námet mohol fungovať, pretože úplne bez nápadu to zavretie medzi štyri steny nie je. Samozrejme, tu sme v céčkových vodách, takže maximálne taká slabá 1*. ()

hladass odpad!

všechny recenze uživatele

K tomuhle kusu jsem po předchozích dílech a vzhledem k režisérovi (přece jenom, člověk který natočil čtvrté a páté prokračování Proroctví a hlavně druhý a třetí Puls, moc důvěry nevzbuzuje) přistupoval s naprostou opatrností... A oprávněně... Children of the Corn: Genesis je nudná blbost bez jakéhokoliv náznaku atmosféry, slušného děje nebo nedej bože nápaditých (no dobře, jakýchkoliv) vražd... A hlavně tak nějak netuším, co má tenhle kus (stejně jako předešlý díl s podtitulem Revelation) společného s Kukuřičnými dětmi... Nebýt toho, že se starý kazatel (notorický béčkař Billy Drago) párkrát zmíní, že pochází z Gatlinu a sem tam je vidět nějaká ta kukuřice, by mohlo jít o jakýkoli sračkoidní horor a ne další díl, už tak dost posrané hororové série (co si budeme nalhávat, Kukuřičné děti začínají pomalu šlapat na paty i nejzkurvenější sérii všech dob, Hellraiseru)... Prostě tenhle kus nedoporučuju, snad kromě nejdrsnějším hororovým masochistům, nikomu... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Co má tohle společného s kvalitním slasherem Kukuřičné děti? Tady je jedno děcko uplně na konci a to navíc pomalu nikoho nezabije. Od dob co má tuhle sérii v pařátech společnost Dimension jde celá série solidně do hajzlu. Jsou to kukuřičné děti a Dimension je cpe mimo hlavní město Gatlin(dobře 3 díl byl taky mimo Gatlin ale aspoň dokázal diváka udržet), pak dělá celou sérii žalostně nekrvavou a nudnou.Proč takhle mrví sérii? Já bych raději viděl blbej slasher kde vraždí děti. Jak se k tomuhle Drago upsal nechápu. Aspoň že Nedeljáková předvede tělo. Kecám jen osahává chlapa. Nicméně musím dát 2* a to jen proto že to není nejhorší díl. ()

Hunter2222

všechny recenze uživatele

Film je časťou série: Children of the Corn (1984) [60%], Children of the Corn II: The Final Sacrifice (1993) [60%], Children of the Corn III: Urban Harvest (1995) [60%], Children of the Corn: The Gathering (1996) [70%], Children of the Corn V: Fields of Terror (1998) [40%], Children of the Corn 666: Isaac's Return (1999) [30%], Children of the Corn: Revelation (2001) [50%], Children of the Corn (2009) [50%], Children of the Corn: Genesis (2011). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Možná kdyby se tento film nehlásil ke známé hororové sérii Children of the Corn a šel si svou vlastní cestou, tak by nevyvolal takové divácké rozčarování. Tvůrci se totiž na ní snažili především přiživit, protože jejich dílo s ostatními moc společného nemá. Navíc prvním varováním již bylo angažování režiséra Soissona, který si dodnes moc sympatií u diváků nezískal stejně jako jeho filmy. Na jeho obranu však musím říct, že jsem tentokrát nebyl zas až tak rozčarován, jako tomu bylo minule. Do jisté míry lze tento snímek považovat za průměrné dílo, které pro mě nebylo ztrátou času. Bohužel pro skalní fandy kukuřičných dětí to bude znamenat katastrofu. Rovnou zde můžete zapomenout na kukuřičné lány, ty se zde sice objeví, ale kromě snové pasáže zde nehrají žádnou roli. Asi dvakrát je zde zmíněno město Gatlin, ale tím podobnost s ostatními díly končí. Pokud tedy nebudu počítat docela působivou úvodní scénu, která se mimochodem tvůrcům docela povedla a přiznám se, že mě i příjemně navnadila. Jenže od této chvíle jako by jsme sledovali film úplně o něčem jiném. Pokud nevíte koho obsadit do podobných béčkových filmů, měla by být pro vás volba Billyho Draga jasnou volbou. Tenhle chlapík ač moc kreativního hereckého talentu nepobral, tak většinou patří k tomu nejlepšímu co je na obrazovce k vidění. Asi to dělá ten jeho ksicht a role šité na míru, kdy musí mluvit jen v krátkých větách. Zde se k němu role pochybného kazatele opravdu hodila a bylo vidět, že si jí užívá každou další scénou víc a víc. Jméno slovenské herečky Barbory Nedeljákové vám jistě taky nebude neznámé, protože tahle ženská si zahrála například i v Hostelu. 5/10 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Fíha, tak druhá nejhůře hodnocená část kukuřičné série není vůbec tak špatná, jak by se dle hodnocení a scénáristy a režiséra Joela Soissona zdálo. V rámci mytologie to samozřejmě nepřináší nic nového, ale ten příběh není špatný, naopak, je docela zajímavý a přes svou očividnou levnost se snímek vytasí s několika fakt zajímavými scénami, např. s policistou nebo s kamionem. Nebo úvodní scéna v domě, ta je fakt parádní. Herci jsou, pravda tak trošku ospalí a Billy Drago vypadá, jako by měl během dvou vteřin chcípnout (ale on tak vypadá už několik desetiletí, takže to je v pohodě) a ta závěrečná pointa je trošku podivná, ale já se bavil a udrželo to mou pozornost. V což jsem nedoufal. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

S tohohle se mohl stát dobrý horor ale ve směs bez nějakého menšího strachu mrazeni v zádech a na zbytečné pomatené záběry to bylo takové až deprimující co dodat no snad příště. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Billy Drago a "Ukrajinka" z Banský Bystrice drží v garáži dítě, který je tak trochu posedlý. Shodou okolností nedaleko ztroskotá pár, kterej místo aby vzal zavděk dočasným azylem, začne se všímat věcí, do kterejch mu nic není. A taky tam okolo roste kukuřice. Kukuřičnými dětmi jsem takřka nedotčenej, ale co jsem se tak dočetl, tohle s nimi nemá stejně skoro nic společnýho, takže to hodnotim jen jako nenapínavej, nestrašidelnej a místy dobře zahranej céčkovej horor. 10% ()

Kryton odpad!

všechny recenze uživatele

Atmosféra žádná, žádné velké zabíjení, né moc krve a vlastně jediným hororem je to dokoukat. To jediné co za celou dobu zaujme je odhalené prso holky od křesťanského magora. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

V podstate ani neviem, na čo som si to pustil, keď už vopred bolo jasné, že pôjde o zbytočné x-té pokračovanie aj tak ničím nevynikajúcej hororovej série. Navyše námetom podobný s Kukuričnými deťmi akurát tak v úvodnej 5 minútovke, ktorá bola ako jedna jediná scéna veľmi zručná a navnadila na ďalšie sledovanie, potom sa film uberal vlastnou slušne povedané nezáživnou cestou. Prevažná väčšina deja sa odohráva v jednom dome, chýba poriadny príbeh, akákoľvek hororová scéna, vražda, krv, 80 minút sa ťahá ako trojhodinový film, herci otravní (Barbara Nedeljáková si tu po Hostel opäť strihla svoj ďalší hollywoodsky vrchol) ... čo viac dodať. Po technickej stránke síce žiaden amaterizmus, inak však horor určený do desiatich rokov vo vysielacom čase 21:00 na stanici STV. A Soissona už v živote neposadiť na režisérsku stoličku po absolútne zničených dvoch pokračovaniach Pulse a najnovšie týmto „veľdielom“ mu peniaze na ďalší film poskytne len skutočný blázon. CELKOVO: 1,5* (tá polovica za úvodných 5 minút) ()

Reklama

Reklama