Reklama

Reklama

Hrůzná legenda o Candymanovi sahá až do roku 1890... V té době se otrok Daniel Robitatle (Tony Todd) dopouští těžkého hříchu na bělošce, dceři plantážníka. Je surově lynčován davem, zohaven a vhozen do včelího úlu. Annie (Kelly Rowan), mladá půvabná učitelka, přišla o svého otce, který byl krutě zabit. Vražda nejen připomíná dávnou legendu, ale navíc je z ní obviněn bratr Annie. Jí nezbývá, než mýtus vyvrátit. Ke svému úděsu však zjistí, že její babička byla Danielovou milenkou a že minulost rodiny je s legendou propletena. Jak děsivý musel být pohled do zrcadla, když v něm uviděla obraz Candymana! Vrací se do domu svých rodičů a rozbíjí všechna zrcadla, aby zavražděné vrátila zpět do říše mrtvých. Vše se zdálo být vyřešeno, až jednou její dcera vzala do ruky kosmetické zrcátko... (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (70)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu jde film tak trochu ve šlépějích jedničky, na druhou stranu je dějově barvitější a vizuálně působivější. Rowanová sice postrádá charisma i krásu Madsenové, to je ale vyváženo příjemným gore, kdy hák opravdu nezahálí. Nechybí samozřejmě včely, ale hlavně obrazově ztvárněný počátek legendy vyrostlý ze skutečného příběhu - dojde i na řezání ručičky pilou v přímém přenosu. Pěkné je i finále, které by později jistě zprasily levné pixely. Opět velmi dobrá kamera a skvělá hudba elektronického mága P. Glasse. Hodnocení před lety jsem zvedl o jednu hvězdu. Kromě Todda mě potěšila V. Cartwrightová a hrát v tomhle díle Madsenová, šel bych s ním ještě výše... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ani tohle není vyloženě zkažený horor. Ale přece jen už je vidět, že z daného námětu se nedá "vařit" donekonečna. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Príbor odložte. Dnes sa najem rukami.“ Po prvej časti a pred treťou nakrútil Bill Condon podobne podmanivý atmosférický a inteligentný krvák, ako umelecký režisér pred ním, Bernard Rose. Na CANDYMANOVI 2: ZBOHOM MÄSU je najprekvapujúcejšie, že zďaleka nie je o veľa horší, ako prvý diel. Navyše je (pre fanúšika trilógie) jedinečný tým, že sa „prehlbuje mytológia“ (príbeh o tom, ako sa z Daniela Robitaillea stal tragický Candyman, tentokrát nielen počujeme, ale aj vidíme vo flashbackoch; dej sa zo sídliska presúva do Danielovho rodiska, famózne dusného New Orleans). Bohužiaľ, ako to už s pokračovaniami chodí, stráca sa moment prekvapenia (vieme, kto je kto a o čo mu ide), ústredná hrdinka je síce stále blondína, ale na fajn Madsenovú nemá ani omylom a divák, či chce alebo nie, sa neubráni pocitu, že vidí remake (len doplnený pár novými scénami). ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Schéma prvního dílu bylo okopírováno prakticky do detailu, ale z jeho specifické atmosféry nezůstalo prakticky nic. Bohužel. Jediným světlým momentem je tradičně skvělý Toy "Velké nozdry" Todd, ale sám je na plátně krátce a film z bahna zapomění nevytáhne. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film trpí zejména otřesným scénářem, který je jednak okopírovaný z prvního dílu, jednak se o něco snaží a pořád se jako by točí v kruhu a neví, co chce divákovi přiblížit. Flashback v podobě "jatek", kterému Candymanovi lidi v minulosti připravili je však perfektní, působivý a skvěle natočený. Stejně tak film je dobře natočený, obstojně zahraný, více krvavý než první díl (více "gory")... Je to již spíše klasický slasher, ale líbil se mi přibližně stejně, jako první díl. I když je prostě jiný, více klasický a tuctový ... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Vůbec né tak špatný, jak se podle hodnocení zdá, podle mě to je docela důstojný pokračování špičkový jedničky, kterou považuju za jeden z nejlepších hororů vůbec. Nicméně je pravda, že to tak trošku trpí přemírou snahy, aby to bylo stejně kvalitní a aby to mělo stejně hutnou atmosféru jako jednička, což je v podstatě nereálný a tak v první polovině se to pak zdá trošku křečovitě natočený, ale následně druhá půlka už se mi líbila daleko víc, opět je tu slyšet hodně výraznej a mrazivej candymanovskej hudební motiv a Tony Todd je zase špičkovej a jeho vraždění hákem perfektně drsný. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak už název napovídá, vydáme se na cestu vegetariánství, konkrétně včelích produktů, aneb Sweets to the Sweet. Zrcadla slouží jako plátna, které mají přihlížející vylekat, nebo obelhat tím, že nic nepřijde, Glass pokračuje ve znepokojivé stopě, občas se objeví legrační snaha samoúčelně vystrašit a do toho Toddovic Toník jako kapitán Hook s podkožním úlem a zlověstně mléčným bělmem. Pravda, New Orleans při Mardi Gras není posprejovaný beton chicagského Cabrini-Green, ale jako místo Medáčkovi nové štace plní svůj účel. Nechci být hnidopich, ale jakou ohebností loketního kloubu musí Candyman disponovat, aby dostal hák pod tím úhlem, co můžeme vidět, skrz trup těch, co vedli před zrcadlem silácké řeči? ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Kdyby tenhle film nepřišel až jako druhý, měl by určitě vyšší hodnocení. Styl vyprávění, budování atmosféry, příběh i hudba, to všechno je stejné jako u jedničky. To je na jednu stranu neinvenční, na druhou pochopitelné a snad i pozitivní, protože to mohlo dopadnout mnohem, mnohem hůř a to by si Candyman rozhodně nezasloužil. Zásadně ale chybí Virginia Madsen, protože tak nanervyjdoucí ženská, která se tady ujala hlavní role, se jen tak nevidí. Rozhodně se ale vyplatí na film podívat, alespoň kvůli solidně natočené části s Candymanovou minulostí. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

(16) Popravde, príliš ma títo fantasy sérioví vrahovia neberú. Jedným z mála bol Freddie Kruger, no ten bol úplne “iná liga” v časoch, kedy sme sa báli zažmúriť oči ešte aj cez deň. Bohužiaľ, už sme vyrástli, pričom sledovať tieto filmy, ktoré boli populárne pred 30 rokmi teraz, je už viac úsmevnou záležitosťou. Nepamätám si jednotku, v pamäti mi nezostal ani “remake” z 21’, no na tom aj tak hovno záleží, lebo toto je vyslovene priemerná pohodovka, ktorá neoslní, ani nesklame. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Lepšie ako jednotka. Skvelá Glassova hudba ostáva, zmizol špinavý opach predmestí New Orleans a pribudli vábivé flashbacky. Príbeh je síce strašne nevynaliezavý a s tým rodinným fetišom a ničením artefaktov to hraničí kopírovaním Nightmare on Elm Street, ide o celkom zábavnú jednohubku. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

O stupínek horší než předchozí díl, ale pořád záležitost na kterou se dá dívat. Vadila mi změna herců, což je docela škoda. Akorát slavný Candyman zůstal, aby mohl dál řádit... 5/10 = 55% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Tento film má smůlu že je pokračováním výborné jedničky. Pracuje s tím že diváci znají původní příběh a přináší docela málo původních nápadů. V ruku v ruce s menším rozpočtem vzniká hooodně průměrná záležitost. Charismatický Tony Todd tentokrát nestačí. 50%. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Kouzlo prvního dílu je nenávratně pryč. Jednoznačně méně atmosferičtější než jednička. Nejde o až tak špatný pokračování. Třeba flashbacky smrti Daniela Robitaillea potažmo vznik Candymana. Posledních zhruba patnáct minut mi už ale přišlo řádně přitažených za vlasy. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Keby neexistoval prvý Candyman, možno by som dal tri hviezdy. Ibaže on existuje a toto je jeho paródia. Z temnej mestskej legendy opradenej tajomstvom sa stala "mytológia" hodná Twilightu a z tej úžasne postavy, ktorej by sa báli aj cenobiti, sa stal obyčajný šašek so zlomeným srdcom. Šašek, ktorý sa kedysi dávno zaľúbil do nesprávnej ženy a doplatil na to. Flashbacky do jeho minulosti sú vlastne vôbec tým najhorším na celom filme. Nielen, že čo do výpravy pôsobia hodne televízne, ale ešte smiešne. Oni mu režú ruku, on kričí, oni sa smejú; všetci zle hrajú. Okrem toho (aj keď si myslím, že Candymanová minulosť by mala zostať nedotknutá), dalo sa to natočiť brutálne a krvavo, a toto bol vážne čajíček. A herci, logika atď, to je škoda reči, no pri filme s tak dobrou myšlienkou, príbehom, hlavnou postavou, jej pekelným predstaviteľom a geniálnou ústrednou melódiou, som ochotný mu to odpustiť. Nemôže ale dehonestovať originál a bohužiaľ presne to on robí. Smutný koniec legendy. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Myslím si, že tento díl není horší než jeho předchůdce. Drží si stále stejnou odpadovou kvalitu. Jediné co by si zde mohlo poslechnout slova chvály je slušný soundtrack. Jinak se film samozřejmě drrží v takové té dimenzi, kde se postavy chovají jako čurá...., příběh nemá potřebný spád, je příšerně natahovaný a nudný. Hororový prvek zde chybí, neboť za něj nelze počítat jednorukého černouška, kterému lezou včely snad ze všech otvorů těla, a který bydlí v zrcadle. Opět Odpad. Tohle nelze hodnotit jinak. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je vyloženě nepodařený pokračování. Mytologie kolem Candymana se tu nějak moc nezvětšuje, Tony Todd tu je na chvíli a navíc ubyla silně atmosféra oproti prvnímu dílu, tam kde v jedničce skvěle fungovalo černošské ghetto tu vůbec nefunguje, ono tu vlastně ani není, ve filmu je plno klasických lekaček jako že se něco objeví, nebo nikdo šáhne na hlavní hrdinku, ale naprosto to nefunguje. Co na to říct je to prostě vyloženě nepovedené pokračování, 1* za hudbu a další 1* za Tonyho Todda, jinak hodně špatný. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

V původním filmu pouze načrtnutá legenda získává jasné obrysy a ve flashbacku se dozvíme jak to všechno s Candymanem alias bývalým černým otrokem Danielem Robitaillem bylo. Zaplnění prázdných míst strašákova příběhu je však jediným výraznějším pozitivem. Dvojka pouze recykluje stejný obsah a téměř veškeré tajemno vniveč se obrací. Atmosféra prvního dílu, navozená zejména skvělou kamerou, se vytratila a zůstává jen průměrné béčko se vzdychajícím Tony Toddem, charisma zlého hajzla mu díkybohu zase nechybělo. Překvapivě za tři háky. ()

Související novinky

Režisér pro finále Twilight ságy

Režisér pro finále Twilight ságy

01.05.2010

Kandidátů bylo několik, a rozhodně nešlo o žádné druholigové hráče – padala jména jako Sofia Coppola či Gus Van Sant. Nakonec Rozbřesk natočí Bill Condon. Ten kdysi v polovině 90. let natočil… (více)

Reklama

Reklama