Reklama

Reklama

Jurský masakr

  • Velká Británie The Dinosaur Project
Trailer 1

Výprava zoologů pod vedením Jonathana Marchanta se vydává po stopách bájné africké příšery Mokele Mbembe. Jeho syn se k nim potají přidá a ukryje se ve vrtulníku, který i s celou výpravou havaruje. Brzy se ocitnou v zapomenutém pralese, kde budou bojovat o přežití nejen s dinosaury, ale i s jedním členem týmu, který chce všechnu slávu pro sebe... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (94)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zcela tradiční (dobrodružně) hororová found footage expedice do lesů. Jen si na místo duchů / čarodějnice / yettiho / zabijáka dosaďte dinosaury. Prostředí je pěkné, triky o něco méně, ale to by zas tak nevadilo, tvůrci to naštěstí s ukazováním prehistorických zvířátek nijak nepřehánějí. Co film posílá do podprůměru, jsou postavy. K žádné z nich si divák nevybuduje jakýkoli pozitivní vztah. A závěrečná dvacetiminutovka, to je tak krystalické klišé na klišé, že to dokonce i v tomto žánru docela vadí. Že se jedná o nejlepší hraný film s dinosaury od dob Jurských parků, to je asi pravda, nicméně výpovědní hodnota takového tvrzení je směšně nízká. ()

Imrwere 

všechny recenze uživatele

Absolutní klišé v naprosto otřepané podobě a ve složení Otec a Syn. Je sice pravda, že od éry Jurských parků je to asi nejlepší film s dinosauří tématikou, ale to nejspíš jen díky efektům, které byly vcelku důvěryhodné. Celkem mě i potěšilo prostředí celého děje, ovšem co se týče postav, ty byly až nepřiměřeně nesympatické a jejich role snadno odhadnutelné. Kamera sice nebyla jako z Halyvůdského studia, což je dobře, ovšem střih mě moc nenadchl a celé to bylo takové nějaké, jako by to točil člověk s Parkinsnem. Ano, mělo to takhle působit, ale i na tento žánr mi to přišlo až moc směšné. Abych to podtrhnul a sečetl, na takové to Béčko, kde má tempo určovat dobrodružství za pomoci triků a celkového příběhu, dodám něco nad rámec průměrnosti, tudíž 70%. Za zhlédnutí to určitě stojí. ()

Reklama

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

No tak tohle už nikdy více .. Po 20 minutách jsem měl sto chutí atakovat TV obrazovku. Záběr kamery je pouze pro otrlé jedince a když to asi po padesáty úplně zhasne a pak střih jinej..... uf. 83 minutová nekoukatelná natřesená NUDA a přitom nápad dobrej, takhle promarněnej a podělanej. Jedna hvězdička za toho malého dinotvorečka a max 15 % ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se hodně dlouho těšil, protože od dob co jsem viděl jako malej Jurský park jsem na každej dinosaří film nažhavenej. A DP jsem sledoval téměř od první doby co vyšly první obrázky. Nakonec se to vyplatilo, tenhle film není nějak revoloční, ani nijak zapamatování hodnej, ale mě se líbil. Nenudil jsem se ani chvíli a dobře se na film koukalo. Co mě hodně mile potěšilo byly efekty které byly moc pěkné, a tím my vynahradily slabý příběh a strašně velké klišé syn+otec. Některé scény třeba v letadle byly sice pitomé ale prostě dokázaly upoutat pozornost. Suďte si mě jak chcete mě film bavil a líbil se mi. ()

Pod 

všechny recenze uživatele

Nové studio, neznámí herci, neznámí režisér i producent. Zvládli to na 1 a vzniklo perfektní, realistické živé dobrodružství. Něco takového tu nikdy předtím nebylo. Už tak ze všech stran okopaným stylem found footage, se jim podařilo vytvořit něco zcela originálního a velkolepého. Se zajímavými zvraty v ději to ještě dotáhli k úplné dokonalosti. Můj nejočekávanější film tohoto roku dopadl ještě líp, než jsem doufal. Příběh byl úžasný a napínavý. Sice se tvůrci nedrželi legendy přímo, ale to vůbec nevadí. Udělali to mnohem víc mysterióznější a je vidět, že vzali v potaz i jiné legendy. Herci to zahráli skvěle a postavy jsou zajímavé. Dinosauři vypadají perfektně, stejně jako panoramatické záběry. Takhle bych o tom mohl psát stále a dále... Na závěr chci ještě jednou říct, že to vážně zvládli perfektně, už to snad ani líp natočit nešlo. Doufám, že vydělali dostatečný obnos, který si určitě zasloužili, a natočí pokračování, nebo jiný, podobně zaměřený film. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Jižní Africe. (Pod)

Reklama

Reklama