Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lékař záchranky František se odstěhuje od své ženy Bohuny ke své nové lásce Heleně. Ta má za sebou několik let trvající manželství s úspěšným spisovatelem Karlem. V něm však díky manželovým záletům nebyla nikterak šťastná. Zdá se, že Františka i Helenu čekají konečně poklidné dny a budou moci teď, na prahu padesátky, konečně prožít svou spokojenou lásku. Jejich nadšení však nesdílejí jejich minulí partneři. Karel i Bohuna si totiž uvědomují, že jim jejich bývalí manželé začínají chybět. A tak se oba, každý způsobem sobě vlastním, snaží vztah milenců rozbít. Když už toho má František dost, opatří pro sebe a Helenu zájezd do Maroka. Je přesvědčen, že zde prožije pěknou dovolenou po boku své milované. Jenže v Maroku se jim ztratí kufry i s penězi a doklady a každého z nich nenapadne nic lepšího než zavolat svému minulému partnerovi o pomoc. Výsledkem je to, že na cestu za nimi se vydává nejen Karel, ale i Bohuna. (TV Nova)

(více)

Recenze (460)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Líbáš jako bůh mi přišlo jako fajnová česká komedie, která ke kvalitě má hodně daleko, ale zase na druhou stranu pobaví. Proto jsem jí tenkrát taky chtěl vidět a taky proto, a hlavně proto, jsem jí tak chválil. Každopádně od druhého dílu jsem čekal přesně to samé a dostal jsem něco, o čem vlastně nevím, co si mám myslet. Herci si udělali výlet do Maroka, sem tam chlastaj a žerou v all-inclusive hotelu, sem tam si jdou zastřílet golf. Do toho probíhá, jak zběsilej uprchlík, příběh, který nemá hlavu ani patu. Pak se třeba stane, že Holubová blafe česky, nějakej cizinec nečesky a pořád spolu zvládají vcelku schopný dialog. Ne, tohle už prosím ne. Je pravda, že občas jsem se zasmál. Kaiser, Bartoška a Langmajer fajn. Ale tohle není film, který by je nějak proslavil kvalitou, tohle je prostě jenom film, u kterého si odpočinuli, hodili si pohodičku, neřešili nic a vypadnul z toho tenhle šílenej paskvil, kterej není pro diváky víc, jako výsledek jedné dovolené party herců. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Přece si za svůj honorář nebudu kupovat bývalou ženu budoucího manžela své bývalé manželky." Tak to má logiku, zejména když se jedná o královnu protivnosti Bohunku. Nicméně postava pohodového Karla mě bavila nejvíc a konkuroval mu vlastně jen "bezdětný" majitel Ferrari Láďa svým tancováním v kšandách. Jinak mě to bavilo o dost míň než první díl a tak, přestože jsem přející člověk, tentokrát jsem štábu ten výlet do Maroka moc nepřál. Snad se tam alespoň dobře vykoupali a pěkně opálili, protože marocká linie filmů na mě působí proti té české značně zoufale. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Řekl jsem si, že se jednou podívám na film tak, jak ho vidí "obyčejný Čech" - tedy v televizi. Samozřejmě jsem tomu nevydržel věnovat pozornost. Reklamní pauzy byly v podstatě milým vysvobozením, protože reklamy na prací prášky a upoutávky na dvacátou osmou letošní reprízu Purpurových řek byly o několik řádů zábavnější než oslizlý produkt Marie Poledňákové. K tomu filmu ani není co říct. Jen že prostě "ne". ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Láska kvete v každém věku, ale to (autorská) plíseň taky. Marně přemýšlím, Jak vytrhnout Marušce tužtičku, ale jelikož to byl údajně její poslední filmový počin, zachovám dekorum. Asi jako v tom frku, kdy se soudruh ptá na dílně kolegy, proč nebyl na poslední členské schůzi KSČ a on mu odpoví, že kdyby věděl, že je poslední, tak přijde.. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Filmový ekvivalent... zvratek? "Říznutý" Doktorem od jezera hrochů (zlí maloměšťáci objevují luxus a exotiku), "říznutý" Sexem ve městě 2 (Holubová tu jako Charlotta srandovně padá z velblouda). Máme to zapotřebí? 20% ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Mno, takže co jsme se dozvěděli, pokud už jsme to dávno nevěděli nebo nečetli v bulváru. Olda Kaiser vypadá po odvykačce svěže, Bartošku furt baví golf, Magálová slovenský akcent nikdy skrýt nedokáže, Kostková má po porodu velký balóny, Holubová stále příšerně přehrává. A Poledňáková už dávno neumí točit vtipné komedie. Je to ovšem o úroveň vstřebatelnější než nesnesitelná jednička a nemá to tak nechutné a iritující ideologické podhoubí jako Muži v naději. [Kino] ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

A já furt, že jsem takovej neklidnej, můj život byl totiž do shlédnutí tohodle filmu neplnohodnotný! Jak jsem jen mohl téměř půl století žít a přežít bez Jacobs a Sodastreamu!!!!!! Hanba mě fackuje, musím to hned napravit a hned si to všecko nakoupit, pak můj život už bude mít ten správný smysl.... A tak asi tak nějak o tom byl tenhle scénárististicky znásilněnej film.... PP v ještě blbější podobě než je v seriálech a zoufalý pokus vylákat do kin lidi a pěkně je zkasírovat.... Zlatej Horst nebo Přéma..... Z druhé strany - sarkasmus Jiřího Bartošky mně dostává a Oldřich Kaiser má taky silné chvilky..... A tak hlavně aby za tu Bohunku nechtěli celý tryskáč.... :-) ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Líbáš jako Bůh mě v rámci mezí příjemně překvapilo, Líbáš jako ďábel jsem už po dvaceti minutách chtěla vypnout a navždy zapomenout, že takový film existuje. Znáte takovou tu základní scénáristickou poučku, podle které by každá scéna měla nějak posunout příběh dále, měla by být důležitá v retrospektivním pohledu nebo by měla divákovi ukázat dosud neznázorněnou vlastnost některého z hrdinů? No tak zatímco západní filmaři "nedůležité" scény z filmů vystříhávají, Marie Poledňáková poskládala za sebe do téměř dvouhodinového celku. Kdyby to bylo vtipné, i bych jí tu příběhovou beznaděj, ve které neustále někomu ujíždí dopravní prostředek, odpustila. Jenže já se (velmi decentně) zasmála jen jednou; u scény s arabskou seznamkou. Zbytek jsem bez jakékoliv snahy o přehánění doslova protrpěla. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Co se týče novodobých českých filmů, tak jsem hodně skeptický divák a do kina by mě na něco podobného nepřitáhli ani párem hovězího dobytka. Do dnešního dne jsem si myslela, že mě paní Marie Poledňáková nemůže už ničím překvapit. Líbáš jako ďábel byla konečně! komedie na úrovni, u které jsem vydržela s užaslým úsměvem na rtech po celou dobu. Jiří Bartoška hrál chlápka, jenž měl všechno v paži, byl neustále nad věcí a dostával mě svýma vtipnýma hláškama do artrotických kolen. Skoro bych řekla, že v tom byl velký kus improvizace a pokud ne, tak klobouk dolů před vymazleným scénářem! "Kde to jsme? Řek bych, že v prdeli". Překvapil i Olda Kaiser jemuž v poušti unesli exženu, Evu Holubovou. Unesli autobus plný lidí, kdy postupně všechny propustili jen krasavici Evču si nechali a chtěli za ní výkupné. Ježiši jak já se nasmála tomu, když únosce deptala svou neustále dobrou náladou, snahou gruntovat pouštní stany a svými pokusy o útěk na velbloudu. Opravdu vynikající, akční komedie, plná netrapných humorných situací a ironických poznámek. Poledňáková se v tomto případě teda pochlapila! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Typická česká tvorba, která si své diváky rozhodně najde, já mezi ně ovšem nepatřím. Občas jsem se zasmál, ale ne tak jak bych chtěl. Od druhé půlky to jde navíc strmě dolů, to už mě fakt nebavilo. Hlavní trojice, řekněme, mi celkem seděla, tak jako v předcházejícím díle, ale Holubovou nemůžu vystát...50% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Snaha kanálového humoru byť bližšie vzťahovej realite zatľapkaná nepríliš vkusnou prehliadkou fungovania rôznych produktov. Alebo inak: niečo ako trochu intelektuálnejší, galantnejší, menej hrubozrnnejší a trošilinku viac príbehovejší Troškov Kameňák. Z 37 platiacich divákov sme boli desiati muži a dvadsaťsedem žien. Traja diváci (dve ženy, jeden muž) odišli počas predstavenia, väčšina sa dobre bavila, zopár zostávajúcich sa občas uchechtlo alebo s výrazom mierneho znechutenia dopozeralo do konca. Vekový priemer: odhadom 39. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je třeba popravdě říct, že Líbás jako ďábel na předchozí film navazuje nejen co do "děje", ale také co do kvality. S tím rozdílem, že tentokrát mě už ani Oldřich Kaiser moc nebavil, chvíli se mi líbila hudba Petra Maláska (než se oposlouchala) a kamera Vladimíra Smutného zajistila, že to celé nevypadalo tak amatérsky, jak by si zasloužilo. Proč a jak Marie Poledňáková vede některé jinak vcelku dobré herce k tomu, že jejich projev vypadá tak nesmírně křečovitě, nechápu. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Marie Poledňáková možná někoho na chvíli pobaví, ale ničím nepřekvapí. Odvádí slušnou rutinérskou práci, ale kostka jejích příběhů se od sebe příliš neodlišuje, nenabídne nic, co by člověku utvělo v paměti jako aha efekt. Bůh mě baví, Ďábel moc ne. :o) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První díl nebyl bůhvíjaký zázrak a v mých očích mu druhá projekce jen prospěla. Bojím se ale že to nebude případ Líbáš jako ďábel. Poledňáková moc neví kam se ve vztazích postav dále pohnout a tak místo vztahových propletenců vsadila na exotické dobrodružství. Druhý díl neobsahuje legrační scény a hlavní Helenka je už přímo otravná. Holubová vše zachránit nedokáže a jediný kdo si drží jakousi úroveň je Bartoška. Bambulo! 30% ()

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

Reklama

Reklama