Reklama

Reklama

Papírový panáček

(festivalový název)
  • Irsko Paperman
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Drama
Irsko, 2010, 6 min

Režie:

Richard Kelly

Scénář:

Richard Kelly
(další profese)

Obsahy(1)

Osamělý panáček hledá skutečnou láskou v rušném velkoměstě z papíru. Podaří se mu najít papírovou dívku, jak doufá? (Anifilm)

Recenze (15)

Toren 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejúchvatnějších, nejkrásnějších a nejpříjemnějších animovaných kraťasů, jaký jsem kdy viděl. Čistá nádhera. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Dojemný příběh dvou lidí, mezi kterými přeskočí jiskra. Moc dobrá animace a parádní hudba. Za mě 90% ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

zpracování papírového světa je rozhodně originální, ale jinak toho tenhle kraťas krom fajn závěru moc nenabídne... ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Originálny a jednoducho krásny príbeh o hľadaní lásky v jednotvárnom svete, papier pre mňa symbolizuje pominuteľnosť tohto sveta, ale dá sa vysvetliť aj inak. Hudba bola veľmi príjemná. Môj kamarát, ktorý študuje v USA stvoril podobný film z takýchto materiálov, ale toto bolo rozhodne veľavravné a profesionálne. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery! Krása. Jsem uchvácena tímto krátkým filmem. Originální nápad aneb všechno z papírů? Hlavně jak vylezl na střechu a do papírového dalekohledu hodil sponku ze sešívačky, to mi vykouzlilo úsměv na tváři (původně jsem myslela, že chce skočit a říkala jsem si, jestli ho to vůbec může zabít, když je z papíru, evidentně, když potom skočil a doplachtil si to ke své druhé polovičce, mi bylo jasné, že si ze střech skákat může) a konec samozřejmě taky, možná, že by člověk i uronil slzičku, ale nějak během těch 5 minut se sice člověk rozněžnil nad postavou ale ne až tak moc. Aneb křížovkářské Love - krásná tečka na konec. ()

noctambule 

všechny recenze uživatele

Není Paperman jako Paperman. Mě osobně se víc líbí tento irský, přijde mi originálnější. Americká verze je sice milá, jenže až příliš připomíná jiný kraťas, ale černobílá tomu sluší. ()

charlie_ando 

všechny recenze uživatele

Milý a vizuálně nápaditý krátký animovaný film z věčně zeleného ostrova. V jedné zapadlé uličce ve městě, které je celé z novinového papíru teskní papírový panáček, protože ztratil svou papírovou panenku. Ač si pořídil novou papírovou přítelkyni není to ono... není živá. Proto se vydá do spleti ulic z kartonu hledat svou osudovou lásku. Nad závěrem divákovo srdce zaplesá a skvělá pointa na konec si zaslouží palec nahoru. ()

Orthank 

všechny recenze uživatele

Ako veľa sa dá povedať v 6-tich minútach. Niekomu na podobnú myšlienku treba veľkorozpočtový celovečerák, niekto sa uskromní s čiernobielym a nemým prostredím. Milé a nenáročné, aj keď možno s otrepanou pointou... ()

Reklama

Reklama