Reklama

Reklama

Tarbíci

(seriál)
  • angličtina Jerboas (festivalový název)
Animovaný / Krátkometrážní
Česko, 2011, 20x8 min

Obsahy(1)

Tarbíci a želva Oči jako myšky, nohy jako klokani, ocásek jako lvi a skáčou jako blechy – že taková zvířata nejsou? Ale jsou! Jsou to tarbíci, malá zvířátka z africké pouště. Dva hlavní hrdinové - podnikaví sourozenci Tom a Týna - se každý den vydávají na výpravu ven do přírody, a přitom dávají pozor na „strašlivého marabu“, jak jim radí jejich tatínek. Marabu je totiž velký africký čáp a odvěký nepřítel tarbíků. Tatínek ovšem netuší, že marabu, se kterým se seznámili Tom s Týnou, je ještě maličký a jediné, co je na něm strašlivé, je jeho nešikovnost. A kdyby na něj tarbičí sourozenci nedávali pozor, určitě by se mu něco stalo! A tak se Tom, Týna a Maličký marabu tajně scházejí a hrají si spolu, protože si jako všechny děti nevybírají kamarády podle toho, ke komu patří, ale jací jsou. (Anifilm)

(více)

Recenze (32)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Máloco z české tvorby pro děti mě naplnilo větší radostí, než zjištění, že se Tarbíci dočkali v roce 2018 už třetí řady. Tento výtvarně prostý, ale jednoznačně záměrně uchopený a vedený "večerníček" je vedle chaotických pošahaností typu Berta A Ufo, nebo (mám-li vzpomenout něco podobně vizuálně prostého) Gogo A Figi, zjevením z jiného světa. Autorka "výtvarna a režie" Bára Dlouhá spolu se scénáristkou Martinou Komárkovou daly vzniknout lehce přírodovědně - a těžce mezilidsky - naučné podívané pro děti i dospělé, která má hlavu a patu, a k tomu si ji nejde s ničím splést. Ale to říkám jako někdo, kdo má jako dlouholetý fanoušek Battletechu s hraním si na babu se "strašlivým Marabu" mnohé zkušenosti;) Na úroveň geniality každopádně Tarbíky posunula až hudba Jaroslava Vaculíka, která se svým nezaměnitelně "pralesním soundem" (včetně povykování "opiček") a s energií své optimistické prostoty má ten dar, že vám sice zůstane v hlavě půl dne, ale navzdory tomu nemáte chuť nikomu ublížit;) Protože Afrika Afrika Afrika, pro tarbíky je veliká... ehm, tedy... prostě tak, berte nebo nechte být, 90%, BAF! :) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný velký přírodovědec a do Afriky jsem jenom lehce nakoukl ze severu, ale přesto si dovolím odhadnout, že tarbíci, kaloňové, luskounové, mandelíkové či hadilové budou žít někde kolem rovníku, patrně v Demokratické republice Kongo. Podle některých konspiračních teorií prý nežijí vůbec, ale to je asi stejná blbost, jako to, že je vymyšlený Maxipes Fík. Důležité však pro mne je to, že zaručeně žije strašlivý kretén Marabu, jehož zlověstné "BAAAF!" mne již několik nocí budí hrůzou ze spánku a posouvá u mne tento celkem nudný večerníček směrem k průměru. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Výtvarno je super, story poměrně čistá, jednoduchá a vyprávění funguje. Ústřední song navíc splňuje všechny parametry dětské hitovky a celé dohromady to působí strašně mile. Příjemný večerňajz. ()

YURAyura odpad!

všechny recenze uživatele

0/10 Misto toho, aby zreprizovali nejaky ten kvalitni vecernicek z minuleho stoleti, davaji tady tu krawinu. Namety dementni, animace priserna. ;(( ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo, že se tento večerníček nebude hlásit k takovým sračkám, jako Sedmives, Berta a Ufo a nebo Gogo a Figi. Ne, tohle je něco jiného, zajímavého, a docela i vtipné. Takové silnější 3*. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Trochu pěknější animace a je to tak akorát. Nicméně ani Maxipes Fík mě toho času animací neoslnil ani jako dítě ani jako dospělého, ale klasika to díky své jednoduchosti je přitom dodnes a do té knížky jsem se tehdy nakoukal dlouhé chvíle. Dokážu si představit, že generačně budou Tarbíci pro dnešní děti i díky chytlavé melodii hit. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Večerníček opravdu pro ty nejmenší, animace není zas tak špatná, geniální je písnička Afrika a hláška "Marabu a Marabu, hrají spolu na babu. Baf!" V prvopočátku jsem tomu moc šancí nedával, ale nakonec mě to dostalo. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Děti kvalitní Večerníček poznají a tento se i podle reakce prcků u nás řadí mezi ty nejlepší. A ta písnička Afrika Afrika je u nás nejvíc pařící hit! Jo a bacha na strašlivého marabu! ()

waits 

všechny recenze uživatele

Vaculík, dvorní to skladatel divadla Sklep napsal příjemnou Afriku (nazpívala jeho dcera Šárka Vaculíková), která s animací navozuje odlehčenou, vlastně, jo, africkou atmosféru. Bohužel, samotné příběhy Martiny Komárkové se mi zdají být příliš jednoduché a bezpointní a animace, i když navozuje jistou atmosféru, by si zasloužila trochu víc péče, takhle to vypadá jako verze před schválením do výroby. Viděno pět dílů. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Výborná ústřední písnička, dobrře udělané epizody a zajímavý děj, na druhou stranu odfláknutá kresba a animace. Je škoda, že výtvarnou stránku autoři takhle odbyli, protože když chci děti seznámit s nějakými zvířátky, tak by je měly postavičky připomínat poněkud víc. Myslím, že až půjdu se synkem do zoo, poznal by z toho večerníčku tak maximálně luskouna. Ale i tak, slušné tři hvězdičky, což je na dnešní dobu skoro zázrak. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tarbíci jsou Večerníček, který je trochu z jiného těsta než běžné pohádky. Už jen tím, že se odehrává na zcela jiném kontinentu. Tarbíci jsou u nás navíc docela neznámé zvířata, pro děti tím spíš. A i v jednotlivých epizodách hrají prim další málo známé druhy. Seriál je namalován velice jednoduše.  V jednoduchých barvách, tvarech a i na vybarvování se zřejmě podílely děti. Ano, je to určeno dětem, ale tvůrci si mohli dát trochu víc záležet. Na druhé straně hlavní melodie je neskutečně chytlavá a po chvíli jsme si ji s dcerou broukali, ta z hlavy jen tak nevypadne. ()

patsandor 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době pěkný večerníček pro děti, který zábavnou formou seznamuje děti se zvláštními zvířaty v Africe. Synátoři, kteří májí rádi přírodu, jsou nadšeny a je smutné že 2/3 dětí ze třídy toho staršího nezná luskouna, hrabáče, hadilova a ani ty tarbíky. Nechápu jak tomu může dát někdo odpad, to mi připadá dost nefér, asi to taky nejsou milovníci přírody. ()

SB 

všechny recenze uživatele

To je BOMBA!!!!!!! Včera jsem to viděl poprvé a jsem potěšen, že ještě dnes umí někdo udělat takový večerníček. Výborně hudebně a výtvarně zvládnuté, skvělá stylizace (jestli to někteří nechápou, tak jednoduchost kresby je zde záměrem a cílem, ne nezvládnutím!; je určena především menším dětem), vtipné, originální. Ještě to musím zkouknout a případně upravím hodnocení. ()

MP17 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších "new age" večerníčků. Originální jako celek, spolehlivý Tomáš Juřička, zábavné příběhy, bohužel jen je to opět naprosto příšerně nakreslené. Africký svět zvířat nabízel tolik možností k velkolepé realizaci a výsledek vypadá jak kresby žáků ZŠ, byť těch lepších. Kéž by tak byl k tomuto seriálu přizván Vhrsti, to by bylo panečku něco... ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Čtu tu o špatné animaci.....a hle, mého patnáctiměsíčního synka nezaujal ani Krtek, ani Tip a Tap, ba ani Maxipes, ale právě tyto jednoduché obrázky a bumbamadumbama hudba. Nevím, zda se mýlím, ale mám pocit, že Večerníčky patří hlavně dětem, dnes především těm nejmenším, protože sedmiletého už na ně většinou neutáhnete a pak by mě zajímalo spíš hodnocení dětí, než nás dospělých. Mně se Tarbíci líbí moc. Hlavně nesmělý hrabáč. ()

Reklama

Reklama