Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je závěrečný večer v posledním drive-in kině v USA a promítač Cecil B. Kaufman (Richard Riehle) plánuje maratón toho nejlepšího pro oddané cinefily. V plánu jsou čtyři filmy, tak vzácné, že nikdy nebyly uveřejněny na americké půdě až do této noci. S názvy jako Wadzilla, I was a Teenage Werebear, The Diary of Anne Frankenstein a Zom-B-Movie oslavuje Chillerama nejen zlatý věk drive-in béčkových hororů, ale také zahrnuje více než čtyřicet let filmového nevkusu. (Goldbeater)

(více)

Recenze (97)

verbal 

všechny recenze uživatele

Dvě hodiny naprosto jemné, citlivé a inteligentní zábavy podkreslené nádherně něžným, sofistikovaným humorem a hravou filosofií! Vždyť co nás už může zahřát na duši a obohatit víc, než lidožravá, přerostlá spermie šukající sochu svobody, homomedvědodlak, multilinguální Hitler nebo zombie kouření utržených čuráků!! Naprostá dokonalost, která ukáže i těm nejcitlivějším povahám, že poctivá a moudrá filmařina nemá ještě zdaleka odzvoněno!! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Masters of Horror druhé jakostní skupiny se sešli u projektu, který má vzdát hold starým hororům. A přitom si z nich taky tak trochu udělat srandu. Diváci v autokině se dívají na pásmo krátkých hororových filmů. 1. Wadzilla (Adam Rifkin): Město je ohrožováno obří spermií. Chvílema trochu trapné, ale většinou vtipné. Nápad s tančící sochou Svobody mě hodně pobavil. Odkazuje hlavně na katastrofické monster sci-fi filmy padesátých let. 2. I Was a Teenage Werebear (Tim Sullivan): Takový miloučký plážový gay muzikál :-D. Tim Sullivan podle očekávání (mého) natočil nejhorší část celé Chilleramy, ale i na jeho příspěvek se dá koukat. Vtip a trapnost tak padesát na padesát. 3. The Diary of Anne Frankenstein (Adam Green): Hitler se rozhodl sestrojit si vlastního židovského Frankensteina. Strašná sranda (bez ironie). Adam Green potvrdil, že je dobrý režisér, jeho povídka je k popukání. Odkazuje na staré gotické horory. 4.Deathication: Fekální srajda, kterou uvozuje dlouhý proslov režiséra o tom, jaké umění nás v následujících minutách čeká. Odkazuje na takové ty fekální zvrhlosti, které se svým způsobem tváří jako umění a o nichž se často dočtete, že nejsou "pro běžného diváka". Bohudík jsme ušetřeni celých 87 minut tohoto filmu, neboť po chvilce se zadrhne promítačka. Na autokino totiž začnou útočit nadržení zombíci - 5. Zom-B-movie (Joe Lynch): Moc povedená povídka, která ostatní povídky rámuje. Zábava, hnus, kupa hlášek. Pro celou Chilleramu samozřejmě platí, že si ji užijete pouze tehdy, pokud znáte filmy, na které odkazuje. Pokud znáte, máte vyhráno a doporučuju všema deseti. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

FILMOVEJ VEČER, KTEREJ VAŠE DĚTI PŘIPRAVÍ NA ŽIVOT!..... /// Film tak skandální, tak intenzivní, že můžete podlehnout masové hysterii a ničení sedaček. Čistej teror na publiku a možná začnete srát hromadu exkrementů (...řeka sraček si bude razit cestu kinem – to snad ani nechcu vidět...). Hodně zajímavejch nápadů a odkazů v tomhle ,,3 a půl příběhu v jednom“. Gigantická spermie ve filmu, kterej otestuje váš vkus, napomádovaný buzny (..když si kluk myslí, že je heterouš a v noci si koule oholí – díky svým hormonům může se stát medvědodlakem..), Adolf se svým monstrem ,,rabínem“ – je to náhoda, že jsou tady hned dva filmy vzpomínající na starý (dobrý?) časy? Kterej je asi tak lepší??? Tohle černohumorný absurdní retro (ze současnosti) nebo navoněnej soupeř? Tomu se říká užít si filmovou historii! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že šukat mrtvolu (ani když je to bejvalka) se nemusí vyplatit. 2.) Miluju holky, co řvou: ,,šukej mě jemně motorovou pilou“. 3.) S kámošema chodím na ,,bukkake“. 4.) Thx za titule ,,boysetsfire“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX odpad!

všechny recenze uživatele

Omlouvám se, ale tohle byl totální BULLSHIT!! Poster nám vlastně říká dopředu, co bude film Zač, Ano je to KATASTROFA! Povídkové Horory, snesu, ale tohle bylo fakt Strašný! Jestli tohle má být Pocta,či Parodie na filmy 80. Lét.. Tak mám radost, že se jim vyhýbám, protože by to byl jeden Velký Odpad! Nefungovalo tady Nic! Špatný Humor, Hrozné Masky, Gore na úrovni Mateřské Školky, navíc jedna povídka byla určená pro Teplouše, Né na tohle se já divat Nebudu!! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Docela povedená srandička plná gore, fekálií, gayů, modrého spermatu a sexu. A taky kupodivu se spoustou známých tváří, mezi nimiž se mihnou Ray Wise, Eric Roberts, Kane Hodder či dokonce Ron Jeremy. Jde poznat, že tvůrci v čele s Greenem (Hatchet) se náramně bavili a nebrali si servítky vůbec s ničím. Žádný ze čtyř segmentů tak nepostrádá výše uvedené pochutiny, každý je nečím zvláštní nebo výjimečný. Vždyť kde jinde uvidíte obří spermii s takhle špatným vizuálem, nebo tupého německého fuhrera, který oživí Frankensteinovo monstrum. Naproti tomu příběh s gay-vlkodlaky se nedal skoro dodívat. Ale je to prdel, i když v závěru až zbytečně moc tlačí na pilu. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

naprostý hnus a úchylnost.. ale někdy docela zábavná, ale po některých komentářích zde jsem přece jenom čekal něco jiného.. 1 hvězda za Deník Anny F. a 2. za celkovou smršť těch hrozných nápadů a odkazů, ale tohle není nic pro mne, bohudík ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ľudia prichádzajú do starého auto kina, ktoré dnešný večer premieta naposledy. Obsluha Cecil, ktorý v kine pracuje už "stáročia" má v pláne premietať klasiku z dávnej minulosti. Štyri nízkorozpočtové horory pre "najvernejších" fanúšikov starej školy. Najväčší horor ich, ale ešte len čaká ( zrejme ). Keď si človek odmyslí tú debilitu celého filmu, keď zavrie jedno oko pri tých neskutočne "našľahaných" efektoch, keď si jedno ucho zapchá úplne, druhé čiastočne, aby nepočul tie dialógy - TAK - tak aj tak nedostane to, čo by od seriózne hororu očakával. Áno viem, účelom tohoto filmu je úplne niečo iné. Mal by teda aspoň pobaviť. Mne to, ale prišlo dosť trápne. Horor určený len pre určitú hŕstku fanúšikov v ktorej sa JA nenachádzam. Vydržal som do 45 minúty. To bol môj strop. A Váš?? ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Sorry PetrPan, tuhle jsem původně z chámovodu tlačil jen a pouze pro tebe, ovšem zdrhla mi do Hollywoodu, mrška.... po druhém zásunu pásky do promítače jsem málem odstranil čilimáslo z plochy, tlupa kakaotlaků v předělávce Pomády nebyla můj šálek ranní stolice. Ale neklesejte, přátelé, od Dolfíka to má opět úžasný švuňk! ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Líná přerostlá spermie, zpívající werebear gayové, Hitler vynálezcem a fekál na rozloučenou. Tedy vlastně ne, ještě bych zapomněl ty nadržené zombie orgie. Chytám se za hlavu a říkám si: cos mi to, PetřePane, doporučil za ptákovinu? ()

MMR 

všechny recenze uživatele

No, to jsem si zase něco pustil, ježišmarjá :-D Obří spermie požírající lidi, obcující se sochou svobody. Generál Bukkake.. Raději pomlčím :-D Pak pro změnu je kluk medvědodlak, hmmm:-) No a ty další dvě už nebudu komentovat... ()

petero 

všechny recenze uživatele

Najlepší je Joel Moore ako Hitler nakomplet v nemčine a čb – totálne trefná uletená pecka. Adam Green opäť nesklamal. Vyriešenie problému plodnosti je taká úsmevná záležitosť s otrasnými efektami ktorá slušne nastavý divákove vnímanie na feeling celého snímku a ubehla ani neviem ako. Teplý vlkodlaci v muzikálovom podaní to už je samo o sebe kombinácia ktorú nedokážu prebiť miestami podarené nápady. Umelecký hovno film je našťastie najkratšou story ktorú prerušia nadržaný zombíci. Chillerama je vysokoštýlová bláznivá blbosť za pár centov s kopou známych neznámych tvárí so zámerne otrasnými trikmi a maskami, no zručne natočená, dobrým komediálnym timingom a výborne prehrávajúcimi hercami. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Tento film vás znásilní vaší vlastní stolicí!" Ano, tvůrci mají naprostou pravdu. Mix Rocky Horror Picture Show, Pomády, slasheru, béčkových horrorů, sci-fi, porna a nejpokleslejších komedií funguje nadmíru dobře!,,Ukousla mi pytlíka!!!" křičí hned v úvodu kopáč hrobu, který se chtěl ukojit na mrtvole. K tomu horrorová hudba 50.let, blesky křižující oblohu a opuštěný hřbitov. Obří spermie devastuje New York a dělá si zálusk na sexy Sochu svobody, omladinu ohrožují medvědodlaci, co jsou na kluky, modře světélkující zombie, vraždící lejna a E.T. je teplej. Deník Anny Frankensteinové raději nezmiňuji, páč to je drsňárna největší... To, co většina přitroublých amerických komedií naznačuje, to je zde řečeno a ukázáno naplno! Pokud máte rádi zvrácený humor, kdy si říkáte, že snad už nic hroznějšího nepřijde, pak je to film pro vás. Většina triků je sice děsivě mizerná, ale o ty tu stejně nejde... ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Kopec hlášek, fórků, úmyslného amatérismu a pokřiveného humoru. Zvláštní, že nejnudnější povídku filmu, což jest ta o teplém medvědodlakovi, má na svědomí můj oblíbenec Tim Sullivan, jehož 2001 maniacs: field od screams můžu sjíždět furt dokola. Zbývající dvě povídky zůstaly díky své absurdnosti někde na půl cesty, ale mezipovídka o zombie onanistech, s hláškujícím promítačem v čele ("Čur*ku, máš padáka!" BENG "Co je, to jste neviděli Robocopa?""Bejby nebude sedět v koutě" BENG...), mě dostala do kolen. Na takovýho Poultrygeista, Vosková muzea, či Klub příšer to ale nestačí, ačkoli je to pořád lepší než všechny díly Creepshow dohromady, o Terror Firmerovi nemluvě. A navíc to má hororovou královnu Lin Shaye, spoustu krve, málo koz a Dolfíka s deníkem Anne Frankensteinové v ruce. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Jako celek je povídková Chillerama spíš fekální průměr. Ale hned první povídka o vraždící superspermii (!!!) je pěkný nážeř - jako by někdo zkřížil to nejlepší z Creepshow s Burtonovým snímkem Ed Wood. Dokonalý brak, který výsledný celek povyšuje aspoň o třídu nahoru. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

To je tak blbý, to je tak béčkový, to je mazec!!! :) 5 povídek, jedna slabší - přihřátí zpívající medvědodlaci (i když už tak to zní jako největší výsměch), jedna o hovně - naštěstí má jen pár minut a pak ten zbytek.....ten zbytek je něco, co má ode mě plný počet! Já to tady nebudu popisovat, podívejte se na to!! Hitler, židovskej Frankenstein, gigantická spermie, zombies.... ;) no comment! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Totálna nechápačka. Ako môže mať takáto hovadina tak vysoké hodnotenie? To musí byť nejaká recesia, nie? Pokiaľ áno, tak aj ja z recesie dávam jednu hviezdičku. Viac dať nemôžem, pogrcal by som sa. Na druhú stranu uznávam, niektoré nápady boli fakt originálne, napr. obrovská dravá spermia kopulujúca so sochou slobody, nadržané zombie.... Tá forma však.... no neviem, pre mňa vrchol nevkusu s efektami a technikou na úrovni C-éčka zo začiatku 40. rokov. Miestami je to tak tupé a trápne, že aj Marabunta (1998) bledne závisťou. Obyčajne takéto hovadiny majú okolo 90 minút, ale tu nie, tu autori musia naštvať aj v tomto smere a natiahnuť to na plné 2 hodiny! Dopozerať do konca je preto výkon hodný olympijského zlata, jednoducho ide o jeden veľký hnus. 10/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Chillerama nabízí čtyři povídky. (1) Wadzilla - Nasraná obří spermie terorizující NY. Pobaví i generál Bukkake, oživlá socha Svobody a následná soulož a samozdřejmě nesmím zapomenout na finální mega " Sperm Blast ". (2) I was a Teenage Werebear - Přiteplená medvědí zpěvohra bez které bych se bez problému obešel. Totež v podstatě platí o povídce (3) povídce s Hitlerem pod názvem The Diary of Anne Frankenstein . Povídka (4) je plná fekálního humoru. Hovna tu tečou doslova z obrazovky. Tahle povídka je ale hned v začátcích skrečována ( škoda ) a místo ní nastupuje Zom-B-Movie a s ním i celkem vtipný zakončení téhle úchylárny. Jedná se o nestandartní zábavu pro nestandartní diváky. Nebýt povídky s Hitlerem a Gaylordí story dám klidně plnej počet hvězd. Takhle je to jen lepší průměr. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Ale jo, docela slušná antologie skládající poctu starým (a tak trochu si z nich i dělá srandu) sci-fi a hororům... Abych to vzal po pořádku, Wadzilla, příběh o přerostlé spermii která útočí na město se odkazuje na sci-fi fláky 50. let a i když je zpracování hodně slabé, je to docela sranda... I Was Teenage Werebeer je muzikál o homosexuálních medvědodlacích... Myslím, že k tomuto kousku není třeba více psát, jednoznačně nejhorší část antologie (jako bych se díval na jednu ze zrůdností Davida DeCoteaua)... The Diary of Anne Frankenstein je naprostá šílenost o Hitlerově plánu si stvořit vlastního židovské Frankensteinovo monstrum... Joel Moore jako Hitler a vlastně celý příběh si za svou vtipnost zaslouží naprosté absolutorium... Adam Green nezklamal... Deathication, naštěstí jen krátká ukázka fekálností, které měly trvat 87 minut, kdyby se nezadrhla promítačka a na kino nezaútočily... Zom-B-movie, poslední povídka, která rámuje celý film a na kino v něm zaútočí horda nadržených zombies... Celkově je Chillerama průměr, který si užijete tím více, čím více znáte filmy, kterým se celá antologie snaží skládat poctu... A samozřejmě musíte mít tak trochu úchylný smysl pro humor... ()

Reklama

Reklama