Reklama

Reklama

Arabská přitažlivost

(festivalový název)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Celá desetiletí byla Barbara Wallyová jednou z nejviditelnějších rakouských feministek. Několik let před nástupem do důchodu se tato bývalá ředitelka Mezinárodní letní akademie moderního umění v Salcburku vydala do Jemenu, kde její život nabral dramatické obrátky. Zamilovala se zde totiž do o dvacet let mladšího řidiče Khadhera a stala se jeho druhou ženou. A protože Khadher stále naléhal, aby přestoupila na jeho víru, jinak by „přišla do pekla“, stala se muslimkou. Ateismus, radikální feministické teorie i milovanou šunku tak vyměnila za šátek na hlavě, pokorné postavení druhé ženy a modlení se pětkrát denně. Režisérské duo Andreas Horvath a Monika Muskalová sledují netradiční pár při jeho pobytech v Salcburku i Jemenu, všímají si nejrůznějších nuancí mezikulturních střetů a jasně dokazují, že ty nejbláznivější scénáře dokáže napsat jen život sám. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Tak to je husté. Rakušanka feministka se zamiluje a názorově otočí o 180 stupňů. Vezme si Araba a částečně bydlí někde v poušti. V dokumentu je vidět, jak jsou Arabské ženy plodné ve srovnání s evropskými feministickými chudinkami. Už 40 let se praktiku politika "obilí za ropu" ()

bassator

všechny recenze uživatele

46th KVIFF 2011 - DOCUMENTARY FILMS IN COMPETITION - Soutěž Dokumentárních filmů (Arab Attraction / ARAB ATTRACTION / Arabská přitažlivost) ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama