Reklama

Reklama

Komedie plná smrti

(amatérský film)
Krátkometrážní
Česko, 2010, 40 min

Obsahy(1)

Akční komedie, která vznikla v nezávislé produkci filmařů olomoucké nové vlny. Skupina neschopných gangsterů pronásleduje svého opilého kolegu, který zmařil pokus o atentát na významného politika... (LukeSkyw)

Recenze (6)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Haluza balancuje někde na pomezí akční podívané a sebeshazující parodie a moc mu to nejde, především vinou nepříliš přesvědčivých herců. Popravdě už se mi ten stále opakovaný recept začíná zajídat - Škleb, Venia, Slzy noci i Woodstroke - pořád je to to samé. Jsou-li někteří režiséři spojováni s jediným filmem, Haluza má zřejmě copyright na jedno auto - tu jeho červenou oktávku asi začnu brzo vídat i ve snu :) Myslím, že se v Komedii plné smrti podařilo něco, co ani nebylo zamýšleno: převedením tradičních akčních schémat a klišé do českých reálií tvůrčí tým vlastně usvědčuje tento žánr z toho, co je mu bytostně vlastní - všechny ty filmy typu "Bourneovo ultimátum" (a samozřejmě i "Komedie plná smrti", nutno dodat jedním dechem) jsou vlastně strašně stupidní. Osobně bych ubral na té akci a posílil bych parodickou stránku, ke kvalitám Marhoulova "Mazaného Filipa" je zde sice daleko, ale třeba jednou... Pochválil bych práci s diegetickou hudbou a jako vždy skvělé záběry jízdy autem. ()

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Děj tohoto ''filmu'' je hrozně klišovitý a herci hrají uhlazeně. Je to jako školní besídka, dlouho se to připravuje a výstupy předvádějících jsou viditelně hrané jako podle nějaké šablony bez trochy vcítění. Nic zde se nechová, jaksi přirozeně. Co mělo znamenat to střílení na auto bez poškození? Nebo jak může plastový koš omráčit člověka? A ten opilec snad neuměl zahrát ani trochu přirozeně svou roli. Toto se nedalo dodívat do konce. 30% ()

krvavamera 

všechny recenze uživatele

wow, tak tohle má pořádnej drajv! nebojím se říct že jeden z nejlepších amatérských filmů, které jsem za posledních pět let viděla. Výbornej scénař. Super zpracování. Herecké výkony paráda (většinou) - Masner prostě výbornej! Jen jedna věc mě bolela: Možná je to autorský rukopis, na ten zmršený zvuk a několik bijících se stop si ale nikdy nezvyknu. Naštěstí to tady bylo méně strašné než v jiných H filmech, občas i "pasoval", navíc "drsný napětí přebudující efekt" dost zmínil symfonický orchestr. "Olomoucká nová vlna"? Proč ne! ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Některé prvky velmi dobré a propracované, na druhé straně některé slabé a poněkud nedotažené. Musím říct že filmy Haluza - Masner se stali v poslední době objektem mého zájmu, a sleduji je ze zalíbením. Ale zároveň je to takový kritický přesto obdivující pohled na tyto Olomoucké umělce. Vždycky mají dobrou myšlenku, a vždycky dojde na nějaký zajímavý dějový zvrat. Někdy mi chybí dobré herecké výkony, ale tyto filmy mají své osvědčené herce, který k tomu celému patří. Komedie Plná Smrti je zajímavá, ale není top mezi filmy od těchto alternativních autorů. ()

Reklama

Reklama