Reklama

Reklama

Slzy noci

(amatérský film)
všechny plakáty
Krátkometrážní
Česko, 2009, 22 min

Režie:

Jan Haluza

Obsahy(1)

Akční thriller s nejjednodušším možným námětem a pořádnou dávkou nadsázky... (oficiální text distributora)

Recenze (6)

kriplozoik

všechny recenze uživatele

Kdybych hodnotil výpravu a produkci relativně k vynaloženým prostředkům (a samotnému faktu, že se jedná o amatérský film), pak by to bylo jednoznačně pět hvězdiček. Jenže tady se nehodnotí produkce ale film jako takový. Tady bych řekl "dvakrát měř, jednou řež". Když už do toho zapojit tolik lidí, tak ať je ve filmu, jehož příběh za něco stojí. Příště dopilovat scénář! To jest mj. odpovědět na všechny nezodpovězené otázky, osekat 'hlušinu' a pokud možno něco svým filmem říct. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Sympatický, carpenterovsky komorní a napínavý amatérský akčňáček, kdy si tvůrci skrz jednoduchou zápletku vyzkoušeli s různými úspěchy různé druhy akčních scén. Po zbytečně rozvleklém úvodu se společensky unavenou slečnou se rozjede honička dnem i nocí, městem i krajinou, která nepoleví až do konce filmu a i když je to po všech stránkách úsměvné - od kamerově, střihově i kaskadérsky ošmelené akce přes neumělé počítačové efekty až po špatné herce - tak mě to dost bavilo. Vrcholem je automobilová honička s hrdinovým "přesedáním" uprostřed polí zakončená nepěknou digi explozí, závěrečná bitka na střeše je na houby. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Podařené stylistické cvičení. Velmi se mi líbilo provedení automobilových honiček - *THUMBS UP*! Až by jeden neřekl, jaké kousky lze provádět se starou oktávkou a meganem :) Naopak zamrzí absence vysvětlení motivu hlavního záporňáka, který z ničeho nic (?) začne jít po dvojici hlavních postav. Situace, kdy se z hlavní postavy stane během chvíle štvanec, kterému jde o život, je oblíbeným začátkem řady známých akčních filmů - divák je ale vždy dříve nebo později seznámen s tím, proč jde hrdinovi o život, a co se vlastně stalo! Ty digitální výbuchy si mohl autor odpustit, jinak za mě spokojenost. Mimochodem nepochopil jsem název - nikde nevidím vztah k ději - a konec, takže za závěrečný WTF? jednu hvězdu dolů. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Postřehla jsem absenci zápletky. Co se tam vlastně dělo a proč? Jasné bylo, že se autoři chtěli vyřádit na honičkách v autě, ale musím říct že si myslím že pan Haluza má i mnohem lepší nápady, a že toto by se divákům jeho filmů už mohlo zdá pod jeho úroveň, a rovněž pod úroveň diváků a fanoušků. Honičky i střílečky byli samozřejmě perfektní, jenže nebylo žádné vysvětlení, žádná zápletka, žádné charaktery postav, a žádné vysvětlení vztahů mezi nimi, a též žádný jasný konec. To mě poněkud vyvedlo z míry, proto tak nízké hodnocení. Ale určitě dál budu sledovat co nového autor stvoří. ()

Reklama

Reklama