Reklama

Reklama

Lajka

  • angličtina Laika (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nelehký je život fenky Lajky na periférii ruského velkoměsta. Po svém odchytu je násilně přeškolena na průkopnici kosmonautiky. Záhy po startu Lajku do vesmíru následuje množství dalších zvířat překotně vypouštěných z Hustonu a Bajkonuru. Zvířata bloudí vesmírem až nakonec za pomoci černé díry šťastně obydlí vzdálenou planetu. Po nedlouhé době jejich harmonického nikým nerušeného soužití s místními živočichy k nim však doputuje i první člověk a harmonický i ten holý život zvířat je rázem ohrožen. (A-Company CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Šíleně ošklivý a nesnesitelně pomalý film bez jakéhokoliv cílového publika. Aurel Klimt musí být strašně zapálený člověk, když vkládá tolik energie do projektu bez naděje na finanční návratnost ani pozitivní kritický ohlas - a bez ironie k němu cítím respekt. Škoda, že je výsledek jeho snahy tak... redundantní. Nebudu lhát a přiznávám, že jsem u monitoru (viděl jsem to z novinářského screeneru) vzdal snahu a značnou část filmu cosi dělal na mobilu - ten film je svojí šílenou nudností opravdu neusledovatelný. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku to bolo skôr smutné, ale potom sa z toho vykľula parádna satira ľudstva, výsmech komunistickým blábolom prezentovaných Rusom (Opica o Rusovi: Už zase přišel do mého sadu a vzal si celou mou úrodu. Přitom stále něco žvanil o absolutní rovnosti a bratrství, s hubou plnou mých banánů. Jak prý je všechno všech. A že nám nic nezbylo, to mu bylo jedno. A ještě horší je, že nám záhadně mizí sousedé…) a pokrytectvu kapitalistickej demokracie prezentovanej Američanom... (Čí je to území? –No... asi těch zvířat. –Ha, to se nepočítá! Takže ho prohlašuji za území Spojených států. ... Oni sami se musí svobodně a demokraticky rozhodnout, kde mohou žít a jak mají být tepelně upravovány…) Podľa mňa to má skvelú myšlienku. Nerozumiem tak nízkemu hodnoteniu. ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Celý čas som dúfal že to vzniklo v ťažkých socialistických rokoch minulého storočia. Po informácií že to vzniklo v roku 2017 ma skoro prekotilo na stoličke. Odporné ľudské ksychty, príšerná animácia, hnusné piesne a hlásanie sovietskej propagandy sála z každej scénky.... Nakoľko sa o to nemôžem ani nostalgicky oprieť lebo ide v podstate o novinu, chce sa mi z toho grcať. 10% ()

topi 

všechny recenze uživatele

Počátečních asi 20 minut, které se odehrávaly na planetě Zemi byly naprosto boží. Jakmile se ale Lajka dostala do vesmíru a ztroskotala na neznámé planetě, kde se to hemžilo všemožnými bizarními tvory, tak to celé šlo do kopru. Došlo i na zpívání a musím říct, že otřesnější písničky jsem dlouho neslyšel. Ztroskotali tam i Rus a Američan a posléze začali všechny tvory na planetě terorizovat, aby ukázali, kdo jsou pány tvorstva. Otravnější postavy jsem v loutkovém filmu neviděl a snímek bohužel sklouznul do strašlivé nudy. Je to škoda, protože mám Aurela Klimta rád a když si vzpomenu na Franty Nebojsi z Fimfára, musím zatlačit slzu. ()

Ledkodlaq odpad!

všechny recenze uživatele

To, že někdo něco vytváří řadu let, zdaleka není zárukou kvality. Velmi fandím české produkci, nicméně časem víc a víc propadám skepsi, Lajka je takovým ideálním případem proč. Vcelku zajímavé fimfárovské zpracování totálně odepsal scénář. Přinutil jsem se dokoukat do konce, proto se upřímně divím tak vysokému hodnocení a humbuku kolem filmu. Vzhledem k částce, která padla za tvorbu filmu mám vážné podezření, že v tom někdo jen utopil dotace a takhle se snažil cenu odůvodnit. Tamten kamarád má studio a vydělal na tom, druhý kamarád má zvukařskou dílnu a taky neměl na složenky.. Atd.. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Na samotné výrobě filmu v ateliéru se podílel komorní štáb pouze pěti lidí (celý film animovali pouze tři animátoři), zatímco na postprodukci se podílely desítky až stovky odborníků z pražského studia UPP. (Zdroj: Anifilm)
  • Snímek vznikl na motivy divadelního představení „Lajka, Čchin a Gagarin“, které Aurel Klimt inscenoval v roce 2003. Z tohoto divadelního kusu přešla do filmu část postav i příběhu. (Zdroj: Anifilm)
  • Tvůrčí tým při výrobě použil mnoho animačních technik včetně nákladné 3D a komponování velkých exteriérů. Tvůrci také použili např. novou technologií využití zařízení motion control pro pohyby kamery a snímání. [Zdroj: Česká televize] (ČSFD)

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Filmoví fanoušci na filmovém festivalu v Cannes

Filmoví fanoušci na filmovém festivalu v Cannes

03.03.2018

Program Kreativní Evropa letos v lednu už podruhé vyhlásil celoevropskou soutěž s názvem #euFilmContest, v níž si filmoví nadšenci mohou otestovat své znalosti současného evropského filmu. Deset… (více)

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama