Reklama

Reklama

Vodnické zpívánky

  • Japonsko Onna no kappa (více)
Trailer 2
Drama / Erotický / Fantasy / Muzikál
Japonsko / Německo, 2011, 83 min

Obsahy(1)

Erotický film snímaný Christopherem Doylem, dvorním kameramanem Wonga Kar-waie, muzikál s hudbou francouzsko-německého multižánrového dua Stereo Total a okatě laciná burleska s japonským vodníkem – tím vším je rozverná německo-japonská koprodukce vycházející z konceptu pinku filmů. Japonská oblast erotických snímků, která proslula coby pole pro tvůrčí realizaci osobitých tvůrců, se tentokrát místo na domácí diváky obrací na mezinárodní festivalové publikum. Výsledkem je fantasmagorický žánrový guláš překypující exotickými atrakcemi, lascivními vjemy, bizarními dějovými zvraty a absurdním humorem. Ústřední postavou je kappa, japonská obdoba vodníka, jenž má tuze rád okurky a sumo, ale ještě radši vyvádí lidem naschvály. Postava z lidových bájí zde převrátí naruby život i kalhotky třicátnice, která pracuje v továrně na zpracování ryb v přímořské vesničce a chystá se na svatbu se svým partnerem.. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (43)

bassator 

všechny recenze uživatele

46th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2011 - MIDNIGHT SCREENINGS - Půlnoční filmy (Onna no kappa / UNDERWATER LOVE / Vodnické zpívánky) - Přímo po projekci této perly jsem měl myšlenek, emocí bylo ve mě hodně. Po pár dnech již bohužel zčásti vyprchali a tak můžu v klidu ohodnotit. Při odchodu z kina bylo ze všech stran slyšet : "Viděl jsem vživotě hodně p......, ale toto ještě né" a další podobné komenty a já se k ním úplně přidám. Toto byl extrém i v karlovarských půlnočních filmech. Absurdity kolik měl tento film nedám dohromady ze všeho co jsem tu zatím viděl, ale neříkám, že je to špatné. Kdyby to špatné bylo, odešli by všichni na začátku filmu a nevydrželi až do samého konce. Sice pár jedinců znechuceně odejde, ale to z každého filmu, tomu se neubrání třeba ani "Pitt, Malkowich" či kdokoliv slavnější. Na tomto filmu mě fascinovalo hned několik věcí. Nápad ten byl ještě "relativně" normální, ale scény a masky již nikoliv? Scény byl vrchol ulítlosti a masky vrchol všeho. Stačilo se na Kappu podívat a všem bylo jasné jakým směrem se film bude ubírat. To do čeho ho tvůrci oblíkly, to bylo opravdu něco, včetně unikátního hrbu na zádech :D. A scény a závěr? Scény k popukání, hlavně ty "erotické" a závěr tomu všemu nasadil korunu. A vyjádřit se k hudební / písničkové kapitole tohoto filmu? To nechám raději už bez komentáře. Emocí už bohužel jen půlka, ale i tak myslím že postačí... - 4. 7. 2011 - kino Čas - Karlovy Vary - 50% ()

Wolodja 

všechny recenze uživatele

Japonskej softporno muzikal s vodnikem. Tezkej ulet ale moc ftipny. Ke sledovani doporucen alkohol a jiné latky podobneho charakteru. (Pokud bych bral v ohledu atmosferu, kde vetsina salu prijde vyzbrojena alkoholem a sve nadseni se neboji dat najevo, pripocetl bych jeste jednu hvezdicku. Ale takovyhle projekce - kdo zvas to ma!) ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Japonský bůh smrti v tangách? Dívka nchápající sílu anální perly ("A co s tou anální perlou budeme dělat")? A jako sladká tečka na konec roztomilá anabáze oživování. Proboha... Tohle bylo fakt moc. Není to ani zábavné, ani líbivé. I ty písničky (a ty mě na tom zaujaly nejvíc) znějí dost zápaďácky. Ale pojďme se všichni tvářit, že to bylo ohromně bláznivé a zábavné a budeme ti správní intektuálové. Brrr. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

I po pěti dnech odstupu od LFŠ přemýšlím, jak na čsfd ohodnotit film, v němž vodník, kterej vypadá jak Michael Jackson s jarmulkou, hrbem a zobákem, chce obrovským zeleným falusem zprznit dívčinu, která na pustých molech zpívá retardované písně o prospěšnosti žaludečních šťáv... Buď je něco špatně se mnou nebo se světem. Tak či tak to byl zajímavý zážitek. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Podle jakýchkoliv objektivních kritérií pochopitelně zcela nehodnotitelný film a to nejenom proto, že se jakémukoliv zaškatulkování (žánrovému, řemeslnému,...) úpěnlivě vyhýbá a brání. 5 hvězd pro totálně absurdní, zábavnou, správně perverzní a pokřivenou šílenost, jakou umí jenom Japonci. 46. MFFKV ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen za pět dní. (Terva)

Reklama

Reklama