Reklama

Reklama

Jurský masakr

  • Velká Británie The Dinosaur Project
Trailer 1

Výprava zoologů pod vedením Jonathana Marchanta se vydává po stopách bájné africké příšery Mokele Mbembe. Jeho syn se k nim potají přidá a ukryje se ve vrtulníku, který i s celou výpravou havaruje. Brzy se ocitnou v zapomenutém pralese, kde budou bojovat o přežití nejen s dinosaury, ale i s jedním členem týmu, který chce všechnu slávu pro sebe... (TV Prima)

(více)

Recenze (94)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zcela tradiční (dobrodružně) hororová found footage expedice do lesů. Jen si na místo duchů / čarodějnice / yettiho / zabijáka dosaďte dinosaury. Prostředí je pěkné, triky o něco méně, ale to by zas tak nevadilo, tvůrci to naštěstí s ukazováním prehistorických zvířátek nijak nepřehánějí. Co film posílá do podprůměru, jsou postavy. K žádné z nich si divák nevybuduje jakýkoli pozitivní vztah. A závěrečná dvacetiminutovka, to je tak krystalické klišé na klišé, že to dokonce i v tomto žánru docela vadí. Že se jedná o nejlepší hraný film s dinosaury od dob Jurských parků, to je asi pravda, nicméně výpovědní hodnota takového tvrzení je směšně nízká. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $2,408,000▐ na také béčko to celkom ušlo, triky, príbeh, dobrodružstvo a zábavnosť boli v pohode, iné podobné projekty dopadli ďaleko horšie /50%/ ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Partička ľudí havaruje v pralese medzi dinosaurami, najprv stretnú tie "dobré" a potom divák čaká, kedy sa objavia aj tie mäsožravé hovadá, no napokon sa ich ani nedočká. Čakal som od toho omnoho viac. Presnejšie som čakal aspoň trochu akčný, adrenalínový, napínavý film, napokon však z toho vznikla nudná found footage rozprávka pre celú rodinu. Pekne nakrútené, pekné dinosauríky, pekná príroda, ale čo z toho. Priemerný film, ktorý by ma asi neupútal, ani keby som mal 5 rokov. Skončilo sa to ešte skôr, ako sa to vôbec stihlo rozbehnúť, a to kamarátstvo teenagera s malým dinosaurom si naozaj mohli odpustiť, čistý patetický gýč. Aspoň keby pridali nejaké naháňačky po pralese, ale kde nič, tu nič. Postavy umierajú mimo záber, ani kvapka krvi, žiadny poriadny boj o život. Tak čím to chcelo upútať? Len formou, ktorá tu už bola miliónkrát? Bodíky tentokrát dávam len a len za "remeslo", keďže väčšinou narážam na filmy trochu "iného" razenia. Zlatý Jurský park. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Netušila som ani v najdivśích snoch, že sa dá sfilmovať kdejaký dokument takouto dobrodružnou formou, ktorá sa tvári neuveriteľne innnn, lebo kamera neostala v štúdiu a Parkinson zase vedie nad Alzheimerom. Nemám nič proti podobným snímkom, ale tento vytŕča svojou stupídnosťou a zbytočnosťou aź do nebies. Mongoloidný blábol patriaci do vysielacieho času 4.am. a to pre deti, ktoré trávia nočnú službu na vrátnici s papá. Ostatné to dospia v teple domova a ráno si v pohode pozrú " Dinosaura" animák. Zlatá to " Cesta do pravěku ". ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý pokus o found footage v štýle Jurského Parku, ktorý mi zľahka pripomenul nedávny, kvalitný seriál The River (ten bol však omnoho desivejší a nápaditejší). V tomto prípade ide len o taký expedičný, dobrodružný light-horor, ale pozeral sa dosť dobre a ani moc nenudil. Navyše mám dojem, že oproti väčšine FF kúskov vyzerá výrazne lepšie a má profesionálnejšie spracovanie, zrejme preto, že FF tu bolo s príbehovým zámerom a nie iba ako prostriedok na zakrytie malého rozpočtu. Triky a spracovanie dinosaurov boli tiež obstojné a záchvaty smiechu nevyvolávali, takže celkovo ok, i keď nemôžem povedať, že by som bol z toho špeciálne nadšený. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V strednej Afrike sa množia prípady stretnutia a pozorovania záhadného prehistorického tvora. Jedná sa vraj o plesoaura alebo pliosaura. Domorodci ho volajú Mokele Mbembe. To podnieti Britskú kryptozoologickú spoločnosť zorganizovať vedeckú expedíciu do kongskej džungle, aby priamo na mieste overila pravdivosť týchto zvestí. Objavia tam niečo šokujúce. Ocitnú sa v zabudnutom prehistorickom svete, ktorý je plný nebezpečných nástrah. Čaká ich tam "Jurský masaker". ** ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Disnosaurov by som spočítal na prstoch jednej ruky a v polovici sa to zmení z dobrodružnej cesty o dinosauroch na survival bez dinosaurov s jedným pomäteným bláznom čo sa zmení na zabijaka. Navyše počas celého filmu nakrúca "živá" kamera a preto pri utekaní vidno len šmuhy a chaos. Ak čakáte, horor, dinosaurov, sexy ženy alebo Jurský Park trochu inak, tak čakáte zbytočne. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Druhohorní ještěrky mám rád už od dob, kdy mi táta večer před spaním četl Augustu a Plutonii... Nedbaje nízkého hodnocení jsem tedy šel do filmu. Jenže on to nebyl ani tak Jurský masakr jako spíš divácký masakr. A já hlupák se včera večer rozčiloval nad kamerou ve filmu Město 44... Tak o čem to je... Britská kryptozoologická společnost (ano ti vědci co honí po světě bájné tvory a zvířata) se vypraví do Konga, kde má hledat tvora Mokele Mbene což má být cosi jako Lochneska a co Brity vede k domněnce, že tam někde v pralese může žít zapomenutý plesiosaurus... Neposlušný synek leadera expedice se ukryje ve vrtulníku, kterým tam expedice i s kamaramanem letí. Vrtulník ani tak nehavaruje, jako jej spíš z oblohy sundají ptakoještěři... Přeživší se tak náhle ocitají jen s tím co sebrali z vraku a čím dál více tuší, že potkat se se smečkou lvů, bylo by to ještě celkem v pohodě.... Ač mám chuť se vypsat z hrozného zážitku, dál nebudu spoilerovat. Říkám jen, bylo to opravdu špatné. Divák se mimo jiné dozví, že někteří dinouři byli mazliví, moudří a přátelští a měli rádi lentilky !!! Pokud máte tak desetileté děti, je tohle ideální předstupeň k Jurskému parku. Dospělým bych film ale nedoporučil. Britové mně tentokrát dost zklamali. Jediné co hodnotím kladně byly krásné scenérie a i když se s ještěrama šetřilo a moc jich ve filmu nebylo, byli udělaní solidně a nevypadali jak z počítačové hry Trespasser. Dávám jeden staelitní telefon. * ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Filmy s dinosaury jsou hrozně nevyužité téma, a proto jsem se celkem těšil. Jde sice o ohranou found footage v této době, ale podle mého jedna z těch lepších. Zápletka není nějak moc záživná, prostředí je průměrné a herecké výkony neurazí. Dinosauři se párkrát objeví a to si divák přeje. Zpracování bylo docela dobré, takže s tím problém nebyl. Jelikož je dinosauří téma nevyužité, tak jako divák tohoto druhu nemůžu být zklamán. Po Jurským Parku nebylo nic, což dokazuje své. Na nízkorozpočtovou záležitost slušná podívaná. Od teď budu doufat v nějaký trhák o dinosaurech s daleko vyšším rozpočtem, ale bůh ví kdy se dočkám.. 6/10 = 60% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Strašná hlúposť s ešte strašnejšou kamerou, strihom a príšernými hercami. Jediné čo stojí za zmienku je tých pár dinosaurov a pár úsmevných momentov. Z hrozného gýčovitého motívu kamarátstva medzi chalanom a dinosauríkom sa mi chcelo vracať. 30/100 ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se hodně dlouho těšil, protože od dob co jsem viděl jako malej Jurský park jsem na každej dinosaří film nažhavenej. A DP jsem sledoval téměř od první doby co vyšly první obrázky. Nakonec se to vyplatilo, tenhle film není nějak revoloční, ani nijak zapamatování hodnej, ale mě se líbil. Nenudil jsem se ani chvíli a dobře se na film koukalo. Co mě hodně mile potěšilo byly efekty které byly moc pěkné, a tím my vynahradily slabý příběh a strašně velké klišé syn+otec. Některé scény třeba v letadle byly sice pitomé ale prostě dokázaly upoutat pozornost. Suďte si mě jak chcete mě film bavil a líbil se mi. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

No to byla ale příšerná sračka. Nejde mi vůbec o found footage, tenhle styl mě vyhovuje a mám takový filmy rád, jenže u Dinosaur Project jsou úplně jiný problémy a to především neskutečná imbecilita scénáře, ono je totiž super leteť do afriky, bez odpovídajícího doprovdu , beze zbraní a co nejromantičtější bez satelitního telefonu. Nesympatické obsazení , hrozivá výprava a komické efekty z Pinnacel studio. Z těch stupidních dialogů jsem umíral co vteřinu a nejpříšernější je, že je to snad natočený v pg ratingu nebo co, ani kapka krve, žádný vnitřnosti, roztrhaný maso nic. Takovejch komparzistů na vybití né a vůbec se nedočkáte žádné pořádné killovačky. 1* ušmudlanou za 3 dobrý lekačky, jinak snad nejhorší found footage a nejhorší film o dinosaurech, věřím že ten proslulej spektál od Hayemse je zábavnější. Příšerné dvd céčko. 15%-. ()

hrona odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tento film je opravdu masakr. Špatné úplně vše. Přìšerné herecké výkony, otřesná kamera ala Monster, s tìm, že chvìlemi hlava nebere, odkud, že se to vlastně točì, nemluvě o akčnìch sekvencìch, kdy se kamera v lepšìm přìpadě vypne, v tom horšìm se motá nepřehlednost v obraze, tak, že z toho po chvilce rozbolì oči potažmo celá koule na krku. Triky jsou prachbìdné, ani jeden souvislý záběr na krajinu, a celé tomu nasazuje korunu celkové smýšlenì filmu ala kamarádčoft s pravěkým predátorem. Brrrr ruce pryč. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Kecy, kecy, kecy, dinosaurus, kecy, kecy, kecy, kecy, dinosaurus... Těžká nuda ještě podpořená vskutku dementní kamerou. Od dob prvního Jurského parku mám pro diny slabost, ale pokud se chcete vydat na vyjížďku za vyhynulými veleještěry, raději sáhněte po prověřené Cestě do pravěku ;-) Ty dvě hvězdy za docela slušné efekty a za hezké dinosaury. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Vždycky se těším se je naděje na film s velkýma potvůrkama ale tady se mi nelíbilo skoro vše bylo to pro mě hrozné pro mě velká nespokojenost. Hold nenažranost je krutá. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - None of the images have been altered or manipulated in any way........ Tak jo, větší hloupost jsem už dlouho neviděl, ale obnil jsem se a nakonec to není tak špatné. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Klasický found footage film, který ovšem vybočuje z řady nezvykle kvalitním provedením a hlavně dinosauří tématikou. Pořád je to béčko, ale dá se na to dobře dívat a i přes roztřesenou ruční kameru typickou pro tento žánr je tam toho dost vidět. Pěkná džungle, fajn CGI ještěři a docela sympatické postavy. Škoda toho určitého klišé v druhé polovině, to si mohli tvůrci odpustit. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ďalší nelogický found footage snímok, ktorý po všetkých tých duchoch, zombie a iných monštrách, vsadil na tie, ktoré tu niekedy skutočne pobehovali. A nešlo sa na to zle. Príbeh začínal byť pútavý a ja osobne všetky tie Stratené svety milujem. Lenže. Lenže, kúzlo nikdy netrvá večne ( teda aspoň pri väčšine filmových produkcií ) a s ubiehajúcimi minútami film padá do nezáživnosti a vzniká z toho akýsi prečudesný guláš. Poviem to zas, nie prvý ani posledný krát, ale niektoré príbehy proste treba natočiť klasickou formou. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

K tomuhle lze říct jen jedno: Natočte to béčko znovu a normálně, na tahle footage videa se nedá koukat. Kdybych to věděl dopředu, vyhnul bych se obloukem. ~~~ 0,5* za nápad a těch pár efektů. ()

Reklama

Reklama