Reklama

Reklama

The Trip

Trailer

Obsahy(1)

Steve Coogan dostal krátce před cestou po vyhlášených restauracích ve svém rodném kraji na severu Anglie košem od své přítelkyně. Jediným, kdo ji je schopen nahradit, je jeho herecký kolega a přítel Rob Brydon. (fleurette)

Videa (2)

Trailer

Recenze (9)

Richard_Ba 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že žánrové zaradenie tohoto filmu je správne. V prvom rade ide o dokumentárno-životopisný snímok zachytávajúci život Stevea Coogana. Film má veľmi britský tón - zamračený s občasným vykuknutím svetla (komédia). Rob je skvelý imitátor, a najmä Michael Caine je absolútne "spot-on" imitácia. Krásne zábery krajiny a jedla sú v kontraste s životom Coogana, a jeho profesionálnymi a vzťahovými problémami. Niekedy som sa cítil ako keby som tam sedel s nimi, keď prevládala taká chlapčenská rivalita medzi ich egami, a bola medzi nimi skvelá chémia. Miestami som ostal v pomykove, že čo to vlastne pozerám ? Nie som istý , že ani sami tvorcovia vedeli, že čo to vlastne dali dokopy ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Dokumentární, anglické, venkovské, jídelní, imitující, osobní × občas trapně společenské. Zajímavě natočený výlet za jídlem a končinách Anglie s dvěma lidmi řešící jiné životní problémy, tedy spíše jeden řeší, druhý je spokojený. Anglický humor nechybí, stejně tak jako vážné chvilky, zejména posledních pár minut. Občas mi už imitování Roba přišlo trochu moc a bylo to skoro až trapné, ten chlap je snad na baterky. Každopádně takový výlet bych podnikla hned. Nejvtipnější je asi sestavování scénáře na historický velkofilm. ..teda to jídlo na stejný brdo, ale ta krajina, no nic, třeba se tam jednou podívám.. ()

Reklama

panmroz 

všechny recenze uživatele

podobný reflexivní koncept (Tristram Shandy) převlečený tentokráte za (?) "putování za severoanglickou kuchyní a krajinou". Jednak opakovaný vtip už nějak moc nefunguje, jednak ty dvě postavy už obtížně táhnou celou minutáž sami, jednak je to teda trošku křeč. A tomu Cooganovi bych teda už nějakou tu výraznou roli nebo seriálek přál, no...když už druhej film vzniká jen kvůli tomu, aby to nenápadně sdělil. Teda...den mi to spravilo, ale jako film si to doporučit nikomu netroufám ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Pro Čecha asi 3 hvězdičky, ale věřím, že pro Anglána to musí být jasné 4. Valná část vtipů spočivá v imitování amerických a britských herců, přičemž i ty britské většinou český divák zná, ale asi nemá jejich řeč a grimasy natolik v krvi, aby se bavil stejně, jako kdyby někdo u nás VTIPNĚ parodoval Rodena, Macháčka nebo Trojana. Přesto jsem si film užil, bavilo mě jeho poklidné tempo. Líbilo se mi, že kašle na strukturu klasické komedie a jedná se spíše o sled různých scének. Ne vždy je to vtipné, ale film funguje i když se nesnaží bavit. Po shlédnutí jsem měl chuť zavolat kámošovi a vyrazit na týdenní výlet. Teď jen najít někoho, kdo by nám to platil. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Paradoxně jsem se přes druhý díl, The Trip to Italy, dostal k tomu prvnímu - který nebyl ani tak dobře natočený, ani tak zábavný a ani tak vypointovaný. I přes to se jednalo o road movie s několika velmi vtipnými scénkami a pár zajímavými momenty, i když průměrným Cooganem. Velký bonus dávám za cameo se Stillerem! :) 55 %. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama