Reklama

Reklama

Film podle skutečné události, která 14. ledna 2007 otřásla celou Amerikou. 14letá Megan Stewart tohoto dne náhle beze stopy zmizela a o tři týdny později i její 13letá nejlepší kamnarádka Amy Herman. Film je sestaven z videí, záznamů z chatu, webcamerových záběrů, domácích video nahrávek a všech záznamů, které bezprostředně zachycují dobu před Meganiným zmizením. (Dlee)

(více)

Recenze (154)

verbal 

všechny recenze uživatele

Vidím, že americké čtrnáctky mají nepřeberné množství aktivit a možností, jak trávit volný čas. Mohou například sedět celé dny na pičičetech a Assbookách s ostatníma kravkama a mlít pičoviny, nebo se vypravit na nějaký ten kůl kvartýr přeblafnout pár zfetovaných negrů, či se vydat na randevů s nějakým sympatickým vrahem, jenž jim navalil na internetách klíny, že je sexy blondýn, co by rád jen nevinně smočil. No, jakpak to jen může dopadnout? V nejlepším případě chytnou jen nějakou hnusnou gangsta vyrážku a v nejhorším se stanou hvězdami nějakého roztomilého snuffu a dospějí, tedy vlastně dozrají, někde v plastikovém sudu. "Megan is pissing", rodiče pláčou, lepí její xicht na mlíko a prudce litují, že se dříve moc nezajímali o její kulturní vyžití. A dobře jim tak! Vybavit nedospělou pipku masovými komunikačními prostředky a jebat na to, co dělá po nocích, protože jinak by se nemusela cítit dobře, je kapku výchovná chyba, které by se strýček Fritzl nikdy nedopustil. Ještěže u nás v Evropě pořád existují soudní lidé! Pokud přežijete hodinu mačkání beďarů, šklebení rovnátek do webkamery a debilní tlachy prudce inteligentních náctiletých pipek, dočkáte se opravdu až mistrovsky sugestivních dvaceti minut laškování s Bárbinama, které by měli povinně promítat na všech základkách. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Chce to být sociálně uvědomělé, realistické a tíživé, místo toho je to (postupně) otravné, nudné a směšné. A až v pár posledních minutách teda taky trochu tíživé a silné, no. Kdyby se hlavní čtrnáctiletá (!) postava nechovala jako kurvička (byť chápu, že jednou z funkcí toho filmu mělo být upozornění na to, proč a jak se z dítěte něco takového může stát), měl by její osud na diváka větší dopad. Takhle je to jen na všech frontách nepříjemné a otupující. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Wau! Tenhle Horor je perfektním Příkladem toho.. Že i Film téměř natočený zadarmo Funguje Skvěle!.. Jeden z Nejlepších FF co jsem Kdy viděl! Já se výborně bavil dokonce i zasmál: Týpek pořádá Party a zve všechny slečny z okolí.. Každá musí zaplatit 10 dolarů.. Příjde jedna a říká já nemám nic Rodiče mi nedali kapesné.. Týpek no zadarmo ani kuře nehrabe tak běž a pak mi vykouříš Ptáka:DD.. Megan je Beautiful a tak trochu Bitch.. dost často má skvělé sexuální narážky Při kterých se nedalo Nevzrušit...a Pak v závěrečné Půl Hodině přišel Neskutečně reálný Psychický Teror, až se zvedal Kufr i Mně!.. a Bojím se.. že celé to bylo Based on True Events!! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Další z rádoby dokumentů (pojem found footage je tentokrát pravdivý jen z půlky) a zase trochu jinak. Snímek sleduje poslední dny dvou mladých děvčat, které se za podivných okolností ztratily, a do dneška jsou "nezvěstné." Holky jdou s dobou, takže se netočí pouze na kameru. Natočený materiál se tentokrát skládá z chatu, telefonních nahrávek, ale i ze záznamů bezpečnostních kamer a televizních zpráv. Trvá dlouho, než se začne něco dít, zhruba půlka filmu je vyplněna mejdany, dialogy o sexuálních zkušenostech, problémy s rodiči... zkrátka záležitostmi týkající se každé čtrnáctileté holčiny. Jenže posledních 20 minut se karta obrací a ukazuje nám "dosud nezveřejněné záběry" plné psychického teroru a fyzického násilí. A můžu vám říct, že je to celkem síla. Jako varování před číhajícím nebezpečím na Skypu, Facebooku a podobných moderních nutností to funguje dobře. Ale ta veškerá kaše okolo mi přišla prostě moc dlouhá. Hodnocení časem možná zvýšim, zatím mi to ale v hlavě pořád kvasí. Což je asi nakonec dobře. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Deprimující psycho. Na začátku se seznamujeme s hlavní dívkou Megan a její kamarádkou Amy - skvěle vše režisér Michael Goi nechce uspěchat, jakmile přijdou dvě fotky FBI mě zamrazilo po celém těle a začíná totální peklo! Posledních dvacet minut velmi těžko rozdýchávám. Nejhorší na tomhle námětu je to, že se tohle děje každý den - at' už na druhém konci světa, nebo v naší blízkosti - velmi často se těla najdou zohavené do nejbrutálnějších metod, některé se nenajdou vůbec a MEGAN IS MISSING tohle perfektně zobrazuje. Dokázal bych si tohle představit pod lupou Schumachera (8MM), Spasojevice (Srpski film), nebo Laugiera (Martyrs) ale Goiova verze je výborná. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Spočiatku to vyzeralo na dávno vypálený teen-pool , pokračovalo to mutáciou do filmárskej osvety na škodlivosť internetovej komunikácie s kdečím a kdekým , aby mi to v závere slušne nalomilo sánku. V dnešnej dobe nič na zbláznenie , ani na siahodlhé analýzy a filmárske rozbory. Ak je snímok určený rodičom , tak len neinformovaným. Keďže by som musela premýšľať , čo vytknúť - dávam za 3. Myslím si ale , že tých " kameroviek " je už niekoľko násobný prebytok ! ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Výchovný film pro poslední ročníky amerických základních škol. Naučí nebát se orálního sexu, protože to ve čtrnácti dělají všechna děvčata už pár let. Naučí je, že se nemají upejpat říci si o protihodnotu, hochy učí tahu na bránu a tomu, že orální sex od čtrnáctky má cenu maximálně 10 dolarů, protože to moc neumí. Učí rozvíjet své sexuální fantazie vyprávěním kamarádkám. Pak se film taky zaobírá riziky videokomunikace bez videa na jedné straně, to se rozumí, že na ně může bafnout někdo nad hrobem už přes 20. Ten je 1000 let za opicemi a neví, že sex s mládeží je to nejhojnější, co v (nejen) americe je k mání, a proto může holčičkám ublížit. Točil to někdo z těchto staříků, neb si myslel, že k přiblížení se mládeži občasné decentní použití slova FAK pomůže přehlušit dialogy šustící papírem, které jsou tak ukecané, že by zfleku fungovaly lépe jako rozhlasová hra. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Jen další z řady amatérskych "found footage" filmů, které spoléhají na to, že když vezmou dnes populární téma, bandu neherců, kteří ani za mák neumí hrát.... tak udělají silný a velmi dobrý film. Ne... neudělají... poslední dvacetiminuta, z které jsou zdejší komentátoři tak strašně vystříkaní je jen přehlídka hovadin (a budu se zase opakovat) sehraná neherci, takže z ní nemůžete mít špatný pocit, spíš se nudite (anebo jako v mém případě se budete koukat na stopáž a hrát hledání min). Pokud máte rádi horrory a tudíž jste viděli opravdu hodně disturbing kousků.... tak se zdejšími "myslel jsem, že mám silný žaludek, ale tohle mi prostě vyrazilo dech" komentátory nenechte zmást. Je to slabota. Jediné, co mi přišlo opravdu disturbing byla dvě fota Megan... kdyby místo poslední příšerně nudné a špatně zahrané dvacetiminutovky ukázali koláž fotek, myslim si, že by to mělo o dost silnější dopad. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

(Podľa "skutočnosti") Zostrihaný snímok z video hovorov a web kamier, ktorý vyobrazuje únos dvoch dievčat. Keď z tohto údajne "originálneho" 85 minútového found footage filmu, vypustíme 60 minút, ktoré ponúkajú akurát tak komunikáciu dvoch trúb, z ktorej je jedna fľandra, a druhá kostolný "singer", dostaneme 15 minútový krátkometrážny snímok na podpriemernej úrovni, ktorý síce malililinkú chvíľočku znepokojí, ale že by som mal výskať od radosti, to ma teda podrž. Nuda, nuda a ešte raz nuda pre-nu-do-va-ná. Chvála na režisérovu "hlavu" za nápad a pointu (myslím vážne!). Takto dopadnú všetky uvrešťané, v spoločnosti nezaradené, neuvedomelé, sami sebou preceňované, ako prostitútky, provokujúco sa obliekajúce teenegerky. Je to smutné, ale bezpečné už nie je ani like-ovanie na "FB" (:D) - 30%. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nechci to už nikdy znovu vidět - první hodinu čumíte na dvě pubertální pipiny a v poslední dvacetiminutovce sledujete něco, co svědci a pozůstalí po skutečně unesených vůbec nemusí vydýchat. Michael Goi sice nejspíš neměl vyšší ambice, nicméně jeho film funguje hned na několika frontách: nedůsledná výchova ruku v ruce s možnostmi internetu je těžkej průser; mediální a všeobecně zevnější pohled na věc se může značně lišit od vnitřních skutečností; scéna v lese, lhostejně zachycující magorovu finální práci, je skutečné psycho, jehož dopad je ve zvolené formě (reálný čas, statická kamera) naprosto zdrcující. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem začít jinak, ale bohužel jsem si všiml věty v komentáři jednoho z nás "může si za to sama." Kdybych byl POMO, okamžitě odtud letíš, debile. Nebudu se šťourat v tom, kde byla ve skutečném příběhu chyba a co by všemu bylo bývalo zabránilo; kdo má v hlavě mozek a ne ústí tlustého střeva na to přijde sám. Budu hodnotit formu filmu, která je těmto událostem hodna ještě méně, než náš hradní pán svému úřadu. Nevím, koho napadlo, že ze sledování statických záběrů ksichtů mně úplně ukradených lidí budu řvát nadšením, ale rád bych tomu někomu vzkázal, že jsem leda tak zíval nudou. Nemůžu soucítit s někým, koho hodinu slyším kecat jenom o orálním sexu a nemůžu nesnášet někoho, koho dvacet minut pozoruju jak kope díru v zemi... Když tenhle film nedokáže vzbudit vášeň a rozhořčení, na co ho tady máme, Míšo? ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Film plný nesmyslů a samoúčelné manipulace. Já samozřejmě nezpochybňuji to, že mladé holky (a nejen holky) v době online všeho lezou nevědomky do náručí masochistickým magorům, ale vysoce zpochybňuji způsob, jakým o tom chce tenhle naivní pokus vypovídat. Celé to vyznívá nepřesvědčivě jako Trumpův příčesek, tlačení jediné normální postavy Amy do pozice loosera je ryzím prototypem mechanické vykalkulovanosti a ten koncept found footage je prostě na palici - odkdy vrah natáčí poslední hodiny svých obětí a pak hází kameru, která navíc patřila oběti, do veřejně přístupného koše? Vypovídá to o tragédii, ale tu tragédii to jenom hnusně zneužívá a vůbec nic nám to neřekne. A navíc je to nuda k uzoufání, dokonce i v samém 'šokujícím' závěru. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Ten film má velmi podstatnou myšlenku: Mapuje jak daleko může zajít idiotské chování jistých nedorostlých pipin. Film je inspirován skutečnými událostmi a prostě nebuďte blbí a nevěřte každému na internetu, jinak dopadnete stejně blbě jako Megan a její kámoška a budete si za to moc pouze jenom vy sami (týká se to i mužského pohlaví). Z kvalitativního pohledu má ale tento snímek několik závažných problémů: Je sice inspirován skutečnými událostmi, zásadnímu tématu ale ve finále tolik prostoru nevěnuje. Ten film se snaží o psychologii postav, která se míjí účinkem a místo reálné dobrého prokreslení postav či pořádnému vytěžení tak palčivého a zásadního tématu současného světa se tam radši mluví o kouření pér víc než v libovolném filmu Kevina Smitha. Ten film celkově působí jako rozpadlá snaha o rekonstrukci mentality 14-letejch holek (který scenárista a režisér Michael Goi stejně nerozuměl, takhle to prostě dopadá když 14-letý postavy píše 50-letej člověk, kterej do scénáře promění svůj zaujatý pohled na mladou generaci), která je ale z pohledu amaterské filmařiny prostě neatraktivní a po herecké stránce tězce nezvládnutá. Lehce zapomenutelná záležitost, která má štěstí, že jí Tik Tok připomenul což ovšem nutně neznamená, že je to dobře. Fakt, že je tento snímek využíván na Tik Toku spíše k účelu pobavení (což je v pořádku z hlediska kvalit samotného filmu, ale ne palčivosti tématu a poselství, které bylo hlavním cílem realizace tohoto snímku) poukazuje na další problém, který s touto sociální sítí mám. Ale přesto všechno vlastně stojí Megan is Missing za to vidět..... ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Mrazivý portrét dvoch mladých amerických dievčat, po ktorých sa v roku 2007 zľahla zem. Doslova. Väčšina prvej hodiny je zoznámenie sa s povahou a životom oboch dievčat, ktoré je zrkadlovým opakom, a sledujeme ich pri bežných voľnočasových aktivitách americkej omladiny. Približne po 40 minútach nastáva zlom - Megan a Amy spoznávajú na internete mladíka menom Josh. Krátko na to bez stopy Megan zmizne a rozbieha sa rozsiahle pátranie, pokrývané reportážami a rozhovormi s rodinou, známymi a vyšetrovateľmi. O 3 týždne neskôr mizne aj Amy, a film sa dostáva do finálnej fázy. Nasleduje 22 minút číreho mrazivého depresívneho hypno-pekla, ktoré rozhodne nie je pre každého. Mučenie, znásilnenie a pochovanie za živa v dlhých, nezostrihaných scénach bez čohokoľvek, čo by narúšalo autentickosť, vám rozožerie mozog za živa. 80% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Záverečná hororová časť s únoscom nebola vôbec márna, ale všetko ostatné stálo naozaj za nič. Správanie 13 a 14-ročného dievčaťa považujem za nesmierne neautentické a väčšinu času priam iritujúce. A keďže som sa s ich životmi nevedel ani za mak stotožniť, bolo mi prakticky jedno, čo s nimi muž s prezývkou Josh nakoniec spraví. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jedno z (podle mě) kvalitnějších eFeFek, které má asi být i jakýmsi poselstvím a hlavně varováním před nežádoucími nebo spíše fatálními stránkami internetu. Film je seskládán ze záznamů internetové komunikace dvou mladých kamarádek s neznámým mužem, které pak jedna po druhé zmizí....ze začátku může film nudit, ale konec stojí za to. Spokojenost. 75% ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Na celém 'filmu' bylo zdaleka nejlepší to jídlo, které jsem si k němu vzala. Jinak ať se na mě někdo klidně zlobí, ale sledovat hodinu dvě nesnesitelné a nepříliš hezké pizdy, an tlachají do webkamery a na konci být odměněn krátkým (avšak přesto zbytečně dlouhým) dokumentem z těžkého života amerických hrobníků, kteří musí pracovat i v noci a nevyhovujících podmínkách...nein. Formát found footage je ZLO a kdyby ho někdo vaporisoval, vůbec se nezlobím (čest těm cca dvěma docela slušným výjimkám). ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Hodně drsná věc, vedle níž se V síti náhle jeví jako slabý čajíček - toto píšu samozřejmě s vědomím toho, jak zavádějící je srovnávat hraný film s dokumentem, ale prostě si u toho na Klusáka nešlo nevzpomenout, protože ta zarážející naivita obou dívek, kterým z nějakého mně neznámého důvodu celou dobu absolutně nevadilo, že "Josh" měl nefunkční/vypnutou kameru, přišla až šokující, a vlastně asi i nevěrohodná, protože moc nevěřím tomu, že by nějakou teenagerku bavilo být na video callu s někým, koho nemůže vidět, ale možné je samozřejmě vše. A posledních 25 minut je strašné peklo, u kterého mi nebylo dobře, protože celý předchozí relativně banální děj nijak nenaznačuje, jak děsivě to celé skončí (pokud se tedy člověk vyhne jakýmkoli informacím o filmu předem, což vždy doporučuji). Koncept found footage zde sice moc nefunguje (resp. ta iluze není natolik přesvědčivá, aby to vysvětlilo motivaci Joshe si závěr nahrávat na Amyinu kameru, kterou pak zahodil do popelnice - omg, proč by to proboha dělal?), ale to platí asi o všech hororech tohoto typu, a přesto je mám rád, byť v tomto případě mi u toho skutečně nebylo dobře, protože se tam celou vkrádalo to hrozné vědomí, že tohle se prostě reálně děje, a možná právě teď někde, zatímco toto píšu. ()

Reklama

Reklama