Reklama

Reklama

Štvanec

Trailer 1

VOD (1)

Nedávno propuštěný muž chce začít nový život, a proto se rozhodne odjet co nejdál to půjde. Při jeho smůle v autě z půjčovny najde klíčové důkazy, které by mohly osvědčit místní policii z korupce. Nepoctiví policisté z policejního sboru chtějí ovšem tyto důkazy zničit. (Intersonic)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (89)

Honzek 

všechny recenze uživatele

No...Chybělo tomu dost věcí a hlavně logika. Neříkám, že si na ní potrpím, ale tady to bilo do očí. Škoda, kdyby si dali do kupy scénář, mohlo to být o hvězdičku více. Nicméně režisér si ho sám napsal, tak byl asi spokojen. Moc toho za sebou nemá, může to být i tím. Takhle jsem jen téměř slušně zabil odpoledne. Na doporučení to tedy nebude. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Nekdo tady psal, ze je to "amaterska slatanina". To sedi do puntiku. (Mu)kunda Dewil by se na filmovani mel vysrat a jit radsi prodavat do MacDonalda. Ale on ma patrne pocit, ze je umelec a to je potom konec. Takhle ve sve roli bezradneho Walkera jsem jeste nevidel. Nechapu jak mohl na tenhle dementni scenar kyvnout. Korunu tomu divackemu utrpeni nasadil snad nejhorsi dabing, co jsem kdy slysel! ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Celkem slabota. Už po úvodní scéně mi bylo jasné, že to bude průser. Na film jsem se samozřejmě kouknul jenom kvůli Paulu Walkerovi. Celé se to odehrává v autě, kamera z auta nevyjde a filmu to nesedlo, je to špatně natočené. Scénář taky není moc ideální. Navíc českej dabing byl hroznej, vůbec jsem nepochopil proč Paula Walkera daboval dabér, který ho v žádném jiném filmu nedaboval. Paul měl v českém dabingu vždy takový jemnější hlas a tady má úplně hrubý. Chtěl jsem dát 2 hvězdy, ale jelikož jsem ten film zvládl dokoukat až do konce (díky Paulovi), tak dávám 3. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

[SPOILER ALERT!] Takže, co tu máme? Paul Walker hraje... hraje? Hraje čerstvě propuštěného Amíka, co přiletěl do Jihoafrický republiky, aby se dal dokupy s ženou, kterou miluje, a která očividně pracuje na americkým velvyslanectví v Joburgu. První blbost, ta ženská maká na ambasádě a neví, že čerstvě propuštěný vězeň na podmínku nesmí vycestovat do zahraničí. A když už teda jako Paul Walker přiletí, celou dobu ho kéruje, že má zpoždění, že určitě chlastal a že hudry hudry. Frajer Paul Walker, ve filmu se jmenuje originálně Michael Woods, vyzvedne v autopůjčovně káru a na parkovišti zjistí, že dostal minivan a ne káru, co dostat měl. Hm, nevadí, zavolá na těch deset metrů mobilem do půjčovny, že dostal špatný auto, ale nakonec to odmávne rukou a vyráží. Po deseti minutách zjistí, že má volant vpravo, a tudíž nesmí jezdit po pravým pruhu silnice. Cestou rozbalí krabičkový pití a celý ho vyleje, sežere nějakou sušenku a objeví v přihrádce u spolujezdce mobil. A potom i bouchačku přímo pod sedadlem. Hm. Na mobil mu zavolá ošklivej jihoafrickej přízvuk, že se zamotal do nějaký policejní akce a že auto bylo připravený pro nějakýho policajta v utajení a ať to doveze do nějakýho skladiště. Tak jo, vyjede a cestou mu z kufru vypadne nějaká negerka, která se mermomocí chce dostat z auta. Po nějaký fackovačce s pistolí negerku sváže a vyrazí do toho skladiště. Tam ho ovšem přivítají střelbou a hrdinný americký trestanec si uvědomuje, že ho chcou ti negři zabít. Negerka mu vysvětlí, že má důkazy na nějakýho policejního šéfa a že ji má zavézt k nějakýmu soudci, jenže nejprv musejí na ambasádu, aby ochránili Michaelovu frajerku. Ale běda, negerka je tam postřelená a vykrvácí v nějakým parkovišti. Ještě, než dodejchá, namluví na telefon svoje svědectví. Než to nakecá, mohla bejt pětkrát v nemocnici. Paul, tedy Majkl, se vydává k tomu soudci, kam jako asi měli zajet nejdřív, jenže tam už jsou zkorumpovaní cajti a máchají po něm pistolí a nakonec ho i odbouchnou. Než vykrvácí, pustí zmatenýmu reportérovi, kterýho vzal jako rukojmího, ten záznam negerčinýho svědectví a se závěrečnými titulky je Majk provolanej jako hrdina.[/SPOILER ALERT] Ten film má tolik nelogickejch věcí, až to bolí, ale ve výsledku těží z pěknýho nápadu komorně vyprávěných dramat typu Buried nebo Telefonní budka, čili kamera až na výjimky nepouští Majkla z auta. Scénář nemá hlavu a patu, má tolik logickejch lapsů, že film nedoporučuji sledovat lidem s IQ vyšším než 120, protože se budou asi tak dvacetkrát drbat na hlavě a ptát se proč. Herecký výkony nejsou, že jo, Paul Walker se snaží, ale není žádnej Ryan Reynolds, aby utáhl herectví na jednom místě. Ostatní "herci" jsou tak trochu do počtu. Řemeslně je to zmáknutý asi průměrně, jsou tam scény přitažený za vlasy (hollywoodský exploze převrácených aut, že jo), takže ve výsledku ten film opravdu stojí jen na nápadu, kterej není špatnej, byť okatě čerpá z jiných filmů. Ale jako na scénáristickej debut to není špatný. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Lze ocenit v určitých pasážích syrovost, náznak drsného akčního filmu a malinko naděje na Mannovskou kameru. Nicméně na dobrý film tomu chybí řada věci, byť herecky obstojně Walker válčí se scénářem, který chtělo prošpikovat více nápady. Celkovým dojmem Štvanec působí, že se nehne z místa a jednotvárnost postupem času nudí. Když už dojde na akci, nic nevytrhne a není zde žádná scéna k vypíchnutí, což i u největších béček bývá aspoň i v negativním slova smyslu.......4/10 ()

Galerie (128)

Zajímavosti (9)

  • Po vjezdu do myčky probĕhne nĕkolikrát po sobĕ použití saponátu bez jediného projetí kartáčové soustavy (Twyer)
  • Většina policejních aut je značky BMW. (kellne)
  • Michael Woods (Paul Walker) nosí hodinky Skywatch All Black Chronograph. (dyfur)

Reklama

Reklama