Reklama

Reklama

Zběsilý vztek

(neoficiální název)

Počas nočného premietania v autokine sa dvaja maloletí bratia - dvojičky Terry a Todd nepozorovane vytratia z auta matky, ktorá sa práve intenzívne venuje svojmu milencovi. Jeden z bratov sa zmocní sekery a brutálnym spôsobom zavraždí mladého muža v neďalekom aute. Keď na miesto činu pribehnú svedkovia, tak utiahnutejší z dvojičiek Todd drží v rukách zakrvavenú sekeru, následkom čoho mu súd nariadi doživotný pobyt v psychiatrickej liečebni. Desať rokov po otrasnom čine sa však Toddovi podarí z ústavu uniknúť a všetko nasvedčuje tomu, že má namierené do rodného mestečka, aby vyrovnal starý dlh... (Karamanlis)

(více)

Recenze (26)

Hugomil 

všechny recenze uživatele

'Pěkný osmdesátkový slasher o dvojčatech Toddovi a Terrym. Ti když byli malí tak se v autokině odplíží rodičům z auta a jeden z nich zabije mladíka v jiném autě, ale pohotově to svede na bratra. Děj se přenáší o deset let dopředu kdy jeden z bratrů prchá z psychiatrického ústavu, načež druhý toho okamžitě využívá k uspokojení svých choutek...Film rozhodně neurazí, ba naopak potěší příznivce slasher žánru. Děj jednoduchý, atmosféra občasně gradující, dobrá hudba. Malinkou roli si zde zahrál i Ted Raimi. ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný slasher s příjemným hudebním doprovodem, pěknými vraždami a slušnou atmosférou. Trochu mě jen štvaly často zbytečné a zdlouhavé scény se "zvínovanou" matkou, jejíž představitelka mi byla svým hysterickým projevem vrcholně nesympatická. Jinak fanoušky tohoto sub-žánru by film neměl zklamat. ()

Ronaldo79 

všechny recenze uživatele

Nesmírně tupá, obsahující většinu žánrových klišé. Pouze na gore a vysoký bodycount se zaměřující vyvražďovačka. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Nebejt toho vysokýho počtů mordů a slušnýho gore, tak je to slabej podprůměr. S těma litrama prolitý krve se na to dá koukat :-) Herci jsou totiž hrozný a scénář je už fakt hodně blbej. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Ďalší slasherový zárez na mojej pažbe. Je to dosť ovplyvnené Halloweenom - síce pred dverami nie je Sviatok všetkých svätých, ale ani Deň Vďakyvzdania nie je na zahodenie, z psychiatrickej liečebne zdrhol pacient a mieri domov, najnapínavnejšie okamihy sú doprevádzané dobre známymi tónami a v pätách má psychiatr-ičku. Niekoľko prvkov však zmutovalo - pacient na úteku je z dvojičiek a je nevinný... K tomu ešte treba pripočítať mačetu z Piatka trinásteho a slogan filmu odvolávajúci sa na Nočnú moru a máme tu všetky 3 vzory slasherov v jednom). Úsmev vzbudzujúce herecké výkony sa opierajú o scenár, ktorý buď napísali chovanci ústavu, alebo pôvodne sa v spoločnosti mal dej filmu odohrávať, takmer všetci zúčastnení sa správajú výhradne ako tlupa prvotriednych hiupákov - od matky, cez synov až po mládež, psychologičku a policajta.Akou-takou náplasťou je celkom slušné gore (hoci som mal niekedy pocit, že si chlapec tou mačetou môže vážne ublížiť). Veľmi slabý priemer. ()

Reklama

Reklama