Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je závěrečný večer v posledním drive-in kině v USA a promítač Cecil B. Kaufman (Richard Riehle) plánuje maratón toho nejlepšího pro oddané cinefily. V plánu jsou čtyři filmy, tak vzácné, že nikdy nebyly uveřejněny na americké půdě až do této noci. S názvy jako Wadzilla, I was a Teenage Werebear, The Diary of Anne Frankenstein a Zom-B-Movie oslavuje Chillerama nejen zlatý věk drive-in béčkových hororů, ale také zahrnuje více než čtyřicet let filmového nevkusu. (Goldbeater)

(více)

Recenze (97)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je něco úžasného. Netroufám si hádat, jak film zapůsobí na průměrného diváka, ale já se tedy bavil náramně. Jediné, co si troufnu silně zkritizovat je film o teplých medvědodlacích, který není úplně průserový, ale jeho kvalita je naprosto někde hluboko pod kvalitou zbylých snímků i nosného příběhu. Zbytek filmu je to naprosto skvostná zábava s velmi jemným nevtíravým humorem. Velký dojem na mě rovněž udělalo, že všechny tři filmy byly natočeny technikou velmi různou z nejrůznějších období hororové kinematografie, kde si ze všech technických kousků daného období dělají tvůrci dost velkou srandu. Docela dlouho jsem se u hororové komedie takhle nebavil. Fakt jen škoda těch mědvedodlačích teploušů. Bez nich by to byl plný počet. Takhle * dolů. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla neuvěřitelná taškařice, ale už od doby co jsem o tomhle filmu slyšel jsem čekal zábavu, přeci jenom 4 režiséři kvalitních filmů spolu dohromady.... To nemůže dopadnout špatně. První povídka Wadzilla byla fakt neuvěřitelná, je sice pravda že konec byl takovej neslanej nemastnej, ale celou dobu předtím to byla docela morbidnost a nechutnost. Navíc Wise v roli doktora neuvěřitelně potěšil a ten kupec hlášek byl fakt výbornej(Jerk off, fast!). A Roberts v roli generála? Prostě skoro orgasmus samotnej jako měl hlavní hrdina. Druhá povídka ale vše málem pohřbila, film o homosexuálních Werebear byl strašně nudnej a jediný co se mi na tom líbilo byly ty muzikální čísla. Ale jinak je to lehce krvavá komedie která ale nerozesměje, navíc ty postavy mi nebyly moc sympatický a to hlavně hlavní hrdina kterej byl otřesnej. Třetí povídka o Hitlerovy který stvoří Frankenžida, Moore je v roli Hitlera parádní, i když mu není vůbec podobný tak ta jeho řeč byla dokonalá. Celá povídka se drží prakticky v jedné místnosti ale ty hlášky tu skvěle celej film udrží. No a poslední povídka byla bezchybná. Sliz, krev, zvrácenosti a zároven béčkovost, prostě bezchybná kravina. Filmu jako celek dávám 4*, chtěl bych dát 5 ale ta druhá povídka to neuvěřitelně kazí. Ale parádní film. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vynikající brakový nechutný úlet a zároveň fantastická pocta tomuto žánru plná nadsázky, trapného humoru, příšerných triků, skvěle špatně hrajících herců a všeho ostatního co prostě k správnému braku patří. Bavil jsem se po celou dobu maximálně, od počátečních úsměvů až po naprosté záchvaty smíchu, zejména u The Diary of Anne Frankenstein. Chillerama rozhodně není pro každého, ale pro mě je to jeden z nejzábavnějších filmů, co jsem v poslední době viděl. P.S. Konečně vím, jak je to s doubly. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Průměrek (Wadzilla 4*, I was a Teenage Werebear 2*, The Diary of Anne Frankenstein 3*), který si nejvíc užijí fanoušci Tromy. A František Fuka. Ten by se na tomhle filmu vyřádil a vyspoileroval všechny gross scény, protože to je to jediné, co umí. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Přesně můj šálek čaje. 1. Wadzilla - Obří spermie ohrožuje město ? To chce ujetý Grindhouse celovečerák ! 2. I Was a Teenage Werebear - Asi nejhorší část. Na přitepléne bukvice opravdu zvědavý nejsem. 3. The Diary of Anne Frankenstein - Skvělá parodie na téme Hitler a okultismus. 4.Deathication - Fantastická fekální zábava ! 5. Zom-B-movie - Název mluví za vše. Pořádná béčková zombie řezničina plná hlášek, vnitřností, končetin a hnusu. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Odporná nechutnost bez známky nějáké vtipnosti. Nuda, jsou mnohem lepší nechuťárny, který aspon umí i rozesmát. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Spíš Přehlídka hnusu, řekla bych... místy k smíchu - i když v obou smyslech, místy hodně trapná, ale z naprosté většiny odporná - na tom je však tahle krvavě-úchylácká taškařice postavená - a já lajdák jsem ve slepé důvěře v Akční / Komedie / Horor / Muzikál / Povídkový neprověřila galerii, proto tentokrát povolávám k odpovědnosti jen samu sebe, zatínám zuby a odměňuji tvůrce čtyřiceti procenty - za odvahu! Ovšem být jimi, na informaci, že peklo je plné, bych až tak nespoléhala. Malé a bezvýznamné plus uděluji scéně, kdy Hitlera a Evu omrzelo řvaní z děsu a začali to flákat :-) ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Spermstory - 65%, Gay-medvědodlačí muzikál - 40 % , Hitlerův Frankenstein - 60%, Zombie-orgy rámec - 65%. Bez zjišťvání nějakých podrobnějších informací jsem čekal vizuální pecku a stylisticky dokonalou a uhlazenou poctu padesátým letům typu Alien Trespass, místo toho jsem dostal laciný tromácký styl. Takže létající figuríny, gumové gore, levné masky, létající výkaly. Celkově mi v hlavě zůstanou jen detaily jako originalita první historky, parádní herecký výkon Hitlera a hláška "When there´s no more room left in hell, the dead shall fuck the Earth". 55% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

První povídka super monsterpocta padesátkovým sci-fi horrorům (****). Druhá povídka, ehm... jakmile někde začnou zpívat, ztrácím zájem, navíc docela nudné i bez zpěvů a tanců. Tady je ta pitoresknost ke škodě. (**) Třetí povídka je parádní námět, balancující až na hranici neuctivosti. Ale zpracované je to výborně. (****) Závěrečné završení propojovacího příběhu vygradované do poslední povídky, zábavně pojatá pocta starým dobrým zombie béčkám ve spojení s chtíčem a romantikou (***) 3.5* ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Jestli tohle považuje někdo za nějaké filmové umění, tak budiž, ale dát tomu víc jak tři hvězdy, to bych musel být hodně na dně. Samozřejmě si film dělá srandu sám ze sebe, z ostatních filmů a nakonec i z historie. Jenže tímhle způsobem je to vtipný možná prvních pár minut, pak je to čím dál úchylnější a trapnější. Až okatě se film snaží útočit na intelektuální vrstvy milovníků hororu a koukám, že se to dle některých komentářů a hodnocení tady daří. Dnes se za inteligentní humor považuje vlastně sklon k největším prasárnám, jen tak lze ukázat svou nespoutanou odtažitost od vážného. Bez utrhaných penisů, roztrhaných těl, sexu s částmi těl, obrovských výstřiků semene aj. to už dnes není ono, všechno ostatní je suché a vážné, je nutné se pořádně odvázat a nemít morálních hranic!!!! Tak tohle všechno chápu, i tak bohužel, čím víc to má být inteligentní, tím je to trapnější a zoufalejší. Ještě k tomu je to celé udělané schválně hodně špatně, což má podtrhnout onu nevážnost a vtipnost. Bohužel...a hůř nehodnotím jen pro prvních cca 45 minut, kdy jsem se to ještě snažil brát s humorem. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nic pro mě. Hromada dobrejch nápadů, jimž vévodí deník Anny F. z mého pohledu přišla vniveč až příliš céčkovým zpracováním. Nemám nic proti nízkorozpočtovým klasikám, ale točit tímto stylem za každou cenu mělo v tomto případě opačný efekt, než bylo původně zamýšleno. 30% ()

erl 

všechny recenze uživatele

Doslova ujetá antologie u které jsem se popadal smíchy za břicho. Skvělá je především úvodní povídka z monster spermií.Ta mně dostala. Zbytek dobrý. Jednou za čas neškodí vypnout mozek a užít si nějakou pořádně nevkusnou hovadinu. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak modrá krv,absurdita alebo originalita?či jedno alebo druhé toto bolo najmenšie zlo,bolo toho tu veľa a oveľa bizarnejších a fekálnejších kúskov ako je modrá krv.Príbeh ako som už u Tromi zvyknutý je len zlepencom viacerých príbehov,ktoré ako celok vobec nedržia po kope.Aj tu je viacero sviežich nápadov ako napríklad spermia čo sa hrala na Tyranosaura a išla fiknúť aj ináč hanblivú sochu slobody aj Mobidick by závidel.Určite nie najlepšia Troma ale ani najhoršia,solídne 3*. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

VELKÉ PŘEKVAPENÍ! A to především proto, že nejsem fanouškem ani hororů a ani starších filmů - v podstatě jsou to dva žánry které nevyhledávám vůbec, případně jen zřídkakdy - a právě tyto dva žánry jsou hlavní náplní tohoto filmu. Popravdě jsem čekal, že Chilleramu jen tak "projedu šipkami" a mávnu nad ní rukou, že mě vůbec nezaujme. Očekávání z tohoto filmu byla na bodu mrazu a možná právě proto jsem po zhlédnutí tohohle úletu tak nadšen. Ano, úlet je to pravé slovo pro tento snímek. Ale úlet v tom správném slova smyslu. Ne úlet jako třeba tato korejská p*čovina. Nehledě na ty kozatý dámský role. Navíc pan K. je perfektní uvaděč! Jinak co se týče minifilmů, tak Ukousnutý péro - 3*, Wadzilla - 4*, Medvědodlak - 1*, Paní Frankensteinová - TOP část, jasných 5*, Deathication - Odpad!, ten poslední snímek mě teda pěkně NASRAL - a to doslova (dozvíte se proč). Normálně za tři, ale za povedený úlet a nevšední zpestření mého filmového vkusu ještě jednu přidám. ()

FromHell 

všechny recenze uživatele

Tak toto je fakt strašná konina!Wadzilla a The Diary of Anne Frankenstein boli fajn,no zvyšok mi prišiel viac trápny,ako vtipný.Tiež bohužiaľ nemám taký zmysel pre humor,aby som pochopil otrasné hudobné vsuvky,ktoré považujem za najväčšie peklo v celom filme...Slabé tri hviezdy,ale neskôr možno ešte jednu uberiem... ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Šílená věc, ale jelikož skvosty typu Braindead, nebo Army of Darkness prostě miluji tak nemůžu dát méně než pět. Hrozná prča, beroucí si do huby ty nejznámější hororová dílka. "Já jsem smíchy uchcával!" ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

V kterémpak jiném filmu se vám podaří vidět obří spermii šukající sochu svobody? Anebo zpívající medvědodlaky...Ono je tam toho tolik, že je zbytečné to tady rozvádět. "Chillerama" je plná šílených nápadů čerpající z béčkových papundeklových dobrodružství už kdysi natočených. Je vkusně nevkusná se spoustou hodně povedených scének. Za všechny už zmíněná spermie, či Dolfi Hitlerů tvořící podle deníku Anky Frankensteinové vraždící monstrum anebo v závěru majitel autokina samopalem kosící hordu zombíků...A co zombík to hláška z dnes už kultovních filmů jako "Yippee ki-yay, motherfucker" či "Na tohle už jsem starej"....P.S. Chápu hodnocení nejvyšší i nejnižší. ()

Reklama

Reklama