Reklama

Reklama

Lajka

  • angličtina Laika (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nelehký je život fenky Lajky na periférii ruského velkoměsta. Po svém odchytu je násilně přeškolena na průkopnici kosmonautiky. Záhy po startu Lajku do vesmíru následuje množství dalších zvířat překotně vypouštěných z Hustonu a Bajkonuru. Zvířata bloudí vesmírem až nakonec za pomoci černé díry šťastně obydlí vzdálenou planetu. Po nedlouhé době jejich harmonického nikým nerušeného soužití s místními živočichy k nim však doputuje i první člověk a harmonický i ten holý život zvířat je rázem ohrožen. (A-Company CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Nesmyslný paskvil. Je mi záhadou, pro koho má být film určen - pro dospělé diváky je příběh příliš infantilní a plochý, pro dětského diváka zase nevhodný pro vulgární, záchodový humor. Narážky na socialismus děcko ani nepochopí. Film uráží jednak Rusy, jenž jsou vykresleni jako zhýralé, ožralé a uprděné trosky bez mozku, jednak černochy, jenž jsou připodobňováni k opicím a otrokům. Metaforou čeho měl být onen slizký, úchylný mimozemšťan jsem nepochopila. Dabing otřesný a hudba snad ještě horší. Mám ráda ruské tradicionály a z písní je cítit podobná rytmika, ale všechna hudba působí jako šitá horkou jehlou. Animace postav dle mého dost trhaná. Námět o Lajce - psovi, jenž byl odeslán na smrt do vesmíru - nabízel zkrátka mnohem více. Představovala jsem si, jak dojemný, snový a vysoce imaginativní příběh by mohl vzniknout, kdybychom dětem nabídnuli příběh o Lajce, která nezahynula, ale našla lepší místo k žití - planetku obývanou jen zvířátky. Výsledek jako je tento jsem ale nečekala. Kdyby se autor vystříhal pubertálních vtipů o prdění a s*aní ve vesmíru, udělal by lépe. 30% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kosmonautickou terminologií je tohle doslova úlet. Kdyby mi ještě předevčírem někdo tvrdil, že uvidím v kině český loutkový muzikál a bude se mi líbit, na svoje náklady bych ho osobně doprovodil do ústavu na příjem. Jestli je to pro děti nevím a zjišťovat to nebudu, já jsem se bavil jako pán a teď ať mi někdo vysvětlí, čím to tak asi jenom může být, že na rozdíl od velkolepé reklamy na nového Hurvínka, který se snad nemůže líbit ani tomu kdo ho vymyslel, po vydařené Lajce neštěkne ani pes? ()

Reklama

Cedr odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší film se kterým jsem měl kdy tu čest. Nulový příběh, absence jakéhokoliv humoru či hlubší myšlenky. NUDA NUDA NUDA, nic se kurva neděje. Nesmyslné scény, které nikam nevedou a nikam neposouvají děj. Snaha (resp. marné pokusy) o kritiku amerického imperialismu, sovětského... čehosi... a propagaci vegetariánství (?) se totálně míjí účinkem a nemá hloubku rozhovoru dvou mentálně retardovaných opilců. Vše vyznívá úplně do prázdna a kontraproduktivně, protože "zvířátka" jsou tak ukrutně nesympatická, že ve finále to na na pořádného amerického burgra o to víc navnadí. Krom příšerného dabingu bez jakéhokoliv náboje či charakteru je celá animace neuvěřitelně hnusná. Jako diplomka nějakého studenta druhořadé umělecké školy někde na Ukrajině by to na trojku možná stačilo. Když nevíte coby začněte zpívat, klasický nešvar podobných trapáren, jenže texty a hudba "písní" v Lajce?! No ty vole. Co to kurva je za bizár? Tohle stálo 58mega?! Na tohle přispěl Státní fond pro kinematografii?! Běžte do píčy vy kokoti fakt že jo. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Šíleně ošklivý a nesnesitelně pomalý film bez jakéhokoliv cílového publika. Aurel Klimt musí být strašně zapálený člověk, když vkládá tolik energie do projektu bez naděje na finanční návratnost ani pozitivní kritický ohlas - a bez ironie k němu cítím respekt. Škoda, že je výsledek jeho snahy tak... redundantní. Nebudu lhát a přiznávám, že jsem u monitoru (viděl jsem to z novinářského screeneru) vzdal snahu a značnou část filmu cosi dělal na mobilu - ten film je svojí šílenou nudností opravdu neusledovatelný. ()

honajz2 odpad!

všechny recenze uživatele

Co to kur*a bylo? Co jsem to viděl? Jako, dokud byla Lajka na Zemi a nespolkla ji černá díra, šlo to. Ale pak se z toho vyklubala totální šílenost. K čemu mi je, že tvůrce má asi dosti fantazie, když to pak ve výsledku vypadá otřesně jak vizuálně, tak i scénářem. Jo, scénář, ten má děr, že by se jeden zbláznil, ale nebudu s tím tady plýtvat čas. Mě by hlavně zajímalo, kdo je cílové publikum. Na děti je to moc úchylné, na dospělé moc infantilní. Já s tou úchylností nepřeháním. Chcete vidět animák pro děti, kde se zpívá písnička o množení? No prosím. Chcete vidět mimozemšťana, kterému celý film regulérně stojí péro? No prosím. Chcete vidět počátek exofilního gay porna? No prosím. Navíc celý ten film je ještě veganská agitka. Asi bych na to nahlížel jinak, kdyby to bylo 12+, ale mládeží přístupné? Ne, to fakt ne... Jako, jestli chtěl režisér udělat animák pro děti jinak, tak to podělal. Jestli chtěl udělat animák pro dospělé, tak nechápu, proč to je mládeži přístupné. Nechápu. Asi jsou cílovkou vegani s exofilií, jinak fakt nevím. Navíc, celé je to neskutečně nudné. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Tvůrčí tým při výrobě použil mnoho animačních technik včetně nákladné 3D a komponování velkých exteriérů. Tvůrci také použili např. novou technologií využití zařízení motion control pro pohyby kamery a snímání. [Zdroj: Česká televize] (ČSFD)
  • Loutkový film Lajka se natáčel deset let ve třech různých českých studiích a vyšel tvůrce na 58 milionů korun (2 miliony euro). (Lyret)
  • Celý jeden rok trvalo tvůrcům převést film i do 3D. (Lyret)

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Filmoví fanoušci na filmovém festivalu v Cannes

Filmoví fanoušci na filmovém festivalu v Cannes

03.03.2018

Program Kreativní Evropa letos v lednu už podruhé vyhlásil celoevropskou soutěž s názvem #euFilmContest, v níž si filmoví nadšenci mohou otestovat své znalosti současného evropského filmu. Deset… (více)

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama