Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trvalo to dlouho, ale na Averyho se přesto konečně usmálo štěstí. Po nucené přestávce, kdy se staral o svou přítelkyni Kristu a o syna Jordana, se konečně mohl vrátit do světa závodního plavání a začíná opět vyhrávat. Univerzitní skauti se o něho perou, všichni mu předpovídají velkou kariéru. Po malé oslavě s přáteli Cashmerem a Drem se však věci začínají měnit. Jsou zatčeni policií a omylem odesláni do vězení, kde vládnou gangy, korupce, násilí a právo silnějšího. Jedná se o nejtěžší zkoušku v jejich životě, ve které rozhodně není vítězství dáno dopředu. Přežít za zdmi této káznice je téměř nemožné (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tolik slibný, byť neobjevný, námět o nespravedlivém odsouzení bohužel pohřbívá už od začátku plochá práce s charaktery (za celý film se ani jeden nikam nerozvine) a postupně se dále zakopává nepochopitelně strohým a nezajímavým popisem života ve vězení. S drogami se zde kšeftuje se stejným klidem jako by šlo o oplatky v kantýně a nevraživost mezi znesvářenými skupinami se omezí na pár šťouchanců jak ze školní chodby. A to naivní rozřešení samotného zločinu, na které si ani celý soudní tribunál nevystačil je jak z ucajdané telenovely. Ne snad, že bych hrdinům tu svobodu nepřál, ale celou dobu mi byli jaksi putna. „Bratři“ si natočili film o sobě, pro sebe. Ať se na něj taky dívají… sami, spolu. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu hodně uškodil novácký dabing, myslím... Není to sice žádné objevné dílo, ale fakt, že hlavní hrdina i jeho okolí jsou černošští vězni, trochu pootáčí rastr vnímání zobrazované skutečnosti... Schémata obdobných vězeňských filmů dobře čitelná, hlavní hrdina hájící svoji nevinu, trocha toho nezbytného hollywoodského klišé, ale přesto docela obstojná podívaná... Pro jednou, bez vyšších ambicí, nenudí, nenadchne... Ale neotráví... (a nebýt toho dabingu, kdo ví...) ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Další >vězeňský< blábol, tentokrát pro (ne)změnu teda samej černej bratr, hotová jedna rodina... Samej tvrďák syčák, leč pár negrů nespravedlivě odsouzenejch, jeden dokonce skoro andělsky nevinej, co ke všemu přišel jako plavec k ploutvím, jak jinak že... To aby baby bylo co řešit přes ty karaktery... Otravně nudný film se zoufale předvídatelným a průhledným dějem, falešnými emocemi a plytce siláckými pózami, klišé nad klišé - a ten >matafaka< závěr... To už se skoro nedalo přežít... :-(... - - - P.S. Debilní czbontonfilmshit dabing nevyjímaje... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Zajímavej a nedoceněnej film z prostředí věznice. Sice filmů s podobnym námětem už se natočily mraky, takže nic převratnýho se nedá čekat, ale pro mě je to lepší, než třeba tak strašně oslavovaná a do nebes vynášená Zelená míle. K většímu úspěchu snad schází akorát kvalitnější herecký obsazení. Tim nechci říct, že by herci ve filmu hráli nějak špatně, ale lidi se spíš asi budou koukat na film, kde hraje hlavní roli Tom Hanks. Abych pravdu řek, tak já podle jmen ty herce vůbec neznám a kdybych se jednoho dne nějak extrémně nenudil, tak by mě ani nenapadlo se na to dívat. Celkově bych to označil jako přijemný překvapení. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Velmi intenzivní drama, které je na hony vzdálené dramatům, které pobyt za mřížemi idealizují. Film nemá daleko k syrovosti a tvůrcům je jedno jak jejich hrdinové odsouzení za své hloupé chyby do tvrdého lapáku zaplatí, ale hlavně že zaplatí. Znásilnění, ponižování a tvrdé zacházení je tady na denním pořádku a přežijí opravdu jen ti nejotrlejší. Je to film, který se nechlubí žádnými cenami akademie ani z komerčního hlediska nestrhal žádné rekordy v návštěvnosti, ale pro mě je to jeden z nejlepších filmů z prostředí kriminálu. Vězení totiž tady ukazuje jako vězení a ne jako zařízení plné kamarádů a chápavých bachařů. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Řekněme, že zde zvítězil obsah nad formou. To zpracování a režie je tu trochu vlažnější, než by mohla být, a tak i když jde do tuhého, moc to se mnou nedělalo. Cely svítily jak dětské pokojíčky, takže prostředí na traumatu taky nepřidalo. Je tu ale příběh, a to je pro mě to nejdůležitější. Klasický problém začlenění do kolektivu vězňů se tu týká hned tří borců, z nichž každý je jiný a každý to zvládá po svém. Jejich osudy se vyvíjí odlišně, přitom všechny mají nápad a dokážou chytnout. Budu tak dělat, že jsem přeslechl ten drsnej hip hop, co tam měl dokreslit atmosféru. 4* tak ocením hlavně příběh, který grády měl. Lepší alternativou je rovněž americká Věznice. Alternativa: Animal Factory, Celda 211, R, Prophète, Felon, In Hell. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Mám hodně rád filmy odehravající se ve vězenském prostředí. Filmy jako Vykoupení z věznice Shawshank a seriál Prison Break považuji za nejlepší věci, které jsem v kinematorgrafii viděl. Od tohoto filmu jsem očekával hodně. To jsem opravdu dělat němel, protože je to docela zklamání. Mohlo to být více stylovější a zábavnější. Úvodních 15 minut bylo velmi podařených. Dobrá hip hopová hudba a život dealujicích " niggaz " a ještě to bylo o dvouch černoších, kteří byli slušní. Jenže díky dvoum se dostali tři kamarádi do vězení. A pak to začalo trošku váznout. To vězení mi nepřišlo vůbec realné. Prostě to na mně nedýchlo tou atmosférou. Herecké výkony herců, které jsem doposud nepozal byli průměrné. Hlavní hrdnia Richard T. Jones mi připadá trošku jako retardovaný a jeho výkon mně přesvědčil až ke konci, kde ukázal, že hrát umí. Rovněž ke konci zhoustla atmosféra. Konec je docela zajímavý. Průměrný film, který bych už asi znovu vidět nemusel a nebo až za pár let. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Som veľkým fanúšikom "väzenských" filmov a je ich toľko skvelých, že tento musím zaradiť medzi tie slabšie. Síce sa mu bez prikrášľovania darí ukázať drsný život za mrežami, ale zlyháva v druhej hladine príbehu, týkajúcej sa priateľky hlavného hrdinu, ktorá sa snaží dokázať jeho nevinu. A záver je až príliš gýčový. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Solidní vězeňské (černošské) drama. Jako většina filmů tohoto žánru se ani tento nevyhnul mnoha klišé (neprávem odsouzený, gangy, nováčci...). Přednost tedy rozhodně nehledejte ve scénáři, ale spíš ve slušném tempu a jednotlivých scénách. Když přijde na řadu akce, stojí to za to. 6/10 ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Výborná tématika k natáčení - věznice a i když je spousta filmů, tak tento patří mezi moje oblíbené. Nesmíme zapomenout i na výborný film Vykoupení z věznice Shawshank. Původně jsem chtěl tomuto filmu dát pět hvězdiček, ale tvrzení že "jsem nevinný" a pak napsání dopisu (od jiného vězně), kde se přiznává ke své vině (a trestu za něj) těsně před smrtí je vážně absurtní a proto jen čtyři ****. ()

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Hm, nemastný a neslaný film o věžni, který by vůbec neměl být vězeň a navíc je ve vězení, kde je úplně normální aby se za příhlížení dozorců prakticky neustále vraždili vězni. No prostě mě to nechytlo. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film ukazuje niektoré znepokojujúce, brutálne a drsné skutočnosti zo života amerického väzenia. Film sa zameriava na troch kamarátov, ktorí sú zatknutí pre podozrenie z vraždy. Fanúšikovia tohto žánru budú spokojný. 6/10 ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Průměrní herci, málo propracované charaktery, nadprůměrná režie a dobře vystižený život ve vězení. Celkem průměr, tedy za 3*. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Ničím nezajímavé. Až ostudně zahozená šance natočit kvalitní vězeňskou podívanou, která by pomalu zasloužila samostatné soudní přelíčení se všemi tvůrci. Herecké výkony všech jsou naprosto zoufalé a není zde jediná postava, které by šlo věřit cokoliv. To samé střih a dialogy, které dostaly nakládačku od samotných daberů, jejichž přičiněním jde o uši-trhající kýčovité výlevy!! 20% za nápad s úvodním citátem Ralpha Ellisona a už nikdy více! ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

No, hned jak jste vykoukl z tamhtoho křoví, tak jsem si řekl "Justiční omyl!" - ne, omlouvám se, k tomuto filmu se fakt nehodí hlášky od Cimrmana, ale jedna scéna mě ji těžce asociovala. Vzhledem k tomu, že se v této problematice trochu pohybuju a vidím do ní, tak musím uznat, že tohle je vydařený snímek. Skvěle zachycuje tvrdý život ve vězení. Vždycky tam budou nějací provokatéři, někdo kdo nad příchozím drží ochranou ruku a někdo, kdo si z druhých dělá svou holku... Přežít tu po fyzické stránce není těžké, ale po té psychické je téměř nemožné. Ale přesto nemůžu dát lepší hodnocení, protože některým scénám jsem moc nevěřila. A ještě mě tak napadá - proč to bylo tak "černobílé" - doslova? Vždyť jako největší svině tam byli hlavně bílí... záměr nebo náhoda? ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Gangsta-niggah film, nepřinášející lautr nic nového či objevného a jen stále dokola omýlající zaběhnutá klišé. Navíc všechny postavy byly tak strašně předvídatelné až karikaturní. Kvalitních filmů s touto tématikou je jak šafránu - toto je toho bohužel zářným příkladem! ()

Matros 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejslabších vězeňských filmů co jsem viděl. Mám vysoké nároky? Ne, nemám. Opravdu nechápu co je fajn na vězení plném namachrovaných černochů, kteří mávají rukama a dělají držky. (pozn. nejsem rasista...) Body za vezeňské prostředí a kapku reality..... Jo a ten dabing byl fakt ,,povedenej." ()

Delaney 

všechny recenze uživatele

Nemuselo by se jednat o špatný film z vězení... Ale když k tomu připočteme průhlednost každý akce, nelogiku (nebo možná až příliš silnou logiku, jen špatně vystiženou) reakcí charakterů, charaktery, samotné, mnou nenáviděného Percy Millera, naprosto příšerný herecký výkony, a český dabing který z každýho drsnýho nigga udělá Jožku z vesnice... Tak nám nezbyde nic než ta slabá hvězdička... Jestli film z vězení tak cokoliv jiného... ()

panmroz 

všechny recenze uživatele

Méně karate než v Death Warrant (1990), méně šachových figurek prohozených plakátem než v Shawshank Redemption (1994), méně zdí popatlanejch hovnama než v Animal Factory (2000), vůbec žádnej mentorující Jim Morrison (Felon 2008), méně politické zvůle (Přítelkyně z domu smutku - 1992), méně drobnokresby spolusedících (Carandiru - 2003), méně podivně humornejch rebelií ("uděláme tu fachu rychlejc, než máme, a bachaři budou pěkně naštvaní, hihihi..") - (Cool Hand Luke - 1967), méně bezútěšnosti (Papillon - 1967), za to více televizní zábavy a hlavní hrdina, který vznikl morfováním Michaela Jordana a Michaela Clarke Duncana. ()

Reklama

Reklama