Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lékař záchranky František se odstěhuje od své ženy Bohuny ke své nové lásce Heleně. Ta má za sebou několik let trvající manželství s úspěšným spisovatelem Karlem. V něm však díky manželovým záletům nebyla nikterak šťastná. Zdá se, že Františka i Helenu čekají konečně poklidné dny a budou moci teď, na prahu padesátky, konečně prožít svou spokojenou lásku. Jejich nadšení však nesdílejí jejich minulí partneři. Karel i Bohuna si totiž uvědomují, že jim jejich bývalí manželé začínají chybět. A tak se oba, každý způsobem sobě vlastním, snaží vztah milenců rozbít. Když už toho má František dost, opatří pro sebe a Helenu zájezd do Maroka. Je přesvědčen, že zde prožije pěknou dovolenou po boku své milované. Jenže v Maroku se jim ztratí kufry i s penězi a doklady a každého z nich nenapadne nic lepšího než zavolat svému minulému partnerovi o pomoc. Výsledkem je to, že na cestu za nimi se vydává nejen Karel, ale i Bohuna. (TV Nova)

(více)

Recenze (460)

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Být jen o chlup citlivější, asi mi mozek teče ušima a z prdele mi lítaj papíroví čerti. Naštěstí jsem otrlý jak Džambulčin sosák, takže ustojím ledacos. Tahle hodnota z dílny velkobavičky, plná starých známých osvědčených oblud jako Eva Rok od roku hnusnější, Martha Navždy Kyselá prdel, Nela Huba na sto čůráků, Sandra Pořád stejný model a má oblíbená Tereza Mám slavný rodiče, ale sama jsem úplná píča, se dá sledovat jen po rázném posilnění. V mém případě to byl litr a půl mopru. Totálka ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem únoscům nefandil tak, jako když se banda marockejch Arabášů zmocnila Holubový. Nevím teda, co je to napadlo, protože leda takovej Kaiser by za ní byl ochotnej dát výkupný. No a on tam zrovna jak na potvoru hrál taky, jakou já mám smůlu... Kdybych si někdy omylem, ze zoufalství, z donucení nebo z hecu vzal za manželku něco takovýho a zavolal mi kořen v turbanu, že ji unesl a jestli nezaplatím, tak jí už nikdy neuvidím, vybral bych veškerý svoje úspory, půjčil si od kamarádů a uspořádal mejdan, jakej svět nepamatuje. Jinak, paní Poledňáková, až si příště budete chtít udělat se svejma kámošema vejlet do Maroka, cinkněte mi, já vám pár stovek půjčím, abyste si to jaksepatří užila, jen už mi odtamtud prosím vás nevozte žádný filmy. Děkuju. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Co dodat? Maroko fajn, exteriérové lokace úžasné. Ale jinak nemlich to samé jako Líbáš jako Bůh. Ba co hůř, je to pořád dokola to samé, takže teď už je to jen za jeden mátový čaj. Tady ke všemu přehrávají po vzoru Holubové už i zahraniční herci... No ale alespoň si herci užili sluníčka. Doufám jen, že nás nečeká další líbačka, akorát mne po Bohovi a ďáblovi nenapadá s kým..... * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nechápem, čo sa to v poslednom čase deje s českými režisérmi. Poledňáková je legenda, ale mám dojem, že už nejak troškovatie. Angažovať Magálovú do filmu, a v češtine, tak na to treba naozaj silný žalúdok založený na absolútnej strate súdnosti. Film dokáže povzniesť kvalitný herec, ale platí to aj opačne, zlý ho môže zase úplne pokaziť. Nechápem, čo ešte robí na TV obrazovkách, niekto by ju už konečne mal poslať ochotničiť do domova dôchodcov. Ale to nie je jediný problém. Film sám o sebe nemá zmysel komentovať. Je to silená hovadina s trápnymi pokusmi o "inteligentný" humor. Jediný čo za niečo stojí je Bartoška, ale zase to nie je žiadny spasiteľ. 15/100 ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Láska kvete v každém věku. Své o tom ví zamilovaná dvojice Helena a František, kteří už nemusí svoji lásku držet v tajnosti. Jejich bývalí partneři jim ve štěstí nebrání a je tedy na místě svůj vztah završit líbánkami v exotickém Maroku, které ovšem nevyjdou podle představ. Na scénu se vrací staří známí z jedničky a vytrapněná a podbízivá komedie s vlezlým product placementem může začít. Český film utržil další ránu blbosti a zmaru. Klady: kompletní herecká sestava z jedničky, exotické lokace. Zápory: trapný scénář z pera paní režisérky, podbízivé vyznění, slovenský přízvuk Magálové, nevtipné hlášky, trapná snaha rozpohybovat film do akčního "spaktáklu", nepovedená zápletka s únosem Holubové, slabomyslné pojetí celého příběhu, Boudová ve spodním prádle, x-tá Langmajerova "donchuanovská" kreace, příšerná hudba, naprosto přepálená stopáž, celý film je úplně zbytečný. Mé hodnocení: 10% ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Poledňáková se na stará kolena snaží nejspíš přiblížit Troškovi. Na tomto filmu není ani zbla vtipného. Překarikované postavy se jen tak potácejí a zesměšňují sebe i český film. K tomu si připočtěte nechutný product placement co půl minuty a máte tady další divácky úspěšný film - bohužel. :( Hvězda za lokace a kameru. Režisérka se nadobro zaprodala. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Přestože tomu zdejší hodnocení zatím nenapodívá, od Boha k Ďáblu přineslo děsivou a děsnou propast. Zatímco "jednička" byla vtipná, tady se Poledňáková o vtipy marně snaží. Pamatujete si veletrapnou scénu s mafiánským únosem v Troškově Slunce, senu, erotice? Tak přesně takový je celý Líbáš jako ďábel. Jediný Bartoška s Nárožným jsou stoprocentní a Kaiser tak ze třetiny, ale ostatní jsou totálně na zabití. Když se chci proletět někam k moři, je fajn že mi to nějací blbci za pár záběrů na logo platební karty či kávovaru zaplatí, v tomhle případě by se ale diváci možná i rádi na paní režisérku a její štáb složili, že do Maroka o velikosti středočeského Malešova, kde se jako mimochodem všichni čeští turisti potkávají (klid, nerozčiluj se...) odletí, nic tam nenatočí a všichni tam zůstanou navždy. Dal bych stovku. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nezvracel jsem při tom, ani jiné zdravotní problémy nebyly, ale přesto si z filmu nic nepamatuju a bylo to standardně česky mizerné. ()

mat.ilda odpad!

všechny recenze uživatele

Obří sdružená reklama na Direct Pojišťovnu, Jacobs Café, SodaStream, Dolce Gusto, MasterCard, Armani Jeans (možná i prášek do pečiva, neboť bábovka dostala dost stěžejní roli) v telenovelovém koloritu a s tak vytuněnými aktéry, že cukrkandlové reklamní rodinky proti nim vyhlíží jako fronta před Armádou spásy. A všechny ty ažpodnosnacpané produkty spojuje stupidní zápletka v zoufalých pokusech o situační komiku, aby se mohla dotrmácet až k pointě, kterou nese název... no, jednu výhodu tady přece jenom vidím, víc, než kde jinde, právě tady můžete zjistit, zdali jste už klesli na divácké dno, nebo jestli máte ještě rezervy. Hmm, ať žije pořekadlo JAK NA NOVÝ ROK, TAK PO CELÝ ROK! :-O ()

triatlet odpad!

všechny recenze uživatele

Poledňáková se z Bartošky a Magálové snaží vyždímat podobně dramatickykomediální pohledy jako kdysi ze Satinského s Šulcovou, navíc angažuje pár roztomilých žvatlajících dětiček, ale zapomněla na uzavřenost prostředí. Místo komedie jsem se nedokázal zorientovat v množství postav, exotičnost prostředí mi přišla nefunkční a prázdné fráze moc komických situací nenabízejí. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po projekci jsem si říkal, že je to o něco lepší než předešlý film Líbáš jako bůh, ale když jsem si dal dohromady všechny plusy a mínusy, tak mi to vlastně přišlo na stejné úrovni (tj. žádná sláva). Avšak na druhou stranu jsem od toho taky nic světoborného nečekal, takže ani nejsem nijak zklamaný. Nejvíce mě asi pobavily scény s Holubovou coby rukojmí a pár hlášek z úst Bartošky, ale linie Kaiser-Magálová a Langmajer-Boudová mi přišly naprosto nadbytečné a neatraktivní. Zkrátka žádný zázrak pod sluncem, ale vlastně jsem ani v nic takového nedoufal, takže je to v pořádku. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Tak zatímco jednička se mi celkem líbila a přišla mi vtipná, tady se humor někam ztratil. Možná ještě scéna s únosci, kde řádí Eva AlkoHolubová. Celkově další čárka v kategorii "zbytečný český film". ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Neurážející a kompetentní romantická komédie, kde všichni zúčastnění splnili své role podle plánu, ale to je tak vše. Snaha o nějaký vyšší smysl zde chybí. Prostě jednohubka pro nenáročné obesenstvo. Co mě bavilo sledovat nejvíc, tak product placement. Chápu, že filmoví producenti se musí ohánět, aby sehnali peníze na natáčení, ale ta reklama nemusela být tak okatá. Ukažte mi někoho, kdo si na posezení na zahradu donese Soda Stream, aby si mohl pěkně pustit bublinky do vody. Nemluvě o tom, že v dalším záběru se po něm slehla zem. Nebo kdo při placení kreditkou říká „zaplatím PayPassem“ (plus ten prostřih na kartu MasterCard :))? Nebo kdo si při pohledu na krabičky s léky říká „tohle mám na zácpu, na průjem, proti nadýmání a proti stresu“? ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vidět ten film v jakoukoliv jinou dobu, než jsem ho viděl, asi by mé hodnocení bylo horší. Ale na večer prvního svátku vánočního, kdy jsem byl obložen cukrovím, salátem a jinými hříšnými pochutinami a rozhodně jsem nechtěl u něčeho přemýšlet a namáhat si mozek - tak na přesně tuhle dobu ten film sedl. Celkem nic jsem od něj nečekal, šel jsem do něj prakticky jen kvůli někdejší československé ikoně italského horrorového filmu Zoře Ulle Keslerové (a pokud je to ve filmu ta, o níž si myslím, že to je - přece jenom nějakých 25-30 let dělá své - tak na 62 let nevypadá vůbec špatně), ale musím říct, že jako lehká, prakticky bezobsažná zábava na odpočinkový večer, to i docela šlo. Mohlo to sice být kratší, mohly se vyeliminovat nudné až trapné úseky a scény, ale tu a tam jsem se i nahlas zasmál. Bartoška docela hlásí, Nela Boudová je prostě kus a její taneček výborný (ano, je to útok na první signální, ale proč ne?), postava Kostkové je ve filmu naprosto zbytečná, ale naštěstí se na ní strašně hezky kouká, Kaiser je v pohodě no a Holubová se svého přehrávacího patosu zřejmě již nikdy nezbaví. Nejhorší na jejích posledních rolích je, že poskytuje úplně přesně to, co od ní čekáte, jakoby ustrnula v nějaké své formě, která se sice divákům líbí, ale pokaždé, když jí znovu a znovu opakuje, už to spíše prudí, chtělo by to nějakou naprosto odlišnou roli. A kromě toho, Češi se ten product placement asi nikdy opravdu nenaučí, místo toho jím dál budou znechucovat diváky. Je to prázdné, je to zbytečně natáhlé, je to vlastně bezobsažné, ale je to místy i zábavné. Do kina bych na to určitě nikdy nešel a jsem velmi rád, že mi ten film skřížil cestu patrně v ten nejlépe vhodný okamžik, abych ho neposlal do kytek. ()

penylane 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení oproti nudné jedničce. Už dlouho jsem se u nových českých komedií tak nepobavila. Zvlášť oceňuji skvělý herecký výkon Evy Holubové. Těším se na dvd. ()

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

Reklama

Reklama