Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zapomeňte na hodné džiny, tak jak je znáte z pohádek. Ve skutečnosti jsou džinové hrozivé bytosti obývající prostor mezi světy a toužící po jediném: skrze splněná přání otevřít dveře do těchto světů a ovládnout je. Alex Amberson (Tammy Lauren) pracující jako odhadkyně pro významnou aukční síň má tuto skutečnost brzy poznat na vlastní kůži. Dostane totiž k prozkoumání velký opál, ve kterém je jeden z džinů po staletí uvězněn a během průzkumu ho mimoděk probudí. (kosta73)

(více)

Recenze (91)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Klasický děj hororu z devadesátých let (probuzené starověké zlo) v béčkovém osmdesátkovém zpracování. Rozhodně nemůžu říct, že bych se nebavil. Hrdinka působí sympaticky, Džin je jako záporák poměrně dost charismatickej a plnění přání po jeho způsobu zaručeně pobaví. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Přál jsem si aby to bylo více epické, nestalo se, doufám, že se jednou objeví remake,protože tenhle lákavý námět si rozhodně zaslouží do budoucna větší pozornost! Přesto jsem z Wishmastera potěšený, gore bylo solidní, uteklo to jako voda a záporák byl pravý slizoun. 75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

30 %. Džinovia v hororoch skoro vždy smrdia prúserom (Lampa, Krvavý piesok) a Wishmaster nie je výnimkou. Nesympatická, protivná a hysterická hrdinka, džin ako hororová postava je blbosť, žalostné triky a zlosyn s imidžom nevydareného gigola - hmmmm, to ozaj nie je strašidelné, napínavé, temné a ani pôsobivé. Sú tam humorné vsuvky, ale mne humor a horor dokopy nikdy príliš nešli. Trocha to mohli vylepšiť Ted Raimi, Robert Englund a Tony Todd, ale tí tu takmer ani nie sú. Bavilo ma iba finále, kedy sa Greg Nicotero riadne vybláznil. Paškvil. Béčkarské céčko z produkcie Wesa Cravena. Detektíva si zahral Ricco Ross alias Frost z Aliens alias najneviditeľnejší mariňák z oddielu poručíka Gormana. Čo dodať. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Zabavny horror, jehoz tvorby se zucastnilo velke mnozstvi fanousky obdivovanych tvurcu. V produkci Wese Cravena jej podle scenare Petera Atkinse (mimo jine Hellbound) natocil jeden z nejlepsich maskeru - Robert Kurtzman. A na vyslednych maskach je to sakra znat, jsou vyborne a svym nekdy az bizarnim vzhledem pripominaji v nekolika sekvencich Nightbreed. Skoda, ze se trikari obcas neudrzeli a nasadili hodne rusive pocitacove efekty, proti poctive rucni pracicce vypadaji opravdu uboze. Ovsem nejvetsi radost mi udelal poradny naklep hercu z nejslavnejsich serii. Demonicky Djinn v podani velice bradoidniho Andrewa Divoffa se na sve pouti za ovladnutim sveta setka s Tedem Raimim (Evil Dead 2), Kane Hodderem (Friday the 13th), Robertem Englundem (NOES), Tony Toddem (Candyman) a Reggiem Bannisterem (Phantasm - BTW vypravecem v uvodu Wishmastera je samotny Angus Scrimm), aby jim vetsinou splnil nejake to prani. Protoze prani jsou to, oc v tomhle filmu jde predevsim. Kazdemu, kdo jen chce splni Djinn co jen si dotycny usmysli. Problem je, ze nic neni zadarmo a tak krom sve duse zaplati vetsinou nic netusici slovek i zivotem. A umrti jsou opravdu roztomila a zabavna. Kdyz k tomu pripoctu vyborne zaporakovi hlasky vychazi mi vyborny horror, ktery by unesl lepsi a hezci herecku v kladne roli, vetsi mnozstvi sexu a obcas sviznejsi tempo, ale jinak dokaze skvele uspokojit. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Sympatický horor o zlomyslném džinovi, co dokáže být pěkná svině. Přání sice plní, ale vždycky výměnou za to nejcennější. Kamkoliv se hne, tam za sebou nechává spoustu mrtvol. O tom, že dokáže zabíjet nápaditě a s elegancí, vás Wishmaster přesvědčí opravdu lehce. Maskérská práce jednoznačně vede, CGI už trochu narušuje jinak bezchybnou zábavu. Manfrediniho hudba tentokrát nevýrazná až hanba, za to obsazení zaslouží jedničku s hvězdičkou. Englund, Bannister, Todd, Savini, Raimi a Hodder by mohli vyprávět. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Docela solidní horor s fantasy námětem jak z osmdesátých let, kde ale místo džina řídili řezníci jako Pinhead nebo Freddy. Samotná postava džina je tady moc pěkně udělaná a je to asi to nejlepší, co se v tomhle hororu dá vidět, on totiž nejenže je děsně zlomyslnej hajzl, kterej si přání vždycky vyloží tim nejkrvavějším a nejbolestnějším způsobem jakým to jde, ale ještě je to výborně temná postava a to i pokud je zrovna v lidský podobě a jeho hlas a dikce je naprosto výborná. Nicméně druhá věc je, že jinak ten film už za moc nestojí, jelikož herci včetně hlavní postavy i Roberta Englunda (nic nečekanýho, jelikož nemá svojí rukavici, klobouk a červenočerně proužkovanej svetr) děsně přehrávaj a jsou někdy vyloženě trapný a děj krom pár kouzel džina a závěrečných orgií nic víc nenabídne, krom toho triky na rok 97 fakt ubohý, pokud nepočítám gore, ty docela ušly ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tak poslouchej, ty perský potížisto.. Za prvé si přeji, aby Tammy Lauren už v žádném filmu nepředvedla takový hysterický výkon, protože to chvílemi vypadalo, že rodí Belzebuba vidlemi napřed. Za druhé nechť Andrew Divoff až do konce věků vymetá samá podprůměrná béčka. A za třetí…ať autoři Wishmastera nejsou při jeho tvorbě pod vlivem alkoholu a jiných návykových látek. Cha! To jsem tě převezl, djinne! A je po tobě.. Dobrý nápad, bídná realizace. Bohatá přítomnost hororových hereckých ikon a jedna povedená scéna s obživlými sochami válečníků (mimochodem, všimli jste si, že v Beaumontově sbírce byl i Pazuzu z Exorcisty?) ještě jaro hrůzy nedělají.. Zase na druhou stranu pořád lepší než dokument Vládce prokletých sraní pojednávající o bakterii Vibrio cholerae.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po mnoha zhôd náhôd a okolností sa miestna znalkyňa starožitností, Alex, dostáva k záhadnému, červenému diamantu. Tento drahokam však nie je len tak hocijakým kameňom. V jeho vnútri sa ukrýva starobylé zlo, džin, ktorý síce splní želanie vlastníkovi, no zároveň so sebou prináša smrť a skazu pre všetkých. Tak toto som nečakal. Každí, kto ma tu aspoň trošku "pozná", vie, že nie som veľkým fanúšikom starších hororov. Nie, že by som sa pri "Wishmasterovi" mimoriadne bál (lebo tento horor nie je veľmi o atmosfére), ale to gore, mordovačky (až na pár detailov), tak to klobúk dolu. Príbeh v podstate jednoduchý a prostý, bez komplikácií, s jasnou štruktúrou vývoja deja. Čo ma ale zaujalo najviac, je prefíkanosť džina. Plnenie svojich úloh poňal skutočne svojsky. Veľmi nápadité. Niekoľko efektov skutočne smiešnych, ale tak, čo narobíme, "Attari" to celkom nezvládlo. Nebyť toho, tak trochu komiksovo odľahčeného záveru (aj keď to tak zrejme muselo byť), mohla to byť neskutočná pecka - 65%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V dobe pred začiatkom času vdýchol Boh život celému vesmíru. Zo svetla sa zrodili anjeli. Zo zeme sa zrodili ľudia. A z ohňa sa zrodili démonickí džinovia. Zlé, kruté bystosti odsúdené k životu v prázdnote medzi svetmi. Kto prebudí niektorého z nich, tomu budú splnené tri želania. Po splnení tretieho priania pekelná armáda džinov zaplaví celú Zem. "Vládca prekliatých prianí" má jediný cieľ. Chce zničiť náš svet a uvrhnúť ho do temnôt. ** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

"Uvrhnu lidstvo do temnoty...!!" Džin připomíná Todda ze Survivor:China, stejně záludný a neodbytný parazit a slizký skřety fakt nepodporuju; a adepti v soutěži: o nejdementnější přání… sympatiemi taky zrovna nehýří. Materiál se nepovedl, ale jeden záchytný bod by se našel… maškarní tombola. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak nevím jestli když někoho potkám si budu něco přát :) Raději asi ne. Wishmaster je pěkně inteligentní horor se špetkou humoru, který se tváří originálně. Potěší hostovačky známých hrdlořezů z let minulých ať už je to představitel Jasona nebo opět výborný Robert Englund. Zkrátka je to taková trošku bilanční procházka pro fandy několika stěžejních hororových sérií. 40% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak po letech musím jednu hvězdu přidat za poctivé masky, mechanické efekty a báječné gore. Jeden večírek u dvora ve starověku, druhý u pana Beaumonta (R.Englud) v současnosti. A copak mají společného? Šťavnatý masakr! Létající hlavy, stahování z kůže i masa (ten kostlivec byl fajn), mutace do krokodýlů a zrůd....považte jen, že klavír nemusí být jen na hraní, ale třeba i na trhání hlav. Nechybí ani vtipné momenty - ,,Přeji si, abyste prošel skrze mě." Oživlé sochy, vyzvracená kreatura připomínající Věc a odřezávání obličejů. Pro džina není těžké přinutit kohokoliv k vyřčení jakéhokoliv přání, když dotyčný neví, že ho to bude stát život. ,,Ano, chci přestat stárnout!" A navrch devadesátková hudba - Cellophane, Eating Crow či Southpaw - není sice úplně můj šálek, ale Mötorhead jsem si při závěrečných titulkách vychutnal! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Bravúrny starosvetský slasher. Poctivá práca s maskami, ručnými efektami, umelou krvou a k tomu ešte charizmatický ústredný zabijak a kvantum hororových legiend v podporných rolách (mnohé ale vychádzajú navnivoč, taký Ted Raimi je trestuhodne premárnený, aj Englund by si zaslúžil väčší priestor). Chýbajú tu azda len nahotinky. Príbeh je skvelo napísaný, mytológia premyslená a záver je dostatočne prekvapujúci. Akurát Andrew Divoff bez masky džina mi nesedel. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Kto by netúžil aby sa mu splnilo každé prianie? Lenže všetko má svoju cenu.... Zaujímavý polodiabolsko-poloduchársky príbeh zahalený do príjemnej mysterióznej atmosféry. Potešila aj hudba a masky. Ako bonus je tu možné nájsť kopec krvi a pár vydarených gore momentov. Bolo zábavné sledovať, ako džin želania ľudí dokázal prekrútiť a splniť ich spôsobom, akým si to ale nikto z nich nežalal. Koniec potvrdil, ako je niekedy dôležité zachovať si chladnú hlavu a zdravý úsudok. V každom prípade ide o jeden z vydarených hororov 90. rokov. 70/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak za mě celkem zábavná devadesátková hororová taškařice( u které jsem měl pocit, že už jsem ji kdysi viděl) o Džinovi jenž sice plní přání ale tak trošku po svým. Masky jsou vydařený(jakpak by ne když režisérem je jeden z nejlepších maskérů) ale počítačový triky už trošku pokulhávají. Potěšilo i obsazení(byť jde většinou o mikrošťeky) spoustu známejch xichtů. Jako Robert Englund, Tony Todd, Angus Scrimm, Kane Hooder, Ted Raimi, Tom Savini ...Škoda té uječené hlavní hrdinky, která si u mě zrovna moc sympatií nezískala. Celkově jsem se ale bavil. Lepší 3 hvězdy. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Dobrý černohumorný horor, takové se už dnes moc netočí... Kvalitní gumové masky potěší, digitální triky spíše naserou... Andrew Divoff je jako džin vynikající a způsob, jakým plní nic netušícím lidem přání, pobaví... A herecké obsazení musí nadchnout každého fanouška hororů... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Wishmaster je naprosto parádní béčko z 90 let které nepostrádá naprosto nic co by takovýhle horor měl mít, už jen úvodní scéna je parádní masakr s parádníma maskama a kvalitníma efektama. Pak je pravda že druhá půlka je nic extra a je to věčné cestování z místa na místo, ale jakmile se objevý krev tak jsem maximálně spokojen. Navíc herecká esa v podání Hoddera, Englunda, Bannistera, Todda a Raimiho zaručuje kvalitu navíc to je jako masakrování hororových ikon. Masky jsou kvalitní a Vládce vypadá pěkně hnusně(v dobrém slova smyslu). Tohle je prostě povedený film který trucho sráží prostřední půlhodinka, ale i tak prostě si nemůžu sebevíc stěžovat. ()

Reklama

Reklama