Reklama

Reklama

1. díl (Punk's not dead): Náš štáb proniká do prostředí mladých českých punkerů.

2. díl (Dělám pohyby...): Televizní štáb mezi mladými lidmi, pro které se hudba a pohyb staly smyslem života.

3. díl (Za zdí): Televizní štáb získává důvěru těch, kteří musí svá mladá léta trávit za mřížemi.

4. díl (Psytrance - extáze bez extáze?): Je východ slunce opravdu nezapomenutelným rituálem pro účastníky plážových a lesních party, kde zní dnem a nocí sugestivní rytmy a melodie?

5. díl (Bože můj): Co přináší lidem život s Bohem? Čím je Bůh oslovuje a jak řídí jejich chování? Mohou se věřící z různých církví vzájemně chápat a v čem mají odlišné názory na svět?

6. díl (Léto u černého moře): Staňte se i vy účastníky netradičního zájezdu a prožijte nejkratší noc v roce na Stodolní ulici v Ostravě. Divák zde spolu s tvůrci prožije zájezd, který míří k moři bavících se lidí ve městě donedávna ještě hodně černém. Přístup dokumentaristů je pohledem zvenčí na jedno místo na mapě Ostravy, kde na délce přibližně 500 metrů prosperuje více než 50 hospod a klubů a kam se večer každý den stěhuje život z vylidněného městského centra.

7. díl (Sportem ke štěstí): Jací jsou mladí sportovci? Proč tráví své dětství a mládí na sportovištích? Na tyto a další otázky hledá odpovědi dokument ostravského studia České televize.

8. díl (Přeborníci): Národ český – národ fotbalový? Dokument o vesnických fotbalových jedenáctkách. Během fotbalové sezóny se každý víkend odehrají stovky zápasů a to nejen těch prvoligových, o kterých nás informují všechna média, ale zejména různých okresních přeborů a ještě nižších soutěží, kterými žije celý venkov. Právě tady, v nejnižších fotbalových soutěžích, můžeme najít onu poetiku, která se nám z běžného života bohužel pomalu vytrácí. Do zákulisí takového vesnického fotbalového divadla vás zavede dokument režiséra Aleše Koudely. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

S.i.d. 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch vydařených dokumentů české televize. Co se mi nejvíc líbilo bylo to, že ČT nevystřihoval z kontextu a dala tak divákovi možnost zjistit jak to skutečně s hnutím Punk je. Pokud bych měl hodnotit kvality co se týče kamery, režie, atd... dostal bych se určitě na jiné hodnocení, ale tenhle dokument měl hlavně dokázat to že punkáči nejsou jen pouliční výtřžníci a chuligáni a to se taky povedlo. ()

Reklama

Reklama