Reklama

Reklama

Tarbíci

(seriál)
  • angličtina Jerboas (festivalový název)
Animovaný / Krátkometrážní
Česko, 2011, 20x8 min

Obsahy(1)

Tarbíci a želva Oči jako myšky, nohy jako klokani, ocásek jako lvi a skáčou jako blechy – že taková zvířata nejsou? Ale jsou! Jsou to tarbíci, malá zvířátka z africké pouště. Dva hlavní hrdinové - podnikaví sourozenci Tom a Týna - se každý den vydávají na výpravu ven do přírody, a přitom dávají pozor na „strašlivého marabu“, jak jim radí jejich tatínek. Marabu je totiž velký africký čáp a odvěký nepřítel tarbíků. Tatínek ovšem netuší, že marabu, se kterým se seznámili Tom s Týnou, je ještě maličký a jediné, co je na něm strašlivé, je jeho nešikovnost. A kdyby na něj tarbičí sourozenci nedávali pozor, určitě by se mu něco stalo! A tak se Tom, Týna a Maličký marabu tajně scházejí a hrají si spolu, protože si jako všechny děti nevybírají kamarády podle toho, ke komu patří, ale jací jsou. (Anifilm)

(více)

Recenze (32)

SB 

všechny recenze uživatele

To je BOMBA!!!!!!! Včera jsem to viděl poprvé a jsem potěšen, že ještě dnes umí někdo udělat takový večerníček. Výborně hudebně a výtvarně zvládnuté, skvělá stylizace (jestli to někteří nechápou, tak jednoduchost kresby je zde záměrem a cílem, ne nezvládnutím!; je určena především menším dětem), vtipné, originální. Ještě to musím zkouknout a případně upravím hodnocení. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný velký přírodovědec a do Afriky jsem jenom lehce nakoukl ze severu, ale přesto si dovolím odhadnout, že tarbíci, kaloňové, luskounové, mandelíkové či hadilové budou žít někde kolem rovníku, patrně v Demokratické republice Kongo. Podle některých konspiračních teorií prý nežijí vůbec, ale to je asi stejná blbost, jako to, že je vymyšlený Maxipes Fík. Důležité však pro mne je to, že zaručeně žije strašlivý kretén Marabu, jehož zlověstné "BAAAF!" mne již několik nocí budí hrůzou ze spánku a posouvá u mne tento celkem nudný večerníček směrem k průměru. ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele

Vaculík, dvorní to skladatel divadla Sklep napsal příjemnou Afriku (nazpívala jeho dcera Šárka Vaculíková), která s animací navozuje odlehčenou, vlastně, jo, africkou atmosféru. Bohužel, samotné příběhy Martiny Komárkové se mi zdají být příliš jednoduché a bezpointní a animace, i když navozuje jistou atmosféru, by si zasloužila trochu víc péče, takhle to vypadá jako verze před schválením do výroby. Viděno pět dílů. ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Čtu tu o špatné animaci.....a hle, mého patnáctiměsíčního synka nezaujal ani Krtek, ani Tip a Tap, ba ani Maxipes, ale právě tyto jednoduché obrázky a bumbamadumbama hudba. Nevím, zda se mýlím, ale mám pocit, že Večerníčky patří hlavně dětem, dnes především těm nejmenším, protože sedmiletého už na ně většinou neutáhnete a pak by mě zajímalo spíš hodnocení dětí, než nás dospělých. Mně se Tarbíci líbí moc. Hlavně nesmělý hrabáč. ()

MP17 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších "new age" večerníčků. Originální jako celek, spolehlivý Tomáš Juřička, zábavné příběhy, bohužel jen je to opět naprosto příšerně nakreslené. Africký svět zvířat nabízel tolik možností k velkolepé realizaci a výsledek vypadá jak kresby žáků ZŠ, byť těch lepších. Kéž by tak byl k tomuto seriálu přizván Vhrsti, to by bylo panečku něco... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Tarbící jsou ve skutečnosti 10 až 12 cm velcí a 45 až 75 g vážící hlodavci, svou stavbou těla podobní klokanům. (Olík)

Reklama

Reklama