Reklama

Reklama

Králík Fiala

(seriál)
Animovaný / Rodinný / Krátkometrážní
Česko, 2011, 7x8 min

Obsahy(1)

„Tralala, tralala, jméno mé je Fiala! Starosti si nedělám, že fialovou barvu mám, jediný mezi králíky všemi, po celé zemi, po celé zemi,“ si vesele prozpěvuje hrdina seriálu kreslených pohádek – králík Fiala. Ne, že by mu někdy nebylo ouvej, když s dětmi z pražské Letné i Mnichova prožívá originální a neuvěřitelná dobrodružství po celém světě, ale vždy si nakonec ví rady i díky pomoci svérázné tety Vlasty z Kanady... Animovaný seriál večerníčků, ve kterém nápaditě viděný svět dětí i zvířecího hrdiny králíka Fialy vyniká zajímavou celkovou atmosférou příběhů s jemně ironizujícím humorem. Kreativní uchopení kvalitní literární látky Ivana Binara, citlivá nadsázka výtvarného ztvárnění Evou Sýkorovou–Pekárkovou a režijní vklad mladého, ale zkušeného režiséra Davida Súkupa jsou zárukou, že malí diváci České televize se mohou těšit na kvalitní animovaný projekt. Přínosem je i nezaměnitelný herecký přednes Jiřího Macháčka (poprvé ve Večerníčku ČT) a komponovaná hudba Zdeňka Zdeňka. Ruční kreslená animace byla digitálně snímána a dodatečně postprodukčně upravena v technologii 2D (efekt multiplánu). Vyrobilo Animační studio České televize. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

M-arta 

všechny recenze uživatele

Začíná slibně - milým, něžným, jednoduchým a povedeným popěvkem..., výtvarně je Fiala taky sympaťák..., vypravěč opravdu válí... a o to víc pak člověka zamrzí, když se po chvíli bedlivějšího sledování začne zjevovat holá pravda o plytkkém dějovém slepenci, který to vše pěkné drží pohromadě jen tak, aby se neřeklo... ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Není to úplně tragedie, ale nemám z toho příjemný pocit. Spousta nelogických věcí není vysvětlena (nebo jsem to nepostřehl) a přesto je brána jako samozřejmost - proč je tam pořád ten kluk z Mnichova; jak to, že létají; proč tam vůbec jsou, když králíka stejně vždycky někde zapomenou... Macháčkův hlas je snad jediný výrazný klad. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ještě nikdy jsem na talíři neměl fialového králíka se žlutýma ušima a tak jsem po jeho výskytu začal pátrat. Zjistil jsem, že nepřebývá se svými kolegy ve vesnické králíkárně, ale je to letenský Pražák, který umí i mluvit a pro pobavení malých capartů imituje Jirku Macháčka. Copak o to, ono je to celkem milé, ale já bych si přesto dovedl představit zábavnějšího savce z čeledi zajícovitých. Třeba takový Pronolagus rupestris alias králík rudonohý by s modrýma nohama určitě působil neskutečně vtipně. Takhle nezbývá než si olízat mrkvičkovou zmrzlinu, zastříhat ušima a nechat se zachránit tetou Vlastou. A z toho víc jak tři hvězdy neugriluju. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Tralala tralala, jméno mé je Fiala. Starosti si nedělám, že fialovou barvu mám. Jediný mezi králíky všemi, po celé Zemi. Po celé Zemi. Perfektní Večerníček. Mohu jen doporučit. Díky Jirko :) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Macháček je prostě klasik. Jen jeho mluvený projev vydá za jednu hvězdu. Po prvním dílu jsem si výsknul, že tady máme po dlouhé době něco, co připomíná Maxipsa Fíka, Macha a Šebestovou...prostě vtipný a originální večerníček, který je skvěle namluvený. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama