Reklama

Reklama

Arabská přitažlivost

(festivalový název)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Celá desetiletí byla Barbara Wallyová jednou z nejviditelnějších rakouských feministek. Několik let před nástupem do důchodu se tato bývalá ředitelka Mezinárodní letní akademie moderního umění v Salcburku vydala do Jemenu, kde její život nabral dramatické obrátky. Zamilovala se zde totiž do o dvacet let mladšího řidiče Khadhera a stala se jeho druhou ženou. A protože Khadher stále naléhal, aby přestoupila na jeho víru, jinak by „přišla do pekla“, stala se muslimkou. Ateismus, radikální feministické teorie i milovanou šunku tak vyměnila za šátek na hlavě, pokorné postavení druhé ženy a modlení se pětkrát denně. Režisérské duo Andreas Horvath a Monika Muskalová sledují netradiční pár při jeho pobytech v Salcburku i Jemenu, všímají si nejrůznějších nuancí mezikulturních střetů a jasně dokazují, že ty nejbláznivější scénáře dokáže napsat jen život sám. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (2)

bassator

všechny recenze uživatele

46th KVIFF 2011 - DOCUMENTARY FILMS IN COMPETITION - Soutěž Dokumentárních filmů (Arab Attraction / ARAB ATTRACTION / Arabská přitažlivost) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Tak to je husté. Rakušanka feministka se zamiluje a názorově otočí o 180 stupňů. Vezme si Araba a částečně bydlí někde v poušti. V dokumentu je vidět, jak jsou Arabské ženy plodné ve srovnání s evropskými feministickými chudinkami. Už 40 let se praktiku politika "obilí za ropu" ()

Reklama

Reklama