Reklama

Reklama

Scream

(seriál)
  • USA Scream: The TV Series (více)
Trailer 2
Horor / Mysteriózní / Thriller / Drama
USA, (2015–2019), 20 h 56 min (Minutáž: 39–81 min)

Hrají:

Willa Fitzgerald, Bex Taylor-Klaus, Carlson Young, John Karna, Connor Weil, Bobby Campo, Amadeus Serafini, Tracy Middendorf, Jason Wiles, Bryan Batt (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Nafoukaná středoškolačka Nina byla brutálně zavražděna. Její milenec se pohřešuje a panika se pomalu začíná šířit celým městem. Spolužáci Niny se musí vyrovnat jak s její smrtí, tak i s faktem, že se po městě nejspíš potuluje vrah, který může kdykoliv znovu udeřit. Navíc se začínají otevírat staré rány, které 20 let vyhnívaly a nyní začínají být smrtelně nebezpečné. Má Niny vražda něco společného s dávným zabitím sériového vraha? To se dozvíte z 10 dílů seriálu od stanice MTV, který se nechal inspirovat úspěšnou řadou hororových filmů s názvem Scream. (geklon)

(více)

Recenze (144)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mám tyhle věci rád. Modelky, modelové, střední škola, párty, narážky na horory a šmejd s břitvou, kde ani o slušné gore není nouze. Mínusem je nekvalitní maska Vřískota, vynahrazuje to však jeho lukrativní hlas a hlášky. V závěrečné upoutávce však seriál slibuje slušnou hororovou řachandu. 3 díl zatím nejlepší. Skvěle se to vyvíjí, nejvíce mě baví kupodivu Nerd a Brooke. 80% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Dělat si srandu z hororů umí každý. Dělat to stylově, nepřímo a přitom se v duchu držet klasiky, to chce talent. Pilot rozhodně potěšil, překvapil, ale potěšil. 7/10 (víc tady) ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Hororový seriál z produkce MTV automaticky vzbuzuje řadu otazníků, a tak lze s potěšením konstatovat, že Scream si udržel sledovatelnou úroveň až do úplného konce. Jakožto hororový expert bych však uvítal o poznání rafinovanější scénář, mnohem vyšší úroveň napětí, lépe zvládnutý casting, méně planého tlachání, atd... Je toho opravdu hodně, co lze seriálu Scream vytknout, avšak přes všechny tyto zjevné nedostatky jsem zhlédl všech deset epizod úvodní série. A proč? Jelikož jsem postavu, která se skrývá za maskou Brandona Jamese, sám pro sebe demaskoval již asi tak v průběhu 2.epizody, a byl tak zvědav, jestli jsou scénaristé schopni přijít s nějakým opravdu sofistikovaným rozuzlením, které zaskočí i takového hororového odborníka, jakým jsem já. Pochopitelně, že nebyli, a tak Scream po 1.sérii uzavírám slabšími třemi hvězdami s tím, že mi již dálší série nemá co nabídnout. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Seriálový Vreskot stavia na trochu iných prvkoch a mytológii, ako tie filmové, z ktorých si vypožičiava len pár základných kameňov. Je to pochopiteľné, pretože s kvalitami originálu sa zákonite nemôže rovnať. Naviac hádať, kto za tým stojí, je oveľa jednoduchšie, ak má na to divák dostatok času. Z toho pramení aj relatívne čitateľná hra na vraha, ktorá je asi najväčšou slabinou tohto projektu. Inak je však seriál čím ďalej tým zaujímavejší a hoci by mohol obsahovať viac popkutúrnych a meta referencií, v rámci takmer mŕtveho slasher žánru ide o veľmi slušný prírastok. ()

choze

všechny recenze uživatele

Po prvních čtyřech dílech jsem bohužel přerušil a už nenavázal. Žádný zázrak, ale dá se to, i když by to pro začátek chtělo sympatičtější a zajímavější postavy. ()

Dellamorte

všechny recenze uživatele

MTV je životní styl, jak hudba, tak i zbytek ( od kalhot přes mjúzik, po film ). Osobně ma nikdy nesklamalo. A táto "screamovaná placka" možná po čase unaví, ale zatím malíček nahoru. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

V prvních dílech seriál zaujal velkým množstvím vtipně podaných popkulturních odkazů a důrazem na sociální sítě a jejich vliv na retardaci nových generací lidiček na této bláznivě zábavné planetě, čím už od začátku ale odrazoval byly velmi prkenné výkony všech zúčastněných mladých lidí a v některých případech také volbou hrozně nesympatických hereckých prken. Ale dějově to působilo stále dost slibně, nějak mi ty tajemství let minulých většinou v těch slasherech sednou a i ta maska se nakonec dala. Někde po 3. dílu to dost zpomalilo a začalo se točit v kruzích, pak po chvíli zase nabralo pekelné tempo a skončilo slabým finále, které působilo dost schizofrenicky a nedomyšleně. Ale když to počítám těmi složitými matematickými vzorci, které používám vždy pro zdejší hodnocení, tak mi ty tři stále vycházej. Willa rozhodně pomáhala přežít ty horší chvíle, dobře zvolené cukrátko pro mé oči modravé. A hlas v telefonu byl zpočátku taky hodně fajn. Na druhou sérii bych se díval jen kdyby to začalo být ještě mnohem víc Kevin Williamson-like. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Pilot: Vlastně docela překvapení. Sice pořád nechápu snahu vyšlapat si úplně novou cestu s pomocí nové mytologie a nové masky, kdy to místy působí jakoby se tvůrci snažili navázat spíš na Pátek 13 a šikanováním hlavní hrdinky zas na Halloween, než na sérii Vřískot. Ale v závěru se slibují poměrně velké a zajímavé věci. Tak schválně. Update: Je vidět, že za tímhle dílkem nestojí scénárista formátu Kevina Williamsona. Tvůrci mají žánr v malíku tak nějak napůl a stejně tak šlape i celý seriál. ()

Spooner

všechny recenze uživatele

Pilot: Přesně tak teenagerské a jednoduché, jak jsem čekal. Je sice hezké, že se tvůrci snaží jet téměř přes kopírak a nepřijdeme samozřejmě i o nesmělého geeka, jenž si bere na paškál klišé a pravidla žánru. Jenže když dva dělají totéž, není to totéž, a místo zábavného kousku tak dostáváme jen nudnou vykradačku s nezajímavými modely a modelkami z Bravíčka, která nenabízí nic moc jiného. A já nevím, proč bych měl na tuto rutinní vyvražďovačku vůbec koukat. I když úznávám, že hlavní zápletka má do budoucna celkem potenciál. 50% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo před zhlédnutím tvrdil, že nám tady MTV už s PILOTem složí solidní poctu nejen původnímu Vřískotu, ale hlavně slasherům, šel bych do kolen. Ale zázraky se dějí, a já budu rozhodně sledovat dál. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Ty oslavný komenty... No potěš koště... Série dokoukaná asi jen díky tomu, že to má jen 10 dílů a že mě fakt zajímalo, kdo je tím pod maskou. Jinak to je hodně solidní chujovina. Nehorázně blbé příběhově. To provázání minulých a současných událostí je fakt dost stupidní. Herecké výkony až na výjimky dost hrozné a chce se mi říct až otravné. Některé mordy byly fajn, občas mě mile překvapilo to, že to nebylo žádný pianko. Willa pěkná. Ale to je asi tak vše, co jde pochválit. Ty rádoby vtipný momenty, který mají jakoby zparodovat slashery, se podle mě moc nepovedly. To už radši natočte normální parodii alá Scary Movie 1 či Tucker a Dale a ne takovýto blábol. No a poslední díl a to velké rozuzlení tomu nasadilo korunu. Bože, bože. 45% ()

JohnnyD

všechny recenze uživatele

Pilot: Ešte horšie, než som čakal. A to sa mi tá úvodná osemminútovka dosť pozdávala. Zo všetkého najviac sa to podobá na céčkové slashery z druhej polovice 80s. Postavy sú otrasne napísané, ešte horšie obsadené (odhad priemerný vek 26 rokov), príbeh je klišé na klišé a tie asi tri popkultúrne zmienky sú vo svete, kde sa meta-rovina filmov a seriálov stala štandardom, úplne smiešne. S pôvodnými Vreskotmi to nemá spoločné nič okrem masky. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Zezačátku překvapení jako hrom (pilot 85%), který v postupu dalších dílů začalo upadat do hlubokých střevních výměšků. Postupně mě začala nehorázně srát každá postava kromě Noaha a Audrey a to zbytečný natahování mi taky zrovna nevykouzlilo úsměv na xichtě. Původní filmovou Vřískot sérii mám hodně rád hlavně kvůli skvělým nečekaným zvratům, sebe-parodii, napětí a nostalgii. Tady většinu zvratů člověk ví 20 minut předtím, sebeparodii jsem v tom žádnou neobjevil (to neustálý upozorňování na slashery a sériový vrahy fakt neberu jako parodii). Aspoň, že to napětí občas nechybělo a atmosféra tam taky nějaká byla. Jestli těch zbylých pár dílů někdy dokoukám, tak jenom proto, abych zjistil, jestli ty postavy co nemám rád umřou. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Na MTV se křičí! Křičí se hororovou hrůzou, křičí se nadšením z toho, že se vrátil hororový fenomén "Vřískot". Sice už jen v seriálové podobě, ale přesto je zpět. Nový koncept, nová maska, je toho jen poskrovnu, co má seriál společného s původní tetralogií. Snad kromě tvůrců - NIC, jak jsem tak zjistil při bedlivém sledování pilotního dílu. Pilot se postaral o nějaké to vzrušení, zklamání a navnadění na další díly. Zklamání přišlo z masky. Původní Ghostface nahradil jakýsi plagiát masek druhořadých horůrků z osmdesátých let. Nic děsivého na této masce neshledávám. Druhé zklamání přišlo z toho, že větší prostor dostala jistá lesbička (strašně ošklivá), jejíž video, ve kterém se vášnivě na parkovišti líbá s jinou dívkou, kdosi tajně natočil a postnul na net. Do třetice všech menších zklamání je nízký počet vražd. Když nepočítám nějakou tu vraždu z minulosti, tak v současnosti exla jen Bella Thorne a její nápadník, s níž si užijeme hodně žhavých i hustých předtitulkových osm minut. Úvod nemá chybu! Poté následuje seznámení se s novými postavami. A že je v Lakewood zalidněno! Ze staré gardy nikoho nehledejte, ani cameo není nikomu z původní sestavy věnováno. Příběh rozplétá záhadu kolem úmrtí jistého Brandona Jamese, mladíka se znetvořeným ksichtem, který byl svého času, před dvaceti lety, posedlý středoškolačkou Daisy, které poslal dárek. Ta, jak ho uviděla, lekla se a prchla. Chudák kluk si to vzal nějak osobně a co hůř, místní na něj uspořádali hon a u jezera do něj pustili trochu olova. Na kluka se dávno zapomnělo, i na celou tu hrůzu s ním spojenou, jenže minulost je kurva a jistá koronerka najde jednoho hodně blbého večera u dveří svého domu jeden ne zrovna moc obvyklý dáreček v krabici. Později vyjde najevo, že ta obrýlená koronerka je onou Daisy, A to není všechno. Její dcera a parta středoškoláků kolem ní se postupně ocitá ve smrtelném ohrožení života, když se maskovaný zabiják rafinovaně a mílovými kroky přibližuje ke svým vyhlídnutým obětem. Maskovaného zabijáka bylo zatím pomálu. Celý příběh se teprve rozjíždí a poměrně zdárně. Když budou další vraždy tak dobře krvavě p(r)ovedené, a já jsem přesvědčený, že ano, bude to skvělé pokoukáníčko. Hororovým nadšencům krmi chystají esa, jako jsou bratři Weinstenovi, tátové původní série Wes Craven a Kevin Williamson, ale také nadějná trojka nových scenáristů na čele s konzultantem Johnem Shibanem. Zabít hned na začátku slečnu s vysoustruhovanou postavou, už tolik nemrzí, když je dál z čeho vybírat. V popředí stojí Willa Fitzgerald, o sexy divácký komfort se bude starat sexice Carlson Young a i další. To byla řeč o těch méně známých hereckých akvizicích. Z těch známějších se představí Bobby Campo v roli středoškolského profesora nebo dnes už málem zapomenutý Jason Wiles v roli šerifa. Určitě si toho tvůrci na diváky připravili dostatek. Proto je moje hodnocení nutné brát za velmi předběžné. A hybaj učit anglinu, české titulky nejsou a nebudou. 90% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela mě to překvapilo. Vážně se to MTV povedlo. Opravdu parádní hororová atmosféra. Původním filmem z roku 1996 se pouze inspiruje. Po 20-ti letech se vraždy opět vrací. Všichni se tedy ptají, kdo je ten záhadný vrah. Vodítka nám jsou předhazovány po celou dobu, ale závěr si musíme udělat sami. Jinak to odpovídá klasickým americkým klišé. Obětí přibývá a my pořád nevíme, kdo vraždí. Časem se začnou objevovat různí podezřelí. Vše se ale vysvětlí až ve skvělém finále. Škoda že tam Bella Thorne nevydržela o něco déle... Docela se mi líbí zakomponovanost technických věcí, ať už YouTube nebo Instagram atd. Je tam taky spousta odkazů na současné seriály. :) 2. série je tu a s ní i nové vraždy. Bude odhalen i vrahův komplic. Finále bylo opravdu epické. Seriál se vrací se 3. sérií, která na ty minulé vůbec nenavazuje. Tak uvidíme... "V novém Terminátorovi hraje ta holka ze Hry o trůny." :D ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Screamu jsem se od začátku bál, naneštěstí zbytečně. Pro mě je to daleko zábavnější než třeba Walking dead, či jiné hororové seriály. Dvě věci mě ale nasraly, film by se vlastně nemusel jmenovat Scream kdyby to neprodukoval Wes Craven(RIP vaší památce Mistře), a kdyby tu byla maska ze vřískotu, ano slavná maska se tu neobjevý, místo ní je tu méně strašidelná. Vražd je celkem dost málo ale jsou celkem pěkné(hlavně šerif měl parádní smrt). Postavy byly celkem dobré a hlavně Audrey byla parádní a finální twist byl celkem solidní. Scream je dobrý seriál a těším se na další sezónu v roce 2016. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

První série čistý průměr. Ze začátku mě dost nebavilo neznámé herecké obsazení, pak to napravilo pár dobrých dialogů o filmech a už se to dalo nakonec to ale dokurvil závěr. Druhou sérii mám rozkoukanou, ale baví mě o dost mín než první. Přijde mi o dost víc natahovaná a rozhodně se tam méně vraždí.. budu mít problém to dokoukat jestli se tedy k tomu vůbec dokopu. Z takovýhleho námětu prostě seriál na dlouho nejde. Ale prachy jim to určitě vydělalo. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Slasherovo-hororový seriál, kde bol casting riešený ako do Beverly Hills. Proste všetci herci, najmä tá mládež, sú ako z výstavného časopisu, tak muži ako aj ženy (verím len na dve pohlavia). Pubertálne správanie a riešenie zaláskovania a odláskovania sa tu pomaly stáva ústrednou časťou príbehu a okolo toho sa už len dejú vraždy. Toto zvláštne poňatie vreskotového horroru, ktoré je asi pre sledovanosť úspešnejšia voľba, sa ustáli asi od 5. časti, kedy naberá už tradičnú thrillerovú formu. Pre mňa bola prvá séria celkovo priemerná zábava, pri ktorej som sa najviac zasmial pri titulkách. Už po niekoľký krát som totiž videl, že niekto pizzu Pepperoni, čo je pizza s pikantnou salámou, prekladá ako „feferónky“. Hoci evidentne vidíte, že chlapík drží v ruke krabicu od pizze a pýta sa dievčaťa: „Dáš si Pepperoni?“, niekomu tam proste tie feferónky pasujú viac. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Sérii Vřískot mám v rámci svého žánru celkem rád (hlavně jedničku a čtyřku) a to horory nemusím, takže jsem si nemohl nechat ujít seriálovou verzi o maskovaném zabijákovi, který sužuje městečko a lidi v něm, kteří mají tajemství z minulosti. Hned na první pohled je tam několik zásadních rozdílů, které měly vliv na moje konečné hodnocení celé první série. Asi největším kamenem úrazu bylo vesměs nesympatické herecké obsazení, jejich prazvláštní výkony a vlastně i trochu nízká četnost zjevení zabijáka a jeho vzhled. Tvůrcům se podařilo udržet mě v napětí až téměř do úplného konce, než jsem tušil, kdo je vlastně pachatelem, což je velké plus. Rovněž se vyvedlo i těch několik málo scén, ve kterých vrah naháněl svoje oběti. Zkrátka ve výsledku průměrný seriál s chytlavým (a tedy vypůjčeným) námětem, kterému citelně podráží nohy jak obsazení tak takový ten moc "high-school-teen-problems" vzhled. ()

Související novinky

Wes Craven (1939-2015)

Wes Craven (1939-2015)

31.08.2015

Ve věku 76 let nás včera opustila hororová legenda Wes Craven. Slavný režisér podlehl rakovině, která ho trápila mnoho měsíců, přesto mu ale nezabránila v tom, aby se věnoval svému milovanému žánru.… (více)

Sin City jako televizní seriál?

Sin City jako televizní seriál?

03.12.2013

Televize je na vzestupu a v mnoha ohledech šlape na paty filmovému průmyslu. Uvědomilo si to už několik velkých hollywoodských společností. Další z nich je The Weinstein Company. Bratři Bob a Harvey… (více)

Reklama

Reklama